Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור-אני עשיתי בדיוק את המסלול שלך-הנדסאי ולאחר מכן מהנדס במכללה, וכרגע אני עובד בעבודה הראשונה ב"מגרש של הגדולים" כמהנדס בדיקות.

לצערי אין לי איך לעודד אותך, זהו פשוט המצב-לבוגר חסר ניסיון (שלא לדבר על בוגר מכללה) לא משלמים הרבה (אלא אם אתה ממש עילוי מהטכניון). יש אלפי בוגרי אוניברסיטאות שנחשבות יותר ממכללות, ואם אתה רוצה להיכנס לעולם ההייטק אתה צריך להתפשר-והרבה.

קפוץ על ההזדמנות, תבלע את הצפרדע של המשכורת הנמוכה ופשוט תשיג לעצמך את הניסיון של שנה-שנתיים על מנת לתת קצת "בשר" לקורות החיים שלך כדי שלאחר שתצבור ניסיון תוכל להתמקח יותר טוב על המשכורת (שיכולה להכפיל את עצמה) וגם לחפש מקום עבודה עם תנאים יותר טובים. יש לי חבר שסיים את התואר לפני חצי שנה ועדיין מחפש ולא מוצא, אז אני ממליץ לך לקפוץ על ההזדמנות שנותנים לך כי אין ברירה-אני מניח שלא תרצה להישאר שנה בבית ללא עבודה עם תסכול שמצטבר.

roee-אני לא חושב שעדיף להיות בלי ניסיון מאשר עם ניסיון בבדיקות. לא חסרים מהנדסים שעשו את המעבר מתחום הבדיקות לתחום אחר. קודם כל צריך לעבור את המשוכה של חוסר הניסיון, לאחר מכן הכל פתוח.

פורסם

roee-אני לא חושב שעדיף להיות בלי ניסיון מאשר עם ניסיון בבדיקות. לא חסרים מהנדסים שעשו את המעבר מתחום הבדיקות לתחום אחר. קודם כל צריך לעבור את המשוכה של חוסר הניסיון, לאחר מכן הכל פתוח.

מי שסיים תואר ולא מצא עבודה במשך שנה שנתיים עלול להחשב "פג תוקף" בשוק העבודה ובמקומו יעדיפו בוגר טרי. כל נסיון עדיף על לשבת בבית. אם בדיקות זה האופציה היחידה - נסה למצוא עבודה בבדיקות שכוללת גם לימוד וצבירת נסיון - למשל FPGA, פיתוח תכנה לצורך הבדיקות, עריכת BOARD לבדיקות, או אפילו היכרות עמוקה עם פרוטוקולים מתקדמים וכו'.

:turn-l:
פורסם

אני הייתי ממליץ לך לחכות עוד חודשיים שלוש, ורק אם עד אז לא תמצא משרה יותר ארקטיבית להתפשר על השכר.

אני מכיר הרבה בוגרים שמצאו עבודה אחרי חצי שנה.

אבל בזמן הזה אל תשב בחוסר מעש, אלא תעבור על שאלות מראיונות, תלמד דברים חדשים ותעבור על דברים חשובים שלמדת.

פורסם

אפשרות נוספת היא לעשות הסבה להנדסת חשמל, השוק פורח והביקוש בהתאם.

חבר ללימודים באת"א עשה איתי הסבה לתחום וכיום הוא כבר בעל הסמכה של חשמלאי-מהנדס, הוא מחוזר ע"י כמעט כל חברה קבלנית בארץ, השכר בהתאם.

יתרון משמעותי של תחום זה, יש עתיד תעסוקתי גם מעבר לגיל 40, אתה לא צריך להתחיל לפחד על כיסא שלך בתחילת שנות ה40 שלך בגלל בוגרים טריים שמוכנים לעבוד בשכר רעב.

אנשים קרוב לפנסיה עדיין עובדים בתחום (על תקן גבוה של בודקים סוג 3), מה שבלתי אפשרי לומר על תחום האלקטרוניקה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תוכן חדש...