Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן , קראתי את שרשורי הMP3 מהFAQ

רוב השירים שיש לי הם 320KB

כמה שאלות שעלו לי לראש מכיוון שהשרשורים ההם מהעשור הקודם.

האם בניגון דרך BLUETOOTH הקובץ מאבד מאיכותו (האם זה הוכח?)

אותה שאלה לגבי חיבור USB

ואותה שאלה לגבי חיבור AUX ,

מאיזו דרך הכי טוב לנגן את המוסיקה? או שהתשובה בכלל CD שנצרב כAUDIO ולא DATA.

והאם האייפון יכול לשמש כנגן רלוונטי של מוסיקה שמתחבר בAUX

וכמה חשיבות יש לאיכותו של כבל הAUX , ראיתי כמה כבלים

אחד של מונסטר

http://www.monstercable.com/MP3/ipod/cables.asp

אחד של בלקין

http://www.belkin.com/IWCatProductPage.process?&Product_Id=609185&subid=376571#

ואחד של גריפין

http://store.griffintechnology.com/iphone/iphone-4/auxiliary-audio-cables

כיום אני מחבר דרך USB , אך אני מגביל את עצמי ל160 שירים בערך מכיוון שבכל הנעה לוקח למערכת זמן לקרוא את כל השירים (לא מולטימדיה רצינית) ומעדיף לנגן דרך האייפון שעובד מהר , ואפשר לשמוע איתו גם רדיו.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני גם אשמח לקבל תשובה מבוססת בעניין האיכויות בהתקנים.

לכבל יש חשיבות גבוהה מאוד (!) ש לי נסיון רב עם כבלי HDMI שונים ובהקרנות של בלוריי 3D אתה רואה את ההפרש גם בין כבל מנוחשת ובין כבל מזהב, שניהם של מונסטר ד"א.

מונסטר היא חברה איכותית ביותר ואני חושב שאולי הטובה ביותר בשוק.

יש לי את הכבל של בלקין, מהפעמים הבודדות שיצא לי להשתמש בו אני יכול לומר שבהשוואה לכל כבל אחר שניסיתי ברכב (למעט כבל של מונסטר), הוא הפיק את המקסימום.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

ברור שהמקור האיכותי ביותר הוא AUDIO CD. שם הדברים שמשפיעים זה רק איכות ההקלטה (רלוונטי גם לכל השאר) וכמות השגיעות תוך כדי קריאת הדיסק.

לאחר מכן (בהנחה שאתה משתמש בHU איכותי) זה CD עם קבצים מקווצים (mp3, wma, ...), חיבור USB בתצורה של Mass Storage (דיסק און קיי, קוראי קרטיסים וכו...) בקיצור כל המכשירים שחושפים את מערכת הקבצים לHU. כאן ה HU ניגש בעצמו לקבצים, מפענך את הקידוד וממיר את זה לקול. מה שמשתנה כאן זה רק המיקום הפיזי בו יושבים הקבצים. שאר התהליך זהה. הגורם העיקרי לירידה באיכות זה הפורמט שבו קודד הקול. תקווץ יותר - תעבד יותר מידע ותיהיה פחות נעמן למקור.

הבא זה USB streaming - לדוגמא חיבור האייפון דרך USB יעודי. כאן חסר לי ידע טאורטי. פעם חשבתי שזה מעובר בדומיין האנלוגי וזה רק משום שהייתי בטוח שבחיבור מסויים אצלי, היו הפרעות שנשמעו דומות מאוד לרעש אלטרנטור דרך קבל USB (יש סיכוי טוב שהזיתי:) ). היום אני יודע שהקול מועבר בפרוטוקול proprietary של Apple. אין לי הרבה מידע בנושא, ולכן אשמח להשלמות/תיקונים מחברי פורום אחרים. בכל מקרה, אני מניח שזה לא שונה בהרבה מפרוטקולים אחרים של סטרימינג. המידע מעובר בצורה הדיגיטלית, אבל בגלל היותו stream, קורא תהליך שך resampling שיכול לגרוע מהאיכות. בפועל, אני לא מרגיש ירידה באיכות (הקבצים שלי באייפון כולם ב lossless). ואני זוכר שחברי פורום אחרים עשו השוואה על מערכות יותר איכותיות והגיעו למסכנה דומה.

הבא זה ״AUX״ שזה דרך לחבר מכשיר חיצוני (auxiliary device) ולשמוע דרך הHU. כאן המכשיר החיצוני הוא זה שיקבע לרוב את האיכות כי הוא זה שיעשה המרה של המידע הדיגיטלי לאנלוגי (קול). ולכן לרוב תשמה ירידה באיכות. דבר נוסף הוא הכבל. כאמור הכבל מעביר מידע אנאלוגי ולכן יכנסו הפרעות (יש הרבה בסביבת הרכב) וישפיעו על המידע המועבר. אם הכבל יהיה איכותי מספיק (לא בהכרח חברה מפוצצת), ההפרעות האלה יהיו זניחות. עוד דבר אחד שמשפיע זה המרה כפולה מדיגיטלי לאנלוגי בחיבור כזה. המכשיר החיצוני קורא את המידע הדיגיטלי (אלה אם כן חיברת פאטיפון :) ), ממיר אותו לאנלוגי ומזרים דרך הכבל למכשיר. הקול סופח רעשים ומועבר לHU, שם מומר שוב לדיגיטלי, מופעלים עליו כל מיני טרנספורמציות (באלאנס, אקולייזר וכו) ומומר שוב לאנאלוגי. כך זה יעבוד ברוב המערכות והתכנות ויוריד עוד טיפה מהאיכות.

והאחרון הוא BLUETOOTH - כאן, טאורטית, לא צריכה להיות ירידה משמעותית באיכות כיוון שהפרוטוקול A2DP מסוגל להעביר רוחב פס של 320kbps בסטראו ולכן צריך להיות פחוט או יותר זהה ל USB streaming, אבל בפועל המצב שונה. יש כאן המון גורמים שיכולים להשפיע. בחיבור האייפון למערכת דרך Bluetooth, יש ירידה מאוד משמעותית באיכות. אני לא יודע להגיד למה. זה יכול להיות בגלל הפרעות או אותו resampling או עוד אלף סיבות או אפילו שאפל מגבילים בכוונה את רוחב הפס כדי לשמור על חיי הסוללה.

בכל מקרה, מניסיון שלי מבאס לשמוע מוסיקה דרך BT, למרות ש audio books ו podcasts אני שומע בכיף.

רוב הדברים שרשמתי הם טאורטיים לגמרי, ככה שפשוט תחבר ותשמע (אפילו עם כבל פשוט כאשר הרכב לא מונע). שמעת הבדלים? תעשה את הבחירות שלך. לא שמעת? תבחר מה שיותר נוח לך.

תיקונים/השלמות יתקבלו בברכה.

• תוכן חדש...