Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו סתם התקטננות. היות וממן פועל וגובה מתוקף סמכות קניתנה לו ע"י המדינה ולכן ניתן בהחלט לומר שזה תשלום למדינה. בעיקר בהקשר שבו הנושא הועלה- תשלום למדינה בניגוד לתשלום למשלח שאין הוא קובע את סכום דמי האחסנה או מכניס אותם לקופתו.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם
זו סתם התקטננות. היות וממן פועל וגובה מתוקף סמכות קניתנה לו ע"י המדינה ולכן ניתן בהחלט לומר שזה תשלום למדינה. בעיקר בהקשר שבו הנושא הועלה- תשלום למדינה בניגוד לתשלום למשלח שאין הוא קובע את סכום דמי האחסנה או מכניס אותם לקופתו.

בואי נכנס גם "לקטנוניות" הזאת,

בחשבון הסלולארי שלך, יש סעיף תשלום עבור הארנונה שחב' הסלולאר משלמת ?

בוודאי שלא ! זה מגולם בחשבון עלויות הכללי .

כנ"ל צריך להיות גם סעיף זה להיות מגולם בדמי המשלוח .

כמו שאמרתי, מבחינתי תדרשו $1000 עבור שילוח של 1 גרם . העיקר שהלקוחות ידעו התעריף מראש.

אגב,

"השכיבה על הגדר" עבור החברה שלך דיי ראויה להערצה. אבל,

למרות שטענת שאין בטענותיי כול ממש, כנראה שהבכירים בחברתך לא חושבים כמוך. ודי לחכימא ברמיזה ...

מבטיח לעדכן

שנה טובה

רענן

פורסם

שטוטית, אם ידוע מה הבחור מזמין, ואני מניח שהשולח מצהיר מראש על תכולת החבילה, איפה הבעיה לדעת מראש כמה מס וכ"ו ידרשו עבור המוצר והחבילה? הרי לפני המשלוח כל הפרטים לגבי החבילה ידועים מראש.

אתם בעלי ניסיון ועם מאגר נתונים ענק, אני בטוח שאתם יודעים כבר מה המס שצריך לשלם עבור כל פריט, אז איפה הבעיה לחשב את זה בחישוב עלות המשלוח?

סתם מחשבה שעלתה לי בראש, אם הייתם מכניסים את כל המיסים למחיר המשלוח, הבחור פה היה מגיע לתוספת של כ-100 דולר במחיר המשלוח. יתכן וזה היה מרתיע אותו (או את השולח במקרה הזה שהגדיל ראש) מלשלוח את המוצר עם חברה כמו שלכם בגלל עלות משלוח גבוה, ומה שאתם עושה זה אומרים לו תשלם לנו רק 50 דולר משלוח, ואת יתרת המחיר מכניסים לו בארץ שהוא כבר מריח את החבילה מטר ממנו ו-99 אחוז שהוא ישלם את היתרה שאתם מבקשים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כל פריט מסווג ע"י מסווג, אם היית פונה לכל מדינה, מעביר לה ניירת מדוייקת של כל משלוח כדי שיעבור סיווג מול המסווג רק כדי לתת הצעת מחיר, גם כל הצעת מחיר הייתה לוקחת כמה ימים (רק הצעת המחיר) וגם כמויות העבודה והעלות רק לצורך הצעת מחיר(!) זה לא סביר.

מה שאתה מציע לא עומד במבחן המציאות. לא פדקס ולא פדקס ישראל המציאו את זה. בכל העולם ובכל חברות השילוח, סיווג נעשה רק אחרי שמשלוח נשלח ומעולם לא ניתן לדעת מראש מה יהיו בדיוק העלויות של שחרור משלוח כי יש המון משתנים (פרטים חסרים, ניירת לא תקינה, ערכים לא ריאליים, תקנות משתנות, שינויים בנהלי המכס בעיכוב משלוחים) ולכן מסים ועמלות שחרור מחושבות רק ביעד ונגבות מהנמען אלא אם השולח סימן שברצונו לשאת בעלויות המסים (ואז גם הוא מחוייב רק לאחר שחרור המשלוח בארץ).

רענן-

אם קיבלת הנחה אין המשמעות שבהכרח מסכימים איתך. לעתים, והדבר מקובל כמעט אצל כל נותני השירות, רק כדי להגיע לעמק השווה ולרצות במעט את הלקוח, ניתן לבוא לקראתו בסכומים במקרים מסויימים. אני כן יכולה לומר שבמידה וכן נמצאת טעות (כי מה לעשות בכל מקום יכולה ליפול טעות), אנחנו לא מתעקשים ומודים בטעות ומזכים. זה שאתה לא מרוצה מתשלום, לא אומר שנפלה טעות. אני בטח לא יכולה להגיב אם נפלה טעות או לא במקרה שלך מאחר ואין בשרשור הזה את כל הפרטים אודות המשלוח שלך, ואין כאן מקום לחשוף אותם ולכן השאלה הזו לא לגיטימית לצורך הדיון העוסק בהאם מותר לחברת שילוח לגבות או לא לגבות עבור אגרות מסים ועמילות.

לעתים, אם אני רואה משלוח שלדעתי נפלה טעות בחשבונית שלו, אני מבקשת אישור לזכות עוד מבלי שבכלל פניתי ללקוח לשלם.

בניגוד למה שאתה חושב, אנחנו ממש לא רוצים לקחת מאף אחד מה שאנחנו לא אמורים לקבל.

אודה לך אם לא תנתח אותי- אני לא "שוכבת על הגדר" בשביל אף אחד, אני מדברת רק בשם מה שאני מאמינה בו. אני לא מקבלת אחוזים מהרווחים של החברה וגם לא עמלות.

בואי נכנס גם "לקטנוניות" הזאת,

בחשבון הסלולארי שלך, יש סעיף תשלום עבור הארנונה שחב' הסלולאר משלמת ?

כנראה שלא הבנת- אתה לא משלם על אחסון במתקני החברה (מהרגע שהמשלוח משוחרר ומגיע לסניף התפעולי של פדקס הוא מפסיק לצבור אחסנה, לא משנה כמה זמן יישב בסניף). אתה משלם אחסנה לממ"ן עבור שימוש במתקנים של המכס בזמן שהמשלוח בתהליך שחרור. לכן ההשוואה לארנונה היא ממש לא נכונה.

אם בכל זאת כן הבנת ואתה סתם נותן אנלוגיות לא מדוייקויות-

לא הבנתי למה מישהו צריך לשלם בשבילך דמי אחסון לממ"ן?? אם משלוח שלך חייב בתשלום של דמי אחסון בממ"ן- למה שמישהו ישלם בשבילך? דמי אחסון משתנים בהתאם למשלוח ומשך השחרור שלו. אם הספק שלך לא סיפק ניירת ראויה או עשה טעות בחשבון, המשלח צריך לספוג את ימי האחסון?

אם אתה לא זמין במשך ימים או שבועות (ויש המון מקרים כאלה) או שהטל' שניתן לנו לא תקין, או שלא ניתן לנו טל' כלל, כדי לקבל ממך מידע או ניירת לשחרור משלוח, מי אמור לספוג את האחסון הנצבר??

אם השגנו אותך אבל אתה מתמהמה בהעברת הצהרות או לחזור אלינו עם מידע. זו אחריות המשלח לשלם עבור האדישות שלך???

חברות הבלדרים ממלאות שני תפקידים- משלח ועמיל- הם ממש לא ספונסר, לא של השולח ולא של הנמען. אם יש עלויות נלוות לשחרור החבילה- אין סיבה שהן יספגו אותו.

אם פדקס לא הייתה משחררת לך את המשלוח, כמו שטענת- שהיא רק משלחת (שזו גם טעות, אבל ניחא) מי היה משלם את האחסון?? הדואר?? ברורררר..

"חבר, אתה נוחר"

פורסם

בתור מישהו שעבד בכמה וכמה מחלקות בפדקס, אני לא ממש מסכים אם הטענה שלך ש:"כל פריט מסווג ע"י מסווג, אם היית פונה לכל מדינה, מעביר לה ניירת מדוייקת של כל משלוח כדי שיעבור סיווג מול המסווג רק כדי לתת הצעת מחיר, גם כל הצעת מחיר הייתה לוקחת כמה ימים (רק הצעת המחיר) וגם כמויות העבודה והעלות רק לצורך הצעת מחיר(!) זה לא סביר."

עד כמה שאני זוכר קיימת מחלקה מיוחדת (ג'נסיס) שמשדרת את כל הניירת של המשלוח למדינת היעד לפני שהחבילה עוד עלתה למטוס, כלומר 2-3 ימים לפני, בדיוק ע"מ שהמשלוח ישתחרר מהר ככל הניתן, ע"מ שהמכס במדינת היעד יראה אם צריך עוד ניירת וכו'.

שמעתי לא מנהל יצוא אחד ולא שניים מבלבלים את המוח שעות על הסטטיסטיקה של התהליך הנפלא הזה (ובאמת בלי ציניות אני חושב שזה תהליך יעיל מאוד), מה שגורם ל-85-90% מהמשלוחים לעבור מכס לפני שהחבילה הגיעה, אז קצת תמוה בעיני למה אי אפשר לתת מחיר מראש.

ואם לא הבנת את הפואנטה של רענן, לא מעניין אותו אם הוא משלם על אחסנה במתקני החברה או בממן, או בבית של המנכ"ל, זה דבר ידוע מראש ולכן התמחור צריך להינתן בהתאם, קצת "ראש קטן" כל הסיפור של לבקש תשלום רק על המשלוח ואז להתחיל לספר לך על עמילי מכס וממן וכל היסטוריית השירות ןהתלאות של המשלוח שלי, זה ממש לא מעניין אותי, נתתם מחיר, תעמדו בו!

פורסם

יש סיבה מדוע בכול התגובות משורבבת המילה מיסים ?

הרי מלכתחילה לא טענתי שיש לי בעיה עם מיסים שנגבים כחוק.

הבעיה העקרונית שלי היא עם כול התשלומים הנילווים (עמיל מכס, אישור תמ"ס ).

אני טוען וגם מתחיל לרדת האסימון אצל בכירים בחברתך, שפריטים הנמצאים בנספח 1 בתקנה 20/08

לא צריך להפעיל שום עמיל מכס !

מחובתכם לדרוש מנציג המכס לחתום על החבילה שחרור מהיר כמו שנעשה בדואר .

החלטתם שזה מעצבן וסיזפי הטיפול ואתם רוצים תמורה נוספת על כך, אין בעיה ! רק תכניסו העלות במשלוח

שנדע בדיוק כמה זה עולה לנו.

את דוגומאת הארנונה לא אהבת. ננסה משהו אחר.

הזמנת רכב חדש, שילמת את התשלום , הגעת לסוכנות לקרוע את הניילונים ולצאת בשמחה עם הרכב.

מודיע הסוכן שיש עוד תשלום "קטן" , דמיי איכסון לנמל אילת ...

מה את אומרת ? תקין ?

יום טוב

רענן

נ.ב - אין לי ענין בהנחה

פורסם

נילמן התגובות שלך ממש נוטפות מרמור, ממש לא משנה באיזה תפקיד היית.

הן גם מלאות בשטויות- ג'נסיס משדרים ניירת אחרי שהמשלוח נאסף ובטח ולא בשלב הצעת המחיר! חוץ מזה, זה שניירת משודרת לא אומרת שבשניה זו היא גם מסווגת. עם זאת, זה שהניירת משודרת מחו"ל מאפשרת למסווג לסווג את המשלוח בזמן שהמשלוח נמצא בהובלה ע"ב הניירת וכך מתאפשר הליך שחרור מהיר.

אתה באמת מדבר גיבוב שטויות שלא ברור לי איך אתה טוען שאתה מבין משהו. חבל שאתה מטעה שיש לך מומחיות כלשהי.

איך אתה יכול לטעון שדמי אחסון ידועים מראש אם הם נקבעים לפי שקלול של משקל ומס' ימי אחסנה ??? כל משלוח נמצא אותו זמן במכס???

בנוסף, זה ממש לא סוד שיש עלויות נוספות וזה מופיע גם בתקנון של פדקס ע"ג שטר המטען ובאתר (http://www.fedex.com/us/service-guide/terms/express-ground/index.html) וגם מצויין בשטר המטען שהשולח ממלא שני סעיפים לתשלום- הובלה ומסים. "מסים" זה שם כולל הכולל בתוכו את כל העמלות והאגרות במדינת היעד, כולל עמלת עמילות, המשולמים לצד המסים, האגרות והעמילות - כנהוג בכל העולם! השולח בוחר שלא לקחת על עצמו את העלויות של השחרור בארץ- למרות שהוא יודע היטב שיתכן ויהיו. זה שהוא בוחר לא לציין מראש שאינו לוקח אחריות על עלויות שחרור בארץ, זו אחריות שלו מול הנמען.

לנמען יש אפשרות לצר קשר מראש עם היבוא ולבקש הערכת מחיר למסים כשהוא עומד להזמין משלוח מחו"ל- כאשר הייתי בשירות הלקוחות נתקלתי בהרבה לקוחות אחראים שדאגו לברר זאת מראש.

רענן - לשאלתך, אם בחוזה הרכישה מצויין בתקנון/בתנאים שיתכנו עלויות נוספות עקב שחרור הרכב מהבונדד, אשאל שאלות מראש כדי לבקש הערכה על סוג המסים וכיצד מחושבים ואם לא שאלתי, לא אוכל להתלונן.

ובזאת סיימתי עם השרשור המתיש הזה. לילה טוב ובהצלחה.

"חבר, אתה נוחר"

פורסם

שטוטית, אלעד, שתהיו לכולנו שנה טובה.

כל אחד יעשה את הבחירות שלו עם מי ואיך לשלוח. אני, ממורמר ומדבר שטויות שכמותי, אעדיף לא לשלוח בפדקס.

נראה לי שגם רענן, ועוד כמה שהגיבו פה.

מעניין איך כמה אנשים בשירשור הזה, ובאותו שרשור שמופיע בפורום אחר, מתלוננים על פדקס, אבל כמו כל חברה טובה בארץ, וכמו כל שירות לקוחות ממוצע בארצנו, האשם הוא אצל הלקוחות (שתמיד טועים, ולא קראו את החוזה של ה-40 עמודים). שתהיה לכם בהצלחה בגישה הזו. אני מהשרשור הזה פורש.

פורסם
כן גם אפשר לשמוע את "החוכמה" של נציגת פדקס שטוענת שחוקי מדינת ישראל לא חלים עליהם כי הם חברה פרטית ...

רענן

אני לא נכנס יותר מדיי לעומק של הסירטון הזה אבל אפשר לשמוע שבמשך 50 שניות בערך הוא משחק אותה כמו dick head. בחורה מתקשרת אליו ומבקשת בנימוס לדבר עם פלוני אלמוני. במקום שיתחיל שיחה בצורה מנומסת ותרבותית ישר פותח במתקפה. התקשרו אלייך וביקשו את פלוני, אם זה אתה אז תגיד שכן ואז הצד השני יאמר מטעם מי הוא או היא מתקשרים. בדיוק כמו אלה שעוצר אותם שוטר ודבר ראשון שהם רוצים לעשות זה לראות תעודת שוטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עברתי את אותו תהליך עם DHL

רק שלי לא היה צורך באישור תמס (שקר כלשהוא)

את עמילת המכס הצלחתי לבטל, וגם חלק מדמי האחסון.

נשארתי רק עם גרעון מכס בסך 150 שח ועוד כמה שקלים על האחסון.

עם זאת היתי מאוד סבלני ומנומס, וגם חבר מהפורום שעובד בDHL זרק מילה למנהלים.

מה שכן קשה לי להאמין שאשתמש מבחירה בשירות של חברות השילוח הללו, שכן אופן התמכור עובד בשיטה שמיועדת למקסם רווחים על חשבון המזמין, שהוא שבוי של החברה מרגע שהמוצר מגיע לארץ.

כלומר גם אם המיסים היו גבוהים יותר הוא היה משלם, במיוחד אם המוצר יחסית יקר , לא משתלם לו להחזירו.

ההבדל בין שיטה זו לשיטה של חברות הסלולר הוא שמים וארץ, שם לפחות היית יודע מראש את אורך הנקניק, כאן אתה לא בטוח אם תקבל 15 סנטים או את כל ה35.

העמיל מכס שיושב שם זה תרנגולת שמטילה ביצי זהב , מחד הוא "כפוף לחוקי המדינה" ומאידך מפעיל את הסמכויות גם כשאין צורך בכך.

לאחר שאני רואה שבתקופה האחרונה החלו יותר ויותר לעבוד בצורה המבזה הזאת, נצביע ברגליים ואזמין מוצרים דרך הדואר הרגיל או חברות שילוח (USHOPS ודומיהן) שגובות את המיסים מראש.

היום ללא שום בעיה ניתן לדעת בדיוק איזה מוצר חייב במיסים, באיזה גובה בדיוק עד האגורה , אם צריך אז הלקוח יהיה מוכן להצהיר בפני חברת השילוח את המידע הנדרש.

כמובן שפדקס וDHL לא מעוניינות בהגדלת ראש מצד המזמין, אחרת לא יוכלו לגבות תוספות...

יש לזכור שמרבית המזמינים מחול לא בהכרח פותחים דיונים בפורומים לברור החשבוניות ומשלמים את הנדרש אחרי ברור מול הנציגים. כך שהמלאכה לגביית יתר הרבה יותר קלה , עם מינימום התנגדות.

חבל מאוד שזה המצב כעת, היתי משתמש קבוע בשירותים הן של DHL והן של FEDEX , ותמיד התשלום הראשוני היה מספיק. גם בהזמנת ממירים שונים.

כשיש ספק אין ספק, וכרגע יש לי ספק גדול בכל הזמנה עתידית שאעשה. הכסף לא גדל על העצים. לשלם על מוצר שעלה 100 דולר, וחייב במיסים כחוק של 17 דולר, עוד 125 דולר זה לא כולל משלוח של 50 דולר זה שוד לאור יום.

ולכן AVZ הטענה שלך (חוץ מהעניין של הצהרה לא חוקית על שווי שגוי של החבילה בו אני מסכים איתך), שמי שלא יכול להרשות לעצמו את המיסים שלא יזמין צריכה להיבדק שוב, כי ישנן אלטרנטיבות חוקיות למהדרין דרך חברות שילוח אחרות להן אתה משלם מיסים כחוק ושולחות בדואר אוויר , ולא מחייבות אותך בתשלום שלא ידוע לך עליו מראש (זה לא שאתה מזמין חתול בשק שלא המציאו לגביו שיטות מיסוי).

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
הזמנתי 3 סטים טיימינג, שילמתי, והמוכר רצה לשלוח ב UPS

ביטלתי הכל קיבלתי כסף חזרה

הכי טונ לטוס באיזיג'ט ב40 יורו ולקנות שם ולחזור חזרה אחרי יום אחד

קודם כל גילוי נאות. אני לא עובד בפדקס או באף חברת שליחויות כזאת או אחרת ואין לי קשר לחברה כזו או אחרת.

זוהי לא פעם ראשונה שנפתח כזה שירשור וגם שם אנוכי, שטוטית ועוד כמה חברה השתתפו.

לפותח השירשור, כאדם שחיי הרבה שנים בארה"ב אני יכול לומר לך חד וחלק ש 50 דולר עבור משלוח של רדיאטור לארץ זה מחיר אחלה ודי זול. המוכר כנראה ראה שזה הרבה יותר זול או מהיר ולכן כביכול צי'פר אותך בבונוס. אני מבטיח לך שאם היית שולח ב USPS לא היית מקבל את החבילה בכזו מהירות אלא לפחות שבועיים. מצד שני, שם היית משלם יותר אבל לא את כל העמלות שמסביב שפדקס מבקשים ממך.

דבר שני, זה לא רק פדקס אלא גם UPS וגם EMS. מה הקטע כאן מאחורי החיובים הללו. עקרונית, המדינה צריכה לבדוק כל חבילה. בוא ונניח שזה אכן קורה. מיכוון שחבילה שמגיעה על ידי חברת שילוח היא אקספרס חייבים לבדוק אותה במיידי. על מנת לעמוד בעומס לפי טענת חברת EMS היא צריכה להעסיק תוספת של כוח אדם, לכן ישנן עמלות מסויימות. מדוע הדואר לא גובה ממך עמלה כזו או אחרת כאשר אתה מקבל חבילה? כאשר אתה מקבל חבילה מחו"ל בדואר רגיל אז לרשות הדואר יש זמן לבדוק את החבילה והיא לא נתונה תחת לחץ "אקספרס". זוהי הסיבה מדוע חבילה מסין יכולה להגיע אלייך אחרי חודש למרות שהיא הגיעה לארץ הרבה לפני זאת.

מיכוון שלחברות השילוח בעיקר FEDEX ו UPS אין כזה דבר דואר איטי אז הכל מגיע תוך 3 ימים וכיוצא בזה. אין כזה דבר דואר איטי של חודש.

בגדול, מי שצריך חלק בדחיפות וMONEY IS NO OBJECT מוזמן להזמין דרך חברות השילוח הללו. מי שלא לחוץ לקבל את החלק מוטב שיבקש שישלחו בדואר הממשלתי של המדינה עצמה כמובן לא לשכוח לבקש מעקב וביטוח נגד אבידות.

אני אוטומטית, כאשר אני קונה דברים מחו"ל אני מבקש מהמוכר לשלוח בדואר רגיל ממשלתי עם מעכב וביטוח.

לגופו של עניין, תרצה או לא תרצה אבל החברה מעניקה לך שירות אקסטרה ולכן התשלום הנוסף. החברה גבתה את המכס עבור המדינה, התעסקה במילוי הטפסים לשיחרור הפריט (למרות שלא צריך אישור אבל עדיין צריך למלא טפסים) שיחררה לך את הפריט והכינה לשלוח לך אותו עד סף ביתך. אין מה לעשות, זה לא מהיום ולא מאתמול. הדבר הזה כאמור ידוע ממזמן. מי שרוצה לחסוך כסף ולחכות שיהיה בריא. מי שמצפה לקבל את הפריט במהירות אז גם לזה יש מחיר. ידוע לי שלא רצית אקספרס אבל המוכר ברוב טובו בחר לשלוח לך בפדקס ולא ב USPS כי זה היה יותר זול, יותר מהיר והכי חשוב יש לך מעקב על החבילה. לא זכור לי אם אפשר לרכוש ביטוח לחבילה דרך USPS.

למי שיש זמן מוזמן לקרוא את השירשור הקודם בדיוק באותו נושא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=371034&highlight=%D7%A4%D7%93%D7%A7%D7%A1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אני לא נכנס יותר מדיי לעומק של הסירטון הזה אבל אפשר לשמוע שבמשך 50 שניות בערך הוא משחק אותה כמו dick head. בחורה מתקשרת אליו ומבקשת בנימוס לדבר עם פלוני אלמוני. במקום שיתחיל שיחה בצורה מנומסת ותרבותית ישר פותח במתקפה. התקשרו אלייך וביקשו את פלוני, אם זה אתה אז תגיד שכן ואז הצד השני יאמר מטעם מי הוא או היא מתקשרים. בדיוק כמו אלה שעוצר אותם שוטר ודבר ראשון שהם רוצים לעשות זה לראות תעודת שוטר.

רק תסביר לי, איך מה שכתבת קשור למהות התשובות של נציגת פדקס ?

רענן

פורסם

"נאה דורש, נאה מקיים". שהבחור בסירטון לא יתלונן שדיברו אליו בגסות כי הוא היה גס רוח על ההתחלה. נכון, הבחורה עובדת בחברה וצריכה לדבר לפי קוד מסויים אבל בכל זאת מדובר באדם אנושי. גם היא יכולה לאבד את הסבלנות בשלב מסויים. 50 שניות מתוך 6 דקות התבזבזו רק בכדי לדעת אם מדובר בפלוני אלמוני. לא יודע מה איתך אבל זה נראה לי מוגזם.

הנה דוגמה לאיך שיחה צריכה להתנהל.

נציג :שלום\בוקר טוב\ צהריים טובים אני יכול\ה לדבר עם ישראל ישראלי

לקוח : מחזיר ברכה ומוסיף, כן מדבר ישראל או אפשר לדעת מי מבקש אותו?

נציג : שלום לך, מדבר\ת ***** מחברת *****

או לחילופין הלקוח יכול לשאול : אפשר לדעת אם מי אני מדבר בבקשה?

כל זה לוקח אולי 15 שניות.

אבל עזוב, אני יודע שאני בישראל לכן אני חולם בהקיץ

פורסם

elians/שטוטית/אלעד/avz..-

בשורה התחתונה, לאחר שננקה את כל מה שמסביב-

רענן טוען שהפריט שייבא הועבר הליך עמילות-מכס מיותר ["שעלה לו" 140שח+240שח מיותרים (טרם הנחה שקיבל)] ומציג אסמכתא/לינק לרשימת פריטים בשיחרור מהיר.

לא הצלחתי להבין טענתכם- מה הסברכם להליך העמילות שבוצע?

פורסם

כמי שעבד בעבר בפדקס ובחברה נוספת שקשורה לתחום השילוח.

אז כמה הערות

לשאלה למה לא מגלמים מראש את עלות האחסנה וכו', משלוח של 1500 ק"ג (לא בפדקס בד"כ)

שנשאר שבוע במחסני ממ"ן או סוויספורט תופס מקום ומן הסתם יעלה יותר ממשלוח של מעטפת מסמכים שתשכב חודש באותו מקום (מה שלא יקרה).

בכל חברות הבלדרות זה יהיה אותו דבר, UPS EMS DHL FDX, אני זוכר שאחד החברה היותר ותיקים אמר לי בזמנו שאם אני צריך לשלוח או לקבל משלוח מחו"ל, רק דרך הדואר. על אחת כמה וכמה עם EMS שגובה פחות מפדקס ומשתמשת במטוסים של פדקס.

ניהלתי עשרות אם לא מאות שיחות בניסיון להסביר ללקוחות על העמלות השונות, חלק מהשיחות היו יותר קלות חלק פחות.

אני אוסיף פה משהו לגבי רענן, תקשיב 2 החברה שענו לך פה הם עובדי החברה ובאו במטרה לתת תגובה מידע אישי, אין צורך לתקוף או להעליב אותם כי הם עובדים בפדקס, מעבר לכך הם לא באו ואמרו שהם נותנים תגובה רשמית, אז קצת להרגע. זה כמו להאשים את עובדי הוט (כן אלה מהמוקד) שהם אלו שגנבו לך (לא רק לך אלא להרבה לקוחות) כסף.

את המחיר של העמילות - זה הסכום שפדקס גובה, אם תבדוק אצל עמילי מכס אחרים אתה תראה שהמחירים הם פחות או יותר אותו דבר. (עמית, flying cargo, כסלו, אייביטרנס וכו').

לגביי האישור תמ"ס אם אתה חושב שהוא לא נחוץ, תתקשר לפדקס (למרכז שירות ותבקש את הייבוא), ותבקש לדבר עם מנהל, קרה לא פעם שבטלו ללקוח חיוב מסויים כזה או אחר אם ראו שזה מוצדק).

חוץ מזה שיהיה לכולם חג שמח (סוכות, כן?).

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...