Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) מאזדה 2 או I20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אז לאחר שהמאדה 2 תפסה את עיניי וממש אהבתי את העיצוב החיצוני שלה (מה שממש אי אפשר לומר על הפנימי שלדעתי הוא ממש על הפנים). הI20 אצלה זה הפוך. בקטגוריה שתיהם ממש דומות, הI20 יותר בטיחותית אך המאזדה 2 יותר זולה.

צריכת הדלק ממש דומה.

אשמח שתביעו את דעתכם, תעזרו ותגידו כל מה שעולה לכם לראש על 2 המכוניות האלה (נקודות בעד ונגד) .

אשמח גם לשמוע הבדלים בין הסדאן וההצ'בק.

ואם אפשר לשמוע על עוד רכבים שאינם גרמניים, לא דווקא סופר מיני אפשר גם משפחתיות, שהם חסכוניות, ביטוח לא יקר וכנ"ל לגבי הטיפולים.

פורסם

המזדה יותר זריז,אישית אהבתי יותר את הI20,תא מטען גדול יותר,היא מאובזרת יותר,מעבר לזה בגירסת הבסיס של 2 יש רק 2 כריות לעומת 6 ביונדאי I20.

מבחינת נוחות שתיהם הרגישו לי דומות.

מה התקציב שלך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
המזדה יותר זריז,אישית אהבתי יותר את הI20,תא מטען גדול יותר,היא מאובזרת יותר,מעבר לזה בגירסת הבסיס של 2 יש רק 2 כריות לעומת 6 ביונדאי I20.

מבחינת נוחות שתיהם הרגישו לי דומות.

מה התקציב שלך?

55-65 .. מה הצריכת דלק האמיתיות שלהן ? בכל מקום מצויינים מספרים שונים:shock:

פורסם

אותה התלבטות הייתה לי לפני שלוש שנים.

בסוף קניתי את המאזדה 2 5דלתות בגרסה המאובזרת יותר. בפקקים הצריכה שלה זה 8.4 ל100 ק״מ והיא נוסעת רק בעיר.

מחיר הטיפולים מאוד סבירים ( מוסך מאזדה מורשה בראשון ).

אני חושב שביחס לקניה היא שומרת יפה על המחיר שלה. האבזור בסדר גמור יש בקרת אקלים , מחשב דרך , רדיו מהגה וכניסת aux.

אני ממליץ על מאזדה.

Honda CRV 2009

Mazda 2 2010

פורסם

ישנה גם פיאט גרנדה פונטו,יותר חסכונית מהם,אך חלשה יותר,אחזקה לא יקרה יחסית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המאזדה בעלת מנוע גדול יותר,זריזה יותר,נראת טוב יותר,שומרת יפה מאוד על המחיר שלה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

שומרת על מחירה? ניתן לרכוש רכבי 2009 ב כ65K,איפה שמירת המחיר?

רכב שהוא פופולרי בליסינג,אין דבר כזה שומר טוב על המחיר.

פורסם

בזמנו כששקלתי לזנוח את הליס לטובת מיני וחיפשתי גטס או מאזדה 2 ההפרשים היו של כ20000 ש"ח

כנאה נתונים אלה הם נחלת העבר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יוליאן, ירידה של כ-40 אש"ח זה לא הרבה ב-3.5 שנים (פלוס מינוס), במיוחד לא לרכב שנמכר בליסינג בכמויות גדולות.

המאזדה צורכת דלק כ-1 ל-10, כשרוב הנסיעה עירונית (70%) ורגל לא קלה על הגז (ראשון ברמזורים וכו'). הצריכה הכי שפויה שהצלחתי לסחוט ממנה היה בבין עירוני 1 ל-14.5.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
בזמנו כששקלתי לזנוח את הליס לטובת מיני וחיפשתי גטס או מאזדה 2 ההפרשים היו של כ20000 ש"ח

כנאה נתונים אלה הם נחלת העבר.

גטס ו2 , זה לא אותם מחירונים של i20 ו2.

גטס זה אוטו שנבנה במקור ב2003, ה2 נבנתה ככה ב2008/9, בערך בתקופה של הi20, אז תעשה השוואה הוגנת.

בכל מקרה, לקרובי משפחה שלי יש i20, סגנון נהיגה רגוע, עושים משהו כמו 1:11-1:12 בעיר, מחוץ לעיר נראה לי 1:16-1:17, לא רע בכלל לסופר מיני אוטומטית, אני משיג צריכה מעט יותר טובה בסופר מיני ידנית עם מנוע קטן יותר וחלש יותר.

תחזוקה לא יקרה, שירות טוב במוסכי היבואן, הרכב מאובזר יפה גם ברמת גימור בסיסית כמו שלהם (מערכת מקורית עם AUX ושליטה מההגה, מראות מתקפלות חשמלית, 6 כריות אוויר, ABS, ESP, כמובן 4 חלונות חשמל ומראות חשמליות וכו'),

במאזדה 2 למשל ברמת הגימור הבסיסית יש רק 2 כריות אוויר, אפילו בגטס שלי היו 4 כריות אוויר. וזה רכב מיושן בסך הכול.

שמירת מחירון אין לשתיהן כי במקרה שלהן השוק מוצף בליסינג, הן נסחרות סביב אותם מחירים פחות או יותר, שתיהן נחשבות אמינות ולא יקרות לתחזוקה ותופסות נתח שוק חזק ברכבי ליסינג/השכרה מקטגוריית סופר מיני אוטומטית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הצריכה ניראית לי יותר מידי טובה,הI20 נועדת בשל רכב לא בין החיסכונים,ופה יש כזאת צריכה שרכבים עם גירים רובוטים לא בטוח שמשיגים.

פורסם
הצריכה ניראית לי יותר מידי טובה,הI20 נועדת בשל רכב לא בין החיסכונים,ופה יש כזאת צריכה שרכבים עם גירים רובוטים לא בטוח שמשיגים.

שלום ושנה טובה,

לפני כחודשים התלבטתי לגבי רכישת רכב אפס ק"מ מליסינג. בסוף רכשתי את ה-I20 בשל היותה מכונית יותר בטיחותית, האבזור וגם אהבתי יותר העיצוב שלה.

כיום לרכב כ-3500 ק"מ ואני מגיע בנהיגה מעורבת לצריכה של כ-11.5/12.5 ק"מ לליטר. היונדאי החליפה מאזדה לאנטיס 1800 שנת 2000 וברשותי גם מאזדה 6 2008 נפח 2000. בסה"כ אני מרוצה מהרכב, הנוחיות וצריכת הדלק אותה אני מקבל

ערן

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

פורסם

משולב 1:13-1:14, מה הבעיה עם זה?

לי נראה דווקא תקין לחלוטין. היות והם נוהגים רגוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

על סמך מה אתה קובע שהיא אמינה יותר?

פורסם
המאזדה 2 אמינה יותר, יש לה גיר יותר חזק, וכמובן שהיא זריזה יותר אין ספק

גיר יותר חזק? :shock: מה חזק בו? רכב כזה עם 6 קילומטר על השעון כבר ההילוכים עוברים כמו לרכב שנבנה לפני 15 שנה. עם הקילומטרים זה לא ממש משתפר.

לא יודע על מה אתה מדבר, זה גיר אוטומטי הכי גרוע שאי פעם נהגתי אליו, הוא יותר גרוע מגירים של רכבים אירופאיים או אמריקאיים מתחילת שנות ה90.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...