Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יפה,

בנוגע לחלק מאיביי, אתה פשוט יכול להזמין את כל הכבל ולשים בצד לכל מיקרה, ורק תוציא את טבעת הפלסטיק שנישחקה ותחליף בחדשה ללא צורך בפירוק בכלל, ואם בעתיד יקרה משהו לכל הכבל אז יהיה לך מאין להחליף.

עדיין עדיף מ1500 שקל לUMI כולל עבודה(בעיניים!)

תראה זה 300 שקל הכבל מאיביי, אם אני מזמין אני לא מסתכן, אלה מחליף הכל קומפלט, הבעיה שלי אין מספיק כוח וידע (כלים ואמצעים אני ישיג).

גם נמאס לאבא שלי להוציא על הרכבים האלה.

הוא רוצה להחזיק אותם עוד כמה שנים עד שאני ואחים שלי נגדל ונסתדר, ואז יתן אותם למישהו בחינם ויביא איזה מנהלים\סאלון או קרוס-אובר. (נדלק על הג'יפון של קאדילק, אני ישכנע אותו על הקרייזלר C300).

מבחינתי יהיה לי סוף החופש בערך 10K, אני מת לקנות ממישהו פה בפורום את ה406 ידנית שלו.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האזיקונים האלה פשוט בדיחה כי הם דקים מידי והרעיון לקשור את הכבל למנוף עצמו פשוט לא נכון.

קשור את הכבל לתפוח מתחתיו עם חוט תיל דק וחזק ואז זה יהיה חזק מאוד ולא יתנתק.

פורסם

השם ירחם יגן וישמור, רק בגלל הקומבינות האלה קורות תאונות כמו זו שקרתה בטבריה ("כמה זה רפידות מקוריות 500 ש"ח, שים לי maid in gaza ב200") ואללה זה סכנת נפשות מה שעשית באוטו שלך ויום אחד כשגם לך ילכו הברקסים ותנסה להוריד הילוכים גם זה יקפוץ החוצה וה' ישמור.

גם לי יש קוואליר וגם אצלי קרה אותו מקרה אבל החיים שלי שווים קצת יותר מ1200 ש"ח.

פורסם
האזיקונים האלה פשוט בדיחה כי הם דקים מידי והרעיון לקשור את הכבל למנוף עצמו פשוט לא נכון.

קשור את הכבל לתפוח מתחתיו עם חוט תיל דק וחזק ואז זה יהיה חזק מאוד ולא יתנתק.

קשרתי, אבל נקרע.. (אולי אני ימתח פחות).

אכן האזיקונים האלה דקים, אבל לא מופעל עליהם לחץ חזק, בגלל שלא הידקתי אותם.

השם ירחם יגן וישמור, רק בגלל הקומבינות האלה קורות תאונות כמו זו שקרתה בטבריה ("כמה זה רפידות מקוריות 500 ש"ח, שים לי maid in gaza ב200") ואללה זה סכנת נפשות מה שעשית באוטו שלך ויום אחד כשגם לך ילכו הברקסים ותנסה להוריד הילוכים גם זה יקפוץ החוצה וה' ישמור.

גם לי יש קוואליר וגם אצלי קרה אותו מקרה אבל החיים שלי שווים קצת יותר מ1200 ש"ח.

אתה סוג של טועה.

את ההילוך אני יוריד לפני הירידה, הילוך 2 באוטו יכול להחזיק יפה את הרכב ב60 קמ"ש.

(בכללי מורידים הילוך לפני הירידה, אם צריך מתחילים מ1 ומעלים במידת הצורך.)

אם יתנתק שוב הכבל באמצע הירידה, אני פשוט ירד לשוליים או למקום הכי בטוח עם ברקס חזק (ולא לפמפם, או למשוך את הזמן יותר מידי).

הבעיה היותר גדולה שלי, זה כשאני לא נוהג ברכב.

אני יכול לחולל ניסים ונפלאות, הבעיה שבא נהג שאין לו ראש טכני, והוא לא מיומן, והוא לא יודע לשקול דרכים שהם נהג ההיגיון הישר (לקפוץ מהחלון, להתקע במשאית, להרים אנדברקס ולהתהפך, ועוד הרבה דברים).

גם התאונה שם, נבעה ככל הנראה לדעתי, מחוסר ידע על מערכות הרכב, ופאניקה יתרה.

נכון שיש משפחה ונכון שזה מצבים מסובכים מאוד, אבל לדעתי לכל בנאדם יש מנגנון בשכל שהוא יכול להתעשת בשניה ולומר "מה אני עושה בשביל שעוד שניה אני ישאר חיי?"

במידה ודוושת הגז לא נתקעה, יש שם גיר טפטרוניק, במידה והטפטרוניק לא עובד, אז האפשרות היחידה זה אנדברקס ולשבור הגה, או שעדיף להתקל בכל מיני גופים.

בקיצור לא עלינו.

אני יודע שהקומבינה שעשיתי לא הכי אמינה, אני בזמן הקרוב ישב וישפר אותה.

(אתמול פשוט מיהרתי, באו לאסוף אותי, הייתי חייב את הבירה של הסופש.)

פורסם

ברור שנקרעו כי יש תנועה יחסית בין המנוף לכבל ולכן עליך לקשור את הכבל רק לתפוח שעל המנוף. כל דבר אחר לא יחזיק או יגרום לפרעה לפעולת הכבל וידית ההילוכים.

לגבי תגובותו של אלעד יפה, הוא אמנם מגזים אבל יש משהו בדבריו, מצד שני ניתן לבצע תיקון ראוי לכבל מבלי להחליפו, כפי שהצעתי.

פורסם
ברור שנקרעו כי יש תנועה יחסית בין המנוף לכבל ולכן עליך לקשור את הכבל רק לתפוח שעל המנוף. כל דבר אחר לא יחזיק או יגרום לפרעה לפעולת הכבל וידית ההילוכים.

לגבי תגובותו של אלעד יפה, הוא אמנם מגזים אבל יש משהו בדבריו, מצד שני ניתן לבצע תיקון ראוי לכבל מבלי להחליפו, כפי שהצעתי.

את האמת לא הבנתי ב100% מה שאמרת.

תראה יש תפוח ויש בו חורים משתי הצדדים, בתוכו יש מעין גומיה בלויה.

מה שמחבר את המנוף לתפוח, זה כמו פין קבוע נפוח בקצה.

מה אני עושה עכשיו?

פורסם

הפין הקבוע והנפוח בקצהו הוא התפוח אליו התכווני ואליו את צריך לחבר את הכבל ולא לזרוע המנוף.

עם תיל פלדה סובב סביב התפוח ואת המשך התייל לפף על הכבל בחלקו העליון בלבד בצורת U הפוך.

כך תיצור חיבור קבוע וחזק אך גם חופשי להסתובב על התפוח בזמן שהכבל משנה את זוויתו ביחס לזרוע המנוף.

פורסם
הפין הקבוע והנפוח בקצהו הוא התפוח אליו התכווני ואליו את צריך לחבר את הכבל ולא לזרוע המנוף.

עם תיל פלדה סובב סביב התפוח ואת המשך התייל לפף על הכבל בחלקו העליון בלבד בצורת U הפוך.

כך תיצור חיבור קבוע וחזק אך גם חופשי להסתובב על התפוח בזמן שהכבל משנה את זוויתו ביחס לזרוע המנוף.

הבנתי אותך.

נקנה תיל פלדה (מחנות אלק' או מחנות בניין?)

ונתחיל בפרוייקט.

פורסם

מה הקשר בין החיבור הנ"ל לבטיחות בדרכים?

בוא תראה את הבלמים שאני קונה לרכב,ועל איזה צמיגים אני נוסע ואז תדבר אתי על בטיחות.

במקרים כאלה, מה הבעיה ? סגרתי עם כמה אזיקונים קטנים, מעליהם סגרתי עם בנד נירוסטה וחתכתי את הקצה.

וגם אם יקרע? אז מה? זה לא קשור להעברות הילוכים אוטומאטיות,אלא רק לשליטה הידנית בהילוכים.

פורסם
מה הקשר בין החיבור הנ"ל לבטיחות בדרכים?

בוא תראה את הבלמים שאני קונה לרכב,ועל איזה צמיגים אני נוסע ואז תדבר אתי על בטיחות.

במקרים כאלה, מה הבעיה ? סגרתי עם כמה אזיקונים קטנים, מעליהם סגרתי עם בנד נירוסטה וחתכתי את הקצה.

וגם אם יקרע? אז מה? זה לא קשור להעברות הילוכים אוטומאטיות,אלא רק לשליטה הידנית בהילוכים.

הוא התכוון שעכשיו אני בא לירידה, ואני רוצה לבלום עם הילוכים, ובידיוק משתחרר הכבל (טפו טפו טפו).

אמרתי לו, אתה בא לירידה, תעשה תכנון נסיעה, תוריד לפני להילוך 2 (אבא שלי אמר לי מניסיון שלו עם הקוואליר ש2 מחזיק את הרכב על 80 בירידות לים המלח).

ושוב, אם אני בא להוריד ולא יורד, ישר פול ברקס לשוליים (בודק לפני אם אני יכול), ואז אין סיכוי שילכו הבלמים. (הבלמים הולכים אחרי החזקה ממושכת או פמפומים לעיתים קרובות מה שיוצר חימום).

פורסם

אם תחבר אותו כראוי יחזיק,אני אישית לא משחק עם ההילוכים יותר מדי... יכול להיות שאני לא מדד.

בקאוואליר השניה,עשינו לפין הזה ראש מנירוסטה - צריך להפעיל טיפה יותר כח כדי להוציא מ P אבל אין שום בעיה חוץ מזה.

פורסם
אם תחבר אותו כראוי יחזיק,אני אישית לא משחק עם ההילוכים יותר מדי... יכול להיות שאני לא מדד.

בקאוואליר השניה,עשינו לפין הזה ראש מנירוסטה - צריך להפעיל טיפה יותר כח כדי להוציא מ P אבל אין שום בעיה חוץ מזה.

איך עשית ראש מנירוסטה?

(תייצר לי גם אחד טוב אני ישלם לך סכום סימלי.)

תראה אם אני משבית את הרכב לכמה ימים או שבוע +, אני יכול למצוא לזה סידור (או גומיה חדשה, או ראש חדש מקארבון או יציקה או משהו).

פורסם

כמעט תאונה בגלל כבל הילוכים מנותק .הרכב לא נתן סטרטר מישום שניתק כשהוא בהילוך אחורי .נתתי סטרטר עם מברג על הסטרטר והרכב הניע והחל לנסוע בלי נהג אחורה עד שנעצר במכשול .מזל שלא קרתה תאונה.

פורסם

כל רכב אפשר לכבות ברוורס,להוציא מפתח רק ביונדאי עד כמה שידוע לי.

מה הקשר בין הניתוק של הכבל לזה שלא הצלחת לכבות את האוטו?

איזה אוטו?

פורסם

לא כתבתי שהרכב לא נכבה .כתבתי שהרכב היה תקוע ברברס והידית סימנה שהיא בפרקינק .כידוע לך שאין סטרטר כשהרכב בהילוך כל שהוא ...

• תוכן חדש...