Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אההה, הבנתי. לקופרה מותר ללחוץ עם שירוקו בכביש, אבל למאזדה 3 אסור ללחוץ עם איזו פאביה, נכון? כי המאזדה 3 והפאביה יוצאים ליצנים, והשירוקו והקופרה גברים גברים כן? :roll:

.

אף אחד לא אמר שאסור לכם ללחוץ.

מאזדה 3 מול פאביה? תפדלו. (אני לא מבין מה מעניין כאן, אבל אם זה עושה לכם את זה- בכיף!).

אבל אל תתפלאו שרכבים עם 200 כוחות יותר מכם - יסרבו ללחוץ איתכם. זה פשוט לא כוחות.

אותך מעניין לראות את לאו מסי משחק נגד דויד אמסלם?

סבבה.

1. איזה כיף לכם שאתם יודעים לקרוא פרוספקט.

2. נו ו? אז לאחד יש 240 כ"ס, לשני 340, ולשלישי 310. זה אומר שאסור "לעשות עליכם רושם"? מכוניות זה לא רק כ"ס ותאוצה למאה אתם יודעים.

3. הלאון זורחת בעיקר (ואולי רק) בקו ישר, אז זה לא ממש מפתיע שהשרשור מתרכז בלחיצות ובפתיחות.

לפני שאתה תוקף. תקרא את ההודעות שוב.

לויפר יש 240 כוחות (כמו לכל לאון קופרה מקורית).

לי יש 310 כוחות (כמו לכל קופרה עם תוכנה).

לקופרה היפוטטת יש 340 כוחות (כאשר יוסיפו לה גם דאון פייפ).

אגב, עם ג'יאכ אקסטרים (ו-10k ש"ח) יש גם קופרה אחת שעומדת על 400 בדיינו.

אף אחד לא אמר שאסור לעשות עלינו רושם... פשוט מאזדה 3, לא עושה רושם על אף אחד...

זה פשוט תסכול מהחיים. בעבודה לא מעריכים אותם, בבית האישה מסמרטטת אותם אז על הכביש הם מרגישים גברים גדולים וחזקים.

מה??!?! על מה אתה מדבר?

חביבי, אל תעשה הכללות על דברים שאתה לא יודע ולא מכיר. זה לא מוציא אותך טוב.

אני מנהל פרוייקט בחברת שיווק בינ"ל, מעריכים אותי מאוד.

גר עם בת זוגתי בצהלה ותאמין לי שרק כבוד והערכה יש בינינו.

בכביש אני לא מרגיש גבר ולא נעליים. אני אני.

יש לי אוטו חזק ואני נהנה לנהוג עליו - לא כדי לעשות עלייך רושם. בשבילי.

כדאי אולי שתעשה פעם משהו בשביל עצמך.

חצוף.

אני חושב שברכבים אוטומטיים, לא צריך שום מיומנות כדי לנצח ב"דראג", כולל כל הקופרות וקורולות או לא יודע על מה כתבו פה ב11 עמודים. כשיש לך רכב אוטומט,.

אם תמצא לאון קופרה אוטומטית אחת - אני מעביר בעלות על הרכב שלי על שמך.

הלאון קופרה לא יוצרה עם תיבת הילוכים אוט' או dsg.

ידנית בעלת 6 הילוכים, בלבד.

נמאס.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תמצא לאון קופרה אוטומטית אחת - אני מעביר בעלות על הרכב שלי על שמך.

הלאון קופרה לא יוצרה עם תיבת הילוכים אוט' או dsg.

ידנית בעלת 6 הילוכים, בלבד.

נמאס.

1. לא הבנתי מה נמאס לך.

2. לרגע לא אמרתי שהקופרה היא אוטומטית. אין לי מושג מה אוטומטי ומה לא, וגם לא מעניין אותי. הבאתי את הקופרה והקורולה כדוגמה לרכבים שקראתי עליהם בשרשור הזה, וכתבתי שכל רכב מהסוג שציינתי ("מהיר עד שמגיע לעיקול") שהוא אוטומטי, אז אני לא מצליח להבין איך אפשר להינות מהמהירות שלו כשאתה לא עושה עוד משהו חוץ מללחוץ על דוושה עם רגל ימין. אם הקופרה או הקורולה או הסובארו ידנית, אז אני כן מצליח להבין איך אנשים נהנים מהרכב הזה. אני מקווה שעכשיו הבנת את תגובתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אף אחד לא אמר שאסור לכם ללחוץ.

מאזדה 3 מול פאביה? תפדלו. (אני לא מבין מה מעניין כאן, אבל אם זה עושה לכם את זה- בכיף!).

כאן לדעתי אתה קצת טועה, אם יש 2 רכבים שלא ידוע מי מביניהם פותח מהר יותר אז זה יכול להיות מעניין. לי אין רכב ספורט ואני גם לא מתיימר להחזיק מעצמי איזה נהג סופר-דופר (אני בקושי מכיר את המושגים הטכניים של נהיגה רצינית) אבל לפעמים סתם מתוך סקרנות כן בא לי לרוץ עם מישהו ברמזור, לא מתוך תסכול או עצבנות חלילה אלא בכיף, בד"כ בשעות מאוחרות יחסית כשהכבישים יחסית ריקים ומתוך הסכמה.

אולי לשכמותך עם קופרות זה נראה מגוחך אבל זה כן יכול להיות נחמד, כל עוד הרכבים נמצאים בקטגוריה דומה או שיש ענין במי פותח יותר מהר. סקרנות נטו, לפחות אצלי.

לפני שאתה תוקף. תקרא את ההודעות שוב.

לויפר יש 240 כוחות (כמו לכל לאון קופרה מקורית).

לי יש 310 כוחות (כמו לכל קופרה עם תוכנה).

לקופרה היפוטטת יש 340 כוחות (כאשר יוסיפו לה גם דאון פייפ).

אגב, עם ג'יאכ אקסטרים (ו-10k ש"ח) יש גם קופרה אחת שעומדת על 400 בדיינו.

סקרנות נטו. יצא לקופרה כזו עם שיפורים עם 350-400 כ"ס לרוץ עם מפלצת אמריקאית? אני מדבר על מנועי 5-6 ליטר, קורבטים, C300 או דודג' צ'ארגר עם מנוע HEMI, קאמרו SS או מוסטנג GT קליפורניה? ידוע לך אם יש בכלל כאלה בארץ. שוב רק מתוך סקרנות, קופרה הכי משופרת לוקחת אותם בפתיחה?

חוץ מזה יש הערכה או מדידה של 0-100 של הכי משופרת?

מה??!?! על מה אתה מדבר?

חביבי, אל תעשה הכללות על דברים שאתה לא יודע ולא מכיר. זה לא מוציא אותך טוב.

אני מנהל פרוייקט בחברת שיווק בינ"ל, מעריכים אותי מאוד.

גר עם בת זוגתי בצהלה ותאמין לי שרק כבוד והערכה יש בינינו.

בכביש אני לא מרגיש גבר ולא נעליים. אני אני.

יש לי אוטו חזק ואני נהנה לנהוג עליו - לא כדי לעשות עלייך רושם. בשבילי.

כדאי אולי שתעשה פעם משהו בשביל עצמך.

חצוף.

גיא, נראה לי שסתם התעצבנת. :)

הבחור אני חושב הגיב למה שאני כתבתי פוסט אחד או 2 לפני, והוא דווקא דיבר על כל אלה שלוחצים עם סתם רכבים (מאזדה 3 כדוגמא האולטימטיבית) ולא על רכבי ספורט. ברור שמי שמחזיק רכב ספורט גם נהנה ממנו מידי פעם, אחרת מה הקטע?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
+1

מהירות זה לא מה שעושה את הרכב למהנה יותר בשביל כולם.

זה מזכיר לי חלק גדול מנהגי הליסינג שיוצא לי לראות בדרכים. נוסעים בקיק-דאונים תמידית אבל לפני כל סיבוב דופקים ברקס בצורה מגוכחת, גם בירידות וגם בעליות...

++1

אפילו יותר מצחיק זה לראות מאזדה 3 ליסינג פותח כל רמזור בלחיצה רצינית רק כדי לבלום ברמזור הבא בעוד אני פותח כמו סבתא ומשייט להנאתי על פניו כשהוא מתחיל שוב להאיץ, אין יותר מצחיק מזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

שמע, לא יעזור כמה אוטו חזק תמיד אופנוע יעשה ממנו מקושקשת, בגלל זה פרשתי בשיא :wink:

הקופרה שהוציאו ממנה 400 כ״ס היא כולה עם טורבו k04 מקורי.

אני חושב שקורבט חדשה הכי בסיסית תהיה מהירה יותר, לחיצה עד איזור ה-250 קמ״ש.

יש בארץ קופרה יותר פלפלית שניצחה GTR, כן שמעתם נכון... :twisted:

ולנושא השרשור,

עוד משהו שאני אוהב לעשות אם מציעים לי לחיצות באמצע הלילה זה להסכים ולשמוע את המנוע של האוטו השני צורח לשמיים

בזמן שהאוטו (dsg) מעביר הילוך ב2500 סל״ד, תוך כדי חיטוט באף, ולקראת הסוף לוחץ טיפונת יותר ומגיע ראשון לרמזור.

ברמזור הנהג השני וחברים שלו עפים מהתלהבות שהיה קרב צמוד. אם הרכב שלו ידני אני מציע לצאת פעם שניה. הרוב מסכימים..

שוב אני יוצא צמוד אליו רק שהפעם אני מחכה על סל״ד גבוה עד שהבחור יצטרך להעביר מהילוך 2 ל-3. ברגע שהוא לוחץ קלאץ׳

אני נותן פול גז וזה נראה כאילו הוא נוסע אחורה בזמן! 5-6 שניות והוא הופך לנקודת אור במראה שלי.

אתם צריכים לראות/לנסות את זה במציאות כדי להבין כמה זה מצחיק :lol:  

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בקיצור, מה שנכון נכון. משפחתיות אוטומטיות= "תחרות", כי הן עומדות על אותה קטגורייה. בקיצור, הגיוני יותר שאני אקח טויוטה קורולה נגד מאזדה 3 או לאנסר נגד הונדה סיביק(בלי קשר לכח, אני נותן דוגמה כי כולן משפחתיות), ובאמת לא לנסות להתחרות ברכבי דמוי או באמת ספורט.

זה שייך אגב לבחורים הערסים שרצו לעשות נגדי רייס עם פג'ו 306 אדומה. כנראה ניצלו שאני עייף עם 3 אנשים הרי אדם ועם מזגן, נו מה לעשות, גם בידני 1.8 לא היה לו סיכוי לנצח 110 סוסים של טויוטה ובטח לא 124!

בקיצור, שהיה מנסה לתפוס פוזה על פג'ו 206 ויונדאי גטס למיניהם ולא על רכב משפחתי הרבה יותר חזק.

פורסם

השירשור הזה אחד המיותרים שיצא לי לקרוא.

מה שכן הדבר היחיד שאני הבנתי כאן זה שיש כמה אנשים שממש חורה להם כשהם שומעים את המילה מאזדה3 . ויכתבו בכל כוחם ויתארו כמה הרכב מגעיל ועגלה.

אז לכל אלה, מאזדה 3 הוא רכב שניראה מעולה פנימית וחיצונית. לא יעזור! לגבי ביצועים,

להלן חוקים בסיסיים לנהיגה עירונית ובין עירונית, נסיעה של 40 בתוך עיר, נסיעה של 80 בכביש ראשי ו90 בכביש ראשי עם הפרדת קיר בטון. 100 בכביש 6 .

כל השאר הם עבירה על החוק, סיכון חיי אדם (כי אתם נוזעים מהר כשאחרים נוסעים לאט), גם כשאתם טוענים שאין איש על הכביש אולי אתם פשוט לא רואים אותם?! ומכאן מגיעה התשובה לשאלה איך פגעת בו? לא ראיתי! בזבוז מיותר של דלק יקר, בלאי יקר ועלויות טיפולים, שלא נדבר על הבזבוז הרב על כל השיפורים למיניהם.

כל זה למה? לנסוע על 100? לתת גז לעקוף את כולם ואז להיפגש איתם ברמזור הבא?

אתם לא בגרמניה צאו מזה! אני צוחק על אנשים כאלה כשאני נוסע 80 בפנאן רואה את כל הלחוצים עם רכבי הספורט/יוקרה שלהם

מתוסכלים בכביש מזה שהם לא יכולים לנצל את מה שיש להם בידיים.

ואז יש גם את אלו שצריכים להרגיש חלק מהקצפת ומתחילים משחקי אגו מטומטמים ומלחמות רכבים על חשבון הלוואות שמנות והתלוננות יומיומית על כמה ז%^ אנחנו אוכלים מהממשלה

שמעלה את מחירי הדלק, התלונות על המורשים שמוכרים לנו חלקים ביוקר, ועל היבואנים ומזרגגים אותנו במחירי הרכבים.

לאור כל זה, מזדה 3 ושאר הרכבים ה"עממים" הם הקניה הנכונה ביותר במקום הנקרא ארץ ישראל

פורסם

שמע בן אדם, נראה לי אתה בדיכאון או משהו.

לאנשים מתוסכלים כמוך שאומרים לי שאין מה לעשות עם רכב ספורט בארץ אני עונה: ״צודקים, אני דביל״

תגובתם :shock:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני באופן אישי מודה שאני טיפה נקמן על הכביש

אני רוצה להתיחס לנקודה הזאת. יש אנשים שיוצאים לכביש כדי להגיע מנקודה A לB, הם מקווים לעשות את זה בבטיחות. ויש אנשים שיוצאים לכביש בשביל ריגושים, משחקי אגו, שופוני, להראות מי הגבר וכד' - זה מאוד מסוכן ואני מקווה שאתה תתבגר יום אחד ותתחיל בכביש לנהוג בשיקול דעת ולא להתנקם בכל מיני אנשים לא כל כך חכמים שחותכים אותך, צופרים לך וכד'. משחקים כאלה לא תמיד נגמרים טוב ולפעמים גם נפגעים אנשים אקראיים שבכלל לא היו שותפים למשחק. כי לכל אחד שחושב את גבר על הכביש, יש מישהו שחושב שהוא פי עשר יותר גבר ממך וכדי להוכיח תתחיל מלחמה אמיתית על הכביש, גם ברגע שתבין שנכנסת לסיפור שממנו לא יצא שום דבר טוב, הצד השני עלול להמשיך לשחק את המחשק שעלול להגמר בדמים.

לא חבל לאבד את החיים בגלל שטויות?

חברים יקרים, סעו בזהירות, בשיקול דעת ובאדיבות. אם אתם מרגישים שיצאתם לכביש בשביל ריגושים, משחקי אגו ונקמות, תעצרו באיזו תחנת רענון בצד עד שזה לא עובר לכם. כאשר תתאפסו על עצמכם ותגדירו את המטרה האמיתית שאתם יוצאים לכביש, כלומר להגיע ליעד שלכם בבטחה ללא משחקים ונקמות המשיכו בנסיעה. אם אתם יוצאים לכביש לא למטרה הזאת, אז למען חיי כולנו: תפקידו את רישיון הנהיגה שלכם בתחנת משטרה הקרובה לביתכם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

car4fun אתה חי בסרט ואני גם אגיד לך למה.

דבר ראשון מאזדה 3 זה אכן רכב משעמם (לדעתי כמובן) אל תשווה אותו לשום רכב מעניין שציינו פה,יודע מה לדעתי אפילו הונדה שנת 92 יותר מעניינת מהרכב הזה.

מאזדה 3 זה פשוט רכב בשביל לקחת אותך מA לB וזהו לא מעבר לזה.

היא אכן נראית נחמד ומעוצבת סבבה אבל פה זה נגמר,החוקים לגבי נסיעה בסיסית בתוך העיר ומחוץ לעיר תשמור אותם לעצמך,אני אמשיך לשייט לי מדי פעם ב 150 ומעלה כשאני רוצה וכמובן רק אם התנאי הדרך מאפשרים לי זאת.

אגב אתה זה שפורע חוק לפי דעתי,אתה בטח מהאנשים האלה שנוסעים בכביש מהיר בדיוק 100 בשעות הלילה המאחורות על הנתיב השמאלי.

שאלות כמו איך פגעת בו ותשובות כמו לא ראיתי לא בדיוק תשמע מאנשים שמחזיקים ברכבי ספורט (ספורט כמובן במונחי א"י) ולמה?

כי לנו יש הרבה יותר מודעות,אנחנו מבינים הרבה יותר את הכביש כי אנחנו פשוט מתעניינים בזה הרבה יותר מאנשים כמוך,מבטיח לך שאנשים כמוני התמודדו כבר עם שלילות(סתמיות,אם תרצה אני אפילו אפרט איזה) והתנכלות משוטרים וכו' ככה שאנחנו יודעים להיזהר הכי טוב,להימנע מדוחות מיותרים וכו'

ואנחנו בכלל לא מסכנים חיי אדם.

בזבוז רב על שיפורים?

מי אתה שתקבע מהו בזבוז ומהו לא?

כל אחד מבזבז על הדברים שהוא אוהב,אתה עכשיו הולך וקונה טלוויזיה חדשה,אני אבוא ואגיד לך זה בזבוז?

למה לא נשארת עם הישנה?

וככה אני יכול לומר על כל דבר.

הכל עניין של תקציב,תחביב.

ויודע מה אתה צודק,אני כן מתוסכל שאני לא יכול לנצל את מה שיש לי,אבל זה רק בשעות הלא רלוונטיות ואני כמעט ולא מוציא את הקופרה שלי בשעות כמו 7:00-10:00 בבוקר או 16:00-19:00 בגלל הפקקים המסריחים,אז אני נוסע על הרכב העבודה שיש לי בשעות האלה בשביל לא להיות מתוסכל.

אבל תאמין לי גם אם אני אסע בקופרה שלי בשעות האלה אף אחד לא יהיה לחוץ ומתוסכל,מאיפה לעזאזל הבאת את זה?

מתוסכל יהיה ילד בן 17 שרק קיבל את הרכב.

כל בן אדם נורמלי אומר לעצמו אלה תנאי הדרך וזה מה יש,אבל להיות מתוסכל?

אתה נראה לי מתוסכל שאתה רואה אנשים עם רכבים כאלה.

אתה חושב שלהחזיק לאון קופרה ודומיהם עולה באמת משמעותי מלהחזיק מאזדה 3?

אם כן אז יש לך טעות,ההבדל הוא לא כזה משמעותי לדעתי.

הקניה הנכונה ביותר היא זאת שכל אחד חושב לעצמו ולא הקניה שאתה חושב.

כל אחד יעשה עם כספו מה שהוא רוצה.

פורסם
השירשור הזה אחד המיותרים שיצא לי לקרוא.

מה שכן הדבר היחיד שאני הבנתי כאן זה שיש כמה אנשים שממש חורה להם כשהם שומעים את המילה מאזדה3 . ויכתבו בכל כוחם ויתארו כמה הרכב מגעיל ועגלה.

אז לכל אלה, מאזדה 3 הוא רכב שניראה מעולה פנימית וחיצונית. לא יעזור! לגבי ביצועים,

להלן חוקים בסיסיים לנהיגה עירונית ובין עירונית, נסיעה של 40 בתוך עיר, נסיעה של 80 בכביש ראשי ו90 בכביש ראשי עם הפרדת קיר בטון. 100 בכביש 6 .

כל השאר הם עבירה על החוק, סיכון חיי אדם (כי אתם נוזעים מהר כשאחרים נוסעים לאט), גם כשאתם טוענים שאין איש על הכביש אולי אתם פשוט לא רואים אותם?! ומכאן מגיעה התשובה לשאלה איך פגעת בו? לא ראיתי! בזבוז מיותר של דלק יקר, בלאי יקר ועלויות טיפולים, שלא נדבר על הבזבוז הרב על כל השיפורים למיניהם.

כל זה למה? לנסוע על 100? לתת גז לעקוף את כולם ואז להיפגש איתם ברמזור הבא?

אתם לא בגרמניה צאו מזה! אני צוחק על אנשים כאלה כשאני נוסע 80 בפנאן רואה את כל הלחוצים עם רכבי הספורט/יוקרה שלהם

מתוסכלים בכביש מזה שהם לא יכולים לנצל את מה שיש להם בידיים.

ואז יש גם את אלו שצריכים להרגיש חלק מהקצפת ומתחילים משחקי אגו מטומטמים ומלחמות רכבים על חשבון הלוואות שמנות והתלוננות יומיומית על כמה ז%^ אנחנו אוכלים מהממשלה

שמעלה את מחירי הדלק, התלונות על המורשים שמוכרים לנו חלקים ביוקר, ועל היבואנים ומזרגגים אותנו במחירי הרכבים.

לאור כל זה, מזדה 3 ושאר הרכבים ה"עממים" הם הקניה הנכונה ביותר במקום הנקרא ארץ ישראל

לא הבנתי מה הנקודה שלך? אתה רוצה לנהוג חוקית בלבד? מעולה! למה אתה צריך להשמיץ על כך את מי שבא לו מהירויות קצת יותר גבוהות. ענין הבטיחות נמצא על כתפיו של כל נהג ונהג ולהביא כל הזמן את הקטע הזה של תאונות נשמע קצת פתטי. תאונות קורות וימשיכו לקרות כל עוד יש מכוניות שנוסעות. טעויות אנוש, נהגים שנרדמים, שיכורים ומסוממים או סתם נהגים חסרי אחריות הם הם הגורמים לתאונות הקטלניות ולא אותו אחד עם רכב ספורט שנוסע קצת מהר כשבא לו. אני מזמין אותך לעבור בכביש ב"ש-דימונה או ב"ש-ירוחם כדי לראות את כל הבדווים שנמרחים שם כל יומיים על הכביש, למה? כי חלקם נהגים חסרי אחריות.

החוק מאפשר (לא רשמית, כמובן) בכבישים של 90 לנהוג גם 110 מבלי לקבל דו"ח, בכביש 6 כנראה לא תקבל דו"ח גם אם תיסע 160 קבוע.

מאזדה 3?

בוא אני אתן לך את הרכב שלי כדוגמא עממית (לא רכב ספורט ולא נעליים, להפך, שום דבר מיוחד חוץ מזה שאולי הוא Full Size, בארה"ב זה בכלל ניידת משטרה עממית) - רכב של משהו כמו 190K חדש (אין בארץ אבל אם היה סביר שזה היה המחיר) שהיום 2005 נמכר ב 30K ביום טוב (יותר זול ממאזדה 3). בהשוואה למזדה, זה רכב הרבה יותר נוח (המושבים הקדמיים זה כורסאות של American Comfort), הרבה יותר חזק (רק 180 כ"ס אבל 29 קג"מ), הרבה יותר מרווח (5 מטר אורך, 6 מקומות במקרה שלי, 3 מקדימה), אמין לא פחות, מגהץ את הכביש כמו נושאת מטוסים, חצי מהנסיעה בעיר היא כמעט בלי גז ועל האינרציה של המנוע והמשקל, בידוד רעש מעולה, טיפולים בגרושים, חלפים זולים מ Ebay (בארה"ב זו ניידת משטרה אמרתי כבר, יש חלקי חילוף מפה עד תאילנד), בדגם הכי בסיסי יש כסא נהג חשמלי, בקרת שיוט, חיישני אורות, בדגמים היותר מפוארים יש גם חימום בכסאות ועוד. לצורך הענין אני נוסע לפעמים במאזדות 3 חדשות של המקום שאני עובד בו, הרכב הרבה פחות נוח, פחות חזק, רועש יותר בהרבה בנסיעה בינעירונית במהירות שיוט (נניח 110), מרגישים כל בור בכביש ועוד. ושמע עוד קטע, עם 10K השקעה אני גם שמתי מערכת גז ככה שאני נוסע על מנוע 3.4L במחיר דלק של פיקנטו אוטומטית (בערך 1/12 עירוני ו 1/21-22 בחוץ), וגם הרבה פחות מזהם. מנוע של מאזדה 3 כנראה לא יסתדר טוב עם מערכת גז וימשיך לבלוע בנזין בכמויות (כמה בעיר 1/8-9 ביום טוב?)

לסיכום מאזדה 3 זו לא הבחירה האולטימטיבית בכלל, ביפן מאזדה נחשב מותג נחות יחסית, אחרי טויוטה, הונדה, ניסן, סוזוקי ודייהטסו, למשל. חוץ מאמינות יחסית (שפה גם טויוטה, הונדה וניסן עומדות לפניה, למשל) לא יודע אם אני נותן לה נקודות באיזשהו תחום על רכבים אחרים בקטגוריה. לא יודע מה הישראליים מצאו בה באמת.

חוץ מזה אני ממש לא מבין מה אתה מתלונן על התנהגות בכביש, מחירי דלק, סיכון הזולת וכו', רוב נהגי הליסינג שאני מכיר הם הנהגים הכי מסוכנים על הכביש, למה? הרכב לא שלהם אז לא אכפת להם לקרוע אותו, דלק לא מענין כי הם גם ככה משלמים קבוע חודשי ובהרבה מקרים גם ההתחשבות בנהגים אחרים שואפת ל 0, כאילו שאם מישהו נוסע נורמלי אז הוא אשם. לגבי מהירות, רוב נהגי הליסינג נוסעים בבינעירוני במהירויות לא חוקיות, תשליך את כל זה על אחזו מכוניות הליסינג בישראל ואחוז המאזדות 3 בקרב הליסינג ואז ייצא לך שמאזדה 3 לא רק שהוא רכב לא משהו, הוא גם אחד המסוכנים בפועל על הכבישים בישראל. בדיוק ההפך מכל ההרצאה שלך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

לפוחת השרשור - תופעה ידועה לחלוטין, והאמת עם תרבות הנהיגה בארץ, בכלל לא מפתיעה.

שאלת אם זה קורה? מלא!

אני נוהג בפולו GTI שנת 2000.

מי שמעט מבין ברכבים יודע שזה רכב בעל נפח צנוע של 1600 סמ"ק אטמוספריים. נכון, היא שובבה ומאוד מאוד זריזה אבל לא מדובר בטיל בליסטי.

אז נכון 3 דלתות, אדומה ונמוכה זה מראה קצת קרבי.

ערסים בסיוויקים באופן קבוע מנסים לעשות רושם, האמת היא שהמצחיקים יותר הם בעלי מכוניות המנהלים.

מה קוראים אותו ערס בוגר - נעצרת לידך ברמזור BMW סדרה 5 עם השד יותר כמה סוסים והנהג בשיא ההתלהבות מתחנן ללחוץ.

מצד אחד אתה מרגיש :roll: כי אתה יודע שאתה לא תחרות בשבילו אבל מצד שני אתה 8) כי זה מצחיק לראות עד כמה אנשים לא מבינים מהחיים שלהם.

Bimmer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...