Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

eyals05 - תוכל בבקשה לשלוח לי מספר טלפון בכדי לברר פרטים על הPCX שלך ?. ואשמח לקישור לכתבה שלך בפולגז לגבי ההבדלים .

לגבי חניה אני לא משלם כי אני חונה בחניון , מבחינת גשם שוב אין בעיה במקרה קיצוני של סופות שזה כמה ימים בודדים בשנה אני יכול לנסוע עם הרכב כי המטרה פה היא במקום שנחזיק שני רכבים במשפחה אז אני יחזיק כלי קטן חסכוני לנסוע מהבית - עבודה - לימודים . במקרה חריגים אין בעיה לסוע עם רכב .

לפי מה שהבנתי עלות הטסט היא בערך 500 שקל לשנה . חצי מעלות של הרכב .

מחירים הצמיגים כ"כ יקרים? הבנתי ששני צמיגים של קטנוע לא אמורים לעלות יותר מ-600 שקל לזוג צמיגים .

עלות טיפולים - 5334 ל-24,000 קילומטר . בערך כשנה וחצי יקח לי לעשות אתה הק"מ הזה .

עדיין מתלבט אם להשאר עם הרכב , בכלל חשבתי לעבור לקיה פיקנטו קטנה אבל הבנתי שלא הכדי כדאי לי ( כמה פוסטים שקראתי פה מכמה אנשים ) חלק ממליצים וחלק לא , ושוב האוטו שלי עושה בערך 12 קילומטר לליטר הבנתי שהפיקנטו לא תעשה לי יותר מ-1ל-16 ככה שאין שינוי משמעותי .

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה עובדות שחוויתי אחרי 5 שנים נסיעה על דו גלגלי במסלול דומה:

- הפרשי עלויות בסופו של דבר מתקזזות עם הטיפולים התכופים של הקטנוע

- עם הזמן פשוט נישבר , בקיץ חם בחורף קר

- לא הייתי מעז ללכת על פחות מ-250 סמ"ק כי גם כך זה על הגבול מבחינת הגב שלך.

אוקיי, 125 יעשה את העבודה אבל ממממממש לא מתאים.

אישית הייתי שוקל אפילו ללכת על 400 ס"ק כי 1K לשנה הפרש בביטוח יהוו את ההבדל בין

תענוג לסתם נסיעה מעייפת.

פורסם

אני גם הוצאתי רשיון מוגבל ל 125 סמ"ק זה עתה, ואצלי המוטיבציה היא בעיקר לחסוך את הפקקים האיומים, מצידי שיעלה אותו הכסף.

הכיוון שלי הוא קטנוע זול אבל טוב - הונדה דילן, שהטיפולים שלו כל 4000 ואני יכול לעשותם לבד בקלות.

היום הם עולים כ6000 ש"ח, זורק אותו אחרי השימוש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תענוג לסתם נסיעה מעייפת.

הכלי הזה ישמש אותי כ-25 קילומטר לכל כיוון וגם ככה יש לפחות 10 רמזורים ככה שאין לי צורך למשהו יותר חזק מזה . גם כשפקוק אתה לא יכול לסוע 100 קמ"ש , עדיין צריך זהירות

יש הבדל משמעותי בין צריכת דלק של אופנוע 400 סמק לבין 125 . כאן איבדתי כמעט את כל החסכון . ה-125 יעשה לפחות עוד 10 קילומטר לליטר.

פורסם

לכל אלה שאומרים שבוע גשם, אז הלוואי וזה היה רק גשם, קטנוע במשקל של 100 קילו, כל רוח קטנה מעיפה אותך, אתה נאבק עם כל הרוח, אתה מטה את כל הגוף לצד אחד בשביל להתנגד לרוח ומקבל מכה מצד שני של רוח ומאבד שליטה, כל הכבישים בארץ בנויים כמו לא יודע מה, כל שלולית קטנה מסתירה מתחתיה בורות עמוקים שיגרמו לך לאבד שליטה, אתה מקבל רסס לפרצוף מכל רכב שנוסע לפנייך, המשקף מתמלא אדים וכל רגע צריך לנגב, (אלה עם אתה קונה פין לוק שזה גם עולה כסף ולא לכל קסדה יש), אתה מגיע לעבודה, לך תמצא איפה לייבש את הנייליון הרטוב שלבשת על עצמך, שלא יקבל עובש, ואז בסוף היום ללבוש אותו לח ולהתבאס, לשבת על המושב ולראות שהניילון המגעיל הזה שנקרע חלפ"ס לא עוזר וכל התחתונים נרטבו כי המושב רטוב, לעצור ברמזור להוריד רגליים ולגלות שדרכת בתוך שלולית, אבל בסדר לך תקנה מגפיים שעולות הרבה כסף ואטומות למים, אז יאללה צריך גם ארגז לקטנוע בשביל לאחסן את כל הדברים האלה, זה מצריך סבל, עוד כסף, ומי אמר שהוא יחסוך 25-30 דקות? רק לבישת הציוד וההורדה שלו, במיוחד שהוא דבוק לגוף, רק למצוא איפה לדחוף את זה, לוקח זמן.

וקורה שיש החלקה במיוחד בחורף ולא משנה כמה תהיה זהיר, וגם לא תמיד באשמתך, מה אתה אשם שיש כתם שמן בכביש?? אז סע למוסך תראה כמה עולים פיירינגים של קטנוע 125 כמו pcx, תקבל חום.

אתה יודע משהו, אולי במצב הכלכלי היום היית מוכן לסבול קצת, אבל שהחיסכון הוא ממש אבל ממש זעיר ואפילו לא קיים, הכדאיות של קטנוע מתבטלת, ואני אחרי שני קטנועים ושני חורפים ואני אומר מניסיון, ואני נוסע ממוגן מכף רגל ועד ראש, ערדליים מגיני ברכיים געטקס מעיל חורף חלפ"ס קסדה חם צוואר כפפות עבות, שום דבר לא עוזר.

אני רוצה לחסוך אז קניתי פונטו ספייס, אז היא עושה 1-12 בעיר ולא 1-29 כמו הקטנוע, אבל אני בתהליכי יישור קו ואני נדהם ממחירי החלפים הזולים לעומת הקטנוע שכל פעם במוסך אני נדהם למה על חלק כזה מעפן רוצים הון.

ועוד משהו לגבי ירידת ערך, בקטנועים יש ירידה ממש גדולה במיוחד כשאתה זה שמוציא מהחברה, ברכב כמו שלי הבעלים הקודמים כבר ספגו הכל ואני יפסיד מעט מאוד במכירה, ואם אתה חושב שברכב ישן יש המון בעיות אז אם תטפל ותשקיע ביישור קו ראשוני תתפלא שהרכב יכול להיות מאוד אמין ויש לי חבר שמחזיק רכב דומה כבר שלוש שנים בלי בעיות מיוחדות.

לסיכום, אני מדבר מניסיון, רד מזה, תעשה לעצמך טובה.

ועריכה קטנה, לגבי מה שאליבאבא אמר, זה רק מראה לך את הירידת ערך של קטנועים, אתה מוציא מהחברה ב13-14 אלף ומתחנן שיקנו ממך אחרי שנה ב8.

פורסם
לכל אלה שאומרים שבוע גשם, אז הלוואי וזה היה רק גשם, קטנוע במשקל של 100 קילו, כל רוח קטנה מעיפה אותך, אתה נאבק עם כל הרוח, אתה מטה את כל הגוף לצד אחד בשביל להתנגד לרוח ומקבל מכה מצד שני של רוח ומאבד שליטה, כל הכבישים בארץ בנויים כמו לא יודע מה, כל שלולית קטנה מסתירה מתחתיה בורות עמוקים שיגרמו לך לאבד שליטה, אתה מקבל רסס לפרצוף מכל רכב שנוסע לפנייך, המשקף מתמלא אדים וכל רגע צריך לנגב, (אלה עם אתה קונה פין לוק שזה גם עולה כסף ולא לכל קסדה יש), אתה מגיע לעבודה, לך תמצא איפה לייבש את הנייליון הרטוב שלבשת על עצמך, שלא יקבל עובש, ואז בסוף היום ללבוש אותו לח ולהתבאס, לשבת על המושב ולראות שהניילון המגעיל הזה שנקרע חלפ"ס לא עוזר וכל התחתונים נרטבו כי המושב רטוב, לעצור ברמזור להוריד רגליים ולגלות שדרכת בתוך שלולית, אבל בסדר לך תקנה מגפיים שעולות הרבה כסף ואטומות למים, אז יאללה צריך גם ארגז לקטנוע בשביל לאחסן את כל הדברים האלה, זה מצריך סבל, עוד כסף, ומי אמר שהוא יחסוך 25-30 דקות? רק לבישת הציוד וההורדה שלו, במיוחד שהוא דבוק לגוף, רק למצוא איפה לדחוף את זה, לוקח זמן.

וקורה שיש החלקה במיוחד בחורף ולא משנה כמה תהיה זהיר, וגם לא תמיד באשמתך, מה אתה אשם שיש כתם שמן בכביש?? אז סע למוסך תראה כמה עולים פיירינגים של קטנוע 125 כמו pcx, תקבל חום.

אתה יודע משהו, אולי במצב הכלכלי היום היית מוכן לסבול קצת, אבל שהחיסכון הוא ממש אבל ממש זעיר ואפילו לא קיים, הכדאיות של קטנוע מתבטלת, ואני אחרי שני קטנועים ושני חורפים ואני אומר מניסיון, ואני נוסע ממוגן מכף רגל ועד ראש, ערדליים מגיני ברכיים געטקס מעיל חורף חלפ"ס קסדה חם צוואר כפפות עבות, שום דבר לא עוזר.

אני רוצה לחסוך אז קניתי פונטו ספייס, אז היא עושה 1-12 בעיר ולא 1-29 כמו הקטנוע, אבל אני בתהליכי יישור קו ואני נדהם ממחירי החלפים הזולים לעומת הקטנוע שכל פעם במוסך אני נדהם למה על חלק כזה מעפן רוצים הון.

ועוד משהו לגבי ירידת ערך, בקטנועים יש ירידה ממש גדולה במיוחד כשאתה זה שמוציא מהחברה, ברכב כמו שלי הבעלים הקודמים כבר ספגו הכל ואני יפסיד מעט מאוד במכירה, ואם אתה חושב שברכב ישן יש המון בעיות אז אם תטפל ותשקיע ביישור קו ראשוני תתפלא שהרכב יכול להיות מאוד אמין ויש לי חבר שמחזיק רכב דומה כבר שלוש שנים בלי בעיות מיוחדות.

לסיכום, אני מדבר מניסיון, רד מזה, תעשה לעצמך טובה.

ועריכה קטנה, לגבי מה שאליבאבא אמר, זה רק מראה לך את הירידת ערך של קטנועים, אתה מוציא מהחברה ב13-14 אלף ומתחנן שיקנו ממך אחרי שנה ב8.

אבל שוב , בימים נוראיים סוערים אני יכול לנסוע עם האוטו לעבודה אין בעיה עם זה הקטע הוא שמה הטעם כביכול להחזיק שני רכבים בשביל שאני יסע עם אחד מהם לעבודה . קניית הקטנוע נובעת ממקום העבודה שאין תחבורה ציבורית נורמלית לשמה , אני גם לא יכול לעזוב שמה כי אפשר להתקדם שמה די טוב ובמקומות אחרים לך תדע .. אפילו לא חזרו אליי . לצערי אין תחבורה ציבורית נומרלית ואין דרך אחרת להגיע לשמה , מאשר כלי תחבורה , סה"כ חסכון שנתי רק בהוצאות הדלק יחסוך לי 6500 שקל , בנוגע לטיפולים שוב באוטו אי אפשר לדעת מתי תבוא לך המכה של הטיפולים ( בדיוק עכשיו החלפתי קלאץ 4 צמיגים נזילות למיניהם ומשאבות בלם כל העסקה כמעט 5 אלף שקל ) בקטנוע אתה יודע שיש טיפולים מסודרים וזה פחות מורכב מרכב , ז"א יש פחות בלאי על המון חלקים שיש לרכב לעמות הקטנוע , שוב יש טענות לשני הצדדים אני כבר לא יודע מה הכי נכון .

פורסם

מה זה בימים סוערים? אתה יכול לצאת שנעים בחוץ והגשם פתאום יתקוף,הרוח פתאום תגיע, השלולית מאתמול לא התייבשה.

ואחרי שכבר הגעת לעבודה ותרצה לחזור ופתאום נהיה סוער? אין לך ברירה אלא לחזור עם הקטנוע.

לי יצא להשקיע במכה על הקטנוע גם סכומים, בטסט מצאו לי דיסק קידמי שחוק (קטנוע בן 3), עלות של 750 כי חייב להחליף עם זה רפידות, למרות שהם היו חדשות אבל זה חובה, שתי צמיגים שעלו 526 כל אחד, אגזוז שהלך לעולמו עלה עוד מעל 700 שקל (העדפתי לסבול ולרתך) טיפול גדול שעלה 1500 שקל, יש גם הוצאות על קטנוע לא הכל שם מסודר.

מנוע יותר קטן זה יותר בלאי, ב30 אלף ק"מ הקטנוע כבר מתחיל להראות סימני זקנה, הפלסטיקה מתפוררת ומקרקשת ומצהיבה\מלבינה, האגזוז צריך החלפה וזה בדרך כלל עולה 700+, הדיסקים נשחקים, כל מיני דברים שפתאום מוצאים לך כשסך הכל באת לעשות טיפול, המוסכניק אומר שבבנוסף לרולים צריך להחליף גם את הבית רולים וכל מיני בתים למינהם ודברים שנשחקו עם הזמן ואתה יוצא ביותר מ1500 שקל, זה לא הכל מסודר כמו שנראה לך, ולך גם תנסה למכור קטנוע שעשה 30 אלף בלי שישחטו אותך במחיר.

תראה לי עוד אוטו שזה קורה לו ב30 אלף ק"מ כזה בלאי.

ב30 אלף ק"מ אתה תראה עם אוטו פעמיים מוסך לטיפולים שגרתיים, עם הקטנוע אתה תראה כל חודש-חודשיים.

גם אל תשכח שאתה בסיכון, שוב פעם, חס וחלילה ואני לא מאחל לאף אחד, אתה לא רוצה ליפול ולשבור רגל (וזה ממש לא משימה קשה על הקטנוע) ולמצוא את עצמך לא עובד תקופה ארוכה ורץ בין בתי חולים ולהפסיד הרבה ימי עבודה.

קטנוע זה זול אבל לא בישראל נקודה.

תיקנה רכב חסכוני יותר וככה באמת תחסוך.

הגעתי למסקנה הזו אחרי שהייתי בשתי העולמות.

פורסם
מה זה בימים סוערים? אתה יכול לצאת שנעים בחוץ והגשם פתאום יתקוף,הרוח פתאום תגיע, השלולית מאתמול לא התייבשה.

ואחרי שכבר הגעת לעבודה ותרצה לחזור ופתאום נהיה סוער? אין לך ברירה אלא לחזור עם הקטנוע.

לי יצא להשקיע במכה על הקטנוע גם סכומים, בטסט מצאו לי דיסק קידמי שחוק (קטנוע בן 3), עלות של 750 כי חייב להחליף עם זה רפידות, למרות שהם היו חדשות אבל זה חובה, שתי צמיגים שעלו 526 כל אחד, אגזוז שהלך לעולמו עלה עוד מעל 700 שקל (העדפתי לסבול ולרתך) טיפול גדול שעלה 1500 שקל, יש גם הוצאות על קטנוע לא הכל שם מסודר.

מנוע יותר קטן זה יותר בלאי, ב30 אלף ק"מ הקטנוע כבר מתחיל להראות סימני זקנה, הפלסטיקה מתפוררת ומקרקשת ומצהיבה\מלבינה, האגזוז צריך החלפה וזה בדרך כלל עולה 700+, הדיסקים נשחקים, כל מיני דברים שפתאום מוצאים לך כשסך הכל באת לעשות טיפול, המוסכניק אומר שבבנוסף לרולים צריך להחליף גם את הבית רולים וכל מיני בתים למינהם ודברים שנשחקו עם הזמן ואתה יוצא ביותר מ1500 שקל, זה לא הכל מסודר כמו שנראה לך, ולך גם תנסה למכור קטנוע שעשה 30 אלף בלי שישחטו אותך במחיר.

תראה לי עוד אוטו שזה קורה לו ב30 אלף ק"מ כזה בלאי.

ב30 אלף ק"מ אתה תראה עם אוטו פעמיים מוסך לטיפולים שגרתיים, עם הקטנוע אתה תראה כל חודש-חודשיים.

גם אל תשכח שאתה בסיכון, שוב פעם, חס וחלילה ואני לא מאחל לאף אחד, אתה לא רוצה ליפול ולשבור רגל (וזה ממש לא משימה קשה על הקטנוע) ולמצוא את עצמך לא עובד תקופה ארוכה ורץ בין בתי חולים ולהפסיד הרבה ימי עבודה.

קטנוע זה זול אבל לא בישראל נקודה.

תיקנה רכב חסכוני יותר וככה באמת תחסוך.

הגעתי למסקנה הזו אחרי שהייתי בשתי העולמות.

רציתי.. ביררתי הרבה על קיה פיקנטו.. מתברר שהיא לא כזאת חסכונית כמו שנאמר , אמנם עם 7 שנות אחריות שזה נפלא , אבל הבנתי שהיא עושה 1ל-15 , הרכב שלי עושה 1ל-12 , לא משתלם לי להשקיע עכשיו 60 אלף על רכב חדש בשביל לחסוך עוד 3 קילומטר לליטר לכן אמרתי שאולי כדאי פשוט לעבור לקטנוע , דרך אגב אין קטנוע שעושה טפולים אחת ל-6 או 8 אלף ?

פורסם

תענוג לסתם נסיעה מעייפת.

קודם כל לא חייבים לקנות חדש. דבר שני קונים אופנוע דו שימושי שהוא סינגל עם צילנדר ובוכנה אחד ולומדים לטפל לבד. העלויות הם לא ממש גדולות לכזה אופנוע. פילטר שמן פלוס שמן כל 6 אלף ק"מ, פלאג כל 12 אלף, כיוון שסתומים כל 6 אלף, פעולה שלוקחת כמה דקות וזהו זה. הוצאות מינימאליות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל לא חייבים לקנות חדש. דבר שני קונים אופנוע דו שימושי שהוא סינגל עם צילנדר ובוכנה אחד ולומדים לטפל לבד. העלויות הם לא ממש גדולות לכזה אופנוע. פילטר שמן פלוס שמן כל 6 אלף ק"מ, פלאג כל 12 אלף, כיוון שסתומים כל 6 אלף, פעולה שלוקחת כמה דקות וזהו זה. הוצאות מינימאליות.

טבלת הטיפולים של הקטנוע PCX 125

ק"מ מחיר טיפול

1,000 ק"מ352 ש"ח

4,000 ק"מ352 ש"ח

8,000 ק"מ578 ש"ח

12,000 ק"מ918 ש"ח

16,000 ק"מ1,478 ש"ח

20,000 ק"מ440 ש"ח

24,000 ק"מ1,216 ש"ח

קצת הזוי , אולי בכלל שהטיפול זה במוסך מורשה ואצל כל מוסך אחר המחיר ירד בחצי ?

פורסם

שתבין שב PCX כמו בדילן טיפול 4000 זה החלפת שמן ובדיקה כללית, כל 8000 אם אני לא טועה זה גם החלפת פלאג וכל 12000 החלפת פילטר אוויר.

לקחת 400 שקל על החלפת ליטר שמן 10W40 סטנדרטי (בדילן אפילו אין פילטר שמן!) זה פשוט שוד לאור היום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שתבין שב PCX כמו בדילן טיפול 4000 זה החלפת שמן ובדיקה כללית, כל 8000 אם אני לא טועה זה גם החלפת פלאג וכל 12000 החלפת פילטר אוויר.

לקחת 400 שקל על החלפת ליטר שמן 10W40 סטנדרטי (בדילן אפילו אין פילטר שמן!) זה פשוט שוד לאור היום.

כן אבל שוב , ברגע שלא עושים את הטיפול אצל הונדה מאבדים את האחריות , ושוב למצוא מוסך אמין היום שיקח מחירים סבירים גם אל קל . אני לא מבין למה כל הטיפולים האלה כולה להוסיף שמן ולסוע מבחינתי ( ככה זה היה בעבודה שלי שהייתי שליח והקטנועים נסעו בלי שום בעיה )

פורסם
הרכב שלי זה אימפרזה אני שם כ-200 שקל בשבוע דלק רק להגיע לעבודה יוצא לי בחודש 800 שקל דלק ( מחזירים רק 500 ) בחישוב מהיר רכב = 100 ליטר דלק האוטו אוכל לי בגלל הפקקים .

= 34 ליטר הקטנוע , חוץ מזה שנסיעה של שעה תהפוך ל-20 דקות במקרה הגרוע , ככה שאני חוסך זמן וכסף , חסכון חודשי של 528 שקל בחודש.

חישבתי כבר את כל העלויות של האחזקה ואין כזה הבדל משמעותי בין הרכב לקטנוע , אמנם מדי פעם אני יעשה נסיעות מהמרכז לירושליים , אבל שוב לרוב זה לא אמור לקרות ככה שקטנוע 125 יספיק לי ( גם ככה אני לא מתכוון לנסוע יותר מ-90-100 קמ"ש ) .

וכל זה היה נמנע אם הייתה תחבור ציבורית נורמלית .

יש לך מינוס של 300 שקל בדלק במצב הנוכחי. 3600 ש"ח בשנה. אם זה מה שמפריע לך אתה צריך לשפר את המשכורת.

ברכב חסכוני כמו הפונטו יש מצב שתהיה מאוזן.

קטנוע לפי דבריך אינו זול משמעותית מרכב.

מה נותר? זמן.

לעניות דעתי לא שווה את הסיכון הבריאותי, את החוסר נוחות וכמובן את הסבל של חום וקור.

רכבתי בעברי על GS 500 במשך שנתיים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
יש לך מינוס של 300 שקל בדלק במצב הנוכחי. 3600 ש"ח בשנה. אם זה מה שמפריע לך אתה צריך לשפר את המשכורת.

ברכב חסכוני כמו הפונטו יש מצב שתהיה מאוזן.

קטנוע לפי דבריך אינו זול משמעותית מרכב.

מה נותר? זמן.

לעניות דעתי לא שווה את הסיכון הבריאותי, את החוסר נוחות וכמובן את הסבל של חום וקור.

רכבתי בעברי על GS 500 במשך שנתיים.

למה אינו זו משמעותי ?

ברכב אני שם 800 שקל בחודש , בקטנוע אני ישים 270 שקל סה"כ . חסכון של 550 שקל כמעט וזה עוד לא חישוב מדויק לטובת הקטנוע כי חוץ מעבודה אני נוסע בעיר וכו' לצרכים אישיים , היה לי חבר שקנה פונטו במצב טוב ואחרי כמה חודשים כבר לא היה משתלם לו לקנות אותה עקב מלא בעיות שצצו להם פתאום ,

• תוכן חדש...