Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג תפעולי VS קניה של רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנים אני ניזון ממה שאומרים חברים לעבודה שבכל מקרה עדיף לקנות רכב מאשר לקחת ליסינג (במכירי הליסינג של היום כמובן).

חבר לעבודה הפנה אותי לאתר: http://www.carcost.co.il

אני עובד בחברה קטנה ובכך אני מבקש מחירים סבירים שהחברה תוריד לי בעבור רכב ליסינג כי אני מוציא משהו כמו 500 ש"ח בחודש על דלק.

התוצאות היו מדהימות. את הרכב שיש לי היום בליסינג אין באתר הזה (וחבל כי דווקא שם אני בטוח שהפערים היו גדולים לטובת הליסינג) אבל בדקתי לגבי הונדה סיוויק ומאזדה 3 שהיו לי בליסינג וממוצא ההוצאות של הרכבים האלה בחודש למשך 5 השנים הראשונות היו יקרים יותר ממה ששילמתי בליסינג. פשוט מדהים!!

אם אני אוריד שם את ממוצא צריכת הדלק השנתי הפערים יצטמצמו ואם אוסיף למשוואה את הסכומים שאני מפסיד על הטבות מעביד (קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וכו') יצא שהליסינג קצת יותר יקר אבל בליסינג אתה מקבל נוחות שאין ברכב שקנית.

עברתי הכל עם רכבי ליסינג והנוחות לעומת רכב שהיה לי היא מטורפת. מבחינתי זה בטח שווה כמה מאות שקלים בחודש.

מה אתם אומרים?

פורסם

אני אומר שאתה צודק. ברוב המקרים שיצא לי לבדוק ההבדל בין עלות רכידת רכב חדש לליסינג תפעולי לא היה גדול במיוחד.

אבל הדגש כאן הוא על רכב חדש. אם אתה מכניס למשוואה רכב משומש בן 3 שנים אתה מוריד בצורה משמעותית את אלמנט ירידת הערך ואת עלויות הביטוח, מה שהופך רכישה עצמאית להרבה יותר כדאית. מצד שני, זה אומר שאתה נוסע ברכב קצת ישן, על כל המשתמע מכך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי

האתר מציג רק רכבים משנת 2006. זה לא תמיד רלוונטי. בכדי לקבל הבדל משמעותי בעלויות רכב יש לשקול רכישה של דווקא רכב בן 5-10 שנים. שלא נדבר על סוזוקי בלנו 2002 עם 150000 ק"מ בעלות של 15,000 ש"ח, ביטוח טסט וטיפולים לשנה = 5000 .

בשלוש שנים זה 15+15 סה"כ 30000 .תוסיף עוד 5000 לקלקול גדול מאוד או לחלופין ישור קו מסיבי = 35000 .

דלק 6000 בשנה (500 בחודש) = 18000

סה"כ 53,000 בשלוש שנים. ואל תגיד לי ירידת ערך למה למי שאין 15000 בצד, אז שלא יעיז לקחת רכב חדש מליסינג בעלות של 3500 בחודש.

3500 * 36 = 126000

3000 * 36 = 108000

עכשיו תעשה חשבון לבד. כן. הבלנו מיושנת. עם פחות כריות אוויר. ללא בקרת יציבות. בסדר בסדר.

כל אחד עושה את החשבון לעצמו. מי שהשקט הנפשי שווה לו והוא יכול ומוכן לשלם = אהלן וסהלן, במיוחד בזמנים שניתן להזמין רכבים מאובזרים מליסינג שסוף סוף ניתן להנות מהם באמת.

מי שרוצה לצמצם עלויות באופן ניכר ולתעל את הכסף למקום אחר, או שמשום מה במקום העבודה שלו לא נותנים רכב מליסינג (גוואעלד)

שיעשה את החשבון ויחליט גם הוא.

בשביל דלק של 500 ש"ח בחודש, אני הייתי מחזיק רכב מנהלים מפנק בן לפחות 10 שנים. נהנה מכל מטר על הכביש ומשלם חצי.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אין ספק שאתם צודקים במאה אחוזים לגבי רכב יד שניה. ד"א, גם לאלה שאין להם אופציה לליסינג, תמיד הרבה יותר כלכלי לרכוש רכב יד שניה.

לא סתם התיחסתי לרכבים חדשים כי:

א. השוואתי לליסינג ששם מקבלים רכב מהשקית

ב. יש לי מן פטיש\סטיה\שריטה כלשהי ואני לא מסוגל לרכוש יד שניה. אני לא מדבר רק על רכבים.

אני גם חובב קולנוע בייתי וביד שניה בסכומים שהוצאתי אפשר לקנות דברים מדהימים אבל אני לא מסוגל

• תוכן חדש...