Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כמה ימים עשיתי ברכב מעין פרויקט קטן, הרעיון שלי היה ברגע שאני מאותת ברכב ימינה/שמאלה פנס הערפל יאותת בהתאם, בהתחלה חיברתי את ה+ של נורת האיתות ל+ של פנס הערפל והתוצאה הייתה שברגע שאני מאותת פנס הערפל מאותת גם הוא אבל הבעיה הייתה ברגע שאני מדליק את פנסי הערפל, כשאלו דלקו גם מנורות האיתות בקדמת הרכב דלקו באופן קבוע וברגע שלחצתי על האיתות פנס הערפל נשאר דלוק ולא מאותת כמו שרציתי.

המטרה שלי הייתה כזו:

ברגע שאור הערפל כבוי ואני מפעיל איתות ימין/שמאל אור הערפל של אותו צד יאותת גם הוא, ברגע שאני מדליק את אורות הערפל הם יפעלו כרגיל וברע שאני מפעיל איתות ימין/שמאל אור הערפל באותו צד יאותת בהתאם והאור ערפל השני ימשיך לדלוק כרגיל.

אז אחרי קריאת קצת מידע בנוגע לחשמל רכשתי שני ממסרי 5 רגליים, צירפתי תרשים של אופן החיבור שלו למערכת, הכל עובד כרגע טוב ויפה אך הבעיה היחידה שיש לי שזה ברגע שאני מאותת מבלי שאור הערפל דלוק ישנה בעיה קטנה כשאני מפעיל איתות שני הצדדים עובדים במקביל או שהצד הנגדי נדלק, זה משתנה ולא קבוע ואני מנסה להבין איפה הבעיה שלי נמצאת פה.

מצ"ב תרשים של החיבורים שעשיתי + סרטון שצילמתי שבו ניתן לראות את הבעיה.

- אני חושב שאולי התקלה מכך שלא לקחתי פלוס (+) נפרד מהמצבר ומיכוון שהקסנון גם משתמש באותו פלוס גורם לבעיה, או שאולי אחד מהמגעים שם לא מהודק כמו שצריך

http://www.youtube.com/watch?v=DvPJFIZQ2tQ&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

myldt0lzyjmn.jpg

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

מסובך, לא ממש מובן ואולי מסוכן.

-השירטוט שצירפת לא אמור לעבוד עם הסימנים שציירת. אם סליל הממסר נמצא בין רגל 30 לבין רגל 85 אז הפעלת נורת האיתות לא תזרים דרכו זרם. אם השירטוט נכון אז הפעלת נורת האיתות מתבצעת ע"י קיצור רגל ה '+' (שהיא לא) לאדמה בזמן שרגל ה '-' מקבלת אספקה קבועה.

-אם הממסר לא מצויד בדיודת שיכוך פנימית אז אז כל הפעלה/הפסקה של הזרם דרך סליל הממסר תקפיץ לך ספייק באספקת המתח שעלול לגרום לנזק.

-הדלקה וכיבוי תכופים של אורות הערפל יקצרו את אורך חיי נורות הערפל.

בנוסף, זה מושך את העין יתר על המידה ועלול לגרום להתקלות לא נעימה עם המשטרה.

בכל אופן, לבעייתך. בדוק נכונות חיבורים (כפי שתיארתי), בדוק מגעים ובדוק מתחים בזמן התקלה (בהנחה שיש לך מכשיר מדידה). אל תשכח כי סליל הממסר צורך יחסית מעט זרם ורגיש לזליגות.

פורסם

תגיד, מה זה הקשקוש הזה?

1. התקנת נורות קסנון על הפנס המקורי, שכלל אינו מתוכנן לנורות מהסוג הזה. אפילו בסרט רואים שזה מסנוור, אני כבר יכול לדמיין לעצמי איך זה נראה במציאות.
  2. מה ההיגיון בלהתקין קסנון בפנסי הערפל? אתה יודע שאתה רק גרעת מהיכולת שלהם לתפקד במזג אויר בעייתי, נכון?
  3. התוכנית הגאונית שרקחת, גם בהנחה שהיתה מצליחה כפי שתכננת, תוביל להרס מהיר ובטוח של נורות הקסנון בפנסי הערפל. אני מעדיף לא לדבר על ההשלכות של התוכנית שלך על שאר רכיבי המערכת.

אני מקווה שתעיף את הקסנון הזה ותחזור למה שהיה במקור. אם אתה חייב קסנון, שים לפחות פנס מקורי עם עדשה ונורה בגוון פחות צעקני. בלי קשר, התוכנית שלך נראית רע, רע מאוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בוא נעשה רגע סדר בדברים כי יש פה כמה טעויות:

1. השרטוט מדויק והמערכת עובדת באופן שרציתי למעט ברגע שאור הערפל כבוי ואני מאותת ימינה/שמאלה אז שני אורות הערפל מאותתים ביחד (בסרטון רואים רק אחד מהם מאותת, זה בגלל שהיה לי שם מגע רופף) במקום שאור הערפל בצד בו מופעל האיתות יעבוד, אם אני מקצר את ה + של האיתות ומחבר אותו לרגל 85 אז מה אני עושה עם ה + של האיתות שיוצא ממנורת האיתות? הרי ברגע שאני מקצר אותו אין לו זרם + שימשיך אליו והאיתות לא יעבוד אבל נורת הערפל כן.

- כמובן שמיותר לציין שהשרטוט מתייחס למנורה בצד אחד ובצד השני ישנו בדיוק אותו שרטוט גם שם.

2. הקסנון שמותקן ברכב מגיע עם רפלקטור, הוא כלל לא מסנוור אולי בגלל זוויות הצילום זה נראה כך.

3. באור ערפל אלו לא נורות קסנון אלא נורות H11 לד מסוג SMD 5050, נורות קסנון לא היו יכולות לעמוד בכיבוי והדלקה בתדירות כה גבוהה וגם לא נורה רגילה לכן בחרתי נורות לד שאורך החיים שלהם גבוה הרבה יותר.

- השאלה שלי היא מה לא בסדר בשרטוט פה שבמצב של איתות רגיל (מבלי שאורות הערפל דלוקים) שני אורות הערפל מאותתים לי במקום שרק אחד מהם יפעל בצד שבו הופעל האיתות? מה גורם לזה שעובר מתח לשני אורות הערפל ברגע שאני מפעיל איתות רק בצד אחד?

- מצ"ב תמונה של נורות הערפל

H8H11-18SMD-W.jpg

פורסם

חוץ מזה שזה הרעיון הכי מיותר, גרוע, צעקני ושופוני שראיתי בחיים שלו, שכל המטרה היא "הלוווו תסתכלו על האוטו שלי!!!", ועוד לא דיברתי את הפן הבטיחותי!!

אתה צריך לעבוד כאן עם דיודות ו3 ממסרים לכל איתות על מנת שהאיתות והפנסי ערפל לא יפריעו אחד לשני לעבודה.

רד מזה, תחזיר למה שהיה ותתבגר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
2. הקסנון שמותקן ברכב מגיע עם רפלקטור, הוא כלל לא מסנוור אולי בגלל זוויות הצילום זה נראה כך.

לפורד מונדאו יש פנס קסנון מקורי עם עדשה מתאימה. ככה הוא נראה:

ford_mondeo_2011_3.jpg?1278361695

הפנס הזה מעולם לא הגיע לארץ ביבוא סדיר. אם אין לך אותו (ואין לך אותו), אתה לא יכול להתקין קסנון מבלי לסנוור.

עכשיו כמו שכתב שביט: תחזיר למה שהיה ותתבגר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בוא נעשה רגע סדר בדברים כי יש פה כמה טעויות:

1. השרטוט מדויק והמערכת עובדת באופן שרציתי למעט ברגע שאור הערפל כבוי ואני מאותת ימינה/שמאלה אז שני אורות הערפל מאותתים ביחד (בסרטון רואים רק אחד מהם מאותת, זה בגלל שהיה לי שם מגע רופף) במקום שאור הערפל בצד בו מופעל האיתות יעבוד, ? אם אני מקצר את ה + של האיתות ומחבר אותו לרגל 85 אז מה אני עושה עם ה + של האיתות שיוצא ממנורת האיתות? לא הבנתי מלה הרי ברגע שאני מקצר אותו אין לו זרם + שימשיך אליו והאיתות לא יעבוד אבל נורת הערפל כן.

- כמובן שמיותר לציין שהשרטוט מתייחס למנורה בצד אחד ובצד השני ישנו בדיוק אותו שרטוט גם שם.

הבנתי אותך (השירטוט מטעה בסימוניו). מה שאני מבין הוא שאופן האיתות עם אורות הערפל, בזמן שנורת האיתות דולקת אז אור הערפל נכבה אם היה מופעל. הווה אומר שהחיבור בין רגל 86 לרגל 87 הוא NC. בהנחה כי לא טעית בסימון החיבורים אז מה שתיארת אינו אפשרי. נסח זאת שוב ברור יותר.

3. באור ערפל אלו לא נורות קסנון אלא נורות H11 לד מסוג SMD 5050, נורות קסנון לא היו יכולות לעמוד בכיבוי והדלקה בתדירות כה גבוהה וגם לא נורה רגילה לכן בחרתי נורות לד שאורך החיים שלהם גבוה הרבה יותר.

- השאלה שלי היא מה לא בסדר בשרטוט פה שבמצב של איתות רגיל (מבלי שאורות הערפל דלוקים) שני אורות הערפל מאותתים לי במקום שרק אחד מהם יפעל בצד שבו הופעל האיתות? מה גורם לזה שעובר מתח לשני אורות הערפל ברגע שאני מפעיל איתות רק בצד אחד? לפי מה שאתה מתאר עליך לחבר את הממסר במצב Togle: המגע הנע יחובר להזנה (ה'+') של נורת הערפל, ה NC יחובר לאספקה המקורית של נורת הערפל (כיום מחובר לרגל 86) וה NO יחובר למצבר דרך נתיך.

ראה באדום.

פורסם

טוב אז אני אפרט קצת יותר,

ליד כל פנס יש ממסר 5 רגליים,

הממסר בנוי כך: רגל 85 ורגל 86 שהם בעצם פיקוד ושולטים על הסליל ורגליים 87, 87a ו30 שהם אחראים על הכח.

אצלי הממסר מחובר כך:

רגל 30 - מחוברת ל + מהמצבר.

רגל 87 - מחוברת ישירות ל + של הנורת אור ערפל ללא ה+ המקורי של האור הערפל שמגיע מהרכב ( ניתקתי אותו).

רגל 87a - לא מחוברת

רגל 85 - מחובר לכבל ה+ של אור האיתות.

רגל 86 - מחוברת לכבל ה+ שמגיע מתוך הרכב ל האור הערפל (הוא לא מחובר לאור ערפל כי חתכתי אותו וחיברתי לרגל 86 בממסר.

הוספתי וידאו חדש עם תיאור התקלה, אתם יכולים לראות, יש להדליק רמקולים.

http://www.youtube.com/watch?v=-vBBKPmX5FM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם
טוב אז אני אפרט קצת יותר,

ליד כל פנס יש ממסר 5 רגליים,

הממסר בנוי כך: רגל 85 ורגל 86 שהם בעצם פיקוד ושולטים על הסליל ורגליים 87, 87a ו30 שהם אחראים על הכח.

אצלי הממסר מחובר כך:

רגל 30 - מחוברת ל + מהמצבר.

רגל 87 - מחוברת ישירות ל + של הנורת אור ערפל ללא ה+ המקורי של האור הערפל שמגיע מהרכב ( ניתקתי אותו).

רגל 87a - לא מחוברת

רגל 85 - מחובר לכבל ה+ של אור האיתות.

רגל 86 - מחוברת לכבל ה+ שמגיע מתוך הרכב ל האור הערפל (הוא לא מחובר לאור ערפל כי חתכתי אותו וחיברתי לרגל 86 בממסר.

הוספתי וידאו חדש עם תיאור התקלה, אתם יכולים לראות, יש להדליק רמקולים.

[]

אקדים ואומר שהרעיון הזה "קצת" מגוחך. (פנסי ערפל נועדו לנסיעה בתנאי ערפל)

לגבי החיבור שעשית, לפי מה שהבנתי, הפיקוד של הממסר מקבל (+) בשני הצדדים, החיבור הזה לא נכון, וצריך לתת (+) בצד אחד ו(-) בצד שני.

פורסם

ניסיתי את מה שאתה אומר, ברגע שאני מחבר את רגל 85 ל (-) של האיתות אז ברגע שאני מאותת כלום לא קורה (האור ערפל לא נדלק ולא שומעים את הממסר פועל)

וברגע שאני מחבר את רגל 86 ל (-) של אור הערפל, גם אז כלום לא קורה וברגע שאני מאותת אתה שומע את הממסר מתקתק בקצב של האיתות אבל האור ערפל לא נדלק.

פורסם
ניסיתי את מה שאתה אומר, ברגע שאני מחבר את רגל 85 ל (-) של האיתות אז ברגע שאני מאותת כלום לא קורה (האור ערפל לא נדלק ולא שומעים את הממסר פועל)

וברגע שאני מחבר את רגל 86 ל (-) של אור הערפל, גם אז כלום לא קורה וברגע שאני מאותת אתה שומע את הממסר מתקתק בקצב של האיתות אבל האור ערפל לא נדלק.

שמע, כדאי לך להעזר במישהו שמבין בחשמל, ומכיר את הרכב הזה,

כל הנסיונות שאתה עושה עלולים לגרום לנזק לרכב.

להבנת פעולת הממסר אתה יכול לקרוא קצת פה:

http://yalon.ort.org.il/APPS/Public/GetFile.aspx?inline=yes&f=Files/6202BF2E-DF58-4347-9B32-1ECFD84803A3/B30A1654-4007-4FF5-BEF4-8F9D6B4DF157/F7BA850F-9F20-4091-A583-D0861FAAEAB4/D71ACEC1-3D4E-4C74-BFBC-7EE2AEF60851.doc&n=%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8.doc

כדאי להבין קצת מה תפקיד הממסר, וכיצד להשתמש בו בצורה המתאימה.

בהצלחה

פורסם

-חבר את סליל הממסר (רגל 85 ו 30?) ישירות על נורת האיתות, אם לא טעית בחבורים אז על הממסר להתמתג ברגע שהנורה נדלקת. אין מצב שזה לא יעבוד כראוי.

-נסה את מה שהצעתי כבר, חבר את הממסר במצב Togle: המגע הנע (המרכזי) יחובר להזנה (ה'+') של נורת הערפל, ה NC יחובר לאספקה המקורית של נורת הערפל (כיום מחובר לרגל 86) וה NO יחובר למצבר דרך נתיך. כך אתה מקטין את השינוים בחיווט המקורי למינימום.

-העלה את מפרט הממסר של היצרן (פינים, חיבורים והגנות פנימיות), לדעתי אתה מחבר את הפינים הלא נכונים לנקודות הלא נכונות.

פורסם

כדי לתכנן את זה טוב צריך סכימה של כל מערכת האורות ברכב.

ממה שזה נראה הידית שמפעילה את האיתות באיזה שהיא דרך מחוברת גם לאורות הערפל, ולכן שניהם נלדקים.

• תוכן חדש...