Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לפוסט שלי מהפורום המשפטי,

אחרי שהרכב מלפני התחיל להתפרק באמצע כביש מהיר והעיף חלקים על הרכב שלי נוצרו כמה פגיעות בחלק הקדמי, למזלי זה מסתכם רק בקילופי צבע.

סרטון של המקרה:

איזה אפשרויות יש לי לתיקון הפגיעות בצבע ולהחזיר למצב "חדש" ללא צביעה של כל החלק עצמו?

ואם יש לכם המלצה לעסק מסוים שיודע לעשות תיקון מקומי איכותי ובצורה שלא יראו שנעשה תיקון.

מצורפות תמונות של החלקים שנפגעו

IMG_20170228_175041.jpgIMG_20170228_175058.jpgIMG_20170228_175200.jpgIMG131.jpgIMG246.jpg:

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

אני רוצה להסיר שריטות מרכב בצבע כחול מטאל.

רציתי לשאול איך לעשות את זה ומה מומלץ ?

אני יודע שיש טוש מיוחד שמתאים לכל סוגי הצבעים ויש גם צבע לק .

תודה.

פורסם

הטוש מטשטש טוב אם השריטה היא קלה מאוד,אם השריטה עמוקה אך לא ארוכה אפשר לתקן עם מכחול,ואת הצבע לקנות מפחח או מאמזון/EBAY לפי קוד הצבע של הרכב שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי חברים,

מדובר ברכב של ההורים שלי שהוזנח מאוד לאחרונה. (כרגע במעבר דירה אז ניקיון הרכב לא נמצא בראש סדר העדיפויות.)

היום יצא לי לנהג בו ומעבר לטונה לכלוך שקיים עליו ראיתי את הזוועה הזאת.

אין לי מושג מה התקלף ועד איזו רמה זה הגיע אבל זה נראה עמוק, כל המשטח האפור הזה שרואים מרגיש מאוד מחוספס.

עד כמה זכור לי, המפגע היה נראה כמו הקילוף הקטן בצד ימין למטה, מפה לשם כנראה הדרדר למצב היום.

איך מטפלים בזה? ואיך לדעתכם זה נגרם?

הרכב נשטף רק על ידינו ורק עם מים, בלי סבון כלים וכל מיני חומרי בית.

הקילופים האלו נמצאים ממש מעל הגלגל האחורי.

נ.ב

כל החום בתמונות זה בוץ.

20170305_182454.jpg20170305_182501.jpg

פורסם

10qw9yp.jpg

אז היום ירדתי לרכב אחרי שרכשתי אותו אתמול וראיתי שפשוף בצד הימני של הדלת, ככל הנירא איזה חלאה שרט אותי מיציאה מחניה...

אשמח לדעת אם יש אפשרות לעשות משהו בנוגע לשפשוף - זה נירא כאילו הוא חדר את הצבע... אבל אתם המקצוענים ואשמח לקבל חוות דעת מה אפשר לעשות

תודה

פורסם

@אלכס נמרמן

פוליש? אתה בטוח? השפשוף די עמוק חדר את הצבע אני לא יודע למה בתמונה זה לא נירא כזה...

ואם זה כן אפשרי, כמה יכול לעלות פוליש כזה והיכן עושים?

פורסם
@אלכס נמרמן

פוליש? אתה בטוח? השפשוף די עמוק חדר את הצבע אני לא יודע למה בתמונה זה לא נירא כזה...

ואם זה כן אפשרי, כמה יכול לעלות פוליש כזה והיכן עושים?

יכול לעלות באזור 150-200 לאזור כל הדלת והכנף האחורית. אם יהיה צריך לעשוץ תיקון צבע אז אםשר גם לסדר את זה.

אם לעשות גם את שאר האוטו זה יעלה יותר.

אני מבצע פוליש ותיקונים כאלו. אתה יכול לשלוח הודעה פרטית ונתאם אם תרצה.

פורסם (נערך)

אני פוחד לעשות פוליש ידני גם כי אין לי נסיון בזה וגם כי הרכב הוא חדש יחסית (פחות מחודשיים).

הדרך הכי טובה לדעתי היא לעבוד מהשיטה/חומרים הכי פחות אגרסיביים עד לאגרסיביים יותר במידה ואלו לא פעלו. עד שמוצאים מה עובד. להתחיל עם מים חמים עם סבון אם זה סתם צבע שנזל והתייבש לפני יום-יומיים והשכבה שלו חלשה ודקה. אחרי זה לעבור ל IPA אם זה לא עזר. אחרי זה מסיר שומנים מסוג כלשהו, אבל לא מאלה של סנו, הקשים מאד. אלא דגריזר שמיועד לרכב. יש חומרים מסירי-סיליקון/שומן ספציפיים גם -- כמו מסיר חרקים וזפת, זה יש גם באוטוסטור ומלא חנויות. עשיתי בגוגל car adhesive remover ‬‏. השלב הבא אם כל זה לא פועל זה טרפנטין, בד"כ הוא זה שיעשה את העבודה. צריך למרוח אותו בזהירות רבה בקצה של מטלית מיקרופייבר ולא מטלית רגילה שתשאיר סיבים כמובן. להשתדל למרוח אך ורק על הבליטה של הצבע ולשפשף ממש בעדינות ושיהיה ליד שפריצר או סמרטוט מים להעיף חומר עודף. כמובן שצריך לתת לחומרים האלו קצת זמן לשהות על הצבע, חצי דקה, דקה, שתיים, תלוי מאד. להסתכל כל הזמן שלא פוגע בצבע מסביב. ברגע שמתחיל לרדת הצבע של ה BLOB אז זה סימן טוב כבר, שהחומר פועל. אם כל אלו לא פעלו אז משתמשים באצטון או טינר, שהם נחשבים לחומרים חזקים מאד.

יכול להגיד לך שניסיתי אצטון על טיפות לכה שנזלו קצת והתייבשו, לאחר יום, הוריד אותן מהר. לגבי BLOB או בליטה קשים שהתייבשו כבר במשך כמה שבועות...צריך לתת בהחלט לחומר להשפיע מעט, אבל הוא מסיר את הבליטה. אסור לתת מצד שני לחומר לשבת יותר מדי..הוא יכול לחדור דרך הצבע. בטינר ואצטון באמת יש להשתמש בזהירות, אבל הם עושים את העבודה. למרוח רק על הבליטה, לשפשף בעדינות, לתת להם לעבוד קצת, לראות שאכן מורידים, ואם יש צורך לחזור על התהליך.

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
פורסם

חברים יקרים שלום

היום בחניון של קניון הזהב בחור נחמד שלא יודע מה מניעיו לקח מפתח ופשוט חרט על כל צד ימין של הרכב .

חלק מהשריטות ירדו בפוליש גס ה2 הרציניות לא ירדו .

הרכב שלי גולף 2016 חצי שנה על הכביש זה מפריע לי בעין אבל איני רוצה לצבוע את הדלת גם הרכב יחסית חדש ובצביעה של דלת יהיו הבדלי צבע.

האם יש פתרון אחר , אנשים מקצוענים שיכולים לעשות טיפול מקומי?

WhatsApp Image 2017-03-15 at 13.08.06.jpeg

• תוכן חדש...