Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויכוח משפחתי שעובר לבוררות בימים אלו העלה את הנושא הבא:

מה יותר אקולוגי מבין שני מקרים אלו? אותה כמות, נגיד כמות של מדיח שלם ביום:

1. כלים חד פעמיים מפלסטיק הכי זולים שיש בסופר - שותים,אוכלים,זורקים,אורביט

*יש לקחת בחשבון גם את שקית האשפה, אריזת הניילון שמגעים הכלים איתה

2. כלי אוכל רגילים, עומדים כל היום בכיור,

עוברים שטיפה קלה עם סקוץ וסבון פלמוליב כחול בכיור

עוברים למדיח שם מתווספים למלאכה ג'ל כלים סומאט+נוזל ייבוש סומאט (תכשירי הדחה רגילים, לא משהו אקולוגי)

*יש לקחת בחשבון את צריכת החשמל והמים מבחינה אקולוגית

* נוסו בעבר נוזלי ניקוי אקולוגים של ECOVER ועוד שלל הדברים שמצאתי בעדן

לא עוזר, האקולוגים האלו לא עושים את העבודה בגרוש, לא מנקים,לא מבריקים וכו', אז אין להכניסם למשוואה

הייתי בכיף ממשיך את השימוש בהם, אבל לא.

**אין משמעות לעלות כלכלית, אקולוגיות זה הנושא הרלוונטי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בעיקרון, ישנם כיום כלים חד פעמיים מתכלים. אינני מומחה גדול בתחום אבל נראה לי שבשורה התחתונה שימוש במדיח כלים הוא אקולוגי יותר (פחות מיחזור של פלסטיק, ייצור פסולת, בזבוז דלק על הובלה וכד').

אגב, אני כלל לא שוטף את הכלים לפני ההדחה - פשוט מסלק פסולת גסה לפח האשפה ומכניס את הצלחות למדיח.

בהפעלה של "תוכנית רגילה" (יש 3 עיקריות: הדחה לכלים מאוד מלוכלכים, הדחה רגילה והדחה חסכונית) עם שימוש בחומרי ניקוי ל-2 מחזורים (כפית שטוחה של אבקת כביסה לשטיפה הראשונית ובנוסף טבליה לשטיפה העיקרית שלאחר מכן) הכלים יוצאים סופר-נקיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למעשה החשיבות הכלכלית היחידה היא שעלות הכלים החד פעמיים לא תעלה על עלות הפעלת מדיח

הכלים האקולוגיים הם יקרים בטירוף אז לא באים בחשבון

לכן רשמתי הכלים החדפעמיים הזולים מהסופרVS מדיח על כל נספחיו

פורסם

בהנחה שהביוב שלך מטופל, אין סיבה להשתמש בחומרים "אקולוגיים" מטופשים או שקריים.

יש מקומות בארץ שהביוב מטופל היטב (שורק), לא יודע איך זה באזור שלך.

בנוגע לעלות - זאת העלות הכלכלית מבחינתך.

מבחינה אקולוגית, סביר להניח שמזהם יותר לייצר כלים חד-פעמיים בכמות הזאת

מאשר לייצר חשמל וחומרי ניקוי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במרבית הרשויות בארץ הביוב מטופל.

אם רוצים לחסוך בהדחה אפשר להתשמש בתוכנית של ^55.

אין צורך לשטוף כלים לפני ההכנסה למדיח - יש להשליך לפח האשפה לכלול גס, אבל מומלץ לא לשטוף את הכלים משאר הלכלוך - מתברר כי השיירים הקטנים דווקא מסייעים לפעולת הניקוי. מה שרצוי מאוד הוא לא להכניס למדיח כלים שיש עליהם סבון שאינו מיועד למדיח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בהנחה שהביוב שלך מטופל, אין סיבה להשתמש בחומרים "אקולוגיים" מטופשים או שקריים.

יש מקומות בארץ שהביוב מטופל היטב (שורק), לא יודע איך זה באזור שלך.

אם אתם מחוברים למט"ש יבנה אז הטיפול רחוק מלהיות "היטב". אם מדובר על בן זכאי המצב עוד פחות טוב.

אין בעייה עם חומרי ההדחה במדיח כי כל מט"ש מתגבר עליהן בקלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אגב, אין לכם שום בעיה עם זה שארוחה בכלים חד פעמיים מרגישה זולה, פשוטה וכל חוויית האכילה יורדת בכמה רמות?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מוריד לכלוך גס ושם בדיחה עם טבילה של אקורד כי לא בא לי להעביר תזקיקי נפט על הצלחת שלי. כלים נקיים ומבריקים. הפטנט הוא להוסיף המטרה של 77 מעלות בנוסף לתכנית רגילה של 60.

פורסם
אגב, אין לכם שום בעיה עם זה שארוחה בכלים חד פעמיים מרגישה זולה, פשוטה וכל חוויית האכילה יורדת בכמה רמות?

אני אישית לא נוגע בחד פעמי מסיבה גם כן, לשאר בני הבית לא אכפת

לגבי שטיפת הכלים טרם הפעלת המדיח

אין מה לעשות, רוטב יבש ושאריות שמן מהמזון של הצהריים מתייבשים עד הערב-לילה כשמפעילים את המכונה

לכן זו לא ממש שטיפה יסודית אלא רק הסרת נקודתית של המזון שהתייבש

פורסם

לא ניתן לבצע את הפעולה

פורסם

ממש לאחרונה ראיתי את התמונה המצורפת..כמה רלוונטי..

לדעתי, אם אתם כבר משקיעים בשטיפה עם סקוצ' וסבון, אז עוד טיפה לשפשף, ולא צריך בכלל מכונה...

לגבי אוכל שמתייבש, האם ישנה אפשרות להשאיר את הסכו"ם בכלי עם מים?!

plastic-spoon-green-tips-011112.jpg

פורסם

משיחה עם בעל עסק בתחום פלסטיקים ועם ידע, בין היתר, עם כלים חד פעמיים:

ייצור כלים חד פעמים גוזל הרבה משאבים- ליצור צלחת חד פעמית/ סכו"ם בודד חד פעמי נדרש יותר מליטר מים (הוא אמר ששמע שיש שטוענים שיותר מ3 ליטר, אך לא נראה לו סביר). המים משמשים לשטיפת כימיקלים ורעלים מהצלחת והפיכתה לראויה מבחינה בריאותית.

זה בלי לקחת בחשבון את:

ייצור הפלסטיק מהנפט, ההשקעה באנרגיית ההפקה של הנפט, מפעלי פלסטיק פולטים הרבה פסולת מסוכנת, הפלסטיקים מתכלים לאט מאוד, הובלה (משאיות), ועוד ועוד.

לעומת זאת- מדיח כלים צורך הרבה פחות מליטר מים לצלחת. גם בשטיפה ידנית מלאה צריך להתאמץ כדי להגיע לליטר לכל צלחת/ סכו"ם. אבל גם פה יש את המסביב לייצור המדיח עצמו. אז מה יותר פוגיע בסביבה? איני יודע לענות חד משמעית, אבל מה שבטוח- צימצום השימוש בכלים חד פעמיים יוריד את צריכת המים העולמית משמעותית.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

יש גם פאנאטים ששומרים על כשרות (כמו אחותי ובעלה, דתיים מסורתיים) אז על מנת לא להיכנס לכל הבלאגן של כלים חלביים ובשריים ביום שישי הם מגישים בצלחות ובסכו"ם חד פעמי אם כי הסט "המפואר".

לגבי שטיפת כלים, שטיפה במדיח צורכת פחות מיים משטיפה ידנית רגילה (ככה אומרים) לכן זו עדיפה על פני שטיפה רגילה ומן הסתם על פני שימוש בכלים חד פעמיים.

ואם מדברים על דאגה לסביבה, חשוב מאוד גם למחזר בקבוקי שתייה. עוד כדרך אגב, מדינת ישראל עדיין מפגרת ככל הנוגע למחזור מיכלים. בחו"ל ממחזרים את כל פחיות המתכת למינהם, גם של מה שמשמש אותנו לזיתים, חמוצים וכיוצא בזה וגם את האריזות של הקוטג ושאר הגבינות. אז יש לנו עדיין עוד דרך רחוקה בתחום המיחזור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בקבוקים זו אחת הסיבות שעברתי לתמי4

והבקבוקונים to-go הינם רב פעמיים

• תוכן חדש...