Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

במגאן 2007 של חבר (127,000 ק"מ), גלגלת רצועת הטפלים התנתקה מהטבור וטחנה כמה דברים מסביב.

במוסך רנו טענו שזו תופעה נדירה שזה קורה ככה (גלגלת מתקלקלת כן, אבל שעושה נזק מסביב, פחות).

מה שהכאיב עוד יותר, זה שגלגלת חדשה מקורית עולה 1,590 ש"ח. האמירה במוסך היתה שאין מה לחפש, לא בפירוקים ולא חליפי כי אין.

בכל זאת ניסיתי, בפירוק אכן לא מצאתי, אבל ספק חלפים שאני עובד איתו אמר שיש לו, שעולה משהו כמו 350 ש"ח... רק שמכר את האחרונה... וזהו, לא ניתן להשיג.

הרכב תוקן עם גלגלת מקורית, אבל גם כדאי שאנשים יהיו מודעים, ואולי מישהו יודע עוד משהו בנידון?

תודה,

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אם אתה מדבר על הפולי מנוע אז ישנם כמה סוגים של פולי מנוע זה תלוי במודל הרכב, יש פולי אחד שעולה כמו שאמרת ואין להשיג תחליפי ואני מאמין שזה שאמר לך שיש לו לא מחזיק את הנכון.

מזה רצועת טפילים ואיזה טבור? זה רכב או גוף האדם?

פורסם

עד כמה שהבנתי, גם מיועץ השרות במוסך וגם מהמחסנאי, במגאן דור שני יש רק סוג אחד של פולי מנוע...

אם אתה יודע יותר, אודה לך אם תפרט?

"רצועת טפילים" היא רצועת הנעת צרכני האנרגיה מהמנוע - אלטרנאטור, מדחס מזגן, ומשאבת הגה.

"טבור" זה כל מרכז גלגל - טבור הגה, טבור גלגל... לכן יש הפחתה טבורית (במשאיות) וטבור הגלגלת, במקרה הזה, שהתפרק.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שם הרצועה הוא רצועת טפלים, כמובן, לא טפילים, שזה באמת של אנשים...

עד כמה שהבנתי, גם מיועץ השרות במוסך וגם מהמחסנאי, במגאן דור שני יש רק סוג אחד של פולי מנוע...

אם אתה יודע יותר, אודה לך אם תפרט?

"רצועת טפילים" היא רצועת הנעת צרכני האנרגיה מהמנוע - אלטרנאטור, מדחס מזגן, ומשאבת הגה.

"טבור" זה כל מרכז גלגל - טבור הגה, טבור גלגל... לכן יש הפחתה טבורית (במשאיות) וטבור הגלגלת, במקרה הזה, שהתפרק.

פורסם

בכל אופן זה ממש לא נדיר ונתקלתי פעמים רבות שהגומי בפולי מתפרק והרצועה עפה, לפעמים גם לתוך הטיימינג.

עד כמה שזכור לי לפולי 6pk נדיר או שאין תחליפי ל 5pk יש תחליפי.

יש צורך לנעול את הטיימינג במקום בפירוק והחלפה של הפולי.

פורסם

אני מאמין שחלקים כאלה תוכל להשיג ב EBAY בחצי מחיר (חדש) אם לא פחות, הבעיה היא זמינות החלק (זמן משלוח ולעיתים גם צרות אחרות שהמכס עושה כאן בארץ).

לרוב, הגלגלת התחליפית זולה גם בגלל שאין לה משכך ויברציות (אין רצועת גומי בין 2 חלקי הפולי, אלא יציקת ברזל אחת).

אם זה טוב או רע - לא יודע. ישנם מנועים שיש להם פולי כזה ויש כאלה שאין להם. שניהם עובדים ועובדים...

127K ק"מ לפולי מנוע בנזין זה סביר בהחלט (אצלי בקסארה 1.6 בנזין התפרק המקורי אחרי 144,000 ק"מ - המחיר של מקורי אצל לובינסקי עולה פחות מחצי מזה של המגאן וההחלפה מאוד פשוטה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבר שלך צריך לברך על כך,שכל הסבטוחה לא קפצה לטיימינג כי אחרת, היה נגרר להוצאה כספית של פי 4-5 ממה שהוציא.

מעבר לכך,קשה לי להאמין,שאין רנו מגאן כאלו בפירוקיות לאחר תאונה,אולי צריך פשוט להתאמץ יותר להבא.

EBAY בעייתי,כיוון שגם אם החלק עולה 505 פחות במכס ידאג "לאזן" את העניינים היטב וזה לא ממש ישתלם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...