Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע קיבלתי לידיי לצורך התרשמות גלאי מצלמות מסוג סנופר פנתרה, שכרגע משווק לחברי קארספורום במחיר מבצע. כמשתמש כבד של WAZE הפעלתי את השניים במקביל, ולהלן מסקנותיי:

1. אפליקציית WAZE מיועדת קודם כל לניווט, ובין יתר הדברים שהיא עושה היא גם מספקת התראה על מצלמות נייחות ושאר איומים מזדמנים. סנופר הוא אומנם גלאי אד הוק, אולם ביכולתו להתריע אך ורק על איומים שנמצאים במקומות קבועים וידועים מראש.
  2. בהמשך לסעיף הקודם: סנופר, בניגוד ל-WAZE, אינו יודע לאן אנו נוסעים. מסיבה זו, כאשר התקרבתי לצומת שלאחריו היתה מצלמה, הסנופר היה מתריע על המצלמה בכל מקרה. WAZE, לעומתו, היה מתריע אך ורק אם מסלול הנסיעה כלל בתוכו את המצלמה, כלומר: אם היה עלי לפנות בצומת והמצלמה הוצבה לאלה הממשיכים ישר, לא היתה מתקבלת התראה מכיון שהיא ממילא אינה בכיוון הנסיעה שלי.
  3. שני המכשירים מספקים התרעה גם על מצלמות שבוודאות אינן פעילות (נבדקו באמצעות גלאי מסוג ולנטיין).
  4. סנופר מתריע גם מפני מצלמות רמזור שאינן גטסו. עבורי לפחות מדובר בהתראה מיותרת לחלוטין מכיון שאינני חוצה צמתים באור אדום, ולדעתי טוב היה אם בכלל ההתרעה הזאת לא היתה קיימת. אין שום הצדקה לתת הגנה למי שעובר עבירה מהסוג הזה.
  5. לסנופר צג ספרתי גדול המציג באותיות קידוש לבנה את מהירות הנסיעה. הדבר עלול לעורר במקרים מסויימים חיכוכים בין הנהג הממהר לנוסע הקרציה. לאחר בירור נוסף גיליתי שבמקום מהירות הנסיעה ניתן להציג שעון. יצויין שגם WAZE מציג את מהירות הנסיעה, אולם הגופן קטן יותר ולא כל הנוסעים יכולים לראותו. לחילופין, ניתן להפעיל את הסמארטפון גם מבלי לחברו לשקע המצת, וכך למקמו במקום נסתר מעיניי שאר הנוסעים אך קריא לנהג.
  6. סנופר מתאכן על לווין מהר יותר מ-WAZE. יתכן שזה קשור לסוג הסמארטפון (אישית יש לי SGS2), אך יש לזכור שבכל מקרה אנחנו מדברים פה על הפרש שאינו אורך יותר מכמה שניות בודדות.
  7. באופן קבוע קיים הפרש של 1 קמ"ש במהירות המוצגת בין שני המכשירים (סנופר מציג מהירות גבוהה יותר). בנוסף, סנופר אינו מצליח למדוד מהירות נמוכה מ-8 קמ"ש בעוד ש-WAZE מתחיל למדוד כבר מכ-4 קמ"ש.
  8. שני הגלאים כשלו במתן התראה על מכמונת מולטנובה ניידת שחנתה בצד הדרך. עירנות גבוהה והיגיון בריא במקרה זה גברו על האלקטרוניקה.
  9. WAZE צריך להפעיל באופן יזום בכל פעם שמתחילים נסיעה, סנופר מתחיל לעבוד בעצמו ברגע שהרכב מונע.
  10. WAZE דובר שלל שפות (ובעברית ניתן גם לבחור שלל סגנונות, אישית אני עם הרס"ר), סנופר דובר אך ורק אנגלית בקול של אישה. טוב, אני רגיל כבר כשאישה אומרת לי להאט :lol:

סיכום:

לא התרשמתי מכך שלסנופר יש יתרון כלשהו על פני WAZE. ההיפך הוא הנכון: WAZE מוביל על סנופר כמעט בכל תחום אפשרי:

1. עלות: WAZE זאת אפליקציה חינמית לגמרי. אז נכון שיש עלות של רכישת סמארטפון וחבילת גלישה. מצד שני, שני הדברים הללו ישמשו את המשתמש בהם גם לדברים נוספים. סמארטפון משומש וסביר ניתן לרכוש היום בכ-1,000 ש"ח ועלות חבילת גלישה בלתי מוגבלת הכוללת בתוכה גם זמן אויר בלתי מוגבל עומדת על פחות מ-100 ש"ח לחודש במרבית המקרים.
  2. שימושיות: נהג המעוניין באפשרות ניווט חייב להצטייד גם במכשיר GPS בנוסף לסנופר. אפליקציית WAZE כוללת בתוכה גם את הניווט, ואף יודעת לעדכן את המסלול בהתאם לדיווחי תנועה שמתקבלים בזמן אמת.
  3. שני המכשירים פעילים גם בעולם, אם כי כאן צריך להיות זהיר: קהילת המשתמשים של WAZE הגדולה ביותר באופן יחסי נמצאת בישראל. זה לא אומר שבשאר מדינות העולם אין ווייזרים, פשוט יש לזכור שהמפות, ובהתאם לכך גם כמות ואיכות הדיווחים על מכמונות, לא תמיד יהיו באותה רמה כמו זו שאנו רגילים אליה בארץ.
  4. שני המכשירים יודעים להתריע מפני איומים קבועים, אולם רק WAZE יכול להתריע גם מפני איומים מזדמנים. זה, לפחות עבורי, יתרון מאוד משמעותי לטובת WAZE.
  5. אם החלטתם לרכוש גלאי מבוסס GPS, ההתלבטות שלכם היא בין סנופר לצ'יטה. בהיעדר יתרון (לפחות על הנייר) של מישהו משני המכשירים הללו על האחר, יוצא שרק המחיר משחק כאן תפקיד, לכן מבין שניהם הסנופר יהיה עדיף. יחד עם זאת, אישית אני חושב ששימוש מושכל ב-WAZE לצד גלאי מסוג ולנטיין יתן את מטריית ההגנה החוקית הטובה ביותר במחיר הזול ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלעד תודה על הסקירה , אני נשאר עם הWAZE , למרות חוסר הנוכחות היחסית.

עד כה מחוסר מודעות לנושא , לא יצא לי להשתמש בWAZE בנסיעה שגרתית , לכן התעוררה אצלי שאלה בנוגע לאופן ההתראות בWAZE. כשנכנסים לאזור המצלמות באפליקציה , רשום שההתראה תתקבל רק במידה ונעבור את המהירות המותרת בכביש.

השאלה היא האם זו הגדרה מובנת באפליקציה , או שניתן לקבל התראה מראש גם אם המהירות לפני ההתקרבות (מה טווח ההתראה אגב?) תקינה ?

שאלה נוספת היא עד כמה מאגר המצלמות אמין/עדכני . עדיפות כמובן שיהיה מצד WAZE יחס גם לדחלילים

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

בבקשה.

למיטב ידיעתי, מדובר בהגדרה מובנית באפליקציה שאינה ניתנת לשינוי ע"י משתמש הקצה. יחד עם זאת, ההתראה מתקבלת גם כאשר מהירות הנסיעה רק מתקרבת לגבול העליון של המהירות החוקית, כלומר: אינך חייב לעבור על החוק כדי לקבל את ההתרעה. מספיק שמהירותך תהיה קרובה לזאת החוקית כדי להקפיץ את ההתרעה.

סנופר מתחייבים לספק לך מאגר נתונים אמין ככל הניתן, אולם אינם יכולים להתחייב על 100% הגנה. לזכותם ייאמר שזה המצב גם אצל צ'יטה.

באף אחד משני המכשירים שבדקתי לא נתקלתי במצלמה פעילה שלא דווחה, כן נתקלתי במצלמה לא פעילה שכן דווחה...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אם כך הרבה יותר טוב , ועדיין קיים החשש שעם "שיטת המצליח" של הממשלה בנוגע לאי אילו גזרות , המחלבות יוכלו (או כבר עושות את זה) להנפיק דוחות על הפרשים של 1 ק"מ מעל המותר (ההבדל בין 99 ל100 או בין 90 ל91) . השאלה היכן WAZE נכנס לסיפור מבחינת תדירות דיווח והתראות על כלל המצלמות(מצלמות רמזור גטסו וכו. )

בסופו של יום מי שמאשר את המצלמות זה מנהלי WAZE

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

מסכים ולא מבין אנשים שרוכשים את הצ'יטה ושות'.

הוולנטין הוא תוספת נחמדה שהייתי שמח שתהיה לי. אך עלותו לא הגיונית.

מה גם שה-WAZE מדווח על מיקומי משטרה שאינם רק מהירות אלא מחסומים או "אמבושים" שהם עושים.

פורסם

אני משתמש בצ'יטה כבר כמה חודשים, בנוסף יש לי אייפון עם WAZE, והאייפון מותקן בתושבת נוחה עם טעינה קבועה.

לכאורה תנאים אידיאליים לוותר על הצ'יטה בכלל. אז זהו, שלא.

את הWAZE אני לא מפעיל בכל נסיעה, הצ'יטה עובדת תמיד.

אם אני בשיחה או משתמש באייפון למשהו אחר, אז הוייז עובר לרקע ולא פעיל. מעבר לזה - בסיום השיחה אני צריך לעבור חזרה

לוויז.

WAZE שוחט את הסוללה ברמה שאם הוא פועל הטעינה של האייפון מתקדמת בקצב מאד איטי.

כך שאם אני על הקצה בסוללה, ויש לי נסיעה לא ארוכה (מעט זמן לטעון), אני מעדיף לא לפתוח את הוויז ולתת למכשיר להטען יותר.

למי שאין טעינה ברכב - המצב הרבה יותר חמור, נסיעה של שעה עם וויז פועל גומרת 30% סוללה בערך.

השמע של ההתראות בWAZE חלש יחסית לצ'יטה ואפשר לפספס אותו כשיש מוזיקה בווליום גבוה.

לWAZE יש יותר התראות שווא (מבחינתי, אני מעוניין לקבל אך ורק התראות על גטסו, ולא על כל שוטר שמישהו ראה בדרך).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
את הWAZE אני לא מפעיל בכל נסיעה, הצ'יטה עובדת תמיד.

אין לי סיבה להפעיל WAZE או גלאי כלשהו כאשר אני נוסע בתוך היישוב שלי לחבר שנמצא במרחק 5 דקות נסיעה ממני.

אם אני בשיחה או משתמש באייפון למשהו אחר, אז הוייז עובר לרקע ולא פעיל. מעבר לזה - בסיום השיחה אני צריך לעבור חזרה לוויז.

כנראה שזה משהו שאופייני רק ל-iOS. כאשר מתקבלת באנדרואיד שיחה, עם סיומה המכשיר חוזר באופן עצמי להציג את WAZE.

WAZE שוחט את הסוללה ברמה שאם הוא פועל הטעינה של האייפון מתקדמת בקצב מאד איטי.

עקרונית אתה צודק, מעשית טרם נתקלתי בסיטואציה שבה העובדה הזאת אכן הפריעה לי במשהו.

כך שאם אני על הקצה בסוללה, ויש לי נסיעה לא ארוכה (מעט זמן לטעון), אני מעדיף לא לפתוח את הוויז ולתת למכשיר להטען יותר.

למי שאין טעינה ברכב - המצב הרבה יותר חמור, נסיעה של שעה עם וויז פועל גומרת 30% סוללה בערך.

בל נשכח שעם ההתקדמות שחלה הן ביכולת הסוללות לאגור יותר אנרגיה והן ביכולת מערכת ההפעלה להפחית את צריכתה, זמן השימוש במכשיר ללא טעינה נמצא במגמת עליה מתמדת. ראה מה קורה ב-SGS3, והוא לא היחיד. מעבר לכך, ברכב שבו אין שקע טעינה ממילא גם אינך יכול להשתמש בגלאי כלשהו, שמצריך אספקת זרם באופן קבוע, להבדיל מסמארטפון שיכול לפעול גם ללא טעינה.

השמע של ההתראות בWAZE חלש יחסית לצ'יטה ואפשר לפספס אותו כשיש מוזיקה בווליום גבוה.

אמת. יחד עם זאת, כאשר המהירות עולה, רצוי למנוע הסחות דעת למיניהן, ובכלל זה גם להנמיך את עוצמת מערכת השמע.

לWAZE יש יותר התראות שווא (מבחינתי, אני מעוניין לקבל אך ורק התראות על גטסו, ולא על כל שוטר שמישהו ראה בדרך).

יכול להיות שבהשוואה לצ'יטה. ככל שמדובר בסנופר, WAZE דווקא יוצא כשידו על העליונה מהבחינה הזאת.

באדום

יש להדגיש שעל אף הדברים שכתבתי, לא מדובר כאן במוצר שהוא רע. יתכן שלאנשים אחרים בעלי צרכים שונים משלי הוא יוכל להתאים באופן שכן ישתלם להם לשלם תמורתו, אלא שאני לא תואם את פרופיל המשתמש הזה.

פורסם

אלעד, כמו שכבר אמרתי- כל הכבוד על הסקירה ותודה.

אישית אני לא משתמש בפלאפון בנהיגה בכלל - הוא על שקט ולא נוגעים בו בזמן הנהיגה.

יש לי באוטו GPS מובנה IGO ולכן WAZE בכלל לא קיים בפלאפון.

מותקנים אצלי בהתקנה קבועה (לא דרך המצת וללא חוטים מסתובבים) גם הצ'יטה וגם ה-V1. לדעתי - בשילוב עם עירנות גבוהה מספקים פתרון יעיל וכיסוי איכותי למדי.

:wink:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אלעד,

תודה רבה על הסקירה. אני שותף לדעתך בנוגע ל-Waze.

לא מעט פעמים כשדווח על מארב של המשטרה התחבאתי בשמאלי מאחורי משאית :D

מהבחינה הזו, אין על Waze.

פורסם

מרשים וכך גם המחיר, כרגע אני לא נוהג יותר מידי אז אני לא אצטרך את המוצר.

בעתיד הרחוק נראה לי אופציה מצויינת. כמו כן תודה על המידע :-D

פורסם

תודה על הסיקור.

אני חושב שהצ׳יטה יודעת לסנן מצלמות לפי כיוון הנסיעה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
באדום

יש להדגיש שעל אף הדברים שכתבתי, לא מדובר כאן במוצר שהוא רע. יתכן שלאנשים אחרים בעלי צרכים שונים משלי הוא יוכל להתאים באופן שכן ישתלם להם לשלם תמורתו, אלא שאני לא תואם את פרופיל המשתמש הזה.

בדקתי שוב עכשיו, ואני חוזר בי לגבי חזרה משיחה בIOS - אם לא עושים כלום WAZE חוזר לפעולה בסיום השיחה.

אבל מה קורה בזמן השיחה ? בזמן השיחה מופיע המסך של ניהול השיחה, ואני צריך לעבור למסך של הוויז חזרה ידנית,

במהלך השיחה. זה כשלעצמו בעייתי מאד.

עוד בעיה אם כן יוצאים מהאפליקציה לטובת קריאת מייל/סמס וכו' (בעמידה ברמזור כמובן).

במקרה כזה כן צריך להחזיר את הוויז לפעולה ידנית.

לגבי ההפעלה בנסיעות קצרות, לא דיברתי על נסיעות בתוך היישוב. אבל למשל בנסיעה של רבע שעה בלילה בכביש שאני יודע שהוא פנוי

ואין לי חשש מפקקים וכו', אני לא מפעיל את הוויז.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני מסכים עם דבריו של misterb. אני מצאתי את הצ'יטה שימושי מאוד, בעל התראה חזקה יותר,

והכי חשוב, שאין צורך להפעיל אותו עם כל כניסה לרכב. הוא פשוט שם. לי אישית אין עצבים להפעיל

כל פעם את הסמארטפון, ובמיוחד אם אתה יוצא מהאפליקציה לרגע, או לחלופין אשתי צריכה שניה(או יותר נכון

רבע שעה), לדבר עם חברה, כי בדיוק נגמרה לה הסוללה(איך לא? כל היום מדברות הבחורות האלה ;-))

• תוכן חדש...