Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מה אכפת לך מה אומר החוק?

2. זו שאלה שצריך לשאול לפני שמנסים לשחד טסטר*.

3. לא נראה לי שאתה מוטרד מדי מהחוק.

* אלא אם זה בדיוק מה שאתה עושה, ואז שאפו על הבדיקות המעמיקות ברשת האינטרנט.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מתוך חוק העונשין:

290(ב). בסעיף זה, עובד הציבור - לרבות עובד של תאגיד המספק שירות לציבור.

291. נותן שוחד לעובד הציבור כהגדרתו בסעיף 290(ב) בעד פעולה הקשורה בתפקידו, דינו - מאסר שבע שנים או קנס כאמור בסעיף 290(א).

294(ב). המציע או המבטיח שוחד, אף שנדחה, כמוהו כנותן שוחד.

בטסט, בודקים בעיקר דברים בטיחותיים. אני מניח שאם חשוב למישהו לשחד, סימן שחשוב לו לנהוג ברכב לא תקין ולהיות רוצח פוטנציאלי בכביש. מעניין מה הוא יגיד אם במקרה ידרס דווקא קרוב משפחותו ברכב הזה? אולי שלפחות שלא נפגעו זרים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1. הכוונה הייתה לטסט מעשי ולא לטסט תקינות רכב.

2. אני לא מנסה לשחד אף טסטר, יש לי רשיון והכל בסדר.

3. הייתי צריך לפרט יותר בגוף השאלה, אבל זה נועד למטרות ידע ובקיאות בלבד, לאחר שהנושא עלה והיה עליו ויכוח.

פשוט לא מצאנו את הסעיף המתאים בחוק בעונשין ותודה שעזרתם.

אז ניתן להבין מחוק העונשין ששבע שנות מאסר זה העונש המקסימלי על עבירה כזו?

והקנס יגיע במצבים בהם השופט מפעיל שיקול דעת בהתאם למקרה הקונקרטי, או שיש פירוט נוסף בחוק שלא הועתק לפה?

פורסם

הקנס הוא - הגבוה מבינהם:

• 1. פי חמישה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4), ואם נעברה העבירה על ידי תאגיד - פי עשרה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4);
  • 2. פי ארבעה משווי טובת ההנאה שהשיג או שהתכוון להשיג על ידי העבירה.

סעיף 61(א)(4). אם קבוע לעבירה עונש מאסר למעלה משלוש שנים - קנס עד 226,000 שקלים חדשים;

הסכום הנ"ל הוא ביום כתיבת החוק, הוא מוצמד ומחושב ראלית למועד הפסיקה.

אם אתה רוצה לדעת מה עוד כתוב, רשום בגוגל "חוק העונשין" ותתחיל לקרוא. הסעיפים הקשורים לשוחד מתחילים ב-290.

זה לא באמת משנה אם מדובר בשוחד לטסטר שמחפף בבדיקת רכב, או בטסטר שמחפף בבדיקת כשירות הנהג, גם זה וגם זה הם רוצחים פוטנציאליים. (לטעמי הנהג הגרוע אף מסוכן יותר ובכל מקרה גם הטסטר שותף לרצח הפוטנציאלי).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...