Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו מתחחמת אבל רק עד הרבע.

aviatar32
שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

ברשותי פיאט פונטו 98' דגם sx75 ידנית 1250 . הרכב בעל 150K ק"מ .

הבעיה היא שהיא לא מתחממת , החום מנוע מגיע עד הרבע ונעצר שם , לא משנה בין אם זה בין עירוני או עירוני , המחוג נשאר על הרבע. כאשר המחוג עובר את הרבע הוונטה במהירות השנייה נכנסת לפעולה בשביל להשאיר את החום על הרבע. אולי בלחץ ביום ממש חם + מזגן במהירות גבוהה אז אולי עובר קצת את הרבע.

לפי מיטב הבנתי הדלה, הרבע זה לא המקום האופטימלי לחום המנוע.

איפה הבעיה ?

בנוסף אני חושב שהבעיה הזו גוררת איתה עוד בעיה והיא צריכת הדלק. הרכב כשקניתי אותו (לפני כ3 חודשים) היה עושה בערך 1:13 , ועכשיו הוא עושה עוד פחות ( אולי בגלל המזגן ). אבל אני חושב שהצריכה הזו היא לא אופטימלית לפיאט פונטו דיי שמורה ב"ה.

אני יודע שעקב כך שהמנוע לא מגיע לחום עבודה אופטימלי הוא צורך יותר אנרגיה וגורם לבלאי מואץ של המנוע.

מה לעשות?

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

ברשותי פיאט פונטו 98' דגם sx75 ידנית 1250 . הרכב בעל 150K ק"מ .

הבעיה היא שהיא לא מתחממת , החום מנוע מגיע עד הרבע ונעצר שם , לא משנה בין אם זה בין עירוני או עירוני , המחוג נשאר על הרבע. כאשר המחוג עובר את הרבע הוונטה במהירות השנייה נכנסת לפעולה בשביל להשאיר את החום על הרבע. אולי בלחץ ביום ממש חם + מזגן במהירות גבוהה אז אולי עובר קצת את הרבע.

לפי מיטב הבנתי הדלה, הרבע זה לא המקום האופטימלי לחום המנוע.

איפה הבעיה ?

בנוסף אני חושב שהבעיה הזו גוררת איתה עוד בעיה והיא צריכת הדלק. הרכב כשקניתי אותו (לפני כ3 חודשים) היה עושה בערך 1:13 , ועכשיו הוא עושה עוד פחות ( אולי בגלל המזגן ). אבל אני חושב שהצריכה הזו היא לא אופטימלית לפיאט פונטו דיי שמורה ב"ה.

אני יודע שעקב כך שהמנוע לא מגיע לחום עבודה אופטימלי הוא צורך יותר אנרגיה וגורם לבלאי מואץ של המנוע.

מה לעשות?

תודה רבה.

אתה צודק .

שעון חום בטמפרטורת עבודה לא צריך להיות על הרבע.

יכולות להיות לכך שתי סיבות פשוטות - או שהשעון מזייף או שהיוניט עובדת מוקדם מדי ונכנסת לפעולה בשישים מעלות.

מכיוון שהיוניט עולה גרושים יחסית, הייתי מחליף אותה ( תוודא שאתה מחליף יוניט מתאימה מבחינת טמפרטורה )

ועל הדרך מרענן את נוזל הקירור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עושה רושם שמדובר דווקא בבעיית טרמוסטט תפוס.

כמובן שכדאי לטפל בבעיה ובמיוחד לאור העלייה במחירי הדלק השערורייתיים גם כך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יוניט, יוניט לא משפיע.

עובדה: כשהמזגן עובד המאווררים עובדים כל הזמן, ואף על פי כן הרכב נשאר חם.

מה שנשאר זה:

1. לוח שעונים לא תקין.

2. חיישן טמפ' נוזל קירור לא תקין.

3. תרמוסטט תפוס - כמו שאמרו.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון שיוניט לא היה משפיע עד כדי כך, אבל עצם זה שהמאוורר נכנס לעבוד במהירות הגבוהה כשהמחוג על הרבע מצביע על תקלה (בהנחה שהחיישן ולוח השעונים תקינים)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקין לחלוטין.

גם לי הייתה פונטו 75 HSD.

בנסיעה, המחוג על הרבע.

בפקקים או בעמידה עולה קצת מעל החצי.

סע לשלום.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקין לחלוטין.

גם לי הייתה פונטו 75 HSD.

בנסיעה, המחוג על הרבע.

בפקקים או בעמידה עולה קצת מעל החצי.

סע לשלום.

אז זהו שזה לא תקין.

המחוג לא אמור להיות על הרבע זה מראה כנראה או על טרמוסטט או על יוניט לא תקין, זה אמור להיות על החצי.

הפונטו שהייתה לך הייתה גם כן לא תקינה.

כמו כן, לפותח הדיון אם תבדוק צריכת דלק תגלה צריכה גבוהה מאוד מכיוון שהמנוע לא מתחמם ולא מגיע לטמפרטורת עבודה ואי לכך ובהתאם לזאת צריכת הדלק גבוהה מהרגיל.

גילוי נאות:

מדבר איתך אחד שיש ברשותו את הרכב המדובר.

עכשיו לגבי התקלה אף אחד לא יוכל לדעת זאת על גבי הפורום, לך למוסך על מנת שיבצע בדיקה, תקן את הבעיה וחזור לדווח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכת הדלק אכן גבוהה מהרגיל בהתחלה (לפני 3 חודשים ) בסביבות 1:13.5 , עכשיו 1:11.5, כמה הרכב שלך צורך ?

הלכתי למכונאי בנוגע לבעיה הזו (אותו מכונאי שהלכתי אליו להחלפת קלאץ' ) והוא אמר שיש רכבים שהחום המנוע הזה הוא בסדר עבורם או משהו בסגנון.

יש לכם המלצות על מוסך אמין ולא יקר באזור הצפון - נהריה - עכו ?

כדאי לי ללכת למורשה פיאט ? הנמצא בעכו על אף מחירו הגבוה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב שלי צורך 1/14.5-15.0

ולגבי המכונאי הוא פשוט לא מתמצא בדגם הספציפי הזה שכן אם היה מתמצא היה מיד אומר לך שזה לא תקין.

לגבי המוסך לצערי לא אוכל לתת לך המלצה מכיוון ואני מהמרכז.

לגבי מוסך מורשה, אתה תעשה את השיקולים שלך, אני אישית לא הייתי מתקרב גם אם יתנו לי את הטיפול בחינם וגם אם ישלמו לי עליו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכת הדלק אכן גבוהה מהרגיל בהתחלה (לפני 3 חודשים ) בסביבות 1:13.5 , עכשיו 1:11.5, כמה הרכב שלך צורך ?

הלכתי למכונאי בנוגע לבעיה הזו (אותו מכונאי שהלכתי אליו להחלפת קלאץ' ) והוא אמר שיש רכבים שהחום המנוע הזה הוא בסדר עבורם או משהו בסגנון.

יש לכם המלצות על מוסך אמין ולא יקר באזור הצפון - נהריה - עכו ?

כדאי לי ללכת למורשה פיאט ? הנמצא בעכו על אף מחירו הגבוה ?

היי אביתר,

אני הייתי הולך לבדוק את הבעיה במוסך נוסף ולא סומך על האבחנה הנ"ל.

לגבי המלצה על מוסך, לא יכול לעזור לך בצפון אבל במידה ואתה מגיע למרכז כנס לפיאטון- בעבר היה מורשה של פיאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק שלא הוציאו לך את הטרמוסטט באוטו מתי שעשית את ה"תיקון" שאמרת, בדרך כלל שאין טרמוסטט אז הרכב לא מתחמם [יש מכוניות שזה עוזר ולאנשים לא ככ אכפת מההפרש של הדלק]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק שלא הוציאו לך את הטרמוסטט באוטו מתי שעשית את ה"תיקון" שאמרת, בדרך כלל שאין טרמוסטט אז הרכב לא מתחמם [יש מכוניות שזה עוזר ולאנשים לא ככ אכפת מההפרש של הדלק]

כן, אבל מצד שני זה גם בלאי מאוד גדול.

תחשוב שאתה נוסע עם רכב כל הזמן קר שהוא לא מגיע לטמפ' עבודה שהוא צריך להגיע אליה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...