Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר כבר פתחתי שרשור לגבי צורך ברכב עם מקום ל 3 מושבי בטיחות.

ההתלבטות הייתה בין רנו סניק לקסארה פיקאסו אבל ישנו שיקול נוסף שנכנס לאחרונה למשוואה והוא אפשרות סבירה מאוד

שאני אצטרך למכור את הרכב בעוד פחות משנה בעקבות קבלת רכב מהעבודה, ולכן פקטור הסחירות שלא היה

כלכך חשוב מקבל משמעות גבוהה בהרבה,

אני משאר שלמזדה פרמסי תהיה סחירות ושמירת ערך גבוהה יותר בעכבות נהירת עדר ישראל על כל מה שיפני ,ואני יודע שלמכור צרפתיה ,טובה ככל שתהיה יכולה להיות חוויה ארוכה ומפרכת והייתי רוצה עצתכם מבעלי ניסיון לגבי מזדה פרמסי.

ראיתי דגם אחד ( שנת 2003) ואני חייב לציין שלא ממש התרשמתי, אחרי הרנו והסיטרואן המזדה ניראית מאווד מיושנת וספרטנית וגם המחיר ביחס לשנתון גבוה בהרבה (מעיד על שמירת ערך טובה) , הייתי רוצה לדעת האם הסחירות ושמירת הערך שלה באמת כלכך טובה ביחס לצרפתיות ששוה להתפשר על איכות החיים לכמה חודשים בשבילה? ואיך הרכב באופן כללי?

כמה שהבנתי הפרמסי מבוססת על הלנטיס אז אני מניח שבהתאם האמינות תהיה טובה והבטיחות גרועה.

אם יש למישהו ניסיון עם הכנסת 3 מושבי בטיחות בגודל מלא (שני מושבים וסלקל) לרכב אחר אני אשמח לשמוע רעיונות נוספים

(עד אזור 40K

פורסם

במקומך הייתי בודק עסקה של השכרה ארוכת טווח.

במקום להתעסק עם מכירה, בשוק איום ונורא שבו אתה מראש בנחיתות + תקלות אפשריות - ייתכן ובתוספת צנועה תוכל להיפטר מכל הטרדה הזו וגם לנסוע ברכב חדש. תחשוב על זה.

פורסם
במקומך הייתי בודק עסקה של השכרה ארוכת טווח.

במקום להתעסק עם מכירה, בשוק איום ונורא שבו אתה מראש בנחיתות + תקלות אפשריות - ייתכן ובתוספת צנועה תוכל להיפטר מכל הטרדה הזו וגם לנסוע ברכב חדש. תחשוב על זה.

אני באמת אבדוק את האופציה אבל ממש לא נראה לי שהיא תהיה משתלמת, השכרת רכב בגודל שדרוש לי לדוגמא מזדה 5 יכול לעלות מעל 600 שקל ליום, בוא נגיד שלטווח ארוך אני אקבל מחיר של 3500 שקל לחודש (הערכה נמוכה לדעתי) X נגיד 7 חודשים יוצא 24,500 שקל

מה שלא יקרה יהיה לי מאוד קשה להפסיד סכום כזה ב 7 חודשים על רכב שבמקור עולה 40K

אבל בכל מקרה תודה על העצה ואני אבדוק גם את הכיוון הזה.

פורסם

פרמסי בנוייה על בסיס של לנטיס 323, ולמיטב זכרוני, בנוסף היותה מיושמת, היא גם יותר צפופה.

נכון שמדובר ברכב שנחשב לאמין יותר מסניק או קסרה פיקאסו, אבל יש לי ספק גדול לגבי 3 מושבי בטיחות בפרמסי.

סניק הכי נפוצה, אבל היא לא שומרת טוב על המחיר, וכן עלולה לרדת יחסית הרבה במחיר תוך פחות משנה.

הגיר האוטומטי של רנו לא נחשב לאמין במיוחד, והשיפוץ שלו יקר.

אני בכל זאת הייתי במקומך מחפש סניק כמה שיותר שמורה.

אולי, כדי לא להפסיד הרבה במכירה, תוכלו למצוא סניק 2003 (צורה ישנה) במצב שמור.

המחיר יהיה פחות מ 40 אלף ש"ח, הרבה פחות.

מכונית נוחה, מרווחת ובטיחותית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא חשבתי שזה כ"כ יקר.

אני מסתכל על ההמלצה של VLAD וזה נראה לי הגיוני - יש כמובן את הבעיה של המכירה בסוף התקופה היחסית קצרה, אז שווה להוריד כמה שיותר מהמחירון, לא להתבייש להיות חוצפן ולבקש גם 30% מתחת למחירון כי בטרייד אין נותנים חצי במקרה הטוב...

אח"כ תוכל להוריד סכום זהה ביום המכירה ולא תתבאס יותר מדי.

פורסם

אולי, כדי לא להפסיד הרבה במכירה, תוכלו למצוא סניק 2003 (צורה ישנה) במצב שמור.

המחיר יהיה פחות מ 40 אלף ש"ח, הרבה פחות.

מכונית נוחה, מרווחת ובטיחותית.

קיבלתי את ההצעה ואפילו ראיתי אחת שנראית שמורה מאוד 2002 עם 140K ק"מ וגימיק נחמד של שני חלונות שמש במחיר מצחיק של פחות מ 17K (לפני מיקוח).

בדקתי באתר של NCUP וראיתי שיש לה 4 כוכבי בטיחות שזה לא רע בכלל לתקופה (זהה לקסארה פיקאסו וטוב בהרבה מהפרמסי) השאלה המרכזית כרגע היא עד כמה באמת הגיר בעייתי (הבנתי שבסניק 1 הוא בעייתי יותר מאשר בסניק 2) האם 140K ו 10 שנים זה כבר ק"מ שבו הגיר הזה מתקרב לשיפוץ והאם יש אפשרות אמיתית לבדוק את תוחלת חייו?

לפי מה שראיתי בפורום לגבי מחירי שיפוץ גיר אם אני אגיע למצב ברכב כזה זה יהיה כמעט טוטל לוס לאוטו וזה קצת מפחיד אותי.

(ואולי זה הכל גוזמאות כמו שקורה ברוב המקרים כשמדובר ברכבים צרפתיים והמצב לא כלכך בעייתי)

יש לציין שמכיוון שאישתי תהיה בחופשת לידה הרכב הזה הולך להיות בעיקר רכב של סופי שבוע ואולי קפיצה קטנה לקניון

והוא הולך כנראה לבלות את רוב זמנו בחנייה.

פורסם

לגבי סחירות, פיקאסו שמורה תהיה הרבה הרבה יותר סחירה מאשר סניק ואפילו פרמסי.

זאת עקב מחיר בדיחה (יחס עלות-תועלת מעולה) ומיעוט הרכבים השמורים (ובכלל) מהדגם הנ"ל.

רכבים שמורים נמכרים תוך פחות משבוע ובמחירים אשר קרובים מאוד למחירון.

לעומת זאת, סניק יש ה-מ-ו-ן למכירה, דבר אשר מקשה מאוד על המכירה, ובהתאם גם המחירים הנמוכים עוד יותר.

לדעתי, לך על הפיקאסו בעיניים עצומות!

גם הסניק לא רכב רע, אבל אכן יש בעיה עם הגיר ולכן אם אתה בכל זאת בוחר בסניק (כי לא מצאת פיקאסו, או כי סתם אתה לא רוצה להקשיב לי :wink:) תכין בצד סכום של 5K ש"ח פלוס/מינוס לתיקון/החלפה של הגיר.

פורסם

אני גם מעדיף את הפיקאסו אבל כרגע אין אחת רלוונטית בנמצא.

יש אחת שנראית מצויין יד ראשונה ק"מ די נמוך אבל הבעלים החליט שמבחינתו לוי יצחק לא רלוונטי והוא רוצה קצת מעל מחירון יד 2 כלומר בערך 40% מעל המחירון ואת זה אני לא רואה שקורה.

(בנוסף הוא מבאר שבע ואני מהצפון)

אופציה שניה היא מסוחר ובנתיים אני מעדיך להימנע מסוחרים.

הייתה אחת ממש מציאה לפני שבוע אבל פיספסתי אותה ממש ברגע האחרון.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה לשלם על פיקאסו יותר מאשר על סניק.

בטח לא בגלל הגיר ברנו, כאשר מדובר בגיר אוטומטי AL4 בשני הרכבים (בגרסאות קצת שונות).

אפשר לקחת את סניק למכון גירים \ מוסך מרשה יבואן ולקבל תמונת המצב של הגיר, גם אם זה יעלה כמה מאות שקלים בודדות (התחברות לסורק תקלות במורשה רנו).

אם תשלם 10 -5 אלפים יותר על סיטרואן, אחרי 7-8 חודשים לא תחזיר את ההפרש.

זה הפסד ששווה לשיפוץ הגיר .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בתור איד שמחזיק קסארה פיקאסו שלוש שנים

הרכב עם ביקוש היסטרי

כשחיפשתי הטרדתי אנשים ברמזור גדי שימכרו

מרובם קיבלתי תשובה שאת הרכב הזה הם לא מוכרים

אותה תשובה אשתי נתנה לאדם מהעבודה שלה שחיפש אותה במקום עבודה ענקי רק כדי לבקש ממנה שתמכור.

אז סחירות יש

אמינות.

טיפולים שוטפים ותחזוקה רגילה לחלוטין.

בלמים החזיקו 3 שנים ברכב עם 60000 קם והוחלפו רק כי זה על הדרך תוך כדי טיפול גדול.

נשאר בשר לעוד כ15000 על פי המכונאי.

העדפתי להחליף סט 4 גלגלים צלחות ורפידות חדשות 1300 שח

היה בלאי של תושבות מנוע וגיר נחיר כל תושבת סכום מגוכח של 60 שח לני מעמ

בוצע טיימינג בעלות שף 900 שח עף הדרך כבר החלפתי משאבת מים מותחנים ורצועה אללטרנטור יבשה פלאגים פילטר אוויר ועוד כל מיני חלקים של בלאי טבעי וזה הגמר ב3600 לא כולל בלמים.

את החשבונית אני מראה לאנשים שמבינים והם לא מאמינים

ואגב מדובר במורשה פיגו ביהוד

מוסך משה מדינה שמומלץ בחום רב

מקצוענים ואכפתיים וזה עסק משפחתי ולא עושים בושות במשפחה עם קומבינות ושקרים.

פורסם

אני כבר הבנתי שהפיקאסו הוא רכב מצויין ובנתיים שמעתי עליו רק דברים טובים, אבל עדיין אני יודע שהוא לא נמכר מעל המחירון,ובטח שלא בעשרות אחוזים בנוסף רכבים מליסינג או עם ק"מ גבוהה יחסית (שלא לדבר על דיזל) נמכרים במחירי שחיטה ונשארים חודשים ארוכים בלוח, ומלבד זאת לוי יצחק שידוע בשנאה שלו לצרפתיות מוריד לה את המחירון אפילו יותר מאשר לסניק, כחדשות הם נמכרו כמעט באותו מחיר והיום הפיקאסו זולה בשנתון שלם מהסניק.

ואגב גם הפיקאסו שפיספסתי שהייתה באמת מציאה (יד ראשונה 70K 2007 ק"מ ) הייתה בלוח מעל לחודשיים,

אבל מה לעשות שאני קצת איטי וביום שהתקשרתי הבן אדם בדיוק היה במכון הבדיקה עם קונה. אני יודע שלבסוף היא נמכרה טיפה מתחת למחירון. (אבל אני לא יודע אם היו תקלות)

בכל מקרה אני מעדיף את הפיקאסו אבל אני מוכן לקנות רק אחת במצב ממש טוב עם ק"מ נמוך ולא מעל המחירון, בכל זאת אני צריך גם למכור אותה בסוף.

כרגע אין שום היציע רלוונטי לפיקאסו אבל יש כמה מציאות לא רעות בתחום הסניק, אם מישהו יודע על קסרה פיקאסו למכירה שעונה לדרישות ושלא נמצאת ביד 2 אני אשמח מאוד לשמוע.

פורסם

א. הגיר אולי מגיע מאותו המקור, אך האמינות שונה לחלוטין! על הפיקאסו אין תלונות, לעומת זאת על הרנו כמעט ואין מי שלא טיפל בגיר.

ב. על פי דבריו של המוסכניק שלי (אשר מטפל בהמון רכבים כאלו) הסניק פחות אמינה מהפיקאסו באופן חד משמעי!

ג. על פי מחירון יד-2, מחיר הסניק 2.0L PR שנת 2004 זהה למחיר קסארה פיקסו 2004. עם זאת, בזמן המחירה הפיקסו נמכר במחיר קרוב למחירון (קצת מעל, קצת מתחת) ואילו הסניק נמכרת בעשרות אחוזים מתחת למחירון (שותפה בעבודה מכרה את שלה ב-20K מתחת למחירון, כאשר המחירון היה בערך 40K. וזה עוד לרכב שמור מאוד יד-2 עם ק"מ נמוך מאוד).

אז אם כך לא ברורה לי הקביעה הזו: "אם תשלם 10 -5 אלפים יותר על סיטרואן, אחרי 7-8 חודשים לא תחזיר את ההפרש." :roll:

ד. רכבים עם עבר ליסינג, ק"מ גבוה, עבר בעייתי אחר, כמובן שלא ימכרו מהר.

אם יש לך זמן, אני ממליץ לך לשבת על לוחות המודעות תקופה מסויימת ולהמתין לפיקסו טובה, אם לא תמצא, ברגע הצורך (כאשר יתחיל להיות לך לחוץ) פשוט תקנה סניק, יש המון ולא תהיה בעיה למצוא אחת שמורה.

אגב, אני ממליץ ללכת על פיקסו בשנתון ישן כמה שניתן (באם הרכב שמור), בפועל אתה מקבל את אותו הרכב (לא נעשו שינויים כלל במהלך הדגם) עם אותן התכונות ואמינות זהה, אך במחיר מצחיק! (פיקסו 2004 ב-26K).

אגב-2,

יש פיקסו 2006 עם נתונים טובים בבאר-שבע.

אם אתה התכוונת אליו אז הוא בהחלט לא דורש מחיר מוגזם, המחירון (יד-2) הוא 40.2K והבחור דורש 42.5K, לא משהו שאמור להרתיע אותך.

לא בדקתי מה מחירון לוי-יצחק, אך אם הוא נמוך יותר אז המחיר הריאלי הוא אי שם באמצע.

פורסם

אכן התכוונתי לבחור מבאר שבע, הבעיה היא ההפרש האדיר בין מחירון יד 2 למחירון לוי יצחק, לפי לוי יצחק המחיר לדגם שלו (SX) הוא כ- 28K לשם השוואה מחירון של רנו סניק מאותה שנה 39K

עם כל הכבוד שיש לי למחירון יד 2 (ועם כל החוסר כבוד שאני רוכש ללוי יצחק ) המחירון הקובע הוא עדיין לוי יצחק ומחירון יד 2 רק מכניס בלבול לעסק בגלל ההפרשים הגדולים במחירים .

אני מסכים שלוי יצחק קוטל את מחירי הצרפתיות בצורה שיטטית ובילתי מוצדקת אבל עדיין אני לא מכיר הרבה עיסקאות שנסגרו לפי מחירון יד 2, במיוחד לא במקרים שההפרשים גדולים כלכך ואם אני אשלם את ההפרש אני לא מאמין שאני אקבל אותו בחזרה במכירה.

אגב הבחור מפרסם את כבר זמן רב ואני ממש לא רואה שחותפים אותו.

דרך אגב המחירון לקסרה פיקאסו שנתון 2004 הוא 18,600לדגם EXC המפואר (עם כל הבדיחה שבעיניין).

פורסם

מה לדעתכם צריך להיות מחיר סגירה לסניק 2005 75K ק"מ יד ראשונה .

מחירון לוי יצחק - רגיל 32K - משוקלל כ 35K

אם יש מישהו בעל ניסיון האם המכוניות האלו נמכרות במחיר מחירון (לוי יצחק) או מתחת .

פורסם

לפני שבועים נכרתי את הפיקאסו מודל 2004 של אישתי , מנוע 2 ליטר בנזין עם קרוב ל 150K על השעון.

הרכב היה במצב טוב מאוד, מטופל במוסך מורשה על פי הספר , ומלבד החלפת שסתום בגיר האוטומטי הרכב לא סבל מכשל מכני ואו חשמלי כלשהוא.

הרכב נקנה מליסינג , ולכן דרשתי להחליף את ידית האיתות מידיעה שזו נקודת תורפה , אבל מעבר לזה ב 6 שנים שהרכב היה אצלנו הרכב תיפקד ללא דופי , הראה אמינות מרשימה , וכרכב הוא נתן תמורה מעולה למחיר הנמוך מלכתחילה שבו הוא נרכש.

הבעיה היחידה היא השחיטה שמר לוי יצחק ביצע למחיר של הרכב..

הרכב לפני 6 שנים היה במחירון 72,000 אחרי שיקלול ליסינג , הרכב נקנה ב 64,000 ש"ח , לאחר 6 שנים המחירון המשוקלל של הפיקאסו לאחר הורדת ליסינג.... 15,600 ש"ח.

הרכב נמכר ב 15 עגול לאור מצבו , והאמת היא שבסכום הזה רציתי להשאיר את הרכב מתחת לבית , המון רכב לכלום כסף.

אם תמצא פיקאסו גם מליסינג מטופלת ושמורה לך עליה, לטעמי לא תתאכזב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...