Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני מצלם בשביל הכיף, תחביב, לפעמים מקבל כסף על חתונות שמצלם בינתיים צילמתי 3 חתונות ומחר עוד אחת.

הגוף שאני מצלם איתו עדין זה הקנון 500D, ולרוב עם עדשה 50 ממ 1.4 ולפעמים שמזדמן לי 1.2 של ידידה.

השאלה היא האם כדאי להשקיע בגוף יותר טוב (אני מרוצה מאוד מהגוף של ה500D), או האם כדאי להשתדרג בעדשות באיכות

יותר טובה של קנון? מה אתם אומרים?

IMG_0993.jpg

nisva.jpg

heute.jpg

IMG_9594.jpg

פורסם

יש לי את 18-55 הסטנדרטית ועוד 55-250.

האם עדשות איכותיות יותר עדיפות על פני גוף טוב יותר?

אני מאוד מרוצה מה500D, ומסיבוב קצר על5D דור שני עם עדשות ברמה גבוהה של קנון היתי בהלם,

הבעיה שכרגע אני לא מסוגל להרשות לעצמי כאלו סכומים.

כל מה שאני מוציא על המצלמה זה ממה שאני מרוויח מהצילום שיוצא כ3000 ש"ח פלוס מינוס לחתונה (ולרוב משאיל גם מהידידה

את המצלמה כשהיא לא צריכה אותה).

פורסם

בסופו של דבר ההשקעה החשובה ביותר היא בכישורי הצילום שלך, אין תחליף לעין חדה וליד יציבה, אבל אם הצילום חשוב לך כדאי ללמוד את המקצוע באופן מסודר.

נראה לי שהשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אם אתה מתכוון להפוך את הצילום למקור הכנסה קבוע או לתחביב "כבד" או שמא בכוונתך להשאר חובב צילום. עקרונית ההשקעה החשובה ביותר היא בעדשות, ואפשר להעביר עדשות מגוף לגוף כל עוד מדובר במצלמות של אותו יצרן (היצרנים מחליפים תושבות לעתים רחוקות מאוד, על מנת לא לפגוע בלקוחות נאמנים שהשקיעו סכומים גדולים בעדשות). כל עוד היה מדובר בפילם 35 מ"מ זו לא היתה בעיה, אבל כיום, בעידן הדיגיטלי, נכנס לתמונה גם עניין ה-crop factor אשר גורם לצורך בסט עדשות שונה למצלמות עם חישן סטנדרטי ולמצלמות עם חישן קטן. ה-500D בעלת חיישן קטן.

לדעתי המאוד לא מקצועית, נראה לי כי עליך לקבל החלטה לגבי העתיד: אם אתה רואה את עתידך בתחום הצילום "רציני" החל בגוף full frame ובהמשך צבור עדשות מתאימות. אם נראה לך שמצלמות חיישן קטן יספקו את צרכיך, תוכל להשקיע כעת בעדשות אשר יתאימו גם לגופים עתידיים בעלי חיישן קטן שתרכוש בעתיד.

ועוד עניין אחד - האם השקעת בציוד פריפרי אחר כגון מבזק, חצובה ועוד פריטים רבים שלהם אתה עשוי להזקק אם תתמיד לצלם בצורה מקצועית או חצי מקצועית?

לגבי העדשה שבה אתה משתמש כעת - האם היא 50 מ"מ "אמיתית" (שקולה ל-80 מ"מ במצלמה עם crop factor 1.6) או בעדשה "שוות ערך" כלומר כ-30 מ"מ?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות, יש לי 50 אמיתית 1.4.

חצובה יש בירשותי, וגם מבזק יש לי קנון SPEEDLITE 430EX 2

אני לא חושב להכנס לתחום המקצועי, לפחות לא כעת דורש יותר מדי זמן שאין לי, טוב לי היכן שאני נמצא :lol:

פעם בכמה זמן חתונה לצלם וכל השאר בשבילי, ואבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד.

עכשיו קיבלתי בשעה הזאת עוד 2 הצעות לצלם אחד, לפתיחת חנות אופניים ואחד עוד חתונה של חברה של קריסטין.

פורסם

איזה כיף לך, אני מת על הצילומים של ה-50/1.4,

עדשה נהדרת.

יש כלל אצבע (לא חקוק בלוחות הברית...) שדורש עדשה רחבת זווית

עבור צילומי אירועים כגון חתונות, אני מניח שאתה משתמש בעדשת הזום

או שלחלופין, אתה נמנע מצילומים קבוצתיים בסגנון ים-תיכוני מצוי.

בקיצור, בחירה שלך.

מכיוון שה-50 יוצאת בערך 80 מ"מ, באופן אישי הייתי משלים עם איזו 24 מ"מ או 20 מ"מ,

אם הכיוון שלך הוא עדשות קבועות.

(לא מוצא שום סיבה להחליף גוף)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למרות ששדרוג של עדשות / פלאש ישפיע יותר על איכות התמונות, הייתי מחליף את ה-500 החובבנית במשהו קצת יותר רציני (אפילו משהו מיד שניה).

172

פורסם

השרשור מקביל בערך לשאלה האם לקנות מאזדה 2 או 3 או 6 או אולי בכלל ואן. השאלה היא מה צרכיון של חובב הרנו.

לפי התאור הוא מתעתד להיות "חובב רציני" כך שכנראה שעליו להשקיע הן בגוף יותר מתקדם והן בעדשות שיתנו לו יותר גמישות.

יתרה מזאת - בצילום ארועים סביר שיזקק ליותר מגוף אחד משתי סיבות:

1. לכל גוף עדשה שונה למטרות שונות.

2. גיבוי למקרה של תקלה.

מעבר לכך - בין ה-500D הבסיסית ל-5D המתקדמת (על שלל הוריאציות שלה) יש עוד מבחר לא קטן של גופי מצלמות עם טווח מחירים רחב.

לכן, אם הבחור מתכוון להתקדם הוא צריך לקבל שתי החלטות:

1. האם לבנות את הערכה שלו על בסיס ניקון או קאנון (יש יצרנים מצויינים אחרים, אולם לשני אלה מבחר התוספות הגדול ביותר, משל יצרנים שונים).

2. האם לבנות את ערכת העדשות עבור מצלמות crop או עבור מצלמת full frame.

רק לאחר קבלת החלטות אלה הוא יוכל לבחור בציוד המתאים לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצרכים שלי משתנים, זאת אומרת אני לא מפוקס על משהו אחד לדוגמא מקרו, או רק על אירועים (באירועים אני משתמש ב18-55)

שנותנת מענה לא רע, כמובן לא האיכותי אבל לא רע.

אני לא הולך לפתח מזה קריירה, מה גם מה שאני מרוויח מהצילומים זה מה שאני משקיע על התחביב הנ"ל (יש לי עוד תחביבים שצריך לחלק את הכסף בשבילהם ).

אני כנראה ישאר אם קנון (אלא אם אמצא דיל טוב יד שניה של חברה אחרת).

לגבי עוד גוף למקרה של תקלה יש לי אותה אחת :lol: פשוט אם עדשה אחרת 18-55 ואחת אם ה50 ממ הקבועה.

הכוונה היא בעתיד הרחוק ברגע שאני אסיים אם הלימודים ויוכל להרשות לעצמי אז אני מתכוון לקנות כבר Full frame,

זה שה500D היא חובבנית אני יודע, ובגלל זה נובע החוסר החלטיות שלי, כי ידוע לי בעתיד שאני רוצה מצלמה יותר טובה

אבל לא שווה להשיקע עכשיו על עדשות יותר טובות? או יותר נכון יותר איכותיות?

כי עכשיו לקנות גוף חדש זה הוצאה של מעל 10 אלף ש"ח, בעוד שעדשות איכותיות מיד שניה במצב טוב יעלו כמה אלפי שקלים

פחות.

דווקא אין לי בעיה אם צילומים קבוצתיים (נכון לא 300 איש אבל 50), את ה50 ממ קניתי לא מזמן חדשה מחנות שנסגרה, המחי

היה כמו מחיר של 1.8 בסביבות ה500 ש"ח אז הלכתי על זה :lol:.

עדשות קבועות תמיד טוב שיש, אבל אני לא רוצה לעשות אוסף עדשות, הכוונה ברגע שנכנסת עדשה איכותית, הישנה נמכרת לכסות קצת את ההוצעות.

הכוונה בקרוב לעבור גם להעביר את הצילום לתחביב השני וזה רכיבת אופני הרים.

השניים הראשונות צילמתי בחתונה עם העדשה 18-55 והאחרונה עם 50 ממ (זאת עם הפולקסוואגן)

IMG_4813.jpg

IMG_481.jpg

IMG_1042.jpg

פורסם
למרות ששדרוג של עדשות / פלאש ישפיע יותר על איכות התמונות, הייתי מחליף את ה-500 החובבנית במשהו קצת יותר רציני (אפילו משהו מיד שניה).

אתה קולט את הסתירה הפנימית שנמצאת במשפט הזה? :-D

"למרות שקנייה של X תשפר לך את איכות התמונה,

אני ממליץ שתקנה Y ותשלם הרבה יותר

רק בגלל שהגוף 'נחשב' לחובבני".

לאירועים, למשל, המגבלה של ידידינו היא ה-18-55, ולא הגוף.

ה-18-55 תיראה רע באותה מידה בדיוק על הגוף הכי יקר של קאנון.

- - - -

1.4 ב-500 ש"ח? פששש... חבל"ז.:-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה היה מחיר של פעם בחיים, השאיפה היתה לחסוך ל1.2 אבל מחירה לאחר הנחה בחנות עמד על 800 פרנק מה שלא רציתי להוציא.

ה1.8 לא היה לו בכלל, כולן עפו כמו לחמניות חמות :-D הוא אמר לי שהוא מכר אותן בסביבות ה55 פרנק, הוא יכל למכור במחירים

זולים כי הכל היה יבוא אישי אם בכלל או איך שהוא נפל לו במקרה.

פורסם

אתה נראה לי הולך להשאר עם גופי קנון X1.6

האם אי פעם מישהו מהלקוחות העיר לך על תוצאה שהוא לא אהב ? שמשהו היה חסר לו ?

אני אישית חושב שאם תקנה את ה 10-22 תמצא אפשרויות צילום רבות מאוד שלא חשבת עליהן.

אחרי זה היתי מחליף את הפלאש אולי אפילו ל600 החדש שיצא

אחרי זה אולי היתי מוסיף את ה60 כגוף ראשי ומשאיר את ה 500 גם לגיבוי וגם כי זה לא סביר כל רגע להחליף עדשה...

אבל אני מציע פה דרך ארוכה ולא בטוח שאם אתה לא מתכוון להיות מקצועי שזה שווה את כל הבלאגן הזה.

אתה היחיד שיכול להחליט מה מגביל אותך כרגע בצילום ולנסות לשפר את זה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שמע אני מצלם עם מצלמה פחות טובה משלך 450D וגם בזמנו כשהייתה לי את הבחירה בחרתי את הגוף הזול יותר מכיוון שמה שמגביל אותך לחלוטין זה לא הגוף לרוב זה יהיה יכולות הצילום שלך, אח"כ זאת תהיה הזכוכית ורק בסוף זה יהיה הגוף. אין ספק שההבדל בצילום עם גופים ישנים הוא היכולת צילום בלילה שהיא משמעותית פחותה יותר מגופים חדשים אבל כל עוד לא חסר לך ממש פיצ'רים כאלו וכמו מערכות זום מתקדמות אז הייתי ממשיך להשקיע בעדשות.

אני מצלם לאחרונה עם 24-105L וזו עדשה לא פחות ממדהימה ליום יום לטעמי.

אבי.

פורסם

הלקוחות לא העירו לי את האמת, לבסוף תמיד יש את הפוטושופ לליטוש.

אני אבדוק לגבי העדשות הנ"ל, כרגע התקציב לא מאפשר קניית גוף יותר יקר, אולי אז באמת כדאי להשקיע בעדשות ולראות אם

אלו אני מתשמש הכי הרבה ואת השאר למכור.

כנראה הבאה תיהיה 10-22 כמו שרשמו פה, לפעמים אני מרגיש שמשהו חסר לי בחלק מהצילומים, וזה החדות של התמונה.

פורסם

תלוי מאוד בצרכים ובדרישות שלך.

אני אישית עם 50D, קנון 10-22, קנון 17-55IS וה-50 1.4. בבית יש גם סיגמא 70-300 APO DG (שנרכשה ל-400D האקסית שלי) - פשוט זרוקה לה בחדרי, ללא שימוש או מעש.

מוצא את עצמי - ברב מוחלט של הזמן - נעזר בקנון 50 1.4, היא פשוט עדשה מעולה ביחס למחיר האטרקטיבי שלה. מאוד אוהב את החדות שלה והקלות שימוש בתנאי תאורה קשים / גרועים. לפעמים מצטער שהיא אינה מיוצבת, היה יכול להועיל - במידה ולא נעזרים בחצובה.

על הכוונת שלי יש את הקנון 70-200 2.8 IS ואולי גם קנון 85. את שתיהן מ-א-ו-ד אהבתי. אלה שדרוגים שאשמח (ואני מקווה) לעשות בשנה הקרובה מקסימום.

אם אתה רוצה עדשה שתחליף את הקיט - ללא ספק בחר בקנון 17-55IS. היא לא זולה לצערי, אבל עדשה מדהימה. לא מצטער לרגע על ההשקעה ומהעבר אליה - מהטמרון 17-50 שכולם אוהבים לשבח ולהלל (בעיקר תודות לצמצם 2.8 ומחיר זול).

פער האיכויות בינה לבין הקיט הוא עצום ברמות מטריפות. חדות מטריפה, איכות בנייה טובה משמעותית, צמצם נמוך ואקסטרה בסעיף הרוחב. רק קח בחשבון שבנוסף לעובדה שהיא יקרה (כפי שציינתי מעלה), היא גם כבדה משמעותית מהקיט. יש מי שמשקל לא "עושה" לו את זה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...