Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל נקטול 2 דברים

אחד, עשיתי חיפוש ולא מצאתי משהו שעזר לי בכלל

דבר שני, לכל האנשים שטוענים על הרכב שהוא "חרא" אם אין לכם עצה טובה אל תגיבו, תודה.

יש לנו במשפה זוג אקסנט, אחת נקנתה ב96 והשניה לפני כמה חודשים. שתי המכוניות עשו ממוצע של 12 קילומטר בליטר כשרוב הנסיעות הן בעיר, אז את המיתוס על האוטו הבולע דלק שברתי לכם.

הבעיה שבשבועיים האחרונים היונדאי ה"חדשה" התחילה לעשות 8 קילומטר בליטר.

אז שנת 96 גיר רגיל, מנוע יחסית חדש מיבוא שנתיים על הרכב עשה כ70 אלף.

מטופל, אין נזילות, אין רעשים, לא אוכל שמן או מים.

לא נדלקה נורית "בדוק מנוע" או כל אחת אחרת.

אני נהג יחד על הרכב ודפוס הנהיגה לא משתנה (רגוע ומתון).

יש פילטר פתוח ונשם שהיו עוד לפני הבעיה.

יש מערכת של כ2500 וואט ואני שומע לפעמים בווליום גבוהה (אמרו לי לרשום את זה).

בדקו את הרכב במוסך, וכן ראו שהוא זולל דלק אבל לא יכלו לומר לי מה הבעיה, ואז זה התחיל בתחליף ממיר קטליטי, תחליף חיישן למדה, תעשה ניקוי אינג'קטורים, תבדוק חיישנים מסביב..... הרשימה טופחת והכסף מצתבר.

עצות שימושיות?

יש לי 205 סיבות לאהוב אותה :silly:

פורסם
קודם כל נקטול 2 דברים

דבר שני, לכל האנשים שטוענים על הרכב שהוא "חרא" אם אין לכם עצה טובה אל תגיבו, תודה.

יש לנו במשפה זוג אקסנט, אחת נקנתה ב96 והשניה לפני כמה חודשים. שתי המכוניות עשו ממוצע של 12 קילומטר בליטר כשרוב הנסיעות הן בעיר, אז את המיתוס על האוטו הבולע דלק שברתי לכם.

בדקו את הרכב במוסך, וכן ראו שהוא זולל דלק אבל לא יכלו לומר לי מה הבעיה, ואז זה התחיל בתחליף ממיר קטליטי, תחליף חיישן למדה, תעשה ניקוי אינג'קטורים, תבדוק חיישנים מסביב..... הרשימה טופחת והכסף מצתבר.

עצות שימושיות?

הבעיה יכולה להיות גם פשוטה יותר, כגון פלאג שהלך לעולמו או חוט הצתה קרוע, שגורם לרכב להתאמץ יותר ולזלול יותר. האם יש שינוי באופן הסחיבה של הרכב?

אגב לאמא לי יש אקסנט LS 97. והיא אוכלת לה 1 ל 14

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

תשתדל להעלות את בדיקת ארבע הגזים לרכב

האם טמפ המנוע קבועה ?

כמה זמן לוקח לרכב להגיע לטמפ עבודה בבוקר ?

האם בדקת לחץ אויר בצמיגים ?

האם בדקת את מסנן האויר ?

האם אתה מתדלק קבוע באותה התחנה ?

האם המצמד תקין?

תענה על כל אלה

ולאחר פרק את מצתי הרכב צלם והעלה

פורסם
הבעיה יכולה להיות גם פשוטה יותר, כגון פלאג שהלך לעולמו או חוט הצתה קרוע, שגורם לרכב להתאמץ יותר ולזלול יותר. האם יש שינוי באופן הסחיבה של הרכב?

אגב לאמא לי יש אקסנט LS 97. והיא אוכלת לה 1 ל 14

מסכים לחלוטין !

לפני שמחליפים רכיבים יקרים רצוי קודם להחליף חלפים זולים שאני מאמין שבהם הבעיה.

קודם תחליף את ארבעת הפלאגים (20 ש"ח לכל פלאג) ואם זה לא יעזור אז תחליף את חוטי ההצתה (בערך 250 ש"ח).

אני מאמין שהבעיה תיפתר אבל במידה ולא אז זה הזמן לשקול החלפה של הרכיבים שאמרו לך.

בברכה,

קובי.

פורסם

פילטר פתוח חדש לחלוטין ונקי

האוטו סוחב יותר מיפה, נוסע ממש טוב וזריז

מגיע לטמפרטורת עבודה בדיוק באותו זמן שלקח לו תמיד

מצמד בן שנה אולי..

מתדלק תמיד באותו מקום

אוויר בודק אחת לשבוע

חוטי הצתה לא כאלה חדשים ופלאגים אולי צריך להחליף... מחר אני אפרק ואבדוק, אבל זה לא נראה לי הגיוני כזו צריכת דלק בגלל פלאגים וחוטי הצתה, מכונאות רכב ממש ממש לא מקצוע זר לי, עבדתי בזה לא מעט, אמרתי אולי מישהו נתקל בבעיה דומה.

פורסם
קודם כל נקטול 2 דברים

עצות שימושיות?

איך הסחיבה של הרכב נשארה אותו דבר?

האם בבוקר לוקח הרבה זמן לשעון חום להגיע לחצי? או לסירוגיון כשאתה נוסע בכביש פתוח החום מנוע יורד?

והחלפת את כל הדברים האלו?

ואם כן, אני מקווה ששמו לך חיישן חמצן חדש לא סיני (או יפני או BOSCH או מקורי).

אם החוטי הצתה לא נראים משהו כדאי לך לשים חדשים ורק מקורי (עולים בערך 200 כולל מע"מ)

ועל דרך להחליף את הפלאגים.

האם שמת לב שמשהו כן השתנה חוץ מהצריכת דלק?

פורסם
פילטר פתוח חדש לחלוטין ונקי

האוטו סוחב יותר מיפה, נוסע ממש טוב וזריז

מגיע לטמפרטורת עבודה בדיוק באותו זמן שלקח לו תמיד

מצמד בן שנה אולי..

מתדלק תמיד באותו מקום

אוויר בודק אחת לשבוע

חוטי הצתה לא כאלה חדשים ופלאגים אולי צריך להחליף... מחר אני אפרק ואבדוק, אבל זה לא נראה לי הגיוני כזו צריכת דלק בגלל פלאגים וחוטי הצתה, מכונאות רכב ממש ממש לא מקצוע זר לי, עבדתי בזה לא מעט, אמרתי אולי מישהו נתקל בבעיה דומה.

צר לי לבשר לך ידידי... אבל לתקינות הפלאגים וחוטי ההצתה השפעה ישירה וחזקה !!! על צריכת הדלק.

תרשה לי להסביר.

רכב תקין נוסע כשארבעת הבוכנות מבצעות בעירה ודוחפות קדימה.

ברגע שפלאג לא תקין או שחוט הצתה פרוץ אז אותה בוכנה שמחוברת לפלאג/חוט הצתה לא מבצעת בעירה ולמעשה לא דוחפת קדימה את הרכב. הבעיה היא... שאותה הבוכנה ממשיכה לצרוך דלק בדיוק כמו קודם (הפעימה הראשונה במנוע ארבע פעימות היא יניקה שבה בכל מחזור של הבוכנה נכנס פנימה דלק מהול באויר). בגלל שאותה הבוכנה לא דוחפת קדימה אתה נאלץ ללחוץ חזק יותר על דוושת הגז כדי שהרכב יאיץ וכתוצאה מכך מזרים יותר דלק לבוכנות (גם לבוכנה שלא מוצתת). בעצם, המנוע עובד על 75% מהיכולת שלו למרות שצריכת הדלק היא על 100%.

עכשיו תחשוב מה קורה כששני פלאגים או חוטי הצתה אינם תקינים.

אני רוצה להגיד לך שפעם הגעתי למצב שבו שלושה חוטי הצתה היו פרוצים (בעצם המנוע נוסע על בוכנה אחת) ומיכל דלק כמעט נגמר לי בנסיעה מרמלה לרמת גן וחזרה.

תחליף פלאגים מהר ותבדוק האם הבעיה נעלמה. במידה ולא אז כדאי שתחליף גם את חוטי ההצתה.

בברכה,

קובי.

פורסם

קובי. עבדתי במכונאות כמה שנים, למה אתה מסביר לי איך מנוע עובד?

בכל אופן.. במקרה שאתה מתאר המנוע היה מקרטע ומוציא עשן.

במקרה שלי הוא לא עושה חצי בעיה או צליל שלא אמור לעשות. נוסע כמו שד.

אני הולך על חיישן למדה, בנוסף לפלאגים שאחליף מחר ואם חוטי הצתה לא תקינים אז גם אותם.

פורסם

עוד משהו קטן ששכחתי ועלול להשפיע מאוד על צריכת הדלק ולעלות את ה-CO (במיוחד ביונדאי זה מחלה) זה שסתום הקניסטר.

תעשה לו ביטול זמני תנתק את הצינור שלו מהסעפת ותשים פקק בסעפת, סע כמה ימים ותראה אם צריכת הדלק השתנתה למצבה הקודם.

• תוכן חדש...