Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפשת רכב בתקציב של 40-45 אלף. דרישות מרכזיות: אמינות, חסכון בדלק, אחזקה זולה. דרישה משנית: בטיחות. פחות מעניין אותי כוח, נוחות וכו'.

הבנתי שהאפשרויות הן בגדול:

יאריס 2004-2005

פונטו גרנדה ופנדה עד 2008

אלטו 2010

ואולי גם הסיריון שפחות קראתי עליו

מה אתם אומרים? יאריס ישנה יותר או פיאט חדשה יותר? כמה כדאי לקנות אלטו (הרוב מליסינג)? איך התיבות הרובוטיות והטיפטרוניק של הגרנדה והפנדה (מבחינת אמינות)? מה הכי חסכוני? אשמח לשמוע דעות והמלצות.

תודה!

פורסם

לגבי הגיר הרובוטי של הפנדה/פונטו, הוא לא מתנהג כמו אוטומטי או קרוב לזה ודורש הסתגלות. מבחינת אמינות - יכולות להיות תקלות אבל בעיקר בשנתונים נמוכים יותר ולא באופן גורף. אם את מסתדרת עם ידני, ממליץ לך יותר לחפש פנדה ידנית - מאחר והן זולות, תוכלי גם למצוא שנת 2009-2010. לגבי היאריס והסיריון, תצטרכי "להתפשר" על רכב ישן יותר אבל לכל רכב היתרונות והחסרונות. אני פחות מכיר את היאריס והסיריון אבל הן נחשבות אמינות ועם שוק טוב.

פורסם

בתקציב שלך אפשר לקנות פנדה 2010 ויישאר עודף. מדובר על ידנית.

האלטו נחותה משמעותית מהפנדה, ובטח מהגרנדה.

הסיריון כבר לא משווקת בארץ, אין יותר דייהטסו - אין סיבה לקנות את הרכב הזה.

יאריס נחמדה, אבל 2004 זה באמת עתיק וחבל על הכסף.

כמו כן באפשרויות שלך יש גם יונדאי I10 עם מנוע 1200 וגיר אוטומטי. לא מלכת החיסכון אבל אוטו חמוד וגם אמין.

פורסם

היאריס פחות אטרקטיבית מבחינת תמורה לכסף.

הפיאט גדולה מרווחת ונוחה יותר בצורה משמעותית מאלטו הקטנה יותר. הגיר הרובוטי של הפנדה/פונטו דורש הסתגלות ואינו מרגיש כמו גיר אוטומטי סטנדרטי.

האמינות של כל הדגמים שהוזכרו - סבירה בהחלט.

אלטו אוטומטית תצריך אותך למתוח מעט את התקציב לאיזור ה-50000 ש"ח.

הייתי שוקל גם את היונדאי גטס - למרות שהיא יותר בזבזנית בדלק, בגלל מחיר הרכישה והאחזקה הזול יותר מהאחרות.

בכל מקרה בצעי נסיעת מבחן בכל אחת מהמועמדות - שלא תקלעי למצב שקנית רכב שלא נוח/מתאים לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם הכנסת את האלטו אז אני מבין שאין חובה של גיר אוטומטי. במקרה כזה האפשרות הטובה ביותר היא פנדה ידנית או אם את רוצה "להתפנק" ,או נוסעת הרבה בבינעירוני חפשי גרנדה ידנית.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לדעתי הפנדה לאור הדרישות,מאוד חסכונית,זולה לאחזקה ולדעתי עדיפה מאלטו מבחינת כוח,במיוחד בגירסה האוטומטית,ונוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות! מה דעתכם על סוזוקי ספלאש, שברולט ספארק ופורד פייסטה לאותן הדרישות? איזה שנתונים רלוונטיים?

תודה

פורסם

בכזה תקציב לא תוכל לקנות את הפיאסטה מהדור האחרון,ולפניה כמעט לא נמכרו.

הספרק פחות חסכונית אך יותר חזקה מהפנדה,לכן מה יותר חשוב?

ממה שראיתי לא תמצא ספלאש בכזה תקציב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האלטו, פיג'ו 107\סיטרואן C1 \יאריס 1.0 ידניות הרבה יותר חסכוניות מהשאר, כולל הפנדה, שלושתן 17.5-18.5 קמ"ל

ה 107 הרובוטית גם חסכונית ביותר לאוטומט, 1-16 קמ"ל

• תוכן חדש...