Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חובבי הקפה,

המכונה שברשותי (Miele CVA 620) מוציאה לאחרונה קפה עם טעם קצת "מוזר"

לאחר חקירה קטנה גיליתי שמיכל המים הפנימי של המכונה(אשר אין אליו נגישות)התמלא במין "בוצה" מגעילה ביותר(אחסוך מכם תיאורים גרפיים יותר של הזוועה שניסיתי להוציא מתוכו)

מכיוון שאני מאוד אוהב את המכונה(וקפה בכלל)אני מנסה לחשוב על שיטות/חומרים שיקנו לי ניקיון חזק ויעיל אך מבלי לפגוע במכונה/בריאות

אני חייב לציין שהטבליות הייעודיות של החברה אינן מועילות כלל וכלל(ישנה תכנית של ניקוי ארוך אשר בסופו הגעתי לאותו מצב)

המכונה בנויה כך שיש מיכל מים נשלף(ממש כמו כד של "בריטה")אשר לאחר מילוי נכנס אל המכונה ובחלקו התחתון ישנו שסתום אשר משחרר את המים אל תוך המיכל הפנימי.הטינופת מרוכזת שם(במיכל הפנימי) ואילו פתח מעבר המים הינו קטן מאוד(3 ס"מ קוטר לערך)

חשבתי להכין איזה משאבה מאולתרת ולשאוב את הג'יפה החוצה אך אני מפחד שאפגע באחד המכלולים הפנימיים.

האם למישהו יש ניסיון עם ניקוי מורכב שכזה?

צרפתי לינק לסרטון תחזוק של המכונה להבנה יותר מעמיקה

http://www.youtube.com/watch?v=0LLWZEnld1M&feature=endscreen&NR=1

אודה לעוזרים

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

ראשית, הרשה לי להציע לך חברות. יש לנו תחומי עניין משותפים רבים כמו אספרסו, Miele, חפצים יקרים ורצון לתקן דברים בבית לבד.

נוסף על כך, אני רגיש, ספונטני ובעל חוש הומור, כך שאני בטוח שתיהנה מחברתי.

וברצינות, אתה יודע מה צבע הבוצה? היא נראית כמו הצטברות של אבנית או משהו אחר?

בכל אופן, ההמלצה שלי היא להרתיח מים עם כמות נחמדה של מלח לימון בסיר, לתת להם להתקרר מעט כך שעדיין יהיו חמים מאוד, אך לא בטמפרטורה שתזיק לפלסטיק השקוף של מיכל המים הראשוני, ואז להזין אותם למכונה ולתת לה לרוץ כמה וכמה פעמים.

אחר כך, תן לה עוד כמה ריצות על מים נקיים, וחזור לדווח על התוצאות.

מלח הלימון מפורר בוצות למיניהן, ולא תוקפני מדי עבור אטמי הגומי או חלקי המתכת שבמכונה משובחת שכזו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ממליץ גם על טיפול עם מלח לימון. אפשרי גם חומץ, הוא גם מפורר אבנית וג׳יפה.

ובכלל, אני בכל המכונות שהיו לי, וגם בקומקומים, ממלא תמיד מים מהבריטה.

ההוכחה הטובה ביותר היא שאין אבנית ולכלוך בכלל, וזה בשימוש לאורך שנים.

פורסם

אז ככה.

אני רגיש,ציני בטירוף ותפוס ע"י ילדה בת 5 וילד בן שנה ככה שלא נראה שזה יילך.זה לא אתה,זה אני.8)(בהתייחס לניצ')

ולענייננו(או יותר נכון-ענייני)

לראות אבנית אני רגיל ואין לי שום בעיה להתמודד איתה,הבעיה היא החומר אשר הוצאתי.מרקמו ג'לי בצבעים חום,חום כהה ושחור.

הדבר הראשון שזה הזכיר לי וזה נראה ממש אותו דבר(ושוב סליחה על התיאורים המפורטים-אתה ביקשת:lol:)זה השומן אשר הופך לג'ל ליד תבשיל בקר אחרי קירור במקרר,ואני עדין עם התיאור,האמן לי...

בהתייחס לפתרון שלך,רכשתי בתל אביב מיכל של מלח לימון(2 קילו...)וירדתי על המכונה בכל הווריאציות האפשריות(מורתח,פושר,דרך המיכל,ישירות למכונה)

ו...נאדה,גורנישט.

בתחילה לא ראיתי את הלכלוך,ואז ראיתי קצת חומר בקרקעית המיכל,לקחתי בקבוק מים ריק,כיווצתי אותו דחפתי לפתח הפנימי,שיחררתי ו...חשכו עיני-החומר ששאבתי לבקבוק(אני חוזר,חומר-לא מים)היה כל כך מבחיל עד שאני לא מתקרב למכונה עד לפתרון הבעיה.

הקטע המוזר הוא שאם אני ממלא מים רותחים מהמכונה(ישנה אפשרות למזיגת מים רותחים)אזי המים יוצאים נקיים,מה שמחשיד אותי לגבי המצאות פילטר איפשהוא באמצע הדרך אשר מצבו מעורר דאגה.

תומר

פורסם

אין לי הרבה מה לומר מעבר ל"איכס, מגעיל".

אתה לא יכול לפרק את המיכל הזה החוצה עם פירוק קצת יותר מתקדם של המכונה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

האם נשארים מים עומדים במכונה אחרי השימוש? אפשר לרוקן את המיכל?

במכונה שלי (גאג'יה) אני מקפיד לרוקן את מיכל המים אחרי כל שימוש (וכמובן שקל לעשות זאת).

:turn-l:
פורסם

המיכל הוא חלק אינטגרלי מהשלדה של המכונה,אם אני נכנס לפירוק מתקדם יש סיכוי שהחולה לא יתעורר(מכונה עם פז״ם מכובד)המצחיק הוא שיודעי דבר אמרו לי שבחוץ היא Miele אבל בתוכה היא גאג׳יה... לגבי המים העומדים-את המיכל הפריק אני מרוקן ומרענן אבל המים במיכל הפנימי עם תנועה מועטת(להערכתי יש בו לפחות 2ליטר מים)

פורסם

אוקי, מה לגבי לרוקן כמה מים שאפשר מהמיכל הזה, לשפוך לתוכו אלכוהול בריכוז גבוה ואז לשאוב החוצה עם צינורית על בסיס חוק כלים שלובים?

אלכוהול מפרק סוגים רבים של שומנים ולא תוקף מתכות וגומי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

היית צריך להתכונן לזה כשקנית Miele. מה חשבת? שמדובר במכונה שמסוגלת להתמודד עם מים קשים וקפה באיכות ירודה?

מדובר בנסיכה גרמנית עדינה.

אין מה לעשות, תצטרך להעביר חוטר דרך חור שקודחים בשיש. 1430 ש"ח לפני מע"מ וחלקים.

פעם הבאה קנה מכונה של סובארו, לא מתקלקלת אף פעם, מכינה קפה גם אם תמלא אותה בשמן ותשים קפסולה מחול.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

רואים שאני בפורום הנכון..איך אומרים?Great minds think alike

אתמול ניסיתי לשאוב עם הצעצוע הזה ולא הלך...

גיל,לכמה שניות תפסתי אותך ברצינות אבל אז הסמלון שלך תפס לי את העין והתחלתי לצחוק...:-D

מר סוד(זה בסדר שאקרא לך ככה?)כמה אחוז אלכוהול לדעתך יעשה שם שמות?כמה זמן להשאיר החומר שם?

ד.א-אני מאוד מעריך את העזרה שלכם חבר'ה.8)

קיבלתי שואב אבק רטוב/יבש אבל למען האמת מגעיל לי את הנשמה לדחוף את זה לשם,כמו לעשות חוקן לדוגמנית...:-P

תומר

1605705_scaled.jpg

פורסם

הדבר הכי נכון זה לחפש עזרה מקצועית או לפחות יעוץ של מי שמכיר את המכונות הללו היטב.

זה לא רק הניקיון של הבוצע אלה גם של הפילטר.

שאלה - אמרת שהצלחת להוציא חלק מהבוצה בעזרת משאבה מאולטרת - "לקחתי בקבוק מים ריק,כיווצתי אותו דחפתי לפתח הפנימי,שיחררתי ו...חשכו עיני-החומר ששאבתי לבקבוק(אני חוזר,חומר-לא מים)- למה אתה לא ממשיך באותה צורה ?

פורסם

המיכל הפנימי גדול(כשקיבלתי אותה רוקנתי לתוכו בקבוק של ליטר וחצי ועוד היה מקום ריק במיכל)

כל מה ששאבתי עם הבקבוקים זה נחמד ויפה אבל זה היה קרוב לפתח ההזנה,ומה לעשות,אני פולני-תמיד חושב הלאה/מה עם...

בקיצור המיכל מטונף ואני שאבתי רק את הקצה של הלכלוך.אני רוצה לבצע ניקוי יסודי,אני אנסה להרתיח 2 ליטר של חומץ ולשפוך פנימה ישירות.לאחר מכן אנסה אלכוהול,נראה לי שזה יהרוג את זה סופית(או שהריח יהרוג את יושבי הבית)

תומר

• תוכן חדש...