Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

+1

קימקו מובי משומש זה אחלה טוסטוס להתחיל זול לקנייה ולאחזקה ובגלל שהוא כל כך נפוץ כל מוסך מכיר ויודע לטפל.

ציינו ואמרו נכון - לא לחסוך על מיגון, בטח לא בהתחלה אז יש סיכוי גדול יותר לפגוש אספלט. מיגון טוב (ושוב נסה ביד 2 אם אתה רוצה לחסוך קצת) ישמור עליך מהחלקות מעצבנות

סע לאט

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
+1

קימקו מובי משומש זה אחלה טוסטוס להתחיל זול לקנייה ולאחזקה ובגלל שהוא כל כך נפוץ כל מוסך מכיר ויודע לטפל.

ציינו ואמרו נכון - לא לחסוך על מיגון, בטח לא בהתחלה אז יש סיכוי גדול יותר לפגוש אספלט. מיגון טוב (ושוב נסה ביד 2 אם אתה רוצה לחסוך קצת) ישמור עליך מהחלקות מעצבנות

סע לאט

עבדתי שנתיים שליח פיצה אז אני יודע מה זה לרכב על קטנוע , שוב פעם השאלה הייתה אם יהיה הבדל מבחינת העלויות אחזקה בין הרכב לקטנוע

פורסם

ברור שיהיה הבדל אחזקה של טוסטוס שעולה 10000 ש"ח ואחזקה של רכב שעולה 10000 ש"ח זה שמיים וארץ. הטיפולים בקטנוע יותר יקרים וצפופים אבל ככלל לא צפוי איזה משבר רציני. רכב ישן וזול זה בכלל לא זול להחזיק.

ואם אתה מדבר על לקנות רכב חדש יותר = יקר יותר, שוב לא תוכל להתעלם מירידת ערך של הרכב שתהייה משמעותית בהרבה מזו של הטוסוס.

פורסם

אם אתה מעוניין לחסוך, יש היום את כל נושא האופניים החשמליים.

אלה אופניים עם טווח נסיעה של כ-50 ק"מ בממוצע (לפי מה שרשמת, יספיק לך עד לעבודה וחזרה), מחיר של אופניים טובים אמור להיות באזור ה-7,500 ש"ח, אין צורך בדלק, אין צורך ברישיון, ועלות התחזוקה השנתית שואפת לאפס.

בחורף (בכל שלושת הימים הגשומים שיש לנו בארץ...:roll: ) ולירושלים (אתה מציין שמדובר במקרים בודדים בשנה) תשתמש בתחבורה הציבורית (אפילו מונית) או שתשתתף עם מישהו ברכב שנוסע מהאזור שלך לאזור העבודה שלך (טרמפ).

כל זה יעלה לך הרבה יותר זול מלהחזיק רכב.

בהצלחה 8)

פורסם

פיקנטו ששקלת באמת לא משתלם כי היא עולה 60 אלף, אבל ב15-30 יש לך פיאטים אמינות וטובות, אולי תשקיע כמה גרושים לתקן חלונות חשמל כל כמה חודשים (:roll: מנסיון של אח שלי עם ספייס 80 כ"ס שנת 2001) או שיהיה לך אמינות מוחלטת (כמו בפנדה שלי), טיפולים זה רק פילטר שמן + שמן כל 10000 או 15000. (ויישור קו בהתחלה של ברקסים וצמיגים ודברים שהבעלים הקודמים הרסו)

ביטוח יותר זול, לא צריך לבזבז כסף על לבוש, ובטח שלא צריך לבזבז זמן ועצבים על ללבוש אותו, לא צריך להגיע רטוב מזיעה או גשם, לא תיפול ותחליק ותהיה צולע ופצוע..

דלק יהיה לך 1-16, ובאימפרזה שלך אין מצב שזה 1-12 בפקקים, 1-8 אולי. תבדוק באמת כמה אתה שם במסלול שלך, לא בתנאים אופטימליים שקורים פעם בשנה.

והכי טוב יהיה אם תעבור לפתח תקווה וזהו.

אני עושה כבר קצת פחות משנה וחצי את המסלול של פתח תקווה - צריפין (כמעט רמלה) כל יום, למרות הפקקים לא הייתי רוצה לעשות את זה בקטנוע מעפן.. בבוקר אני מגיע ב20 דקות, בחזור קצת יותר, ממש לא שווה לי להסתכן בשביל חסכון אפסי בכסף, כזה חוסר נוחות, ובלי אפשרות להסיע אנשים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בנוגע לפיקנטו הבנתי שהיא לא כזאת חסכונית כמו שהיא אמורה להצייטר ככה שויתרתי עליה , בנוגע לפיאט אני מעדיף שלא להתקרב כי שמעתי שיש להם הרבה תקלות , בנוגע למסלול שלי אני בדקתי אני שם 26 ליטר על 330 קילומטר בערך מינוס פלוס , מתוכם כ-250 קילומטר זה הלוך חזור גהה 5 פעמים בשבוע וכל השאר יציאה באזור המרכז ראשון או תל אביב לא משהו רחוק ( בנסיעה ללא פקקים ) , ככה שלפי בדיקות שלי כמה פעמים בתדלוק באותה תחנה ובאותה משאבה בדיוק יצא לי 12 קילומטר לליטר בערך , ושוב אני נוסע בלי מזגן בכלל לא משנה חם או קר כי אז כמות שהק"מ שאני עושה לטנק יורדת ב-20 % בערך .

בכל מקרה אני יעשה את הנסיעות מבחן שלי ולפי זה אני יחליט כבר אם לרכוש את ההונדה PCX 125 ( או אולי 200 סמ"ק ) , או פשוט להישאר עם הרכב ולהמשיך לסבול בעלויות הדלק. ( וחבר'ה צמצומים לא עוזרים אני חוסך פה והכסף הולך למקום אחר אי אפשר לדעת מאיפה תבוא המכה כמו שעכשיו שהלך לי 5 אלף שקל לקלאץ צמיגים ברקסים ונזילות שצצו ) .

ממש התאכזבתי מהפיקנטו מאוד רציתי לרכוש אחת כזאתי שכשאני עומד בכל מיני רמזורים או מפגשי רכבת ששורפים לי לפחות 20 דקות לכל כיוון נסיעה שלא תשתה לי דלק , התגובות ששמעתי עליה גרמו לי לחזור בי..

פורסם

אם באימפרזה אתה באמת עושה 1-12 אז בפיקנטו אתה תעשה 1-17 :-D

לא לקנות פיאט כי שמעת שהם עושים בעיות, למרות שכולם פה ממליצים רק על פיאט כמעט במשומשות זולות, זה לא חכם...

במשפחה אצלי כבר היו\יש 5 פיאטים ישנות שנקנו לנהגים חדשים שונים :lol: כולן היו מוצלחות וזולות לתחזוקה מאוד.

פורסם
אם באימפרזה אתה באמת עושה 1-12 אז בפיקנטו אתה תעשה 1-17 :-D

לא לקנות פיאט כי שמעת שהם עושים בעיות, למרות שכולם פה ממליצים רק על פיאט כמעט במשומשות זולות, זה לא חכם...

במשפחה אצלי כבר היו\יש 5 פיאטים ישנות שנקנו לנהגים חדשים שונים :lol: כולן היו מוצלחות וזולות לתחזוקה מאוד.

נראה לי שנלך לכיוון הפיאט פנדה קטנה וזולה כזאתי.. :?

פורסם

לפי דעתי זה יהיה הכי חכם. אימפרזה זה מיותר בשבילך.

פנדה (ידנית!!) תהיה אמינה וחסכונית, ויותר נוחה מאימפרזה מיושנת.

גם סוזוקי אלטו יד שניה או 107\C1 יעשו את העבודה מבחינת אמינות ודלק (אבל הדגמים האלה פחות מרגישים טוב מהפנדה מבחינת עיצוב פנים ונוחות)

קטנוע לא היה לי אבל מהתגובות פה אני לא רואה שזה חוסך כסף בכלל אז פשוט אין שום סיבה לסבול, לטעמי. עדיף לנסוע שעה בנוחות מאשר חצי שעה של סבל וסכנה.

פורסם
לפי דעתי זה יהיה הכי חכם. אימפרזה זה מיותר בשבילך.

פנדה (ידנית!!) תהיה אמינה וחסכונית, ויותר נוחה מאימפרזה מיושנת.

גם סוזוקי אלטו יד שניה או 107\C1 יעשו את העבודה מבחינת אמינות ודלק (אבל הדגמים האלה פחות מרגישים טוב מהפנדה מבחינת עיצוב פנים ונוחות)

קטנוע לא היה לי אבל מהתגובות פה אני לא רואה שזה חוסך כסף בכלל אז פשוט אין שום סיבה לסבול, לטעמי. עדיף לנסוע שעה בנוחות מאשר חצי שעה של סבל וסכנה.

אבל שוב , שכחת שהקטנוע עושה לפחות 35 קילומטר לליטר , ואני בנסיעה רגועה מסוגל ליותר , שוב יש יתרונות וחסרונות לפה ולשמה בגלל זה אני לא יודע על מה ללכת , חסכון בדלק זה חסכון משמעותי לאורך זמן , הבעיה היא הטיפולים ההזויים האלה כל 4 אלף קילומטר כי חוץ משמן ולבדוק שהברקסים תקינים לא יודע על מה הולך כ"כ הרבה כסף 5300 , אם הייתי יודע לעשות את כל הטיפולים האלה באופן עצמאי ולקנות רק את החלפים זה היה פותר לי את הבעיה.

פורסם

אתה שואל בפורום של מכוניות מה עדיף:

נסיעה הלוך ושוב לעבודה ביותר משעה שעולה לך כמה ליטלים של דלק או נסיעה על קטנוע בפחות מחצי שעה באולי ליטר דלק.

מה אתה חושב שיענו לך?

תשאל את אותה שאלה בפולגז ותראה מה יענו לך שם

אייל

פורסם
אתה שואל בפורום של מכוניות מה עדיף:

נסיעה הלוך ושוב לעבודה ביותר משעה שעולה לך כמה ליטלים של דלק או נסיעה על קטנוע בפחות מחצי שעה באולי ליטר דלק.

מה אתה חושב שיענו לך?

תשאל את אותה שאלה בפולגז ותראה מה יענו לך שם

פתחתי שרשור גם שמה , גם שמה יש המלצות לפה ולפה .

• תוכן חדש...