Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני זקוק להמלצה/הכוונה. סיימתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה במכללה ועכשיו אני מחפש כבר 4 חודשים עבודה כאשר יש לי נסיון של שנתיים פלוס כהנדסאי (ואפשר לומר כמהנדס כי כל שאר העובדים במחלקה שלי היו מהנדסים) בתפקיד של אינטגרציה.

אני מחפש בתחום החומרה. עד לפני שבועיים שלושה הגבלתי את עצמי לצפון בלבד, אך בעקבות מחסור חמור בטלפונים מצד מעסיקים פוטנציאלים ואפילו יחסית מעט טלפונים מחברות השמה, החלטתי להרחיב את החיפוש לכל הארץ.

בתכלס עוד לא קיבלתי שום הצעה שלא קשורה לצפון (כנראה שקורות החיים מתגלגלים ממש לאט, בתקווה) אבל כל ההצעות היו בתפקידים כלליים כאלו שרק מחפשים ראש על הכתפיים בשביל עבודה שמתעסקת באלקטרוניקה, מכונות, תוכנה, אופטיקה וכו' כלומר לא משהו מקצועי שיעזור לי להתפתח בתחום החומרה ובמשכורת של פחות מ- 10000 ש"ח.

אתמול קיבלתי הצעה הקשורה בחומרה (בד"ס) אבל התברר שהם מוכנים לשלם 6/7 אלף, חצי ממה שביקשתי.

היום הייתי בסוג של ראיון עבודה בחברה ממש קטנה ששם הציעו לי סוף סוף להתעסק במה שאני רוצה, שזה שפיתוח מעגלים (אולי בורד דיזיין), ברכיבים, ב- RF וכו' וממש התלהבתי אבל המשכורת אוי המשכורת... הציעו לי 6500 ש"ח (35 ש"ח לשעה) וזה אחרי שנעלבתי ממש מ- 28 ש"ח שהציעו לי לשעה. כל זה בלי לחשוב על לקבל רכב, או קרן השתלמות וכו', לא יודע לגבי שעות נוספות.

בהתחשב בזה שלמשרת סטודנט משלמים בתחום של 45-65 ש"ח לשעה שזה יוצא 8556-12276 ש"ח בחודש ובהתחשב בזה שכהנדסאי הרווחתי 9500 ש"ח לא כולל שעות נוספות ועם כל התנאים האפשריים, אני כרגע לא מבין למה המשכתי ללמוד עוד 4 שנים למהנדס בשביל משכורות נמוכות יותר מהנדסאי (לפחות בהתחלה).

אולי אני צריך בהתחלה לאכול את הכובע ולהתחיל במה שיש?

דעתכם בבקשה!

פורסם

במצבך - בוגר חסר נסיון - כדאי לך ללכת על המשרה שתעזור לך "להכניס את הרגל" אל תוך התעשייה.

תבלע את הגלולה המרה של המשכורת הנמוכה.

בסופו של דבר, אתה לא מתחתן עם המעסיק שלך, וכעבור שנה +- של נסיון, אתה תוכל להתחיל לחפש משרות אחרות, כשהסטטוס שלך יהיה הרבה יותר אטרקטיבי (עם נסיון רלוונטי).

זה מה שאני עשיתי, ואני לא מצטער על כך.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אם אתה מהנדס בלי נסיון , אז ברוך הבא למציאות.

אתה תתחיל מ6-7-8 ,אבל אתה יכול תוך זמן קצר להכפיל.

כולם התחילו מלמטה והמשכורות בבד"ס / QA נמוכות במיוחד.

אני ממליץ לך להתחיל ממשרת פיתוח גם אם זה במשכורת נמוכה, העיקר לצבור נסיון .

הזמן לעבודות כמו בד"ס הוא במהלך התואר ועכשיו כשסיימת אם אתה לא רוצה להתקבע כאיש בדיקות, אז פשוט אל תלך לשם.

ההשוואה למשרת סטודנט לא נכונה מאחר ומשרת סטודנט מתוכננת ל80 עד 100 שעות חודשיות מקסימום.

באיזה מוסד לימודים למדת ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למדתי בבראודה.

כבר הציעו לי משרות ב- 12 אלף (לא יותר) אבל תמיד בתפקידים שלא יקדמו אותי למקום שאליו אני שואף.

לקבל רכב בתפקיד ראשון כמהנדס זה מעשי?

אתם לא חושבים ש- 6500 זה לא נמוך מידי?

פורסם

לא מכיר את מצב השוק של מהנדסי האלקטרוניקה חסרי הנסיון.

אתה יכול להמשיך לשבת בבית ולחכות למשרה האולטימטיבית, שאולי תבוא, ואולי לא.

מצד שני, אתה יכול להיכנס לשוק העבודה, להתחיל לצבור נסיון, ולבנות את עצמך בפן המקצועי באופן שבו בעוד שנה אתה תהיה בעמדת מיקוח הרבה הרבה יותר טובה.

כרגע אתה מתחרה על משרות שיש עוד עשרות מועמדים כמוך. למעסיק לא תהיה בעיה לאייש את המשרה הזו גם ב-6500 ש"ח.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

שום דבר לא נמוך מדי. העיקר שתכוון למשרה טובה. לדעתי הצנועה, עדיף בלי נסיון מאשר נסיון בבדיקות, זה אומר משהו על הבנאדם.

תכוון על העבודה הכי מעניינת ומאתגרת בחברה הכי מוכרת שאתה מוצא, ולך על זה, הכסף לא מעניין. עוד שנה, וכשתבין מה אתה עושה, תתחיל לחפש מקום אחר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אתה מוכן להעתיק מגורים?אם כן שלח פרטי אני יכוון אותך.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

שים לב לא לעבור מעבודה לעבודה כל חצי שנה, זה רק יזיק לך בעתיד. הזמן הנורמטיבי הוא שנה וחצי מינ'.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
שום דבר לא נמוך מדי. העיקר שתכוון למשרה טובה. לדעתי הצנועה, עדיף בלי נסיון מאשר נסיון בבדיקות, זה אומר משהו על הבנאדם.

תכוון על העבודה הכי מעניינת ומאתגרת בחברה הכי מוכרת שאתה מוצא, ולך על זה, הכסף לא מעניין. עוד שנה, וכשתבין מה אתה עושה, תתחיל לחפש מקום אחר.

כמהנדס אלקטרוניקה בעצמי אמליץ לך לדבוק בעצה הזו, התפקיד הראשון יכול לקבע במידה רבה כיצד תתפתח הקרירה שלך.

מעברים לתחומים אחרים אפשריים אבל קשים ולא תמיד טריוואלים.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אנא אל תפגע מהתשובה הבאה - לא שום דבר אישי (אינני מכיר אותך).

השוק מלא בבוגרי הנדסה חסרי נסיון מהאוניברסיטאות, וכל אלו שמדברים על המחסור בכח אדם בהייטק פשוט משקרים. על כל מודעה יש הרבה פונים - רובם מסוננים בשלב קורות החיים, וחלקם בראיונות. במצב כזה, אתה וחבריך מהמכללות מסוננים אוטומטית. החברות אינן מעוניינות בבוגר מכללה אם הן יכולות בקלות לגייס בוגר אוניברסיטה (ולא נכנס פה לויכוח אם בצדק).

כהנדסאי, אתה הנדסאי סוג א', ואילו כמהנדס, אתה מהנדס סוג ב'.

ההמלצה שלי - בחר את מקום העבודה לפי הקידום המקצועי שהוא צפוי לתת לך (הדרכות, נסיון מעשי) ולא לפי השכר. בעוד כמה שנים אתה תבחן כמהנדס עם נסיון - ואז מקום הלימודים שלך יהיה משני (אם כי עדיין קיים) מול הידע והנסיון שלך.

:turn-l:
פורסם

לא , אני לא מהנדס.

מקום העבודה שלי הוא מה שנקרא "בית-ספר" ,יקחו אותך גם כחסר ניסיון ויטפחו אותך במרוצת הזמן.

שכר גבוה לא תראה שם גם אם הבאת את יציאת המאה.

מה כן תקבל ?

טיפוח מקצועי,רכישת מיומנות,בסופו של דבר קו"ח מכובדים שיעזרו לך להתקבל למקום שכן יתגמל אותך.

עבדתי לצד מהנדסי כימיה,מזון שהתביישו לחשוף את השכר שלהם (6000 ש"ח בלחץ)אך הם ביצעו עבודתם נאמנה ובבוא העת

אמרו להתראות יפה.

אחדים נמצאים היום בתפקידי מפתח מובילים בחברות אחרות והם מוקירים תודה לבה"ס שנתן להם את הכלים וההזדמנות.

Gn'f'R

פורסם

דבר אולי יותר חשוב משליחת קו"ח הוא כל הזמן לעשות חזרה על חומר הלימוד מהקורסים המרכזים, תוכל אולי להגיע לראיון אבל בלי הפגנת ידע לא יקחו אותך.

בנוסף, בוגרים טריים בדרך כלל אוהבים לשגע עם חידות הגיון כדי לדעת מה פוטנציאל האינטלקט שלך. יש באתר הסטודנטים של אונ' בן גוריון פורום נהדר של חידות הגיון, ממליץ בחום לפתור משם כמה שיותר.

אנא אל תפגע מהתשובה הבאה - לא שום דבר אישי (אינני מכיר אותך).

השוק מלא בבוגרי הנדסה חסרי נסיון מהאוניברסיטאות, וכל אלו שמדברים על המחסור בכח אדם בהייטק פשוט משקרים.

אכן קיים מחסור בכ"א בשוק, אבל לא תיאורטי/מדעי של מהנדסים אלא טכני של הנדסאים.

לדעתי, אם הבחור יציע את עצמו כהנדסאי מהר מאוד הוא יחטף.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

לדעתי, ולא קראתי את התגובות של האחרים, תחכה בסבלנות ואל תיכנע לקמצנים.

תפנה לחברות רציניות (רפאל, אלביט, גבעון, תע"א, כל הקטנות ביוקנעם וכד'). ולחברות השמה רציניות (פסגות, נישה, ג'ובאינפו וכד'). ותחכה בסבלנות.

משכנתא זה קל

פורסם

לא שאישי - פשוט עוד דוגמה מדהימה

מדהים לראות את ה-"אני שווה"/"מגיע לי" של משהו שתכלס חסר כל ניסיון מעשי בתחום הספציפי בו הוא שואף לעבוד

לך לעבוד קודם כל, תרכוש ניסיון ומפית לנגב את החלב מהפה ואז תעיז לבקש העלאת שכר.

איזה תרומה מעשית תתן למקום העבודה שלך ? אתה תכסה בכלל את העליות ? כמה יעלו הטעיות שלך בשלב הלימוד ?

או שפשוט תשאר הנדסאי - סה"כ יש מחסור של טכנאים והנדסאיים.

די - נשבר מחולמני ההיטק שחושבים ששם הכסף נזרק ברחובות ועל זנב הכלבים יש ביגלה :)

פורסם

איפה חסר הנדסאים?

אני הנדסאי מכוטרוניקה, ששנה הבאה אני מתכוון להשלים להנדסת מכונות.

שלחתי קורות חיים להרבה מקומות, מלבד אינטל, אף אחד לא התקשר אלי.

אולי אני מחפש במקומות הלא נכונים..

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...