Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז לרכב

מגאן קבריו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שדשו בזה לא מעט

אבל הערב, כשהנושא שוב עולה, למי שלא יודע הדלק בשירות עצמי יעלה לא מעט מהלילה... כאילו שהיה בזול עד היום...

אני רוצה לשמוע מאנשים שנוסעים על גז, או כאלה שנסעו על גז, או כאלה שמכירים אנשים שנוסעים על זה, מה הם חושבים על זה.

אני אציג את עצמי.

אני נוהג על מגאן 1.6 ידנית, הרכב "אוכל" או שותה 1:12-13 אני לא מתכנן למכור את הרכב אי פעם!!!!

אוהב אותו, והוא אוהב אותי חזרה, נוסע בו כ 30,000 ק"מ בשנה.

חושש מאוד מנזקים למנוע, הפחידו אותי שהגומיות, השסתומים....

האם יש אמת?

פורסם

לא כל מנוע מקבל "באהבה" את המעבר להנעה בגז. כמו שציינת, גומיות, אטמים שונים ושסתומים שהיצרן תכנן אותם כך שהבנזין ישמן אוותם במהלך פעולתם, נוטים להינזק - לעתים עד כדי הרס מוחלט של המנוע. מערכות גז איכותיות יותר כוללות משמנת מובנית שתפקידה למנוע את המצבים הללו, אבל הדבר לא מבטיח שהכל יעבוד כמו שצריך.

בסופו של דבר, התקנת מערכת גז היא סוג של "קומבינה" על כל המשתמע מכך - המחשב, החיישנים והחלקים השונים לא תוכננו לפעול עם גז ולכן עלולים לסבול מתקלות. ויש עוד שני דברים: 1. אסור יהיה לך להיכנס לחניונים תת קרקעיים. 2. לא כל מוסך יסכים לטפל לך ברכב אם תתקין מערכת גז - קח את זה כשיקול...

We are the Human Race

פורסם

אני מחזק את זה שמעליי.

בנוסף אני יכול להעיד על סיאט לאון 1.6 ידנית על גז שעברה 100K (לימוד נהיגה)על גז ללא שום בעיה, הרכב סוחב כמו על בנזין וצורך גז כמו בנזין.

אני מכיר רכבים רבים שעובדים על גז ועוד לא שמעתי על בעיה משמעותית.

חיסרון נוסף הוא המיכל שיתפוס חלק ניכר מתא המטען והצורך לתחזק מערכת נוספת ברכב(אם כי לא מסבוכת או יקרה).

פורסם

לי יש מערכת גז ברכב כבר שנה וחודש - שברולט אימפלה, רכב אמריקאי מנוע גדול יחסית (3.4L), מערכת איטלקית ללא משמנת. כעיקרון כמו שהזכירו למעלה, ההתאמה לגז תלויה בסוג הרכב או יותר נכון בסוג המנוע. יש כאלו שמתאימים ויש שלא, כאן בב"ש המתקין אמין מספיק כדי לומר שרכב X מתאים או לא מתאים לגז. ממה שאני יודע - רכבים אירופאים בכלל וצרפתיים בפרט מתאימים מאוד לגז, והמתקין הראשי במקום ההתקנה בכלל אמר לי שרכבים אירופאים לא צריכים משמנת כי השסתומים בנויים מראש לעבוד עם גז. אצלי ברכב גם לא התקינו משמנת מאותה סיבה (מנוע גדול, שסתומים אמריקאיים, אומרים שאין צורך).

למשל אני אתן לך דוגמא, הרכב שלי נסע כבר כמעט 20K על גז בלי שום בעיה. אני מכיר עוד 2 אנשים עם אמריקאיות שגם נסעו כבר יותר מ 30K על גז. יש לי חבר שנסע עם C5 בערך 70K על גז (בפחות משנתיים ובלי משמנת למערכת) בלי בעיה עד שהרכב הלך טוטאל-לוסט בתאונה. יצא לי לדבר בתחנת מילוי גז עם נהג של לנסר (רכב חברה) שנת 2005 שעשתה כבר כמעט 400K! על גז בלי לפתוח ראש מנוע (הוא אמר לי שזה רכב שכל היום נוסע, יותר מ 70K בשנה). מצד שני שמעתי מישהו שאמר לי שבחברה אצלם התקינו בכמה קיה פורטה וכמעט בכולן הלך ראש מנוע תוך פחות מחצי שנה. בקיצור יש כנראה מכוניות שמתאימות ויש כאלו שלא.

מבחינת סיכון ברור שיש סיכון כלשהו, ומנסיון שלי גם החיסכון הוא לא 50% אלא יותר לכיוון ה 35-40 (תלוי כמה פעמים אתה מניע ביחס לק"מ ואם הרכב רוב הזמן כבר חם או שהוא צריך להתחמם על בנזין לפני שהוא נכנס לגז), לפחות ברכב שלי אבל זה יכול להיות מאוד מאוד תלוי רכב\מנוע. סה"כ אם הייתי לי רנו מגאן אני מאין שהייתי מתקין אחרי התייעצות עם מתקין גז מוסמך.

ודרך אגב לגבי חניונים זה לא חייב להיות נכון כי יש היום כבר מערכות (תקן יורו 5 אאל"ט) שכבר לא מוגבלות לחניה בחניונים, אולי כדאי לבדוק עם המתקין איזו מערכת הוא מתכוון לשים ואם היא תהיה מוגבלת)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אני מחזק את זה שמעליי.

בנוסף אני יכול להעיד על סיאט לאון 1.6 ידנית על גז שעברה 100K (לימוד נהיגה)על גז ללא שום בעיה, הרכב סוחב כמו על בנזין וצורך גז כמו בנזין.

אני מכיר רכבים רבים שעובדים על גז ועוד לא שמעתי על בעיה משמעותית.

חיסרון נוסף הוא המיכל שיתפוס חלק ניכר מתא המטען והצורך לתחזק מערכת נוספת ברכב(אם כי לא מסבוכת או יקרה).

מחזק נכון אין לזה בעיות מיוחדת שתי חסרונות שאני יכול להגיד.

לוקח מקום בתא מיטען , ואסור להכנס לחניונים

פורסם

9K אולי למנוע V6, מנוע 4 צילינדר עולה פחות, לפחות כאן אצל המתקין בב"ש (דרך אגב מקצועי ואמין, מאוד). יכול להיות שמשמנת אלקטרונית מייקרת משמעותית את הסיפור אבל אני לא חושב שכל רכב צריך כזו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בב"ש יש מתקין אחד. המקום נקרא "אוקטן קל" (תחפש בגוגל ותראה פרטים, הלינק פה משום מה יוצא לא טוב)

מנסיון שלי מקום מקצועי ואמין. מומלץ!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
אני מניח שדשו בזה לא מעט

אבל הערב, כשהנושא שוב עולה, למי שלא יודע הדלק בשירות עצמי יעלה לא מעט מהלילה... כאילו שהיה בזול עד היום...

אני רוצה לשמוע מאנשים שנוסעים על גז, או כאלה שנסעו על גז, או כאלה שמכירים אנשים שנוסעים על זה, מה הם חושבים על זה.

אני אציג את עצמי.

אני נוהג על מגאן 1.6 ידנית, הרכב "אוכל" או שותה 1:12-13 אני לא מתכנן למכור את הרכב אי פעם!!!!

אוהב אותו, והוא אוהב אותי חזרה, נוסע בו כ 30,000 ק"מ בשנה.

חושש מאוד מנזקים למנוע, הפחידו אותי שהגומיות, השסתומים....

האם יש אמת?

אחי התקין בלנטיס 2003 שלו מערכת גז ולא היו לו בעיות. הוא מאושר מזה שהוא שם את המערכת הזו לפני 7 שנים ו-80000 ק"מ. חסך אלפי שקלים יקרים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ברכב שלי יש מערכת גז אטלקית של lovato

רכב נסע כ60Kו 6 שנים עם הגז.

הלך פעם אחת חישן טמפ' של המאייד(250ש"ח) ורק החלפות פילטרים.

ממליץ לפני התקנה לבדוק את המתקין טוב טוב ולישר קו לרכב לפני ההתקנה.

המערכות מאוד רגישות אם המנוע לא במצב פיקס.

בגדול ממליץ יחסוך המון כסף.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

אצלי המערכת רק חצי שנה, בינתיים ללא תקלות שקשורות לגז עצמו.

מה שכן חשוב לדעת זה שיש תקלות שאיכשהו מסתדרות עם דלק, ולא עם גז. אצלי זה קרה בנזילת שמן בגלל האטם שסתומים, בנסיעה על דלק האוטו נסע טוב (לא מושלם) ועל גז הוא קירטע לגמרי.

חשוב לדעת שלא כל רכב מתאים לנסיעה בגז, איזה רכב יש לך?

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

ברכב שלי המערכת פועלת כ-9 חודשים ובנתיים ללא תקלות.

מערכת הולנדית של omvl בלי משמנת.

החיסכון הוא באמת באזור 35% ואפילו עכשיו שהדלק ירד אולי פחות אבל בחודשיים האחרונים הוא חזר לעלות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...