Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ז"א אפילו שהדירוג האנרגטי שלו הוא E, הצריכת חשמל שלו היא הכי נמוכה פה והיעילות הכי גבוהה, האם הבנתי נכון?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

COP = תפוקת קירור חלקי צריכת חשמל.

יש בדף שצירפתה טעות.

יש תפוקת קירור שזה קו"ט לסאגה זה 2.842 ויש קוט"ש שזה 0.7518 בסאגה, מעבר לזה 2.8 קוט"ש זה צריכה של מזגן מרכזי של איזה 60K BTU וכבר צריך להרכיב פאז נפרדת בשביל צריכה כזו :)

באלקטרה כתוב נכון צריכת חשמל 0.85 קוט"ש ובסאגה וטורנדו יש טעות ובמקום צריכת חשמל כתוב שם נתון של תפוקת קירור.

הדירוג האנרגטי של סאגה זה A ואכן הוא הכי יעיל לפי COP.

אודי A4

דימה.

פורסם
האם תוכל להסביר לי את הדבר הבא:

הSAGA צורך 2.8 קוט"ש בקירור והCOP שלו זה 3.78, ואז יש את האלקטרה קלאסיק שצורך 0.850 קוט"ש והCOP שלו זה3.46, איך זה הגיוני שהוא צורך פי 4 פחות מהSAGA והCOP שלו כמעט זהה?

ZAP הוא אתר מאוד לא מדוייק, ורואים בטבלה שהצגת את חוסר הדיוק בנתונים.

כל המזגנים שציינת צורכים בממוצע 0.7-0.8 קוט"ש (קוט"ש= קילו-וואט-[ל]שעה)

"כוח סוס" אחד נחשב לצריכה של כ 750W~ בשעה (0.75 קוט"ש)

הטורנדו גולד-10i הוא 0.8 כ"ס (7700BTU), מזגן מצויין אגב (שקט וטוב).

ה SAGA A12 הוא 1 כ"ס (9700BTU בקירור), גם הוא מצויין (תמורה מעולה לכסף, שקט).

ה"מגה אייר" וה"קלאסיק" שמופיעים בטבלת ההשוואה הם דגמים ישנים (וגם רועשים) של אלקטרה.

אם כבר הלכת בכיוון אלקטרה, הדגם החדש (מחליף את מגה אייר\קול אייר וכד') הוא "BREEZE" והוא בעיצוב חדשני והוא שקט יותר עם דירוג אנרגטי מצויין (A) .

מתחרה נוסף הוא התדיראן (או "אמקור" בשמו השני) מדגם 10 (Amcor 10 או Tadiran 10i), אומנם הדירוג האנרגטי שלו בקרשים אבל הוא מזגן טוב.

בתדיראן קיימת גם סדרת ה A (המזגנים חיצונית דיי דומים) שהדירוג האנרגטי שלהם הוא A (החל מ 1 כ"ס ועד 1.5 כ"ס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יודע לגבי נסיונך הרב, איציק, אבל יש לי טורנדו 16 Plasma Gold בן חודשיים וזה מזגן מרעיש בצורה מחרידה. מהירות המאוורר פשוט גבוהה מאוד. טכנאי של טורנדו אמר לי שזו הקומבינה שהם עושים בשביל לקבל דירוג אנרגטי A ואין מה לעשות עם זה. מזגנים ישנים יותר שלהם (בני 3) שנמצאים אצלי הם דווקא שקטים מאוד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

איציק, קודם כל אתה אלוף!

דבר שני - אני לא דב קוטב בכלל אבל ממש חם בחדר, גם ביחס לשאר הבית!

האם הבנתי נכון שאתה ממליץ על SAGA?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא יודע לגבי נסיונך הרב, איציק, אבל יש לי טורנדו 16 Plasma Gold בן חודשיים וזה מזגן מרעיש בצורה מחרידה. מהירות המאוורר פשוט גבוהה מאוד. טכנאי של טורנדו אמר לי שזו הקומבינה שהם עושים בשביל לקבל דירוג אנרגטי A ואין מה לעשות עם זה. מזגנים ישנים יותר שלהם (בני 3) שנמצאים אצלי הם דווקא שקטים מאוד.

בוקר טוב,

מה שמתקין סתום אחד אמר לך, לא הופך את זה לעובדה חקוקה בסלע. מהירות האיוורור לא הופכת מזגן לא יעיל, ליעיל. לראיה: דווקא המזגנים הגדולים מכילים מפוחים מאוד חזקים ושם הדירוג האנרגטי של כולם פשוט בקרשים.

בנוגע לרעש המזגן, אין לי אפשרות לחוות דיעה כי לא שמעתי את המזגן שלך ולכן קשה לי לתת את דעתי בעניין. אני רק יכול לספר לך דבר אחד מניסיוני, סיפור אמיתי:

לקוח מסויים התקין מזגן טורנדו בחדר השינה ונשבע לי שהוא לא יגע יותר במזגן הזה כי הוא מאוד רעש. הייתי מופתע אבל הגעתי אליו ומה אני רואה ? חדר שינה בבית פרטי, גודל ממוצע לגמרי, בו התקינו מזגן 2.5 כס !!! עם מזגן כזה, שקט ככל שיהיה, זו בעיה לישון.

אנשים שלוקחים מזגן אוברקיל לחדר לא שמים דגש על נושא הרעש ואחכ מתלונניםלשווא.

לי בבית יש 3 מזגנים של טורנדו גולד פלזמה, 0.8 + 0.8 + 2.0 והם מאוד שקטים (גם הגדול שבחבורה). מצטער בשבילך שהמזגן רועש לך אבל הניסיון שלי איתם שונה לגמרי - אולי זה גם בגלל שאני לא ממליץ ללקוחות שלי על מזגני אוברקיל לחדרים שלהם.

לידיעה, מה גודל החדר ומאפייניו שנבחר עבור הגולד פלזמה 16 ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה חדר של 12 מ"ר בערך, נמצא בקומה אחרונה עם בידוד מפוקפק ונטייה להתחממות בקיץ. אני לא יודע אם המזגן הוא אוברקיל לחדר, אבל יש לי שני מזגני Super Gold ישנים יותר עם תפוקת BTU דומה בחדרים בגודל דומה והם שקטים להפליא.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

נשמע שההתאמה של המזגן לחדר היא נורמלית (הסופר גולד 16 הוא למעשה 1.25 כ"ס שהם 12,650BTU בקירוב) וזה אכן מתאים לחדרים שבהם הבידוד לוקה בחסר בצורה מוחשית וקיימת בעיה של חום-יתר (קומה אחרונה לא מבודדת למשל).

חבל שאי אפשר לשמוע רעשים דרך הפורום :wink:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנסיון, הדבר היחיד שטוב בטורנדו זה שהוא שקט.

בדירה הקודמת שלי היו לנו שני טורנדו שנקנו חדשים מהחנות. לחדר השינה 1 כ״ס, שהספיק,

למרות שזה בניין ישן עם בידוד מפוקפק לגג, והדירה בקומה אחרונה.

לחלל הגדול שהיה סלון יחד עם המטבח שמנו מזגן 2 כ״ס, אבל הוא מירר את חיינו. לא היה קיץ/חורף

שהוא לא התקלקל. אז טורנדו עוד נתנו רק 3 שנים אחריות, והם החליפו חצי מהחלקים במזגן.

אח״כ נגמרה האחריות, אבל היה לנו במסגרת ביטוח הדירה תיקון מוצרי חשמל.

בוא נגיד שהטכנאי שלהם היה כבר בן בית אצלנו :-)

היה מגיע, עולה לבד לגג, מתקשר אליי מלמעלה, תוריד פיוז, תעלה פיוז, תדליק תכבה.

בסוף הוא היה מסיים ב: ״טוב, עד הפעם הבאה״. אפילו טיפ כבר לא היה לו נעים לקחת.

פורסם
יש לי טורנדו 16 Plasma Gold בן חודשיים וזה מזגן מרעיש בצורה מחרידה. מהירות המאוורר פשוט גבוהה מאוד. טכנאי של טורנדו אמר לי שזו הקומבינה שהם עושים בשביל לקבל דירוג אנרגטי A ואין מה לעשות עם זה.

אם הטכנאי דיבר על המפוח החיצוני, זה שמותקן במדחס, אז זה יתכן.

אם הרעש הוא מהמפוח ביחידה שבתוך הבית, זה לא סביר ולא יתכן.

הסוד העיקרי בנצילות גבוהה הוא לחץ ראש נמוך של המדחס לתפוקה מסוימת. ככל שהרדייאטור החיצוני גדול יותר כך הנצילות טובה יותר. למאורר הפנימי במצב קרור אין השפעה על הנצילות.

ניתן להוריד את מהירות המאוורר הפנימי ע"י הרכבת קבל קצת יותר קטן. יש להזהר עם המניפולציה הזאת כדי לא להחזיר נוזל למדחס, אבל בגבול מסוים זה אפשרי.

יש עוד תנאי, שהמנוע של המפוח יהיה בעל כמה סלילים ולא בעל ויסות אלקטרוני כמו שקיים במפוחי מזגנים של מיטסובישי למשל.

יוסי

• תוכן חדש...