Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו חזרתי עייף אך עם אנדרנלין בדם.

ישבתי עם שתי חברים באיזה מקום, אני בא להניע את הרכב, מניע הכל טוב ויפה, בא להכניס לD, הגיר עובר לR ומשם הידית חופשים, רצה לכל האורך אבל שום הילוך לא נכנס, הורדתי לידית כאפה של עצבים, והופ נכנס לP.

כיביתי מנוע, אחרי דקותיים הנעתי מחדש, מנסה להכניס לD, אבל הכל חופשי ותקוע על P.

בקיצור התחלתי להלחץ, לחשוב על הפאדיחה של להתקשר לאבא בשעה מאוחרת כזאת, לומר לו שיבוא לקחת אותי.

אני בנאדם של יותר מזל משכל.

הרמתי טלפון לחבר שמכיר את הקוואליר כמו היד שלו, הקו היה מנותק, יותר לחץ.

לקחתי דקה לבד, נכנסתי לגוגל בסמארטפון, כתבתי: "כבל גיר קוואליר".

ישר, מי אם לא קארספורום בראש של הדף, http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=271038.

לקחתי דקה לבד הורדתי חולצה (לבנה, לא רוצה ללכלך), עברתי שם על הסכמות, וקפצתי מאושר, אמרתי לחברים שלי, סתכלו מזה מכונאי בלב.

הלכתי למכסה מנוע, הסתכלתי פעמיים על הגיר, הפעלתי פנס של הפלאפון, מצאתי את זה:

dsc0530xe.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/9394/dsc0530xe.jpg

(מנהלים אם תמונה גדולה מידי, תמחקו אותה או תגידו לי, בכל מקרה יש לינק). לדעתי לא גדולה בגלל שחלק הרצוי בולט.

החלק עכשיו מחובר, אבל הוא קפץ פשוט החוצה. (זה החלק השחור במרכז התמונה, שיש עליו כמו כיפה).

תיק תק חיברתי אותו, אמרתי לחברים שלי, זרקו שטרות, נראה מה אני שווה.

באתי, לחצתי ברקס, מעביר לR, עובר, מעביר לN ואז D, חלק, יצאתי מהחניה, נתתי קיק לראות שהכל טוב, ויאללה לדרך, הגעתי הבייתה בדקתי שהכל מחובר כשורה, באמת כמו שצריך, מחר נגיד לאבא שאני פותח חברה של מוסכניק לשעת צרה. (בינתיים בין החברים, רק תשלום על דלק).

בקיצור אני מבסוט על עצמי, ועל הרכב.

על עצמי בגלל שאני בנאדם טכני, מגיל 5 מחזיק מברג ופטיש, כל החיים מכוניות יד-שניה של אבא, מעדיף ללכת למוסך מאשר לבית ספר, השנה התחלתי לפרק חופשי מה שבא לי ברכב (וגם בבית), רוב המקרים בסופו של יום אני פותר את הבעיה גם אם זה באופן חלקי או מושלם, העיקר שזה חוזר לעבודה.

על הרכב, בגלל שהכל מכאני שם, כבל וזהו, לא צריך מחשב ולא צריך חרטה כמו בחדשות.

השלכות של המקרה, להחזיק פנס נורמאלי ברכב. (בידיוק הזמנתי מאיביי אחד נוסף, 30 שקל, פנס בגודל 8 ס"מ, נתקעתי בים בלי אור, הוא הפך למנורה! (5 אנשים ישבו תחתיו כל הלילה, כל שעתיים הולכת סוללה AA, זה באמת חצי פרוג'קטור).

כל מי שרואה אותו, חושב הרמתי אותו לבילוש, יש לו עדשה, אני ממקד אותו על 30 מטר קדימה8)

אם זה היה קורה לחברים שלי, פשוט רחמים.

רק חבל שאני נתקעתי ולא איזה בלונדה שאפשר לערבב לה את השכל חופשי:wink:.

בקיצור, אם אתם נתקעים, שמרו על קור רוח.

עריכה:

היום נזכרתי, שהעברתי להילוכים 2 ואז 1, במטרה לבדוק אם הרכב מאט איתם (לאחר המקרה המצער שקרה למשפחה בטבריה).

באמת הרכב בולם טוב (ב40 הורדתי ל2 ואז 1; יש לי רק 3 הילוכים בגיר, 1 עד 70, 2 עד 125 ו3 עד הגבלה אלק').

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצחיק,יצא לי לעשות את זה פעמיים...

בקאוואליר הראשונה,ייצרתי בית מנירוסטה שיתפוס את הפין בצורה שלא ישתחרר לעולם.

בקאוואליר השניה,כבר קשרתי עם מספר אזיקונים.

נ.ב הכבל הנ"ל לא קשור להעברת הילוכים במהלך נסיעה.

התיבת הילוכים שלך היא מקבלת פיקוד מחשב להעברת הילוכים,לא הכבל הנ"ל.

ולראיה? אין לך אפשרות להוריד להילוך 1 אם אתה בנניח 100 קמ"ש.

אגב,איך חיזקת את הכבל שיהיה קבוע? לתפוס אותו למטרת נסיעה זה לא בעיה.

השאלה היא לטווח הארוך מה עשית?

פורסם
מצחיק,יצא לי לעשות את זה פעמיים...

בקאוואליר הראשונה,ייצרתי בית מנירוסטה שיתפוס את הפין בצורה שלא ישתחרר לעולם.

בקאוואליר השניה,כבר קשרתי עם מספר אזיקונים.

נ.ב הכבל הנ"ל לא קשור להעברת הילוכים במהלך נסיעה.

התיבת הילוכים שלך היא מקבלת פיקוד מחשב להעברת הילוכים,לא הכבל הנ"ל.

ולראיה? אין לך אפשרות להוריד להילוך 1 אם אתה בנניח 100 קמ"ש.

אגב,איך חיזקת את הכבל שיהיה קבוע? לתפוס אותו למטרת נסיעה זה לא בעיה.

השאלה היא לטווח הארוך מה עשית?

בינתיים לא חיזקתי אותו, יכלתי לשים אזיקונים או משהו אבל, דיברתי עם אבא שלי, אמרתי לו זה בלאי טבעי שלה, חוץ משה כנראה משהו בגיר נשחק וצריך להפעיל יותר כוח וכנראה הבעיה מעידה על משהו.

עוד שעה ככה נלך למוסך וזהו. ( לא רק אני נוהג ברכב, אח שלי היה צריך גרר על שטות כזו)

פורסם

תקשיב לעצה חברותית.

כבל חדש עם העבודה יעלה באיזור ה 1200 שקל.

לא שווה, שים אזיקונים תפוס אותם בצורה יפה ומסודרת.

אלא אם כן אתה מחליט להשקיע ולהחליף כבל,ואז זה כבר שיקול כלכלי שלך נטו.

פורסם
תקשיב לעצה חברותית.

כבל חדש עם העבודה יעלה באיזור ה 1200 שקל.

לא שווה, שים אזיקונים תפוס אותם בצורה יפה ומסודרת.

אלא אם כן אתה מחליט להשקיע ולהחליף כבל,ואז זה כבר שיקול כלכלי שלך נטו.

בעיה, קצת קצר בכסף על המכוניות האלה...

נראה, עדיין אזיקון יכול ליהיות טוב, אבל שוב אם אני הייתי נוהג לבד הייתי משאיר ככה, מקסימום יקרע עוד הפעם, נמשוך ידנית את המנוף ונגיע למוסך..

פורסם

מכיר את הבעיה, קרה גם לאחי

יש בפנים טבעת פלסטיק כתומה ניראה לי שאחרי שנים נישקחת ונשברת והכבל מיתנתק,

במוסך זה עולה מעל אלפיה כי הם מחליפים את כל הכבל +העבודה

הם לא פראיירים- למה שימכרו רק את טבעת הפלסטיק ב10 שקל אם אפשר לידחוף כבל מקורי מעל אלפייה?

בכל מקרה ניתן ליקנות מחו"ל

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=cavalier+cable&_sacat=0

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• ספונסר פורום
פורסם

ניר המכונאי המדופלם, בוא אני אגלה לך עוד סוד קטן.

בחלק העליון של הדף יש כפתור "רכב משומש" ובו יש תיעוד של תקלות נפוצות, מבחני השוואה, עלויות טיפול של כל הרכבים המשווקים בארץ.

זה עוד שירות מצויין שנותן הפורום הזה, מעבר לפריקת עצבים/התנגחות בין חברי פורום שניתן לקרוא פה כל יום.

פורסם

הייתי במוסך, הוא אומר להזמין כבל זה 700 או 800 רק הכבל, בלי עבודה. (אמריקאית מסריחה, כמה כסף על כלום, כל דבר יקר באמריקאיות.) בפיג'ו הכל עולה חצי, הרכב מפנק הרבה יותר, וגם האיכות חלקים והחוכמה בבניה כמה רמות מעל. (הבעיה שאם הפיג'ו נתקעת היא נתקעת עד הסוף, ואי אפשר לתקן אותה ב1 בלילה עם פנס של אייפון. טפו טפו טפו לא נתקעה בחיים, טפו3X)

בקיצור דיברתי עם אבא שלי, אמר שפעם שעברה שעשינו גיר (שלא היה צריך לעשות) במורשה UMI הוא הרכיב את הכבל גיר לא טוב (חבל שאי אפשר להעביר איזה ביטוי\קללה), וזה גרם קצת לשחיקה, הלכנו למוסך שאני מטפל בו עד היום, סידר הכל, סגר והחזיר וככה נסענו עד היום.

היום עשיתי פרסה, מעביר הילוכים לאט, עוד פעם קופץ לי באמצע הכביש, ישר תוך 20 שניות כבר הייתי באוטו הכנסתי לD).

MAXIZEM, המקרה שלי טוב, כולה נתקעתי בתוך העיר.

היה שם קוואליר ECOTEC כמו שלך, אותו מקרה בידיוק, רק גררו אותה לב"ש מיריחו משהו כזה (ליד איזה בית-כלא), חבל שלא הייתי שם לעזור להם.

החליפו לו שם כאבל, אבל הכבל שלו היה מצב טוב. (אצלכם קל לשים אזיקונים כי האמריקאים חכמים, עשו מנוף גדול, אצלי זה תוצרת מקסיקו, טיפשים, שמו מנוף קצר, מה שדורש הרבה יותר כוח כדי להעביר, למרות שאני חושב שזה גיר אמריקאי כי היה בסנבירד ובעוד כמה).

בקיצור ולעניין, אמרתי לאבא שלי חבל על 1000 שקל, רכב מסריח, נלמד את אחים שלי להחזיר את הכבל ושלום על ישראל. (יש לי חצי שעה עד שאני ילך לעבוד, ננסה לקמבן משהו עם אזיקונים. לקחתי כמה מהמוסך.

כנראה אני יקח על עצמי פרוייקט, להחליף את הכבל לבד. (או שאם נמצא חלקי חילוף באיביי.)

פורסם

ניר, תתגלח על זקני... 8)

א. המנוף אצלי ואצלך זהה פשוט הפוך

ב. אל תחליף כבל,סגור עם אזיקונים בצורה יפה.

ג. חראם על הכסף, אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לקפוץ נסגור לך עם אזיקונים...

פורסם

הסתכלתי במוסך בחצי עין.. (חשבתי יותר איזה פראייר הבעלים שהוא גרר מרפיח בשביל אותה תקלה, שם יש בני דודים של80% מהם יודעים לגעת ברכב, 20 שניות והוא נוסע מחדש לדרך.)

עריכה: איזה טיפש אני, הייתי לוקח חלקים מהכבל הישן במוסך, מחליף אצלי. (הגומיות שם היו שלמות עוד, אצלי הכל התמוסס ונקרע ועדיין מחזיק קצת בלי קומבינות).

רק אם אתה יכול, תן לי תמונה של הסידור שעשית לאזיקונים, למה שמתי אבל היה לי 10 דקות רק כדי לטוס לעבודה (חרא מעסיקים).

בכל מקרה אני יגיע לבית ישב על זה עד שיצא חזק ואמין שיחזיק עד שיקרע האזיקון.

כל מקרה לצערי זה לא מעשי גם לקנות כאבל מאיביי ב300 שקל ככה למה צריך ליפט. (ראיתי במוסך שהוא העלה לליפט), יש לדוד שלי מוסך מוכר שמתעסק בפרונט, אבל למה להזיז עניינים אם צריך לפרק חצי רכב ואין לי כוח לכל זה..

פורסם

תמונה אצלי לא תעזור לך כי זה הפוך.

פשוט מאוד,תחבר את האזיקונים לקצה של הכבל שמוליך אל הפין,ברגע שחיברת אותו שם חזק יהיה בסדר.

כדי להקל עלייך,תכין עיגול מראש של אזיקון,ורק תכווץ אותו סביב הקצה של הכבל.

פורסם
תמונה אצלי לא תעזור לך כי זה הפוך.

פשוט מאוד,תחבר את האזיקונים לקצה של הכבל שמוליך אל הפין,ברגע שחיברת אותו שם חזק יהיה בסדר.

כדי להקל עלייך,תכין עיגול מראש של אזיקון,ורק תכווץ אותו סביב הקצה של הכבל.

לא עוזר, אני עושה בדיקת אמינות והכל נקרע...

השתמשתי בשתי אזיקונים, בחוטי-חשמל (דרך החור שם בכיפה), באזיקון אחד, בזוג אזיקונים קטנים, בקיצור לא עוזר.

פורסם

למה אי אפשר לערוך?

בקיצור, איך אמר המורה שלי למתמטיקה בכיתה י' 5 יחל (אני עושה 3 לבסוף, כנראה בגלל המורה הזה), "אני לא הולך לישון עד שאני פותר את התרגיל".

בקיצור, גם אני יצאתי דומה לאותו מורה, אני "לא שותה בירה בפאב (פאולנר איכותית לצורך העניין), עד שאני לא כובש את היעד שהצבתי לעצמי".

אחרי אין סוף נסיונות לא התייאשתי, אמרתי אין מצב אני לא מתקן.

כולי חתכים בידיים.

בקיצור השתמשתי לבסוף ב2 אזיקונית קטנים, היחידים שנותרו לי אחרי הרבה נסיונות, הסוד הכי גדול, זה לא להדק עד הסוף, אלה להשאיר קצת משחק (ס"מ בערך, חוראני לא חשוב איך אבל העיקר שיהיה משחק קטן).

הנה תמונה:

dsc0539y.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img23.imageshack.us/img23/8223/dsc0539y.jpg

מה שאתם רואים זה מה שיש, חיברתי את שתי האזיקונים וסלאמת.

הבעיה שזה פצצה מתקתקת, עד שזה ילך.

בדיקת אמינות כללה: איזה 50 פעם של PRND12, ככה אני מדבר עם חברים בפלאפון ומשחק, מהר לאט, קיצור מחזיק טוב, נקווה שיחזיק הרבה זמן.

מה שמטריד אותי יותר, זה שמבחינה מכאנית, אם זה התנתק פתאום או שזה בלאי או שמשהו מקשה שם על הפעולה.

-בלאי נראה הגיוני.

-אבל מפחיד אותי שהגיר אולי קשה כזה ואז זה מפעיל לחץ ומקפיץ אותו.

זה גם בנוי (עד כמה שהינדסתי אותו), שאם יש לחץ, זה יקפוץ. (מעבירים מR לD באמצע נסיעה לדוגמא.)

פורסם

יפה,

בנוגע לחלק מאיביי, אתה פשוט יכול להזמין את כל הכבל ולשים בצד לכל מיקרה, ורק תוציא את טבעת הפלסטיק שנישחקה ותחליף בחדשה ללא צורך בפירוק בכלל, ואם בעתיד יקרה משהו לכל הכבל אז יהיה לך מאין להחליף.

עדיין עדיף מ1500 שקל לUMI כולל עבודה(בעיניים!)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...