Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 6 1.4 TSI - מעבר לשמן 5-30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר בגולף tsi 122 כ"ס.

בטיפול הראשון והיחיד הוחלף שמן לשמן סונול בדרגת צמיגות 5-40.

כיום השמן הבא: http://www.castrol.com/castrol/extendedsectiongenericarticle.do?categoryId=9033115&contentId=7061122 - קסטרול slx סינטטי בדרגת צמיגות 5-30 זמין במוסכי צ'מפיון. בקישור לאתר קסטרול כתוב בין היתר שהוא פותח בצמוד לפולקסווגן, שהוא מתאים במיוחד למנועי tsi, שברוב המכוניות שיוצאות מהמפעל זה השמן שממלאים ושאר קישקושים.

השאלה שלי פשוטה - האם יש טעם לשמן הנ"ל ולצמיגות 5-30 הנ"ל בטיפול 10k שאוטוטו מתקרב ולאור העובדה שאנחנו על סף הקיץ המעיק? מה שבטוח הוא שבטיפול הבא אני לא רוצה להישאר עם השמן של סונול, לאחר שיחה עם מחלקת השירות של צ'מפיון, בה ביקשתי מסמך של היצרן שמאשר שימוש בשמן, הנציג החל לתת לי הסברים מעגליים ללמה השמן מאושר, וכשהבנתי שאין עם מי לדבר אמרתי יפה תודה וניתקתי.

אשמח לדעתכם

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבדוק בספר הרכב , יש רשימת שמנים מאושרים , ככל הזכור לי 5-40 הוא המאושר ולא 5-30.

מה שכן גם בעיני לא מוצא חן כל העניין עם השימוש בסונול ועוד משהו : אצלי (רכב זהה לשלך) יש במחשב הרכב(ניתן לקרוא עם VAGCOM) ערך לגבי איכות השמן , לפני הטיפול הראשון הערך שהופיע שם היה oil quality=good לאחר הטיפול הערך השתנה ל oil quality=poor זהו ערך שניתן לכיוונון ולדעתי המוסך שינה מ good ל poor (אין לי מושג למה)

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

בעלון שמצורף לספר הרכב רשום במפורש שניתן להשתמש בשמן 5-30, אך גם רשום שניתן להשתמש בשמן 5-40.

בגדול אני יודע מניסיון עם גולף 4, גולף 5 ועכשיו עם גולף 6, שבכולן השתמשו עד כה בשמן בדרגת צמיגות 5-40, אולם מכירת המלאי של שמן ה-5-30 הספציפי היא די חדשה, ראיתי פוסט קודם שגם עסק בנושא ולו מילאו את השמן המדובר במוסך בבני ברק. בטיפול הראשון עליו דיברתי שאלתי לגבי שמן 5-30 ונציג השירות אמר לי שלא ממלאים את הצמיגות הזאת ברכב, אבל בכנות - אני לא מתייחס למה שנציגי השירות אומרים כי הם לצערי (לפחות בחלקם) לא יודעים על מה הם מדברים ולא טורחים להתעדכן. הם רואים עצמם קודם כל אנשי מכירות ורק אחרי זה נציגי שירות ולא להיפך (כמו בכל תחום בערך במדינה הזאת) וחבל.

כעיקרון יצרן הרכב מאשר שימוש בשמן הנ"ל, השאלה היא האם השינוי בדרגת הצמיגות תטיב עם המנוע. כעיקרון כאמור יש אישור מהיצרן להשתמש בו.

אגב - מחר רכב נלקח להחלפת מצמדים, אבל את זה אעדכן בפוסט שפתחתי שנוגע לכך.

פורסם

כמו שרשמתי לא פעם ולא פעמיים, נושא השמנים בעייתי מאוד גם בקרב אנשי המקצוע וכל מיני מיתוסים ודעות ישנות כבר לא תקפות בעולם השמנים ועידן המנועים הנוכחי. עם כל הכבוד לשירות הטכני של צ'מפיון הייתי מעדיף לחקור את הנושא בצורה עצמאית ולהתבסס על ספרות יצרן וספרות טכנית \ מחקרית מאשר איש שירות כזה או אחר.

אם יצרן הרכב מאשר שמן 5W30 אז אין מניעה להשתמש בו והוא יהיה עדיף על פני שמן 5W40 בהיבטים של ביצועי המנוע והפחתת צריכת הדלק והמזהמים. חשוב לא פחות לבחור שמן מיצרן איכותי שעומד במפרטים הספציפיים הנדרשים לרכבך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר שלום,

כפי שציינתי גם אני, אני פשוט לא סומך על "אנשי המכירות/יועצי שירות" בצ'מפיון, כי חלק מהם, לא יודע אם רובם, מחציתם, מעטם... לא מקצועי ופשו לא מספק תשובות לשאלות מאוד בסיסיות. כשהתלוננתי על כך שמילאו לי חצי משהו כמו חצי ליטר שמן עודף במנוע, במקום להגיד לי ישר "בוא נבדוק", היועץ רב איתי בטלפון. כששאלתי על עמידת השמן של סונול בתקני היצרן נאמר לי "כל יום יוצאים לי מפה 60 רכב עם השמן, איזו בעיה יכולה להיות איתו?ֿ". כשהתקשרתי ל-"מחלקה הטכנית", ושאלתי אם יש מסמך מהיצרן שמאשר שימוש בשמן סונול, הרי הוא השמן שמשתמשים בו ברוב מוסכי היבואן, קיבלתי תשובה מעגלית והבנת שאין עם מי לדבר.

היצרן מאשר את השימוש בשמן הספציפי של קסטרול שציינתי, אני מעוניין להבין האם יש "סכנה" למנוע בשימוש בצמיגות המדוברת בישראל, על אף שזה נשמע מגוחך, הרי מאזדה ופורד למשל משתמשות בשמן בצמיגות המדוברת כבר המון שנים ולא שמעתי על איזה מנוע ששבק בגלל שימוש בשמן בצמיגות המדוברת.

אני שואל כדי להיות שקט במאת האחוזים, ובגלל זה גם לא רוצה לשמוע את דעתם המלומדת של מומחי צ'מפיון.

תודה

פורסם

בפעם המי יודע כמה שאני רושם את זה, ישראל היא לא מדינה חמה ורובה בעלת אקלים ים תיכוני. אם יצרן הרכב אישר שמן 5W30 ולא התנה זאת באף סייג - אין כל בעייה ושמן כזה יהיה עדיף על שמנים צמיגיים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואוסיף: ספר הרכב באנגלית :wink:

איתמר.

פורסם
הרי מאזדה ופורד למשל משתמשות בשמן בצמיגות המדוברת כבר המון שנים ולא שמעתי על איזה מנוע ששבק בגלל שימוש בשמן בצמיגות המדוברת.

למה, המנוע שלך משתמש באותה טכנולוגיה של המנועים שהזכרת? האם המנועים האלו אמורים לעבוד באותם תנאי עבודה של מנוע מוגדש?

האישור להשתמש בשמן כזה לא יסתמך על ההשוואה שהבאת.

פורסם
למה, המנוע שלך משתמש באותה טכנולוגיה של המנועים שהזכרת? האם המנועים האלו אמורים לעבוד באותם תנאי עבודה של מנוע מוגדש?

האישור להשתמש בשמן כזה לא יסתמך על ההשוואה שהבאת.

לא,

אבל בגולף 5 1.6 ליטר שלי שהיא לא מוגדשת, יש אישור להשתמש בשמן הנ"ל.

ואוסיף: ספר הרכב באנגלית :wink:

איתמר.

אין מצויין בספר הרכב, אלא רק ברשימת שמנים שצ'מפיון מספחת אליו. נראה כי השמן המדובר נועד לשימוש במנועי v10, v6 או דיזל של הקונצרן, דבר שמאוד מאוד תמוה.

הרשימה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=396080&page=2 (בעמוד השני).

מה דעתכם? נראה שהיא ארכאית לגמרי!

אני עורך כי עכשיו שמתי לב שבקיטלוג ה -"מודרני" - מנועים החל משנת 2000 - יש ככה או ככה אישור להשתמש בשמן 5-30, אז זה עונה ל- passat04. בקיצור סלט, מה הכוננה "מנועים משנת 2000" ?! מנועי tsi הם משנת 2000 מחד, אבל אני סבור ששימוש בשמן בתקן 504/507 מאושר בהם מאידך...

פורסם

מדובר בגולף tsi 122 כ"ס.

אבל בגולף 5 1.6 ליטר שלי שהיא לא מוגדשת, יש אישור להשתמש בשמן הנ"ל.

לא הבנתי, לגבי איזה גולף פתחת את השרשור הזה? לאיזה גולף התייחסת לאורך כל השרשור הזה?

פורסם

סליחה אם נוצר בילבול.

הכותרת והפוסט כולו מוקדש לגולף 6 מוגדשת כפי שמצויין בכותרת.

את הגולף 5 שלנו (רכב נוסף במשפחה) הבאתי כדוגמא לרכב לא מוגדש, בו אפשר לעשות שימוש בשמן 5-30.

בכל אופן לגוף העניין - נכון שכל רשימת השמנים שהבאתי, ושמצורפת לספר הרכב בגולף 6 שלנו שהיא בת פחות משנה, נראית ארכאית ולא מעודכנת?

נכנסתי על הדרך לאתר של קסטרול שנותן להתאים שמן לסוג הרכב, והפלא ופלא גם לגולף 6 1.4tsi וגם לגולף 5 1.6, לשתיהן מתאים הקסטרול slx 5-30 בתקן 504/507. אז איך לפי מה שצ'מפיון כותבים באותו עלון, התקן מתאים רק לאיזה שלושה מנועים איזוטריים?

פורסם
היי, מצורף מסמך רשמי של הייצרן.

מרק , קוד המנוע של פותח השירשור (ושלי ) אינו מופיע במסמך (CAXA) כך שאני לא משוכנע שניתן להתבסס עליו , מהיכן זה לקוח מ VW אמריקה ?

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

המסמך הינו מתוך ספרות הייצרן ובלי שום קשר ל-VW אמריקה או קנדה ונכון עד לתאריך 2010.

תתייחס לנתוני המנוע כלומר מנוע בנזין עם FSI או בלי או TSI.

בדרך כלל ייצרן הרכב לא מפרסם המלצות לשמן מנוע בהתאם לקוד המנוע.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...