Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה דיברו כאן והאשימו נהגים אחרים שהם לא יודעים לנהוג נכון בירידה.

היום ראינו כמה חשוב לדעת לנהוג נכון בירידה.

למען ההדיוטות שרוצים ללמוד ולשמור על הבטיחות שלהם, מישהו יכול לרשום הסבר כיצד יש לנהוג נכון בירידה עם רכב אוטומטי?

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למען ההדיוטות שרוצים ללמוד ולשמור על הבטיחות שלהם, מישהו יכול לרשום הסבר כיצד יש לנהוג נכון בירידה עם רכב אוטומטי?

להחזיק את ההגה ישר כשאין עיקולים ולהפנות אותו לצד הנכון כשאתה מתכנן לבצע שינוי כלשהו בכיוון הנסיעה שלך יהיה הדרך האולטימטיבית להגיע ליעד שלך, לפי דעתי זאת אומרת.

פורסם

מתן אני לא רואה קשר כלשהו בין השאלה שהבנאדם שאל למה שענית :roll:

סע על הילוך נמוך ככל האפשר, במהירות סבירה לתנאי הדרך, המנע מלחיצה ממושכת על הברקס זה ימנע חימום שלו

ואובדן כושר הבלימה שלו, סע בזהירות.

אם תשמור על הדברים הספציפיים האלה וכמובן שמצב הברקסים תקין, אין שום סיבה להתקל בבעיות בנסיעה אפילו

בירידות קשות מאד

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

ברגע שאתה יודע שיש ירידה מתקרבת, התחל לבלום בעדינות כדי להימנע מבלימה בירידה עצמה (יחמם את הבלמים).

בירידה עצמה, שלב להילוך נמוך (S). אצלי במאזדה יש גם כפתור HOLD-הגבלת הילוך, אני משתמש בו במידת הצורך. הוא בעצם נותן לך ״חצי״ מההילוך שבו אתה נמצא.

אם אין לך הגבלת הילוך אז פשוט תוריד הילוך, תראה את הסלד קופץ ותרגיש את הבלימה.

לסיכום, בלימה טובה בירידה היא שילוב בין בלימה עם הבלמים לפני הירידה, ובלימת מנוע במהלכה(בכניסה אליה).

פורסם
להחזיק את ההגה ישר כשאין עיקולים ולהפנות אותו לצד הנכון כשאתה מתכנן לבצע שינוי כלשהו בכיוון הנסיעה שלך יהיה הדרך האולטימטיבית להגיע ליעד שלך, לפי דעתי זאת אומרת.

שלום

אני מקווה מאד שאתה צוחק (למרות שהנושא בימים אלו כלל לא).

בעקרון היום אין צורך בבלימת מנוע כיוון שמערכות הבלמים מתקדמות ומספקות את מה שצריך.

אין ספק שהיה כשל תחזוקתי ברכב - במכון לא בודקים את עובי הרפידות. יתכן ואף דלקה נורת אזהרה בלוח השעונים וכמו כל ישראלי חסכן גם הנהג (זכרו לברכה) אמר - מחר.

לגבי בלימת חירום במצב שכזה - ברוב הרכבים האוטומטיים היום ישנה אפשרות שליטה ידנית על ההילוכים (גם בגרנדיס). בחלקם היא מוגבלת (כלומר אם המהירות גבוהה תיבת ההילוכים לא תיתן להוריד הילוך) אבל הסיטואציה לא קרתה בבת אחת ולכן הנהג היה צריך לצפות את הירידה (ללא קשר לבלמים) במיוחד כשהוא עמוס מאד ולהתחיל בבלימה עדינה תוך כדי נעילת תיבת ההילוכים על הילוך נמוך יותר (שלישי או שני).

אחד היתרונות שראיתי בתיבות ההילוכים החדישות (DSG) למשל היא ביצוע צעד זה אוטומטית ע"י התיבה - בעת זיהוי ירידה התיבה מייד מורידה 2 ואפילו 3 הילוכים (מ-7 ל-5 ואפילו 4).

אין ספק שעם אימון והסבר היו יכולים הנוסעים להינצל. פשוט חבל שהמדינה לא דואגת להדרכה בסיסת של נהגים פעם בכמה שנים במסגרת חידוש רישיון. מדינת 'הכל יהיה בסדר...עד התאונה הבאה'.

נ.ב

עד עכשיו אני מנסה לעשות סדר במספר הנוסעים ברכב (כנראה ובעקבות רגישות הנושא לא הועלה בכלל בתקשורת) - איך לעזאזל נכנסו 9 נוסעים ברכב שלדעתי לא מיועד ליותר מ-7 נוסעים? למה לכל הרוחות הנהגים מסכנים את היקר להם מכל ועושים שטויות?

מדוע הילדה שעפה מהרכב (וניצלה) לא היתה חגורה?

פשוט זלזול משווע של הנהג בכל מה שקשור באמצעי התחבורה.

באמת כל כך מיותר האובדן של המשפחה כולה - מתי נתחיל ללמוד?????

פורסם
ברגע שאתה יודע שיש ירידה מתקרבת, התחל לבלום בעדינות כדי להימנע מבלימה בירידה עצמה (יחמם את הבלמים).

בירידה עצמה, שלב להילוך נמוך (S). אצלי במאזדה יש גם כפתור HOLD-הגבלת הילוך, אני משתמש בו במידת הצורך. הוא בעצם נותן לך ״חצי״ מההילוך שבו אתה נמצא.

אם אין לך הגבלת הילוך אז פשוט תוריד הילוך, תראה את הסלד קופץ ותרגיש את הבלימה.

לסיכום, בלימה טובה בירידה היא שילוב בין בלימה עם הבלמים לפני הירידה, ובלימת מנוע במהלכה(בכניסה אליה).

אין דבר כזה "חצי הילוך" כפתור ההולד אצלך נועל את התיבה על הילוך מסויים, בתלות במצב הבורר.

ב-D היא תנעל על הילוך שלישי, ב-S, על שני, ובL על ראשון. לצורך העניין ברוב הירידות D+הולד שנותן הילוך שלישי יספיק כדי לבלום, בירידות תלולות מאד יש מצב גם להוריד ל-2.

זינוק מהמקום ב-D עם הולד יתחיל נסיעה ב-2, יעביר מהר מאד לשלישי (ב-40 קמ"ש בערך), ויישאר בשלישי עד העצירה הבאה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

היי לכולם!

אני רוצה לציין דבר אחד, לא כולם נוהגים ברכבים חדשים מהניילונים, יש כאלה שנוהגים ברכבים בני 10+ ( :roll: ), לכן אשמח אם תוכלו לתת גם עצות שהם לא בסגנון של "בעקרון היום אין צורך בבלימת מנוע כיוון שמערכות הבלמים מתקדמות ומספקות את מה שצריך.", עצה שהיא אולי טובה לרכבים חדשים (למרות שגם שם אני דיי בטוח שעדיין צריך לדעת לעשות בלימת מנוע ולהשתמש בו בעת הצורך).

אני גם נוהג במאזדה ויש לי כפתור הולד. מה סדר הפעולות שעלי לעשות על מנת לבצע בלימת מנוע אפקטיבית? האם לרדת מ D ל S? או ב D ללחוץ הולד ואז אחרי זמן מסויים לרדת ל S ולאחר מכן (אם יהיה צורך) לרדת ל L? האם צריך להיכנס לירידה ב D או כבר בתחילת הירידה כדי לשלב הילוך נמוך יותר (S או D+הולד?)?

מה לגבי שימוש בבלמים? כמה זמן "אפשר" להחזיק את הדוושא לחוצה? זה צריך להיות מקטעים של מספר שניות לחוץ מספר שניות משוחרר?

תודה רבה!

פורסם

שמתכוונים לרכבים "חדשים" מתכוונים לרכבים מודרניים, גם רכב בן 10 שנים הוא רכב מודרני,

מה שצריך לעשות זה להגיע לירידה, לראות שהמדרון מאיץ את הרכב ולכן להוריד הילוך בהתאם לזוית הירידה, נאמר להילוך S ברכב אוטומטי, לא מספיק והאוטו ממשיך לרדת מהר מדי? להוסיף HOLD מה שינעל את הגיר על הילוך 2, ויגביל את המהירות למהירות סבירה, לפני הסיבובים עצמם להוסיף לחיצה של ברקס כדי להגיע למהירות מתאימה, כך לא ילכו הברקסים גם לאחר שעתיים של ירידה.

פורסם

אני חושב שבלימת מנוע ברכב אוטומטי הכרחית רק בירידות מאוד מאוד תלולות ומפותלות, בשאר המקרים מספיק בלימה נכונה.

אם אתה שואל מהי בלימה נכונה בירידות- לא בולמים לפרקי זמן ארוכים, במידה וכן צריך בלימה ארוכה- לעשות הפסקות של כמה שניות בבלימה כדי לתת לברקסים להתקרר וככה לא תגיע למצב שאתה שורף ברקס.

פורסם
היי לכולם!

אני רוצה לציין דבר אחד, לא כולם נוהגים ברכבים חדשים מהניילונים, יש כאלה שנוהגים ברכבים בני 10+ ( :roll: ), לכן אשמח אם תוכלו לתת גם עצות שהם לא בסגנון של "בעקרון היום אין צורך בבלימת מנוע כיוון שמערכות הבלמים מתקדמות ומספקות את מה שצריך.", עצה שהיא אולי טובה לרכבים חדשים (למרות שגם שם אני דיי בטוח שעדיין צריך לדעת לעשות בלימת מנוע ולהשתמש בו בעת הצורך).

אני גם נוהג במאזדה ויש לי כפתור הולד. מה סדר הפעולות שעלי לעשות על מנת לבצע בלימת מנוע אפקטיבית? האם לרדת מ D ל S? או ב D ללחוץ הולד ואז אחרי זמן מסויים לרדת ל S ולאחר מכן (אם יהיה צורך) לרדת ל L? האם צריך להיכנס לירידה ב D או כבר בתחילת הירידה כדי לשלב הילוך נמוך יותר (S או D+הולד?)?

מה לגבי שימוש בבלמים? כמה זמן "אפשר" להחזיק את הדוושא לחוצה? זה צריך להיות מקטעים של מספר שניות לחוץ מספר שניות משוחרר?

תודה רבה!

שלום

כל רכב וסידור ההילוכים שלו - עליך להכיר את הרכב.

הסידור בחלק מן המכוניות היה שיש כפתור HOLD שמוריד אוטומטית מהילוך היתר (4 או 5) להילוך נמוך יותר.

יש רכבים שבהם ה- HOLD 'מחזיק' את ההילוך שבו אתה מצא כיוון שדרך ידית ההילוכים אין אפשרות לשלוט בכל ההילוכים.

ויש רכבים שבהם יש 'טיפטרוניק' שבהם קל יחסית לנעול את ההילוך ע"י מעבר לשליטה ידנית (מידית ההילוכים או מההגה - תלוי ברכב).

כללית, הרעיון הוא להשאר בהילוך נמול יחסית למהירות הרצויה ולתלילות הירידה. אם אתה רואה שהרכב מאיץ בהילוך שאתה נמצא בו זה סימן שההילוך גבוה מידי - לחיצה קלה על דוושת הברקב והורדת הילוך תפתור הבעיה - המנוע יתייצב על טורים גבוהים וימנע את ההאצה של הרכב.

את האמת - מאד פשוט. צריך רק לנסות ולא להגיע למצב שבו אתה צריך לבדוק את זה בפעם הראשונה במקרה חירום.

זה נכון להרבה מצבים קיצוניים כגון בלימת חירום - רוב הנהגים אינם מבינים את יכולת הבלימה של רכבם ולכם במקרה חירום לא יוכלו לבדלום בשיא העוצמה האפשרית.

לגבי תלילות הירידה - זה לא רק תלוי רק בתלילות אלא גם בעומס הרכב - רכב עמוס יהיה קשה יותר לבלימה. אני מעריך שגם זה היה אחד הגורמים העיקריים לאיבוד הבלמים שכן הרכב היה עמוס ב-9 נוסעים (!!) וכנראה גם קצת מטען. חשיבה מראש ותכנון המהירות היה יכול להשאיר את המשפחה בחיים.

פורסם

לאלה שאומרים שמספיק בלימה נכונה ולא צריך את המנוע, זאת בעיה.

באמת שעדיף להגביל הילוך ושתצטרך כמה שפחות את הבלמים בשביל שהסיכוי שתגיע למצבי חירום כאלה יפחת ככך הניתן.

זה נקרא שליטה ברכב שלך ועדיף לא לתת עצות של "מערכות הבלימה מתקדמות ומספקות" שאומרות בדיוק ההפך - לתת לרכב לשלוט בך.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

רוב הרכבים האוטומטים מאובזרים בתיבות הילוכים אשר מאפשרות לרדת להילוך נמוך

ההמלצה היא לנצל כוח מנוע על ידי שינוי ההילוך בו אנו נמצאים ולשלב הילוך נמוך יותר.

ברכבי בעלי תיבות הילוכים חכמות (טיפטרוניק/בורר הילוכים) ניתן לשלות ממש על ההילוך ולהורידו מ 5-6 עד 2-3

(ההילוך המומלץ לירידות)

ברכבים בעלי תיבות הילוכים אוטומטיות רגילות יש בד"כ הילוך 3 ו 2 כך שזו הדרך,

פרט לזה השימוש בכוח המנוע יעזור לנו לשמור על הבלמים.

גיא משברולט

פורסם

תיבות הילוכים אוטומטיות החכמות ביותר יודעות לבד להוריד הילוך ולשמור אליו במשך כל הירידה.

בציבות אוטומטיות הרגילות ניתן להגביל הילוכים (כפתור OD, מצבים L,2,3,4).

בחלק מתיבות יש מצב טיפטרוניק ולא ניתן להגביל הילוכים במצב אוטומטי, לכן עוברים למצב ידני ושמים את ההילוך הנכון.

בכל אופן, צריך לשמור על הילוך שמאפשר לינסוע בירידה במהירות חוקית מבלי כל הזמן ללחוץ על ברקס (אלא להוריד את המהירות לפי הצורך בלבד לפני פניות ו/או בהתאם תנאי הדרך). ברוב הירידות שדורשות בלימה, בד"כ הגבלה להילוך 3 (בגיר 4 הילוכים) או הילוך 4 (בגיר 5 הילוכים) או הילוך 5-4 (בגיר 6 הילוכים). הילוך צריך לבחור בהתאם לרכב ויחסי העברה בגיר, כל שבירידה תסעו בלי ללחוץ על הגז או ברקס (אני מתכוון בלי להחזיק ברקס במשך כל הירידה שזה עלול להיות מסוכן כאשר הבלמים יתחממו).

עוד לא יצא לי לרדת ירידות על הילוך 2 בגיר 4 הילוכים (חוץ ממקרה אחד שהיה פקק וכולם נסעו על 20-10). כדי לנסוע 70-60 (כחוק באותם המקומות) ללא גז וברקס מספיק לי לרוב הילוך 3 בגיר 4 הילוכים או 4 ב5 הילוכים.

יחד עם זאת צריך לזכור שתיבת הילוכים אינה בלמים. כדי להוריד מהירות משתמשים בברקס, כדי לשמור על מהירות קבועה נמוכה משתמשים בתיבת ההילוכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך בדיוק אפשר להעביר בתיבה אוטומטית נטו תוך כדי ירידה להילוך 2 או L וכל מה שצויין פה? אתם לא חושבים שזה נזק רציני תוך כדי נסיעה לגיר?תוך כדי נסיעה להעביר בתיבה אוטומטית זה נראה לי מתכון להריסת גיר אוטומטי.

• תוכן חדש...