Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני לפני רכישת רכב יד 2

מתלבטת בעיקר בין הסיריון לסוויפט

דרישות כלליות: חייב להיות אוטומט, רכב קטן (מיני או סופר מיני לא משפחתי), חסכוני יחסית, אמין, בטיחותי

הדרישה הכי חשובה: עבירות בשבילי עפר, עם אבנים קטנות, בורות ושבילים משובשים עם כמה שפחות סכנה לפגיעה באגן השמן וכו..

חשוב לציין - אני לא הולכת לעשות עם הרכב טיולי שטח, אני הולכת להכנס איתו מידי כמה שבועות לשבילים משובשים, ודרכי עפר בסגנון שבילים שנכנסים ליער או חורשה או שביל כניסה לתחילת מסלול טיול וכו...שטח עדין מאוד יחסית אך כבר ראיתי אגן שמן אחד או 2 שנקרעו בשטח תמים כזה ולכן אני מראש רוצה לבחור משהו מתאים לכך יחסית

וכן ברור לי גם שמדובר הרבה ביכולות תמרון ונהיגה אך זה כבר השלב הבא..

1. האם יש כאן מישהו שמכיר את הרכבים הנ"ל - שיודע מה הרכיבים הכי נמוכים בגחון שלכם?

2. האם יש מישהו שהתנסה עם רכבים אלו בכניסה לשבילים כאלה ויכול להעיד על עבירות סבירה או להפך - שהרכב פגיע במיוחד..?

3. האם יש משמעות להבדל של 10 מ"מ - בין מרווח הגחון של הסיריון (15 ס"מ) והסוויפט (14)? האם זה הבדל משמעותי בכלל?

אם יש רכב קטן אחר שעונה על הקטגוריות שציינתי אשמח לקבל המלצות - אבל אומר מראש - אין לי תקציב או העדפה לקנות ג'יפון (ישן ובזבזני בדלק באותו מחיר שאני יכולה לקנות רכב חדש יחסית קטן וחסכוני) תקציב - עד 60000 שאיפה לשנים 2007 ומעלה

תודה!

פורסם

אם את רוצה להיכנס לשטח, את צריכה רכב שטח.. גם אם זה רק שבילים. מספיק רגע אחד של חוסר ריכוז או הערכה לא נכונה של עומק הבור והנזק לא יאחר לבוא, כתבת בעצמך שיצא לך לראות אגן שמן אחד או שניים מפוצצים.. וזה המקרה הטוב, במקרה הרע אפשר לגמור את המנוע אם לא עוצרים בזמן ואת זה אני ראיתי בעצמי.

בתקציב הזה את יכולה לקנות סוזוקי ג'ימני אוטו' ממודל גבוה, לא יודע אם 2007, אבל 2005-6 אפשר למצוא וגם יהיה חסכוני בדלק..יחסית לשאר הג'יפים..

ליאור

פורסם

מרווח הגחון של הרכבים שציינת - אני מאמין שהנתונים הם לרכבים חדשים, שהקפיצים והבולמים שלהם לא התעייפו.

נוסף על כך - הרכב בוודאי יהיה עמוס בציוד או בנוסעים נוספים, כך שמרווח הגחון לא יהיה כנראה מה שצויין אלא פחות מזה.

חבל להכנס עם רכבים (ובמיוחד רכבי מיני) לשטחים / שבילים משובשים על בסיס כמעט קבוע.

כקודמי - מציע לך לשקול סוזוקי ג'ימיני, או דייהטסו טריוס (ג'יפונים) שיתמודדו יותר טוב עם שבילים.

המחיר של זה הוא לרדת כמובן בשנתונים (רכבים מעט יותר ישנים).

alfa 156 2.5.

פורסם

מצטרף לקודמי - אין משמעות אמיתית להבדלים בין המכוניות בנסיעת שבילים כיוון שמספיקה שניה של חוסר תשומת לב בשביל שברון לב...

ג'ימני הוא רכב די מסכן. טריוס יתאים לך הרבה יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חברים, אני לא הולכת לעשות טיולי שטח עם הרכב, אני יהיה יותר ספציפית:

פעם בכמה שבועות אני הולכת ליסוע נניח למסיבת טבע או קמפינג, מדובר בדר"כ על נסיעה של 10-15 דקות בשביל עפר לא מסודר יחסית עם קצת בורות קטנים או אבנים ממש קטנות - כמו השביל שתיכנסו אליו אם תקחו את המשפחה לפיקניק בחורשה הקרובה..

אז זה 15 דקות הלוך ו 15 דקות חזור כפעם בחודש - האם לדעתכם זה לבדו מצדיק ומצריך קניית ג'יפון שאינו מתאים לשאר הדרישות שלי כמו חסכון בדלק, בטיחות..?

אגב, 95% מהאנשים שמגיעים למקומות האלה באים ברכב קטן/משפחתי..

האם יש כאן מישהו שיש לו נסיון בפועל בנסיעות מסוג זה עם אחד מהרכבים הנ"ל שיכול לתאר את ניסיונו?

אני אישית נכנסתי עם סיריון של חברה לשביל כזה לא מזמן ודווקא התרשמתי מאוד מהעבירות שלו ולא היו שום בעיות למרות שהשביל היה יחסית משובש וזה היה בלילה...

אולי יש מישהו שיכול להעיד כך או אחרת גם על הסוויפט?

פורסם
חברים, אני לא הולכת לעשות טיולי שטח עם הרכב, אני יהיה יותר ספציפית:

פעם בכמה שבועות אני הולכת ליסוע נניח למסיבת טבע או קמפינג, מדובר בדר"כ על נסיעה של 10-15 דקות בשביל עפר לא מסודר יחסית עם קצת בורות קטנים או אבנים ממש קטנות - כמו השביל שתיכנסו אליו אם תקחו את המשפחה לפיקניק בחורשה הקרובה..

אז זה 15 דקות הלוך ו 15 דקות חזור כפעם בחודש - האם לדעתכם זה לבדו מצדיק ומצריך קניית ג'יפון שאינו מתאים לשאר הדרישות שלי כמו חסכון בדלק, בטיחות..?

אגב, 95% מהאנשים שמגיעים למקומות האלה באים ברכב קטן/משפחתי..

האם יש כאן מישהו שיש לו נסיון בפועל בנסיעות מסוג זה עם אחד מהרכבים הנ"ל שיכול לתאר את ניסיונו?

אני אישית נכנסתי עם סיריון של חברה לשביל כזה לא מזמן ודווקא התרשמתי מאוד מהעבירות שלו ולא היו שום בעיות למרות שהשביל היה יחסית משובש וזה היה בלילה...

אולי יש מישהו שיכול להעיד כך או אחרת גם על הסוויפט?

אחרי מסיבת טבע טובה גם בנהיגה על האמר עם מגן גחון וכל שאר המיגונים את תקרעי אגן חחח...:-D

עכשיו ברצינות, בתקציב שלך את יכולה לפזול לסוזוקי ג'מני בשנתונים שציינת.

רכב אמין עבירות מעולה ותוכלי גם לטייל איתו בסופי שבוע..

פורסם

אני חייב להבין משהו: את מתכוונת להיכנס לשבילים הללו מתוך צורך או סתם בשביל הכיף?

אם זה צורך, אני מעריך שכבר בדקת את כל האפשרויות העומדות בפניך וכנראה שהגעת למסקנה שאין דרך להימנע מהשבילים הללו. זה לא שאני יודע לענות לך על שאלתך, אבל ההערכה שלי היא שאם מדובר בשבילים קלים, לא יהיה הבדל מהותי בין שני הדגמים שציינת.

אם זה בשביל הכיף, אני מציע לך בחום לרדת מהרעיון של רכישת אחד משני הרכבים הנ"ל. היחיד שיפיק כיף מהסיטואציה הזאת הוא המוסכניק, בעוד שגם את וגם הרכב תסבלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני חייב להבין משהו: את מתכוונת להיכנס לשבילים הללו מתוך צורך או סתם בשביל הכיף?

אם זה צורך, אני מעריך שכבר בדקת את כל האפשרויות העומדות בפניך וכנראה שהגעת למסקנה שאין דרך להימנע מהשבילים הללו. זה לא שאני יודע לענות לך על שאלתך, אבל ההערכה שלי היא שאם מדובר בשבילים קלים, לא יהיה הבדל מהותי בין שני הדגמים שציינת.

אם זה בשביל הכיף, אני מציע לך בחום לרדת מהרעיון של רכישת אחד משני הרכבים הנ"ל. היחיד שיפיק כיף מהסיטואציה הזאת הוא המוסכניק, בעוד שגם את וגם הרכב תסבלו.

אני לא הולכת לעשות טיולי שטח עם הרכב, אני יהיה יותר ספציפית:

אז זה 15 דקות הלוך ו 15 דקות חזור כפעם בחודש - האם זה לבדו מצדיק ומצריך קניית ג'יפון שאינו מתאים לשאר הדרישות שלי כמו חסכון בדלק, בטיחות..?

פורסם

לפי התיאור שלך, את מתכוונת ליסוע בשבילים שכל רכב יכול ליסוע בהם.

אם את מתכננת ליסוע בשבילים כאלה גם בחורף, ג'יפון מתחיל להיראות מוצדק.

dirty old man

need love too

פורסם

הבעיה היא לא בנסיעה למסיבת טבע אלא ביציאה ממנה.. אז הסיכויים שלך (עייפות, קצת אלכוהול אולי) לפספס איזה בור כבר יותר גדולים..

את בעצמך ראית 2 אגני שמן קרועים, גם זה היה בדרך למסיבת טבע או ממנה?

אפשר ליסוע בשבילים עם פרייבט אבל מרווח הגחון בכאלה הוא לא רלוונטי, קפיצים של פרייבט לא אמורים להתמודד עם בורות בשטח ומרווח הגחון מצטמצם עד כדי נעלם במקרים כאלה. .

ג'ימני/טריוס הם הג'יפונים הכי קרובים לפרייבט מבחינת עלויות אחזקה, דלק ביטוח וכו'..

גם יותר מגניבים מפרייבט וגם אם זה רק פעם בחודש את תהני ליסוע עם אחד כזה בלי לדאוג לכל כפל קרקע בדרך.

ולמרות זאת עושה רושם שכבר החלטת מה את רוצה ואת צריכה רק חיזוק להחלטה.. אז אם אלו פני הדברים אני הייתי בוחר בסיריון..

מדאיג אותך לפוצץ אגן שמן? גשי לסדנא של ג'יפים הם יבנו לך מגן גחון שימור על אגן השמן.. זה יעלה כסף אבל פחות ממנוע/אגן שמן חדש..

ליאור

פורסם
הבעיה היא לא בנסיעה למסיבת טבע אלא ביציאה ממנה.. אז הסיכויים שלך (עייפות, קצת אלכוהול אולי) לפספס איזה בור כבר יותר גדולים..

את בעצמך ראית 2 אגני שמן קרועים, גם זה היה בדרך למסיבת טבע או ממנה?

אפשר ליסוע בשבילים עם פרייבט אבל מרווח הגחון בכאלה הוא לא רלוונטי, קפיצים של פרייבט לא אמורים להתמודד עם בורות בשטח ומרווח הגחון מצטמצם עד כדי נעלם במקרים כאלה. .

ג'ימני/טריוס הם הג'יפונים הכי קרובים לפרייבט מבחינת עלויות אחזקה, דלק ביטוח וכו'..

גם יותר מגניבים מפרייבט וגם אם זה רק פעם בחודש את תהני ליסוע עם אחד כזה בלי לדאוג לכל כפל קרקע בדרך.

ולמרות זאת עושה רושם שכבר החלטת מה את רוצה ואת צריכה רק חיזוק להחלטה.. אז אם אלו פני הדברים אני הייתי בוחר בסיריון..

מדאיג אותך לפוצץ אגן שמן? גשי לסדנא של ג'יפים הם יבנו לך מגן גחון שימור על אגן השמן.. זה יעלה כסף אבל פחות ממנוע/אגן שמן חדש..

ליאור

היי ליאור

כן מההתחלה השאיפה היתה לרכב פרטי ולא ג'יפון בגלל:

צריכת דלק (80% מהזמן הרכב הולך להיות בשימוש עירוני ו 20% הנותרים נסיעות ארוכות מצפון לדרום וההפרשים בצריכה משמעותיים..)

ובעיקר בטיחות (אחרי ששברתי חלון צידי אחד עם הראש הבנתי שחשוב שיהיו יותר מ2 כריות אויר ברכב) + רכב פרטי יותר יציב על הכביש ומצוייד בבקרת יציבות וכו..

ולגבי החזרה ממסיבות - תמיד יש סחי תורן (-: אני לא עולה על ההגה כשהכנפיים עדיין על הגב..

2 שאלות:

1. למה בחרת בסיריון? האם יש לה יתרון על הסוויפט?

2. ולגבי סדנאת הג'יפים ומגן הגחון - איפה ניתן לעשות את זה? אשמח לקבל המלצה על מקום שיודע מה הוא עושה..

האם זה לא יצמצם את מרווח הגחון לבלתי אפשרי?

תודה!

אליס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי כדאי לך לשקול גם את הסוזוקי איגניס. היא גבוהה יותר מהסיריון והסויפט, בערך כמו ג'יפון ממוצע ולא יקרה מהן.

רכב אמין מאד אך לא נוח.

יש אפילו גרסה עם הנעה כפולה, אבל אני לא יודע אם ניתן למצוא אותה בארץ.

30ignis_m_m.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אולי כדאי לך לשקול גם את הסוזוקי איגניס. היא גבוהה יותר מהסיריון והסויפט, בערך כמו ג'יפון ממוצע ולא יקרה מהן.

רכב אמין מאד אך לא נוח.

יש אפילו גרסה עם הנעה כפולה, אבל אני לא יודע אם ניתן למצוא אותה בארץ.

כן שקלתי את הרכב הזה, המרווח גחון שלו הוא רק 16.5 ס"מ (סנטימטר וחצי יותר מהסיריון) אך יש לו רק 2 כריות אויר, פחות נוח מאובזר ברכיבי בטיחות ואוכל יותר דלק..

פורסם

אני חייב לחלוק על קודמיי באופן נחרץ!

בשביל לסוע שעה בחודש בשבילי עפר שנוסעות בהם בעיקר מכוניות פרטיות אחרות ממש אין צורך בג'יפון.

הוא יהיה לך פחות נוח, פחות בטוח ויקר יותר מאחזקת סופר מיני.

אני וכל האנשים שאני מכיר נוסעים בשבילי עפר במכוניות פרטיות, נוהגים בזהירות והכל בסדר!

בסוויפט לא נהגתי, אבל על הנייר יתרונותיה הוא בכוח מנוע, זריזות ובדגם GLX איבזור עדיף (6 כ"א).

הסיריון סה"כ מכונית טובה, מרווח ת,חסכונית ובסה"כ נעימה לנסיעה. היא אמינה, פופולרית ויחסית זולה לקניה (כמדומני).

רובן יוצאות ליסינג/השכרה ובאף דגם לא מציעה יותר מ-4 כ"א, יתרון בולט ע"פ הסוויפט הוא תא המטען הסביר לעומת הבגאז' הפצפון בסוויפט.

בכל מקרה, לדעתי, ממש ממש חבל על הכסף עם הג'יפונים, ממש אין צורך!

פורסם

לא הסנטימטר במרווח הגחון, ולא הקילומטר לליטר, יעשו את ההבדל בין רכב שתחייכי כשאת נכנסת אליו, לבין רכב שירגיש כמו תירוץ לא ברור.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...