Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מודה לכם על התשובות.

בהנחה שאני מעוניין רק בחלקים מקוריים ורק בעבודה במוסך מורשה, האם המחירים האלה יקרים בצורה בלתי סבירה?

המחיר סביר לחלקים מקוריים במוסך מורשה יבואן.

גילוי נאות - גם אני נוהג לטפל בצורה זו ברכבים שברשותי, ללא קשר לשווי הרכב, ובתמורה אני מקבל שקט מוחלט בין טיפול שנתי לטיפול שנתי.

מדי כמה שנים אני מנסה לטפל במוסך זול יותר, ואז נכנס לסדרה בלתי מוסברת של ביקורים נוספים בשל תקלות פתאומיות מהלך השנה.

פורסם

יריב 26-מה שאתה בעצם אומר:

רק המוסך המורשה יודע לטפל ברכב שלך,רק מוסך מורשה מונע תקלות.

ואני אומר יש מוסך שאינו מורשה והוא מוסך מדרכה זול המשתמש בחלפים סינים ובשמן זול.

ויש מוסך שמשתמש בחלפים איכותיים עם שמן יותר מוצלח מהמורשה.

צריך לדעת למצוא את המוסך השני.

ברכבי אני שם מסננים מקוריים אותם אני רוכש ו,שמן הכי איכותי שיש MOBIL2000

וחוסך 70% ממחיר המורשה!

ולגבי "הירידות" שבכיכול משהו כתב:

אף אחד לא חוגג עליו מנסים להסביר שיש דרך זולה יותר לטפל ברכב ,

שהיא לא פחות איכותית.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
יריב 26-מה שאתה בעצם אומר:

רק המוסך המורשה יודע לטפל ברכב שלך,רק מוסך מורשה מונע תקלות.

ואני אומר יש מוסך שאינו מורשה והוא מוסך מדרכה זול המשתמש בחלפים סינים ובשמן זול.

ויש מוסך שמשתמש בחלפים איכותיים עם שמן יותר מוצלח מהמורשה.

צריך לדעת למצוא את המוסך השני.

ברכבי אני שם מסננים מקוריים אותם אני רוכש ו,שמן הכי איכותי שיש MOBIL2000

וחוסך 70% ממחיר המורשה!

ולגבי "הירידות" שבכיכול משהו כתב:

אף אחד לא חוגג עליו מנסים להסביר שיש דרך זולה יותר לטפל ברכב ,

שהיא לא פחות איכותית.

ממש לא מה שאני אומר, אני אומר שמי שמבין במכונאות/יש קשרים עם מכונאי אמין, יכול לטפל כמו שאתה מטפל ולחסוך הרבה כסף.

למי שאין ידע וזמן, הסיכוי "ליפול" עם מכונאים ממיטב הכוכבים של "יצאת צדיק" הוא לא קטן.

והדרך הזולה יותר לטפל ברכב עלולה להיות עבורו באופן אישי יקרה יותר.

גם לא אתווכח אם תגיד לי כי מרבית המכונאים הגונים (ויש לא מעט כאלה, בוודאי כאן), ורק המעט מוציא שם רע לכל השאר.

בכל אופן, במוסכים שניסיתי בעבר, באופן אישי לא יצאתי מרוצה (למעט מספר מצומצם של מכונאים, חלקם חברים כאן, שהופנתי אליהם ועשו עבודתם לעילא ולעילא), אבל זו רק דעתי האישית ויכול להיות שיש אחרים שמרוצים מהם.

פורסם

אך מה שמשתמע ממה שאתה אומר הוא כי מוסך היבואן הוא מוסך איכותי. אני חושב כי זה נכון אך מוסך שאינו מוסך היבואן יכול להיות גם כן איכותי. בנושא זה כדאי לשים לב למספר דברים:

אין יתרון כלשהו בביצוע הטיפולים השוטפים/אחרים במוסך היבואן מול מוסך מורשה איכותי המחזיק בידע ובמכשירים (סורק למשל) הדרושים.

היתרונות של מוסך היבואן מול מוסך מורשה מתבטאים במקרים הבאים:

-ברכב חדש בו יהיה ניתן לממש אחריות "רצון טוב" לאחר תום תקופת האחריות.

-ביצוע "ריקול" סמוי.

-בתקלה לא סטנדרטית הדורשת ידע יצרן וניסיון יחודי לתיקונה.

פורסם

הכוונה שלי הייתה לשאול את פותח השרשור למה לא שאל לפני שהכניס את רכבו למוסך, הרי הוא חבר בפורום משנת 2006

ובאמת ובתמים אני חושב שלשאול את השאלה כלאחר יד, זה כאב לב לפותח השרשור.

פורסם

בורג נבה 50 ש"ח? למה?

אם אני זוכר נכון בורג מקורי של מרצדס עולה משהו כמו 30 ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• ספונסר פורום
פורסם
אני מודה לכם על התשובות.

בהנחה שאני מעוניין רק בחלקים מקוריים ורק בעבודה במוסך מורשה, האם המחירים האלה יקרים בצורה בלתי סבירה?

אם תעשה זאת אז לא תחסוך הרבה.

שים לב שעלות העבודה מסך כל הטיפול היא בקושי רבע.

כלומר אם תקנה את החלפים ותלך למוסך כללי תחסוך אולי 100-200 ש"ח.

מחירי החלפים יהיו דומים (חוץ מהשמן אולי) ובנוסף לא את כל החלקים המקוריים ניתן לרכוש מחוץ למוסכים המורשים.

אם תתפשר על איכות החלפים אז בהחלט ניתן לחסוך לא מעט כסף מעלות הטיפול.

פורסם

אני חושב שאנשים פה נסחפים ומאשימים את המוסך על לא עוול בכפו.

האצבע המאשימה צריכה לפנות אל "דלק מוטורס" ותמחור החלפים ההזוי שלהם.

יש לי 2 רכבי מאזדה בבית ואני מטפל במוסך מורשה, בד"כ כל טיפול מסתיים עם כ-500 ש"ח עבודה ועוד לפחות 1000-1500 ש"ח על חלפים. אם הייתי מבצע את הטיפול במוסך כללי הייתי חוסך בהגזמה 500 ש"ח מעלות הטיפול. זו פרמיה שאני מוכן לשלם פעם בשנה בשביל להרגיע את המצפון שלי.

לאחרונה רכשתי אלכוהול לחתונה בכמות מסחרית, רק אז ירד לי האסימון כמה "קורעים" אותי בפאבים. אתה רואה אותי פותח פה שרשור נאצה כנגד כל בעלי הברים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

וזו ההוכחה על כך שאחד מיועצי השירות במוסך אחר של מאזדה (לא זה שאני מטפל בו) ענה פעם לשאלה,

מדוע מחירי הטיפול למאזדה 6 כאלה יקרים? (גם לרכב שלי יש את אותו המנוע)

התשובה -

"מאזדה 6 זה המרצדס של מאזדה" :roll:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

יש פתרון ביניים.

גם אני סומך יותר על מוסך היבואן ומעדיף חלקים מקוריים. גם אני מאמין כמו יריב שהזול יוצא יקר. אבל יש משהו שלא כולם יודעים:

גם מוסכי היבואן בתחרות בינם לבין עצמם. המחירים שלהם לא זהים, וחשוב מכך, יש מוסכי יבואן שמעניקים הנחות עמוקות.

כשדרוש טיפול למיצובישי המזדקנת שלי, אני בודק כארבעה מוסכי יבואן באזור שלי (שרון ומרכז), שואל אם יש מבצעים ופרומו.

יש מוסכי יבואן עם קופונים להנחות. וגם כשבאים אליהם, הם מגלים גמישות במחיר. פשוט צריך לסגור איתם לפני הטיפול.

ההוצאות של המוסכים האלו עצומות, והם לא יכולים להרשות לעצמם להישאר ריקים, או לטפל רק בלקוחות ליסינג.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם
אתה לא יכול להוכיח אם הוציאו את כל השמן בלמים או רק שאבו מהמיכל.

אם באמת החליפו הכל אז זה סביר.

דווקא כן יכול להוכיח. במזדה הם מציינים את הכמות במספר המיכלים, לדוגמא בעמודת כמות השמן רשום 1 (כמובן שהכוונה למיכל ולא לליטר)

שים לב שחייבו אותו על חצי מיכל בחשבונית. המיכלים שמזדה מחזיקים של הנוזל ברקס שלהם הם בדרך כלל של חברת דלק ומכילים 300 מ"ל

אי אפשר לעשות החלפה מלאה באמצעות 150 מ"ל.

SEMI-T,

באיזה מורשה אתה מטפל שעשו לך החלפה מלאה ושמו נוזל של WURTH? ספר כי זה נשמע מוסך יותר טוב מהמורשים של מזדה שנתקלתי בהם עד היום.

האם עשו את זה בגלל שביקשת והתעקשת שיעשו כך או שהם עושים את זה לכולם?

בפעם האחרונה שטיפלתי במוסך אדנים בפ"ת שאלתי אם יש להם מכונה של החלפת נוזל, וקיבלתי תשובה שהיא זרוקה במחסן והם לא משתמשים בה:roll:

פורסם

אני מטפל ב-"דורון מוטורס" בנתניה, הגעתי להחלפה יזומה של נוזל בלמים (לאחר שעברו שנתיים מאז ההחלפה הקודמת),

מנהל העבודה אמר שמחליפים ואף מנקזים את נוזל הבלמים גם דרך הצינורות ב-4 היציאות במלואו ולא רק במיכל.

אבל -

אני לא בטוח אם זה בגלל שהגעתי להחלפה יזומה, יש מצב שכחלק מטיפול כללי (כמו למשל 30 אלף וכד') ירעננו רק את הנוזל

במיכל ולא יעשו החלפה מלאה.

בכל מקרה, אם מתעקשים - הם כמובן יעשו החלפה מלאה.

אופן ההחלפה לא היה עם מכונה, אלא 2 מוסכניקים, אחד מהם ישב ברכב והשני, פתח את המיכל, פירק את הגלגלים ופתח את האומים ליציאות, שאב מהמיכל, המוסכניק שישב ברכב לחץ על דוושת הבלמים עד אשר הנוזל התרוקן מהיציאות ואז סגרו אותן ושמו נוזל חדש

במיכל.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

רק החלפת ראש מנוע בסופר לנסר שנת 97 שלי, במוסך מורשה, רצו כמעט 6000 ש"ח.

יש לומר ששילמתי חצי מזה במוסך לא מורשה...?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...