Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזוב אותך יש אנישים שפשוט פחדים מדיזל ללא סיבה אמיתית

1. פעם היו לדיזלים אגרות רישוי פי 3-4 מרכב בנזין (לג'יפ שלנו אגרץ רישוי 4500 שקל בשנת 99) , זה חוק שבוטל מזמן , היום האגרה מחושבת לפי שווי הרכב (מחירון) , אבל בגלל החוק הזה יצא החישוב שממספר ק"מ מוסוים שוו לקנות דיזל , היום זה לא נכון

(לנו בבית יש גולף בנזין ודיזל , אגרות זהות ,הפרש של כמה שקלים בודדים )

2.תיקון טורבו, זה החלק הכי יקר (אצלי אין טורבו :-() , אבל גם פה יש משומשים , ומי שהיה פעם בעל רכב טורבו דיזל וחווה את המנוע הנהדר הזה , יהיה לו קשה לרדת לבנזין.

3.גם לרכבי בנזין יש תקלות - המציאות (שוב 2 רכבים זהים בבית) ,טיפולים\תיקונים 2500 שקל בשנה הקודמת כ"א.

רק שלחברה שלי יש משפט קבוע אם אני לוקח את האוטו שלה "הדלק הדלק!!!!!" , וברכב שלי זה זה ממש לא בעיה

SCANSPEAK

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דר. סובארו - גם אני מתנייד בפונטו. והיא ממש לא חסכונית מחוץ לעיר. מרגע שאני מגיע לתלת ספרתי (אפילו 90) הפונטו מתחילה לדרוש דלק ולהעלות טורים בהתאם וזה בכלל לא חסכוני. ההיגיון אומר שיחידת כוח שתתאמץ פחות להגיע למהירויות האלה תחסוך יותר.

הפיאט נכון להיום מראה אמינות ואני באמת אומר הדלק הדלק כל פעם שמישהו מעלה בדעתו נסיעה, כי הרכב עדיין לא מרגיש לי חסכוני בבין עירוני ואני דורש יותר.

לגבי רכבי דיזל בתקציב כלשהו, מדובר בעיקר על תקציב שבין 20 ל30 כאשר אזור ה20-21 זה נחשב נמוך מדי, ואני יוצא מנקודת הנחה שרכב במחיר של מתחת ל25 אש״ח יוכיח את עלותו.

מעבר לזה מדובר ברכבים משנת 2003 ומעלה בלבד, ומכוון מן הסתם לשנתון הגבוה ביותר האפשרי.

אגב, שמתי לב שהסיאט טולדו היא בעל נתונים מצוינים של אבזור, כוח וחסכון גם יחד. השאלה היא אם יהיה כדאי לי ללכת על אחת כאשר תימצא אחת לא שחוטה (ותמצא אחת אני מניח, זמני בידי והרכב לא ייקנה מחר וגם לא בשבוע הבא)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
כמו כן יש לי צריכת דלק של 1:15 בתוך העיר, 1:20 מחוץ לעיר..

היינו כבר בסרט הזה עם הנתונים האלה שלך והדבר האחרון שבא לי לעשות זה להכנס שוב לוויכוח העקר הזה אבל למען שלא נטעה את הקוראים בעתיד (הרי הפורום הוא גם מאגר נתונים ), אם אתה לא מעלה על הגב את הפונטו לראש הכרמל, מחבר אליה כנפיים ודואה בכח הרוח ליעד שלך, אין שום סיכוי שאתה עושה צריכה כזאת ברכב שכזה.

שום סיכוי!

ואל תתרח לענות לי כי גם אם תביא אישור נוטוריוני חתום ע"י המשיח, עדיין אני לא אאמין שפונטו מיושנת עושה צריכה שכזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשמדברים על רכב ועל חיסכון, בלתי אפשרי להתעלם ממידת ההנאה שהרכב מסב לנוהג בו. איך אפשר להשוות גולף עם פנטו. גולף מסב הרבה יותר הנאה בנהיגה ועל הנאה משלמים. מניסיוני, כשחיפשתי רכב דיזל, חיפשתי בלוחות למעלה מחצי שנה בסבלנות, מה שמצאתי בלוחות, זה או דיזל שחוט, או עבר של בה"ס לנהיגה וכיוצ"ב, פה ושם הופיע דיזל פרטי שפוי תמיד עם מחיר לא שפוי. על השילוב של רכב שפוי במחיר מציאה, זכיתי רק לקרוא בפורומים, במציאות לא ראיתי חיה כזו. אני מאמין שרכב איכותי מבוקש במחיר שפוי, לא מגיע ללוחות, בדרך כלל יש לו רשימת המתנה. לבסוף, פניתי לרכב חדש, קניתי פלואנס דיזל ידנית . פעם ראשונה שאני נוהג על רכב דיזל, מה אגיד לכם, תענוג. גם אם יעלה יותר בתחזוקה, שווה גם שווה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
גם מחירי הסולר המריאו, ועכשיו קשה למצוא סולר יותר זול מבנזין 95 אוקטן.

רכבים ספציפיים הם רק הדוגמה למה שצפוי בחיפושים אחרי רכב דיזל שמור, וכפי שהבנת, מצב ונתוני הרכב הם משפיעים בצורה ישירה על עלויות התחזוקה.

הבאסה שסולר התייקר, עד לא מזמן תדלקתי במשהו כמו 7.14 (שירות מלא) ועכשיו הסולר רק 40 אגורות זול יותר מליטר בנזין. אבל עדיין יותר זול בכימעט חצי שקל.

דרך אגב, היום עם כל מנועי הבנזין עם הזרקה ישירה ומגדשי טורבו, עלות החלפים המשמעותיים בין דיזל לבנזין לא שונה במיוחד.

מסכים בהחלט. רכבי בנזין גם נעשים מאוד מסובכים ומתוחכמים. רק להבדיל מדיזל, לבנזין אין תכונות שימון ולכן משאבות הזרקה סובלות יותר וחיות פחות זמן. כך שעדיין יש עדיפות לדיזל.

2. כל שנה ברכב דיזל מביאה איתה מינימום 30 אלף ק"מ. בהנחה ואתה קונה בתקציבך רכב בן 5, אתה כבר עובר מזמן את ה-100 אלף ק"מ, ואתה כבר נושק ל-150 אלף ק"מ במקרה הטוב.

סלח לי ידידי, אבל זה פשוט לא נכון. די כבר לחפש רכבים שסבתא נסעה למכולת שנמצאת 200 מטר מהבית. רכב קונים כדי לנסוע והקילומטרז' יהיה בהתאם. זה שדיזל עבר לרוב יותר מבנזין זה לא משנה אם תוחזק כראוי, עדיין נישאר לו יותר חיים מאותו רכב בנזין מהסבתא. לפי התיאוריה שלך, רכב דיזל הקודם שלי היה אמור מזמן להתפרק והיו לו 400K, שלא לדבר על הדיזל הנוכחי עם מעל חצי מיליון - כבר אפילו אבק לא היה צריך להישאר ממנו. מעבר לזה, יש מספיק דיזלים עם קילומטרז' סביר שאפר למצוא מידיים פרטיות, כמו שאומרים: NO PAIN NO GAIN - כלומר צריך מאט להתאמץ כדי להנות. אבל רגע! מה הקשר לדיזל? אז זהו שאין קשר, זה נכון באותה מידה לכל רכב משומש שקונים.

4. יש לרכבי הדיזל רכיבים שהחלפתם יקרה לאללה - כמו המזרקים, משאבת סולר, טורבו וכו' וכו'. כמו כן המצבר צריך להיות גדול יותר.

להבדיל מעגלה עם חמור אכן האחזקה יקרה לאללה כמו שאתה אומר. אבל אם להשוות עם רכב בנזין מתקדם, אני לא מדבר על רכב בטכנולוגיות של פורד T, זה לא כל כך רחוק. משאבת סולר לא בעיתית קודם כל, ולא כל דיזל בא עם טורבו. גם טורבו ניתן לשיפוץ וטורבו לא חייב ללכת אם שומרים על הרכב כמו שצריך.

אני מסכים איתך במאה אחוז על כל מה שאמרת, אגב. רכב בנזין עם טורבו ומכלולים מתוחכמים יכול להיות יקר לאחזקה.

סוף סוף היגיון בריא! רק הבעייה שכל רכב מתקדם יהיה מתוחכם בין אם הוא דיזל או בנזין. דיזל פשוט, סתם לידע כללי כמו SDI זול מאוד לאחזקה אם מטופל כראויי, כי אין לו הרבה דברים שיכולים ללכת.

הנה עוד תגובה שמסבירה למה גולף עדיף:

כשמדברים על רכב ועל חיסכון, בלתי אפשרי להתעלם ממידת ההנאה שהרכב מסב לנוהג בו. איך אפשר להשוות גולף עם פנטו. גולף מסב הרבה יותר הנאה בנהיגה ועל הנאה משלמים.

במקרה של גולף SDI לא ממש משלמים על ההנאה בכסף, אלא יותר במנוע יחסית חלש ונהנים לא רק מרכב עצמו אלא גם מחיסכון מדהים בסולר והוצאות.

מי שנוסע הרבה - אין לו ברירה אלא לקחת דיזל. מי שלא, יכול לבחור האם הוא רוצה לחסוך בהוצאות דלק או לא, כאן שוב יש יתרון לדיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היינו כבר בסרט הזה עם הנתונים האלה שלך והדבר האחרון שבא לי לעשות זה להכנס שוב לוויכוח העקר הזה אבל למען שלא נטעה את הקוראים בעתיד (הרי הפורום הוא גם מאגר נתונים ), אם אתה לא מעלה על הגב את הפונטו לראש הכרמל, מחבר אליה כנפיים ודואה בכח הרוח ליעד שלך, אין שום סיכוי שאתה עושה צריכה כזאת ברכב שכזה.

שום סיכוי!

ואל תתרח לענות לי כי גם אם תביא אישור נוטוריוני חתום ע"י המשיח, עדיין אני לא אאמין שפונטו מיושנת עושה צריכה שכזו.

למה שאני לא אטרח לענות לך? :lol: כי אמרת לי לא לטרוח?

אתה יכול לא להאמין, אני אישית לא חושב שזו "פונטו מיושנת". זה מנוע די מודרני, צנום נפח, עם הזרקה רב נקודתית והוא גם לא ישן (2006) ומטופל היטב כל 10 אלף ק"מ ומה לעשות, זה מה שצורך הרכב. גם אין פה איזה מדע טילים מיוחד - אני נוהג מאוד רגוע, בלי קיקים ובלי האצות מיותרות ואני לא רץ להיות ראשון ברמזור.

בזמנו עשו מבחן עם מאזדה 3 והשיגו נתונים די מעולים כשנהגו בה רגוע, ונתונים מזעזעים כשנהגו בה באגרסיביות.

פורסם

מי שנוסע הרבה - אין לו ברירה אלא לקחת דיזל. מי שלא, יכול לבחור האם הוא רוצה לחסוך בהוצאות דלק או לא, כאן שוב יש יתרון לדיזל.

דלק: הרכב עשה אצלי 45 אלף ק"מ ב16 חודש..

זו בדיוק הסיבה למה אני לא חושב שרכב דיזל שאינו חדש או קרוב לזה, הוא אופציה ריאלית לסטודנט או לכל אחד שרק רוצה לחסוך טיפה בדלק.

45K זה משהו שאני עושה בשנתיים וארבע חודשים, ואני עוד נוסע לא מעט. הבחור כאן עשה את זה בשנה וקצת.

מסקנה - אחרי 5 שנים הרכב הזה כבר הגיע לנקודה שבה הוא דורש "השקעה".

נכון, יש מציאות בשוק עם ק"מ סביר וגם מטופלות יפה, ברור שיש. מה הסיכוי שאתה תיפול על אחת כזו? גם ככה רק 2% מהרכבים בשוק עם מנוע דיזל (בפרייבטים). אז מתוך ה-2% האלה צריך להתחיל לברור מציאות? GIVE ME A BREAK.

דר. סובארו - גם אני מתנייד בפונטו. והיא ממש לא חסכונית מחוץ לעיר. מרגע שאני מגיע לתלת ספרתי (אפילו 90) הפונטו מתחילה לדרוש דלק ולהעלות טורים בהתאם וזה בכלל לא חסכוני. ההיגיון אומר שיחידת כוח שתתאמץ פחות להגיע למהירויות האלה תחסוך יותר.

)

אתה כמדומני נוסע בפונטו הישנה, עם הזרקת דלק חד נקודתית. אצלי אין את אותו מנוע כמו אצלך.

פורסם

פונטו 99. הרכב כמו שאמרתי, סוחב יפה וכל הכבוד לו. אך עדיין דורש הרבה דלק בנסיעה בין עירונית.

כשאני רואה אתכם מדברים על כך רכב x צורך יותר בעיר ופחות בחוץ אני לא מבין איך אצלי מחוץ לעיר הוא שתיין ובעיר חוסך

פורסם

היא עדיין לא חסכונית לעומת הטכנולוגיה המודרנית.

חבר שלי עבר לאחרונה לגרנדה 1.2 במקום הפונטו 75 שהייתה לו, וצריכת הדלק ירדה משמעותית, על מיכל של 40 ליטר שהיה מנפק 450 ליטר בערך, הוא משיג היום סביבות 560 ק"מ. ז"א מ-1:11, ירידה ל-1:14. אני מצליח להשיג על מנוע דומה (אצלו זה 65 כ"ס) תוצאה קצת יותר טובה, אולי בגלל משקל נמוך יותר של הספייס, אולי בגלל שאני נוהג חסכוני יותר.

פורסם

אתה יכול לא להאמין, אני אישית לא חושב שזו "פונטו מיושנת". זה מנוע די מודרני, צנום נפח, עם הזרקה רב נקודתית והוא גם לא ישן (2006) ומטופל היטב כל 10 אלף ק"מ ומה לעשות, זה מה שצורך הרכב. גם אין פה איזה מדע טילים מיוחד - אני נוהג מאוד רגוע, בלי קיקים ובלי האצות מיותרות ואני לא רץ להיות ראשון ברמזור. .

HERE WE GO AGAIN...

אין שום סיכוי שבעולם שאתה מקבל ברכב בן 6 שנים צריכת דלק שגם הצהרת היצרן הסופר אופטימית (ויש שיגידו הלא מציאותית) לא מגיעה אליה ולא מתימרת להגיע אליה..

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם כבר רכבי דיזל. הבנתי שרנו מגאן 2 נפוצה יחסית לאחרות בשוק הפרטי וניתן למצוא כאלו משנתון מתקדם במחירים נוחים. יש אמת בדברים? או שרושם מוטעה?

פורסם

אגב, נתונים כמעט זהים אתה מקבל גם בפיאט פנדה, שעד 2011 חלקה את אותו מנוע. הנתונים האלה גם חוזרים על עצמם מכל משתמש אחר בספייס\פנדה.

אני יודע שקשה להאמין, גם אני לא האמנתי בהתחלה.

בזמנו קיבלתי אחת כזו להשכרה, במשך 3 ימים הייתה אצלי - נסעתי איתה אגרסיבי ביותר, לקחתי אותה לעליות הכי קשות בחיפה ועברתי את ה-140 בכביש מהיר וגם משכתי הילוכים - כשתדלקתי אותה כשהחזרתי אותה לחברת ההשכרה, גיליתי שהיא צרכה 1:12, כשאת כל מסלול הייסורים הזה העברתי אותה עם מזגן.

אז קניתי אחת כזו לעצמי :wink:

לא יודע במה אתה נוהג, אבל אם אתה מעוניין בחיסכון בדלק בלי להתפשר על הגודל ולנסוע באלטו, אז הספייס\פנדה זה הרכב עבורך.

פורסם
אם כבר רכבי דיזל. הבנתי שרנו מגאן 2 נפוצה יחסית לאחרות בשוק הפרטי וניתן למצוא כאלו משנתון מתקדם במחירים נוחים. יש אמת בדברים? או שרושם מוטעה?

היא נפוצה והשוק ברצפה. זה באמת רכב זול שאפשר להשיג ממנו שנתון מתקדם במחיר נמוך.

קח בחשבון שרנו זה קרסו והמחירים במוסכים הם בהתאם.

פורסם

הגולף sdi עושה בין 750 ל 815 ק״מ למיכל (42 ליטר ) ,מדדתי פעמיים

(9) 1אני ממש שמח בשביל הפונטו שלך , או בשבילך , שאתה מבסוט ממנה אבל רכב חסכוני הוא לא , בייחוד לא מחוץ לעיר ובטורים גבוהים

בסעיף של נוחות ובטיחות , אמרו כבר לפני מה חושבים על הפונטו

והנאה , זה כבר סעיף סובייקטיבי מאד , הגולף הנוכחית היא הפרייבט הכי מהנה ( אז היא לא טיל) אבל היא נוחה , נראת נהדר , יושבת על הכביש , בנויה טוב ואמינה

וחבר יקר אל תהיה מקובע , אתה היחיד שנפגע מהקיבעון.

וחוץ מזה מי מטפל / מתקן במוסך מורשה , הם שודדים!

SCANSPEAK

• תוכן חדש...