Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממונית לפרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחרונה אני בחיפושים אחר רכב ליחיד - בערך 1200 ק"מ בחודש, עיקר נסיעות ראשון לציון לרמת גן.

תקציב שלי 45K.

לפני מספר ימים דיברתי עם דוד שלי שהוא נהג מונית (מרצדס C200 שנת 2007) נהג יחיד, והוא מחליף ממש בקרוב את המונית למרצדס חדשה.

הרכב במצב טוב מאד, לא היו לו בעיות בעבר וטיפולים נעשו בזמן, המונית עשתה 430K ק"מ.

הוא מוכן למכור לי את המונית ב 25K .

ביררתי במכס וצריך להוסיף 10K על מנת להפוך אותה לפרטי.

בנוסף להוסיף 5K לצביעה ומעט פחחות.

בנוסף ביררתי על ביטוחים וזה אמור להיות 1500 חובה + 4500 מקיף או כמה מאות שקלים לצג ג'.

מבחינת צריכת דלק - בנסיעה משולבת היא עושה 1 ל- 13.5 לליטר סולר בממוצע.

אני לא מחפש רכב לשנה שנתיים אלא רכב שישרת אותי למספר שנים קדימה.

שאלתי היא האם כדאי לקנות רכב זה או שחשבתי על רכב קטן שיהיה לי חסכוני בדלק כמו סופר מיני או מיני משנתון 2008/2009 .

תודה לכל העוזרים. :)

פורסם

מרצדס אמור להיות רכב יקר יחסית לאחזקה, ובפרט רכב שעבר ק"מ כה רב - אפשרית כבר "כמעט כל תקלה" כתוצאה מבלאי, אפילו אם הרכב תוחזק כהלכה (בכוונה הגזמתי, אבל אני מקווה שהבנת). זה לא חייב להיות מנוע שיתקלקל, יש עוד הרבה דברים מסביב, מה עוד שאתה מחפש רכב למס' שנים.

אני חושב שרכב ליחיד - מספיק רכב מיני או סופר מיני, שאחזקתו תהייה מן הסתם נמוכה הרבה יותר, אלא אם כן הדרישה שלך לרכב גדול ומפנק היא must.

alfa 156 2.5.

פורסם

תשכח מהמרצדס. זה רכב יקר מאד לאחזקה למשתמש ממוצע, ובוודאי לא מיועד לצעירים, מכל הבחינות. ובכלל, מי יקנה ממך בעוד שנה מונית לשעבר עם 600 אלף ק"מ? נכון שרכב זה לא נתיב להשקעה או לרוווח, אבל היא תהייה שווה הרבה הרבה פחות ממה ששילמת עליה, ובוודאי מהכספים הרבים שתשקיע עליה.

בתקציב שלך אתה יכול למצוא מכוניות נהדרות - חסכוניות, זריזות, אמינות ונפוצות, כמו למשל דייהטסו סיריון, ויש דוגמאות נוספות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תשמע. אני לא יודע אם זה עדיין רלוונטי ובכ"ז.

לא ציינת בן כמה אתה. נשוי עם ילדים וכו' ואיזה תקציב שנתי יש לך להחזיק רכב.

אני בסוף שנות ה30 לחיי ולפני כחודש+ רכשנו רכב כמו ששאלת - ומונית לשעבר C200 CDI 2005.רכב שני למשפחה, מעבר לרכב מיני.

מדובר ברכב שבו הטיפולים הרגילים לא יקרים, החלקים, כמו - או רק מעט יותר או כמו הממוצע - תלוי במוסך שתמצא! (לדוג' זרוע מייצב במוסך שלי 480 ש"ח \+_ כולל עבודה - לא תמצא כזה ביפנית ;-)

הרכב צורך אגב 1/17-1/19 אמיתיים! בבינעירוני מתון ובנסיעה ארוכה. יכול גם לצרוך טוב יותר. בנסיעה על כביש 6 עם האצות קלות ועד לים המלח ובחזרה עשה לנו (עם נהג+2 ילדים+ציוד פיקניק מלא) 5.3/100 ק"מ. כך לפי מחשב הרכב וגם לפי בדיקתי במילוי דלק, עד השפה - לפני ולאחר הנסיעה חזרה. תבדוק ותראה כמה יצא.

בעירוני, הרכב צורך 1/12 או פחות תלוי בזמני העמידה שלך!

רכב שכזה קונים אכן לשנים רבות וברור שיהיה מה להשקיע בו - אך כאמור, כשאתה מפנק את הרכב - אתה מפנק את עצמך.

אם אתה צריך רכב קטן, תקנה רכב מיני חדש או יד 2 בן שנה ותעשה עסקה מעולה ובמיוחד בנושא הדלק

מבחינתי, רכישת המרצדס הפכה להגשמת חלום ולתחביב. אם זה העניין אצלך, אז רכישת מונית לשעבר עם הסטוריית טיפולים ידועה יכולה להיות רכישת רכב מפנק לשנים ארוכות.

בהצלחה, זוהר.

פורסם

מכיר מישהו עם C200 כזו שהייתה פעם מונית של אבא שלו. הוא בסך הכל די מרוצה מהרכב, אבל יש לו המון בעיות קטנות ויקרות להחריד. למשל אחד מחיישני ה-ESP לא עובד ובחברה רצו ממנו משהו כמו 3,000 שקל, יש כל מיני נורות בלוח שעונים שנכבות ונדלקות סתם ועוד כמה תקלות מעצבנות, אבל לא כאלה שתוקעות אותו בצד הדרך. מבחינה מכאנית אם האוטו מטופל היטב, המנוע והגיר יעשו גם 600 ו-700 אלף ק"מ. חוץ מכל המערכות האלקטרוניות, כדאי לך לבדוק טוב את חלקי המתלים, חופשים, בולמי זעזועים, בלאי במיסבים, גל הינע ואת כל הרכיבים שלקילומטראז' יש עליהם השפעה ביחס ישר. דרך אגב, אני מבין אותך: יש משהו מגניב בלנהוג במרצדס - גם אם היא קצת ישנה ולבנה. שיהיה בהצלחה.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

לדעתי מרצדס מונית ישנה יכולה להיות בור בלי תחתית במיוחד בכל הנוגע למערכות האלקטרוניקה/מחשבים/חיישנים.

בנסועה כזאת צצות תקלות שאפילו היצרן לא צפה שהן יקרו במהלך חיי הרכב - ולכן תיקונן של תקלות כאלה יכול להיות יקר להחריד.

לדעתי מדובר בהימור מסוכן - לך על מיני חדשה יחסית.

zohar.ma אתה מחזיק את הרכב רק חודש - זה נראה לי שלב מוקדם להסיק מסקנות - חזור אלינו בעוד שנה (ואני מקווה שאתבדה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בגדול מסכים עם זוהר (נוהג ברכב זהה שנת 2006), חוץ מנתון הצריכה בעיר 1/12 שהוא מאוד אופטימי.

redhorse, מדובר בחיישן זוית הגה שיושב מתחת להגה, תקלה נפוצה בעיקר לדגם שלאחר מתיחת הפנים. אכן חיישן לא זול ואין אופציה לתחליפי. בדגם שלפני מתיחת הפנים, תקלה בחיישן גרמה גם לבקרת השיוט לא לעבוד - בדגמים שלאחר מתיחת הפנים בקרת השיוט עובדת עם החיישן התקול.

פורסם
מרצדס אמור להיות רכב יקר יחסית לאחזקה

תשכח מהמרצדס. זה רכב יקר מאד לאחזקה למשתמש ממוצע

מעניין מאיפה יש לכם סטטיסטיקה כזאת. אני מניח שמניסיון אישי זה לא. בכל אופן, חלקי חילוף תחליפיים איכותיים תוצרת גרמנייה וטיפולים במוסכים הנכונים לא יקרים במיוחד. זה לא רכב לתפרנים, אבל בהחלט אחזקה סבירה ובגדול הרכבים האלו אמינים למדי, במיוחד דיזלים שהם דגמים מיוחדים שיצאו ממפעל בתור מונית ומיועדים לעבודה קשה. חצי מיליון לרכב כזה לא הרבה, אם טופל טוב מרגיש חדש. כך שאני לא רואה סיבה להמנע מרכב כזה.

הרכב צורך אגב 1/17-1/19 אמיתיים! בבינעירוני מתון ובנסיעה ארוכה. יכול גם לצרוך טוב יותר. בנסיעה על כביש 6 עם האצות קלות ועד לים המלח ובחזרה עשה לנו (עם נהג+2 ילדים+ציוד פיקניק מלא) 5.3/100 ק"מ. כך לפי מחשב הרכב וגם לפי בדיקתי במילוי דלק,

אני בהחלט מאמין לנתונים האלו. הצלחתי להגיע במסלול לא קל עם הE קלאס שלי ל5.2 ליטר ל-100ק"מ כולל עליות. ברגיל אני עושה קצת פחות מ1 ל15 בבין עירוני (כ6.8 ליטר ל-100 ק"מ עם מזגן, אפשר להגיע גם ל6 ליטר עם מזגן באותם תנאים בלי בעייה), אבל זה על כביש 6, עוד עם עליות ומהירות היא מאט מעל 90 שנחשבת לחסכונית ביותר. עם פקקים בבין עירוני ועירוני זה יוצא עד 7.4 במעורב כאשר הרוב בבין עירוני, אבל פקק של שעה ונסיעה של שעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה לא.

*עם נסועה יחסית מועטה לא תנצל את יתרונות הדיזל. בכל מקרה, נסועה שברובה בין-עירונית היא חסכונית.

*עלות הטיפולים/תחזוקה אכן אינה גבוהה כי הדגם הזה שימש כמונית אך סביר היא תהיה גבוהה מרכב מיני יפני.

*סביר שתהייה יד אחרונה כך שמלוא תשלום הקנייה יאבד.

*רכב משפחתי, אתה זקוק לרכב כזה?

למה כן.

*מומנט של מנוע דיזל והנעה אחורית.

*תחושת פאר ופינוק שלא קיימת ברכבים דומים עם תימחור דומה.

אע"פ שאני מחזיק שני רכבים דומים (אך בנזין) ומאוד נהנה ואוהב את רכבי מרצדס הייתי מוותר על הרכב הספציפי הזה.

פורסם
תשמע. אני לא יודע אם זה עדיין רלוונטי ובכ"ז.

לא ציינת בן כמה אתה. נשוי עם ילדים וכו' ואיזה תקציב שנתי יש לך להחזיק רכב.

אני בסוף שנות ה30 לחיי ולפני כחודש+ רכשנו רכב כמו ששאלת - ומונית לשעבר C200 CDI 2005.רכב שני למשפחה, מעבר לרכב מיני.

מדובר ברכב שבו הטיפולים הרגילים לא יקרים, החלקים, כמו - או רק מעט יותר או כמו הממוצע - תלוי במוסך שתמצא! (לדוג' זרוע מייצב במוסך שלי 480 ש"ח \+_ כולל עבודה - לא תמצא כזה ביפנית ;-)

הרכב צורך אגב 1/17-1/19 אמיתיים! בבינעירוני מתון ובנסיעה ארוכה. יכול גם לצרוך טוב יותר. בנסיעה על כביש 6 עם האצות קלות ועד לים המלח ובחזרה עשה לנו (עם נהג+2 ילדים+ציוד פיקניק מלא) 5.3/100 ק"מ. כך לפי מחשב הרכב וגם לפי בדיקתי במילוי דלק, עד השפה - לפני ולאחר הנסיעה חזרה. תבדוק ותראה כמה יצא.

בעירוני, הרכב צורך 1/12 או פחות תלוי בזמני העמידה שלך!

רכב שכזה קונים אכן לשנים רבות וברור שיהיה מה להשקיע בו - אך כאמור, כשאתה מפנק את הרכב - אתה מפנק את עצמך.

אם אתה צריך רכב קטן, תקנה רכב מיני חדש או יד 2 בן שנה ותעשה עסקה מעולה ובמיוחד בנושא הדלק

מבחינתי, רכישת המרצדס הפכה להגשמת חלום ולתחביב. אם זה העניין אצלך, אז רכישת מונית לשעבר עם הסטוריית טיפולים ידועה יכולה להיות רכישת רכב מפנק לשנים ארוכות.

בהצלחה, זוהר.

עם כל הכבוד, רכשת רכב לפני חודש - זה עדיין לא מדד לכלום. אחרי שנתיים המידע שלך יהיה יותר רלוונטי. אתה עדיין בשלב שבו אתה מגן (בעיקר בפני עצמך, בקטע פסיכולוגי) על הרכישה שביצעת, ומעבר לכך, חודש אינו מדד לאמינות, להוצאות תיקונים ועלויות טיפול וכו'.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

*עם נסועה יחסית מועטה לא תנצל את יתרונות הדיזל.

אני מאמין שלדיזל יש יתרון תמיד, גם עבור מישהו שנוסע 5K ק"מ בשנה כי חוסכים כבר מהקילומטר הראשון, הרי הסולר זול יותר ודיזל חסכוני יותר. זה חיסכון נטו.

thebaron, מנועי הCDI של מרצדס באמת חסכוניים כמו שזוהר רושם. כמו כן דגמים האלו במוניות הוכיחו אמינות שלהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ואז בוקר אחד משאבת הסולר מחזירה את נשמתה לבוראה - וכל החסכון מתאדה באחת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
עם כל הכבוד, רכשת רכב לפני חודש - זה עדיין לא מדד לכלום. אחרי שנתיים המידע שלך יהיה יותר רלוונטי. אתה עדיין בשלב שבו אתה מגן (בעיקר בפני עצמך, בקטע פסיכולוגי) על הרכישה שביצעת, ומעבר לכך, חודש אינו מדד לאמינות, להוצאות תיקונים ועלויות טיפול וכו'.

לא רוצה לקחת את התגובה שלו כמדד, קח את שלי. אני מחזיק ברכב כזה שנתיים, וכל מה שנאמר פה נכון לגמרי. רק בשביל החיזוק, אבא מחזיק ברכב זהה משנתון נמוך יותר, נוסע הרבה יותר ממני, וזה נכון גם לגביו.

צבי, מה הקטע עם משאבת הסולר? מזכירים אותה כאיזה סרטן בלתי נמנע בכל פעם. אתה יכול גם לגמור טורבו בפחות ק"מ, אז לא לקנות רכב טורבו? טורבו לעיתים יכול להגיע למחיר של משאבת סולר. ומי מבטיח שמשאבת סולר לא תמות ברכב חדש יחסית? אני לא יודע כמה ק"מ עבר הרכב שקנה זוהר, אבל אני מכיר ושמעתי על מספיק רכבים, חלקם עברו קילומטרז' מכובד מאוד, וראה זה פלא - משאבת הסולר עובדת. בקיצור, טיעון מתגונן וחסר ביסוס.

אני לא מצדיק רכישה של רכב כזה בכל מחיר רק בגלל הסמל על מכסה המנוע. אבל זה לא משהו שצריך לשלול על הסף בגלל הדבר הראשון שעולה לראש - רכב שהיה בעברו מונית הוא עגלה שחוטה. במקרה של המרצדס, במחיר שלה שמונית לשעבר, מקבלים תמורה טוב לכסף, ומכונית שהיא קצת יותר מהעדר בכביש. כמובן בהנחה ומדובר ברכב שמור ומטופל - אבל זה בעצם נכון לגבי כל קניית רכב יד שניה.

פורסם

עם משפחה וחברים ולא עושים עסקים.

הייתי בסרט הזה עם משפחה קרובה אצלו הרכב היה אמין אחרי שרכשתי אותו קיבלתי "שק של חרא" על הראש התקלות והשרצים יצאו

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...