Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה אני כבר עובד עצות , לא יודע מה להחליט.

הנסיעה שלי מהבית ( רמלה ) לעבודה בפתח תקווה ( בניין IBM על כביש גהה ) רצופה בהמתנות ארוכות .. ופקקים. הרבה ..

רק לצאת מהעיר לפעמים יכול לגעת בערך 15 דקות בגלל שני מפגשי רכבות ובשעות שאני יוצא זה תמיד קורה לי , ואז להכנס לגהה בכלל סיוט , נסיעה של 25 קילומטר לוקחת כמעט שעה .

בנסיעה של החזור אותו הדבר . שעה לכיוון חזרה . יש תמיד פקקים ביציאה כי רוב האנשים מסיימים באותה השעה בכל האזור ( אזור מלא באנשי הייטק ) ככה שנוצר עומס ועוד שעוברים רמזור אחד לוקח רק איזה 15 דקות במקרה הטוב .

בדקתי רכישת קטנוע הונדה PCX 125 סמ"ק . אני מאמין שהוא יעשה לי בערך כ-ליטר ל-38 ק"מ בגלל המנגנון שלו , כי שוב , אני ממתין הרבה ברמזורים . הרכב שלי זה אימפרזה אני שם כ-200 שקל בשבוע דלק רק להגיע לעבודה יוצא לי בחודש 800 שקל דלק ( מחזירים רק 500 ) בחישוב מהיר רכב = 100 ליטר דלק האוטו אוכל לי בגלל הפקקים .

= 34 ליטר הקטנוע , חוץ מזה שנסיעה של שעה תהפוך ל-20 דקות במקרה הגרוע , ככה שאני חוסך זמן וכסף , חסכון חודשי של 528 שקל בחודש.

חישבתי כבר את כל העלויות של האחזקה ואין כזה הבדל משמעותי בין הרכב לקטנוע , אמנם מדי פעם אני יעשה נסיעות מהמרכז לירושליים , אבל שוב לרוב זה לא אמור לקרות ככה שקטנוע 125 יספיק לי ( גם ככה אני לא מתכוון לנסוע יותר מ-90-100 קמ"ש ) .

וכל זה היה נמנע אם הייתה תחבור ציבורית נורמלית .

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה מה תעשה בחורף?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי בדיקה שלי עלות הביטוח כי כ-4000 שקל בערך , ואני בן 23 ככה שאני נחשב לצעיר עדיין ,

לגבי החורף קודם כל במקרה קיצוני ממש של סערה אני תמיד יכול לנסוע עם האוטו שיש , אנחנו לא מוכרים את הרכב פשוט במקום להחזיק שני רכבים במשפחה נחזיק אוטו אחד ובשביל כלי תחבורה לעבודה ולימודים , בכל מקרה גם אם יש קצת גשם זה לא כזה נורא מקסימום שמים מעיל גשם עבדתי ככה שנתיים על קטנוע כשליח פיצה ככה שזה לא סוף העולם , בכל זאת מדובר פה בחסכון חודשי של 530 שקל דלק לחודש , 6500 אלף לשנה .

פורסם
השאלה מה תעשה בחורף?

אתה קורא לחורף הישראלי חורף? עשרה ימיי חורף בשנה אינם חורף ולדעתי שווה לעבור לדו גלגלי ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

אני לא יודע איפה אתה גר,אך בצפון לפחות יש לא מאט גשמים,אישית לא נסעתי בחורף על קטנוע ועוד כשהיה גשם,לי זה ניראה מאוד לא נוח,אני מעדיף לשבת בחימום ברכב ולהישאר יבש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפותח השירשור, אני לא מבין מדוע אתה חושב על לקנות קטנוע חדש? ישנם הרבה קטנועים משומשים במצב טוב במחיר שווה לכל נפש. לא צריך ללכת על חדש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קודם כל לדעתי לא שווה לקנות חדש מהחנות אפשר למצוא אופנועים בני פחות משנה עם קילומטרז' יפה במחיר נמוך יותר. אני קניתי את שלי חדש לפני שנה ובמחירון כבר הפסדתי בסביבות ה5K ומתחרט על המהלך הזה.

לגבי דלק, שלי ג'וירד 125 עושה 1:22 מה שהונדה מפרסמים 1:40 צריך לבדוק את זה טוב כי כמה שידוע לי ואולי אני טועה אבל קצת בדקתי זה לא כ"כ מתקרב לנתון הזה. אבל שוב צריך בדיקה.

כמו שאמרו מעלי אתה צריך להוסיף את מחיר הביטוח שזה כ4K אלף וקצת לכן אם אתה מקבל 500 ש"ח החזר נסיעת ויוצא לך לשלם רק 300 הייתי חושב פעמים, מה שכן זמן= כסף ולכן אם אתה רוצה לשלם כסף ולהרוויח זמן זה רעיון מעולה אבל חישוב כלכלי נטו לדעתי, לא כ"כ כדאי.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

הונדה PCX באמת עושה מעל ל30 ק"מ לליטר.

יקח לך הרבה פחות זמן להגיע לעבודה בגלל שלא ממש תרגיש שיש פקקים בדרך.

רמזורים לא ישפיעו עליך כי אתה ראשון ברמזור אז גם המערכת לא תספיק לעבוד.

הבעיה היחידה שיש פה זה מהירות נסיעה.

שהתקינו את המצלמה הנסיונית בכביש 4 ממש ליד IBM אמרו שכולם על 120 והם לא יכולים לתת דוחות לכול מי שעובר בכביש אז העלו את המהירות שהמצלמה תופסת.

מה המהירות המיירבית של PCX ?

זה לא קטנוע בשביל רמלה - פ"ת.

קטנוע 250 סמ"ק מתאים לעבודה עם 26-28 ק"מ לליטר

אייל

פורסם

תוסיף גם את אלמנט הבטיחות ביום יום ובחורף בפרט.

במידה ובכל זאת החלטת לעבור לקטנוע, לפחות 250 סמ"ק, בעיקר לבטיחות, לא חסר טמבלים בכביש, עם קטנוע צריך לדעת לברוח ממצבים מסוכנים, עם 125 לברוח לא תוכל מקסימום להאט.

זה נכון

פורסם

דו גלגליים זה מסוכן, קטנועים במיוחד, וגהה זה אחד הכבישים הכי מחורבנים לרוכבי דו"ג מבין כל המהירים (תנועת משאיות, הרבה כניסות\יציאות... לא סימפטי). רוצה לקנות דו"ג בשביל הפאן? בסדר. אבל בתור כלי תחבורה, ועוד בינעירוני ועוד על גהה כל יום? פשוט תשכח מזה אם החיים שלך יקרים לך. זה לא שווה את זה, במיוחד שיש בעיות של מחירי ביטוח\גניבות\שוטרים שמציקים וכו'.

העובדה שיש בישראל "10 ימי גשם" הופכת את הסכנה לגדולה עוד יותר - אין ניקוז נורמלי בכבישים (סע באירופה, הכבישים הרטובים שם אוחזים יותר טוב מהיבשים פה), הכל מלא אבק וג'יפה מימי הקיץ והופך לעיסה חלקלקה ומגעילה בחורף, הסימונים על הכביש נעשים עם צבע מיוחד נגד רוכבי דו"ג (תרכב - תבין), שלוליות... איכס.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ROEE, ביום שבת למרבה הצער טבע למוות בחור בן 21. הוא לא רכב על דו גלגלי.

שבוע שעבר נהרגה בחורה בת 22 כאשר עשתה רפטינג עם חברים שלה בנהר בפ'רו.

שבוע שעבר טבע למוות גבר בן 50. גם הוא לא רכב על דו גלגלי.

לפני שבועיים איזה אידיוט הוביל ספות על הרכב שלו, הספות נפלו, נהג הגיפ' מאחורה סטה לנתיב הנגדי, פגע ברכב ובן אדם מת.

וכמובן יש עוד ועוד.

האם דו גלגלי מסוכן? בוודאי שכן.

האם הימענות מרכיבה על דו גלגלי מבטיחה לאדם להגיע לגיל זיקנה ולמות בשיבה טובה? בהחלט לא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני עברתי מג׳וירייד 200 שעשה לי 1:32 ק״מ לליטר לפונטו ספייס, אז כן יחסית לקטנוע הדלק יוצא מעט יותר, אבל אנ צריך טיפול כל 15 אלף בעלות של פחות מ500 שקל, והגוירייד כל 3 אלף רואה מוסך ויוצא בנזק של 270 שקל ופעם ב12 אלף ק״מ טיפול גדול בעלות של 1500 שקל!!

זוג צמיגים בגוירייד עלה לי 1100 ורביעייה ברכב עולה לי אותו דבר ואף פחות.

במחיר של חובה לקטנוע ביטחתי את הרכב בחובה וגם בצד ג׳.

ציוד היקפי לקטנוע, קסדה מעיל כפפות שרשרת מנעול דיסק עולה בסביבות ה2000 שקל, וזה דברים בסיסיים עוד לפני שהוספת אזעקה וכיסוי ומגיני ברכיים וחלפ״ס, ועוד שאני מדבר על מוצגים פשוטים ולא הטופ.

חלפים של קטנוע זה יקר, כל פלסטיק קטן שנשבר זה הון תועפות, השוק במצב על הפנים ומוכרים ממש מתחת למחירון גם כלים שמורים, קטנוע שעובר 30 אלף כבר נחשב ל״מת״ מבחינת שוק ומבחינת מכלולים, אגזוזים נגמרים מהר ברוב הכלים הטייוואנים.

וקח בחשבון החלקות, זה קורה לכולם, וזה עולה הרבה כבר אמרתי.

מניסיון שלי, רכב יותר זול, קטנוע זה כלי תחבורה בסיסי אבל במדינה שלנו הוא לא משתלם, ואופנוע גם לא משתלם אבל זה לנשמה ולא כלי לחיסכון.

אני מדבר רק מניסיון, אם בא לך תיכנס לפול גז ויש בחור בשם אייל שערך השוואה בין הרכב שלו והpcx שלו והרכב ניצח בחיסכון רק בגלל הדברים האלה שמסביב שאתה לא שם לב אליהם.

פורסם

אז אני האייל המדובר :-)

אכן ערכתי השוואה בין ה-pcxשלי לבין הרכב של אשתי וההבדל לקילומטר נסיעה היה פחות מעשר אגורות לטובת הקטנוע.

לזה עוד צריך להוסיף עלות המיגונים - קסדה, מעיל רכיבה, כפפות, חליפת סערה ועוד.

הקטנוע של הונדה צורך אצלי כ- 37 קילומטר לליטר דלק. צריכה פנומנלית ללא ספק וזה בנסיעה משולבת.

הקטנוע חוסך לי כשעה של פקקים ביום וה תענוג.

לסיכום, דו גלגלי בישראל זה דבר יקר ממש כמו רכב.

דרך אגב, הקטנוע שלי למכירה. החלטתי לעבור לאופנוע. מוי כיף!

פורסם

עלויות ביטוח, מיגון, ואפילו צמיגים הם דברים קבועים (כי בקטנוע הם יחזיקו שנתיים במקרה הטוב, בין אם תעשה 10 או 30).

הכל תלוי במספר הק"מ.

תחשוב על זה שאם נסיעה בקטנוע לוקחת 20 דק', ובאוטו שעה, אתה יכול להשלים בעבודה (אם אפשר) עוד 40 דק' בבוקר ו40 דק' בערב (שעות נוספות). גם אם אתה מקבל 25 שקל לשעה, מדובר על כ-40 שקלים ביום תוספת (800 שקל בחודש). ואתה תגיע ותצא מהבית באותה שעה.

אם אתה נוסע 100 ק"מ בחודש בקטנוע, סע באוטו. אם אתה נוסע יותר, זה משהו אחר.

אין סיבה ש-125 סמ"ק לא ייסע כל הארץ. אחד העובדים שלי (שמתעקש שלא להוציא רשיון גדול יותר) נוסע כבר שנה וחודש על גוירייד 125. הוא עושה שליחויות ונוסע 150 ק"מ ביום. כולל נסיעה אחת לים המלח, ואפילו נסיעה לצפת. כל הדרך על 95 קמ"ש. פשוט, כמו שהוא אומר, בעקיפה "אין לי ספייר". זהו. אין הבדל.

אני נוסע 60 אלף בשנה, והכל בשעות הפקקים. לעשות דבר כזה עם אוטו זה התאבדות. היום אני נוסע על טימקס 530 שעושה ממוצע של 21-22 ק"מ לליטר, ובגלל ההוצאות הגדולות (כ-2500 שקל בחודש על דלק כולל מעמ), אני שוקל מעבר להונדה אינטגרה (670 סמ"ק) שעושה כ-30 ק"מ לליטר בצורת הנהיגה שלי.

בכל הכלים שלי הצמיגים החזיקו שנתיים או 25 אלף ק"מ (הקודם מביניהם). הק"מ גמר את הגומי, השנים יצרו סדקים עמוקים ויובש. הביטוח עולה אותו דבר. ככה שנשאר רק שיקול הדלק והטיפולים.

מעבר לזה, אתה משלם על חנייה בפתח תקווה? או שיש חניון חינם לכולם? גם זה שיקול. חניה זה לא עסק זול. בדרום ת"א היא תעלה 30 שקל ליום. זה עוד 650 שקל בחודש.

ירידת הערך על הרכב תהיה גדולה יותר מירידת הערך על הקטנוע, ואוטו ישן יראה יותר מוסך מקטנוע חדש. ה-125ים יכולים לעשות כ-90 אלף ק"מ עם אותו מנוע בלי בעיות (היה לנו גוירייד 125 שעשה 95 אלף ק"מ והוחלף, עוד לפני שהלך לו המנוע).

אין דבר כזה אופנוע מסוכן. יש אופנוען מסוכן. לא כולם מחליקים. ואין בעיה לנסוע בגשם. אני אפילו נהנה לנסוע בגשם כבד על הקטנוע. פשוט סע בזהירות. הבעיה היחידה תהיה בסיבוב אבל אם נוסעים שם לאט, אין בעיה. אין יום אחד בשנה בישראל שאני רואה צורך לנסוע באוטו. הכל אפשר עם הקטנוע.

• תוכן חדש...