Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היתה ליסינג , אותם בעלים רכש את הרכב לאחר שנה או שנתיים, מאז היתה אצלהם עד שהגיעה אליי, טופלה באופן קבוע בהילוך 6 מה30K הקילומטרים הראשונים שלה.

לגבי השכרה, מעבר לירידה החדה במחירון , לא רואה בהם הבדל. תבדוק תאונות , רמת גימור רצוייה , תושבות מנוע תקינות, היכן טופלה ושוט משם הלאה לבדיקה.

דבר ראשון תודה רבה על הכל! :)

בליסינג וההשכרות, כל הגימורים הם הגרועים? (GLX אם אני לא טועה)

והאם ABS זה דבר הכרחי לנהג חדש? כי הגטס הולך להיות הרכב הראשון שלי ..

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש ויש , תלוי מה אותה חברה הזמינה, לי יצא לי לראות GETZ שהיתה בהשכרה ודווקא היתה מאובזרת ברמה של פנסי ערפל, סאן רופ וספויילר אחורי, אבל אין הרבה כאלו.

יש כמה דגמים

GL

GLF

GLX

GLI

GLS

אלו כל הדגמים שיצא לי לראות ,

לגבי ABS, יש שיגידו שחובה בכל רכב ויש כאלו שלא, אני אישית מעדיף את המכונית עם מינימום אלקטרוניקה מקסימום מכניקה,

יצא לי פעם או פעמיים להשתמש ב"שירותי הABS" של מכוניות שונות , יכול להיות שמועיל יכול להיות שמזיק, אני מקווה שלא אזדקק לזה לעולם.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

רכב בלי ABS הוא סכנת נפשות על ארבע גלגלים.

הרכב הראשון שלי היה פיאסטה 89

נסעתי על כביש 5 בזמן שממש בלי שום סיבה טנדר מלפני החליט פשוט לעצור על אמצע הכביש (כביש פתוח הנסיעה מהירה)

הייתי על מסלול שמאל ובלמתי בכל הכוח והגלגלים ננעלו לי שמאלה וכמעט התנגשתי בחומת ההפרדה במהירות של 100 קמ"ש - איכשהו, לא יודע איך, באמת לא יודע איך, הצלחתי לסובב את ההגה ולהציל את עצמי מבלי לשרוט אפילו את הרכב.

אם היה לי ABS הגלגלים לא היו ננעלים, אולי הייתי נותן נגיעה קטה בטנדר (רוב הסיכויים שהייתי מצליח לסטות מהנתיב).

מספיק שהייתי טיפה פחות עירני או נכנס ללחץ - לא הייתי כאן היום.

בחיים! בחיים יותר אני לא נוסע על רכב בלי מערכת הבטיחות הזאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יש ויש , תלוי מה אותה חברה הזמינה, לי יצא לי לראות GETZ שהיתה בהשכרה ודווקא היתה מאובזרת ברמה של פנסי ערפל, סאן רופ וספויילר אחורי, אבל אין הרבה כאלו.

יש כמה דגמים

GL

GLF

GLX

GLI

GLS

אלו כל הדגמים שיצא לי לראות ,

לגבי ABS, יש שיגידו שחובה בכל רכב ויש כאלו שלא, אני אישית מעדיף את המכונית עם מינימום אלקטרוניקה מקסימום מכניקה,

יצא לי פעם או פעמיים להשתמש ב"שירותי הABS" של מכוניות שונות , יכול להיות שמועיל יכול להיות שמזיק, אני מקווה שלא אזדקק לזה לעולם.

חמוד דווקא .. יש תמונות? נשמע מעניין :D

רכב בלי ABS הוא סכנת נפשות על ארבע גלגלים.

הרכב הראשון שלי היה פיאסטה 89

נסעתי על כביש 5 בזמן שממש בלי שום סיבה טנדר מלפני החליט פשוט לעצור על אמצע הכביש (כביש פתוח הנסיעה מהירה)

הייתי על מסלול שמאל ובלמתי בכל הכוח והגלגלים ננעלו לי שמאלה וכמעט התנגשתי בחומת ההפרדה במהירות של 100 קמ"ש - איכשהו, לא יודע איך, באמת לא יודע איך, הצלחתי לסובב את ההגה ולהציל את עצמי מבלי לשרוט אפילו את הרכב.

אם היה לי ABS הגלגלים לא היו ננעלים, אולי הייתי נותן נגיעה קטה בטנדר (רוב הסיכויים שהייתי מצליח לסטות מהנתיב).

מספיק שהייתי טיפה פחות עירני או נכנס ללחץ - לא הייתי כאן היום.

בחיים! בחיים יותר אני לא נוסע על רכב בלי מערכת הבטיחות הזאת.

מה היה קורה אם הגלגלים היו ננעלים? (מצטער על השאלה דבילית)

פורסם

GLX זו דווקא אחת הרמות הגבוהות בבטיחות בגטס.

GLF זו הרמה הנוראית. (כרית אוויר אחת + אין ABS)

כך או כך, מומלץ מאוד שיהיה לך אבזור בטיחותי ככל הניתן בתור נהג חדש חסר ניסיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
GLX זו דווקא אחת הרמות הגבוהות בבטיחות בגטס.

GLF זו הרמה הנוראית. (כרית אוויר אחת + אין ABS)

כך או כך, מומלץ מאוד שיהיה לך אבזור בטיחותי ככל הניתן בתור נהג חדש חסר ניסיון.

דור אני זוכר שאמרת שלך היה גם גטס.

כמה היה בצריכה שלך בערך בבין עירוני?

פורסם
דור אני זוכר שאמרת שלך היה גם גטס.

כמה היה בצריכה שלך בערך בבין עירוני?

1:14 בערך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
1:14 בערך.

והיא היתה אוטומאטית נכון? זאת אומרת בידני אפשר להוציא 1:15.5?

ואיזה רמת גימור היא היתה?

עריכה: אופס, רק עכשיו ראיתי בחתימה. GLX זה עם ABS נכון?

פורסם
חמוד דווקא .. יש תמונות? נשמע מעניין :D

מה היה קורה אם הגלגלים היו ננעלים? (מצטער על השאלה דבילית)

הגלגלים ננעלו!

ההגה הסתובב עד הסוף שמאלה - אבל הוא הספיק להגיע לסוף המהלך שלו לפני שפגעתי בקיר ובגלל זה הצלחתי לשחרר אותו - אחרת, מוות על חומת מפגע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הגלגלים ננעלו!

ההגה הסתובב עד הסוף שמאלה - אבל הוא הספיק להגיע לסוף המהלך שלו לפני שפגעתי בקיר ובגלל זה הצלחתי לשחרר אותו - אחרת, מוות על חומת מפגע.

שוב רק שאני אבין, כי זה ממש מעניין אותי:

מה המשמעות של "הגלגלים ננעלו", ומה הבעיה עם זה? (שוב סליחה שאני שואל שאלות מפגרות)

פורסם
והיא היתה אוטומאטית נכון? זאת אומרת בידני אפשר להוציא 1:15.5?

ואיזה רמת גימור היא היתה?

עריכה: אופס, רק עכשיו ראיתי בחתימה. GLX זה עם ABS נכון?

GLX זה עם 4 כריות אוויר, ABS ואפילו ESP.

ואכן הייתה אוטומטית.

פורסם
שוב רק שאני אבין, כי זה ממש מעניין אותי:

מה המשמעות של "הגלגלים ננעלו", ומה הבעיה עם זה? (שוב סליחה שאני שואל שאלות מפגרות)

זו לא שאלה מפגרת , אף אחד מאיתנו לא נולד עם הידיעה הברורה מה המערכת הזאת עושה וגם אנחנו שאלנו ובדקנו.

יש פה סרטון שממחיש את המהות של מערכת ABS,

מה שקורה למעשה, במידה ואתה לוחץ על הדוושה במכה בעקבות צורך בבלימת חירום, ברכב בלי ABS - הגלגלים יעצרו בזכות דיסק הבלם ולא יאפשרו לנוע ימינה או שמאלה - לא משנה גם אם תסובב את ההגה.

במערכת ABS, היא אמנם עוצרת אבל לסירוגין ומאפשרת מעין פמפום אוטומטי על דיסק הבלם - מה שמאפשר לרכב לנוע ימינה או שמאלה למרות הבלימה , מה שכן .. עם ABS זה אמנם יכול להציל, אך מאריך במעט את מרחק הבלימה - אך נותן לך אפשרות לתמרן הצידה.

צפה בסרטון הקצר ותבין את המשמעות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
זו לא שאלה מפגרת , אף אחד מאיתנו לא נולד עם הידיעה הברורה מה המערכת הזאת עושה וגם אנחנו שאלנו ובדקנו.

יש פה סרטון שממחיש את המהות של מערכת ABS,

מה שקורה למעשה, במידה ואתה לוחץ על הדוושה במכה בעקבות צורך בבלימת חירום, ברכב בלי ABS - הגלגלים יעצרו בזכות דיסק הבלם ולא יאפשרו לנוע ימינה או שמאלה - לא משנה גם אם תסובב את ההגה.

במערכת ABS, היא אמנם עוצרת אבל לסירוגין ומאפשרת מעין פמפום אוטומטי על דיסק הבלם - מה שמאפשר לרכב לנוע ימינה או שמאלה למרות הבלימה , מה שכן .. עם ABS זה אמנם יכול להציל, אך מאריך במעט את מרחק הבלימה - אך נותן לך אפשרות לתמרן הצידה.

צפה בסרטון הקצר ותבין את המשמעות.

כנראה שזה מסביר הכי טוב. תודה רבה, הבנתי הכל. :)

מישהו פה אמר שבלי ABS מחליקים בגשם.. איך זה קשור אבל לא ממש הבנתי?

פורסם
עם או בלי ABS אפשר להחליק בגשם , כל המערכות האלו אמורות להקל עלינו בשעת חירום , אך הן לא מהוות פתרון קסם שימנע תאונות לגמרי.

השאלה היא אם ללכת על גטס עם ABS או לא ...

כאילו מה הסיכוי שאני באמת ירצה את זה?

• תוכן חדש...