Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3 2003 שאלת אמינות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי תקופה ארוכה חזרתי לקדוח לכם :wink:

הייתי רוצה לברר מספר פרטים לגבי C3 דיזל.

מצאתי אחת עם 300K במגרש יד 3.

רציתי לשאול לגבי מה אורך החיים של הרכבים האלו במקרה והם מטופלים ברמה יחסית טובה...

בנוסף אני גומע מעל 55K בשנה, האם בכלל משתלם לי לקנות רכב דיזל לאור העלאת המחירים מחר...

ושאלה שלישית אני רואה שה-C3 דיזל בשנתון הזה לא הכי חזקה בשוק ידועה לכם הסיבה למה??

תודה

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

ברשותי אחת, מודל 2005 עם 220000ק"מ.

אני נוסע עם הרכב בצורה כמעט יומיומית את המסלול ת"א-י-ם (120ק"מ ליום), בנסיעה רגילה (מהירות תנועה ממוצעת ומעלה), כאשר הרכב צורך 1:22 ליטר לק"מ (מדידת כל תדלוק במשך שנתיים) ובמידה והייתי נוסע במישור בלבד הצריכה הייתה גם מעל ל-1:25.

מחירי הסולר די דומים לבנזין, לכן היתרון של ה-C3 הוא בצריכת הדלק הנמוכה.

סה"כ הרכב אמין, אך קח בחשבון כי יש לו 2 רכיבים יקרים יחסית שברכב של 300000 סביר שהוחלפו לאחרונה, או יוחלפו בקרוב והם משאבת הזרקה (3000ש"ח שיפוץ, כנראה שפי 2 חדשה) וטורבו (לא יודע מחיר אך סכום דומה לפחות).

כמו כן, יש 4 מזרקים שגם עלולים להתחיל לנזול ושיפוץ של כל אחד יהיה סביב 600ש"ח.

הייתי מניח שרכב בן 9 שנים, עם 300000ק"מ והולך לעשות עוד 55000 בשנה - אתה תהיה היד האחרונה שלו ולכן חשוב מחיר הקנייה (וחובה שהרכב יהיה מטופל היטב, כי גם רכיבים אחרים שלו עבדו קשה במהלך חייהם).

יכול להיות שחיסכון הדלק ישתלם, אך קח בחשבון את התקלות העלולות לבוא.

פורסם

אם אתה נוסע 50K בשנה ואפילו יותר,משתלם לך דיזל,אלו גם בערך ה ק"מ שצפוי לך בכאלה שנים,אך אני הייתי מנסה למצוא רכב פרטי,ולא ממגרש,במיוחד לא רכבים כאלו,הייתי בודק גם אוקטביה,רכבי הדיזל שלה מאוד מבוקשים,ואם תמצא שמור הוא יחטף מהר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקטביה דיזל שמורה בי"ם לא נשמע מתכון כל כך מוצלח להיות בעל הרכב להרבה זמן.

יש מצב טוב שהוא יגיע לחניה וימצא זכוכיות.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
אם אתה נוסע 50K בשנה ואפילו יותר,משתלם לך דיזל,אלו גם בערך ה ק"מ שצפוי לך בכאלה שנים,אך אני הייתי מנסה למצוא רכב פרטי,ולא ממגרש,במיוחד לא רכבים כאלו,הייתי בודק גם אוקטביה,רכבי הדיזל שלה מאוד מבוקשים,ואם תמצא שמור הוא יחטף מהר.

הפרט החשוב ביותר למה אני לא הולך עליה מלחתחילה אני גר בבאר שבע, הביטוח עולה המון וכמובן לא נעים לצאת בבוקר לגלות את הטסות של האוטו בלי האוטו...

יש לכם המלצות לרכב דיזל חסכוני בטווח של 14K-16K ש"ח??

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

בכזה תקציב מאוד קשה יהיה למצוא דיזל נורמלית,ועוד לאור הק"מ המאוד גבוהה שתעשה ניראה לי תבקר לא מאט במוסכים.

לדעתי כדאי לבדוק אולי יהיה שווה כלכלית לטווח ארוך לבדוק אופציות דיזל בליסינג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכזה תקציב מאוד קשה יהיה למצוא דיזל נורמלית,ועוד לאור הק"מ המאוד גבוהה שתעשה ניראה לי תבקר לא מאט במוסכים.

לדעתי כדאי לבדוק אולי יהיה שווה כלכלית לטווח ארוך לבדוק אופציות דיזל בליסינג.

אוקיי ומה אתם אומרים לגבי פאסאט דיזל 110 כ"ס 1998-2000 עם 200K בערך - יש כמה כאלה ומחיר יחסית נמוך....

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

300K הוא נסועה מכובדת לכל רכב שהוא. בנסועה כזאת במתחילים להתקלקל רכיבים שהיצרן לא תכנן שבכלל יצטרכו להחליפם במשך כל חיי הרכב.

הפאסאט עם 200K עשויה להיות עדיפה - אך תהיה יקרה לאחזקה בסדר גודל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני חושב שאתה תגלה מהר מאוד שאת החיסכון בדלק אתה מוציא על טיפולים.

לצערך הרב אתה עומד לנסוע המון אבל התקציב שלך לא מאפשר רכישת רכב נורמלי (אחרת לא היית מסתכל על C3 משנתון כזה).

אני ממליץ לך להתפשר ולרכוש אחד מרכבי המיני, בעסקת תשלומים.

אם תיקח את כל אחד מהרכיבים היקרים שיש לך ברכבי דיזל שכבר עשו 250K ומעלה, ומועדים להתפגר + מחיר הרכישה + בלאי מואץ של רכיבים ברכב שפשוט לא אמורים להגיע לכזה ק"מ, אתה תגיע מהר מאוד למחיר קרוב לזה של סוזוקי אלטו בת שנה - שלא נדבר על זמן במוסכים ובצד הדרך, בהמתנה לגרר.

או במילים אחרות: עדיף לשלם 500 ש"ח בחודש בתשלומים לחברת מימון, מאשר לשלם 500 ש"ח בחודש למוסכניק שלך.

פורסם
אני חושב שאתה תגלה מהר מאוד שאת החיסכון בדלק אתה מוציא על טיפולים.

לצערך הרב אתה עומד לנסוע המון אבל התקציב שלך לא מאפשר רכישת רכב נורמלי (אחרת לא היית מסתכל על C3 משנתון כזה).

אני ממליץ לך להתפשר ולרכוש אחד מרכבי המיני, בעסקת תשלומים.

אם תיקח את כל אחד מהרכיבים היקרים שיש לך ברכבי דיזל שכבר עשו 250K ומעלה, ומועדים להתפגר + מחיר הרכישה + בלאי מואץ של רכיבים ברכב שפשוט לא אמורים להגיע לכזה ק"מ, אתה תגיע מהר מאוד למחיר קרוב לזה של סוזוקי אלטו בת שנה - שלא נדבר על זמן במוסכים ובצד הדרך, בהמתנה לגרר.

או במילים אחרות: עדיף לשלם 500 ש"ח בחודש בתשלומים לחברת מימון, מאשר לשלם 500 ש"ח בחודש למוסכניק שלך.

קודם כל תודה על התגובות...

דבר שני אני מטפל ברכבים שלי בעצמי ומביא חלקים מ-VAG עצמם (יש קומבינות).

דבר שני מאחר ומחירי הדלק היום נסקו בטירוף אני לא רואה תועלת לקנות רכב שצורך 1-16 בנזין (חדש יחסית) לעומת רכבי סולר שבאחזקה תקינה ואיכותית ניתן לסחוט מהם גם 1-20 בשילוב נהיגה עם ילדים באוטו, ואישה פחדנית ליד.

אבל אני חושב שיש הגיון ברכב מיני אבל אני מוגבל פיזית לרכב כזה 202ס"מ גובה - ואחרי הפולו (כפרה עליה) אני לא יכול יותר לסבול נהיגה ברכב שהאורך הכללי שלו יותר קצר ממני.... :)

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

• תוכן חדש...