Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמספר ימים מילאתי תוסף לדלק BG 44K והתחלתי לשים לב שכאשר אני לוחץ על דוושת הגז ומאיץ את הרכב, ישנם רעשים מתכתיים (מעיין נקישות עדינות) מכיוון השסתומים (רק בהאצה).

בעבר גם היה את רעש הנקישות ואחרי שהוחלפו המצתים בטיפול שהתבצע לפני כ 20K ק"מ הנקישות כמעט ונעלמו.

הרכב עבר 138K ק"מ עד כה.

האם ישנו קשר לתוסף הדלק?

יש אפשרות לעשות משהו כדי להשתיק את הנקישות האלו? האם זה מעיד על איזשהי בעיה?

תודה לעוזרים!

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

מישהו?

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

יכול להיות שהשמן כבר פחות צמיגי והגיע זמן להחליפו.

יכול להיות גם שיש צורך להחליף פלאגים שוב.

באופן כללי כל התוספים האלה עושים יותר נזק מתועלת - יכול להיות שמה שאתה שומע זה פיח ולכלוך הנשרף עקב הוספת התוסף.

מה שגורם לצלצולים מהשסתומים בסל"ד גבוה/מתגבר.

כעיקרון הוספת התוסף יכול לפגוע בתפקוד הממיר הקטליטי - כמובן שמדובר בשימוש קבוע.

אם הטיפול הבא כבר קרוב תנסה להקדימו - להחליף שמן ולבדוק/להחליף פלאגים ( ע"פ הצורך).

ולדעתי האישית - תמנע משימוש בתוספי הדלק.

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

אם הטיפול הבא כבר קרוב תנסה להקדימו - להחליף שמן ולבדוק/להחליף פלאגים ( ע"פ הצורך).

ולדעתי האישית - תמנע משימוש בתוספי הדלק.

אלי.

אבל אם יש פיח ולכלוך במערכת הדלק, במנוע, במצערת וכו' אז אין לך איך לנקות את זה אלא דרך תוסף.. בשימוש מתון של פעם בכמה חודשים/פעם בשנה נראה לי שזה דווקא עוזר לשמור על הרכב תקין

פורסם

יש גם את שיטת ימי הביינים - ליסוע בסל"ד גבוה מאוד.

ואפשר גם לתדלק פעם בכמה חודשים חצי מיכל בנזין 98.

פיח לא מצטבר במערכת הדלק.

לגבי הצטברות פיח בחלל הצילינדר - קיימים עוד פתרונות כאלה ואחרים.

מצערת אפשר לפרק ולנקות ידנית - כמובן שצריך לאחר מכן לוודא איפוס חיישן מיקום מצערת.

התוספים האלה הם בלוף ואני מעדיף לא להשתמש בהם.

קיימים מוצרים נקיים יותר אשר עוזרים לפרק את מולקולות הדלק ויוצרים תערובת יותר נקייה ונדיפה וכערך מוסף גם מנקים פיח מחלל הצילינדר והשסתומים. מוצרים אשר אינם פוגעים בתפקוד הממיר הקטליטי ואף מורידים את צריכת הדלק.

משום מה נמכרים באירופה וברוסיה אך אינם משווקים בארץ מסיבות שאינני מכיר/מבין.

פורסם
בדקת שמן? חסר?

באיזה שמן מנוע אתה משתמש?

בדקתי ולא חסר שמן במנוע.

אני משתמש בשמן סינטטי מלא 5w40.

אני מטפל כל 10,000 ק״מ ובעוד כ 2000 ק״מ אמור לעשות טיפול.

אלי - למה אתה חושב שהתוספים מהסוג הנ״ל מזיקים למנוע ולממיר הקטליטי?

פורסם

לאחרונה גם אני התחלתי לשמוע נקישות כאלה.

אחרי בדיקה קצת יותר מעמיקה החלטתי שאני מוסיף קצת שמן אפילו שלא צריך, הוספתי עד המקסימום (הזמן אצלי תמיד יושב בדיוק על האמצע). התוצאה מפתיעה לטובה - אשמח אם תנסה ותספר על התוצאות.

כנראה שהמנוע הזה אוהב הרבה שמן 8)

בנוסף, אני משתמש בשמן EUROL - לא שמעתי תלונות אך גם לא שבחים, בקרוב אנסה שמן יקר יותר.

Bimmer

פורסם

אני לא היחיד שחושב ככה, פעם גם הייתי משתמש בהם.

אבל דיברתי עם הרבה בעליי מקצוע בתחום וכולם אומרים את אותו הדבר.

בנוסף קראתי מספר מבחנים שנערכו בנושא והתשובה היא חד משמעית - איבוד כח במנוע,

עוד יותר גרוע זה שהגזים שנוצרים משריפת התוסף + הפיח הנשרף גורמים לממיר להתחמם יתר על המידה ולהשרף.

כמו שכתבתי כבר יש מוצרים יותר ידידותיים למנוע.

הסיבה היחידה להשתמש בתוסף היא - אם תפקוד הממיר לקוי ואתה לפני טסט ואין לך כסף לתיקונים שים תוסף על רבע

מיכל ועברתה את בדיקת הגזים.

קרה לי פעמיים מה שלא מנע ממני לבצע את התיקון הדרוש לאחר הטסט כדי למנוע צריכת דלק גבוהה.

דבר אחרון הוא שברוב הפעמים לאחר הוספת התוסף מתחילה תופעת צילצולים מהשסתומים( כמו שמתאר פותח השרשור)

לא בריא.

ברוש,

היה שרשור לפני כשבוע הממליץ על שמנים של רויאל פרפל, ממליץ לקרוא

הרבה המלצות על השמן הזה - אני כבר הזמנתי.

פורסם
לאחרונה גם אני התחלתי לשמוע נקישות כאלה.

אחרי בדיקה קצת יותר מעמיקה החלטתי שאני מוסיף קצת שמן אפילו שלא צריך, הוספתי עד המקסימום (הזמן אצלי תמיד יושב בדיוק על האמצע). התוצאה מפתיעה לטובה - אשמח אם תנסה ותספר על התוצאות.

כנראה שהמנוע הזה אוהב הרבה שמן 8)

בנוסף, אני משתמש בשמן EUROL - לא שמעתי תלונות אך גם לא שבחים, בקרוב אנסה שמן יקר יותר.

עדכון קטן: בדקתי שוב שמן, כמות השמן על המדיד הייתה בשליש בין המינימום למקסימום.

בטיפול האחרון לפני 8,000 ק"מ כמות השמן הייתה קצת מעל המקסימום, האם כדאי לי להוסיף מעט שמן או שזה מצב תקין?

בעוד כ 2,000 ק"מ אני עושה טיפול בכל מקרה...

פורסם

כל עוד השמן נמצא בטווח ה"ירוק" של המדיד אין לך מה להפסיד, תנסה תראה אם זה עוד משהו.

נ.ב.

ההמלצה, בכל רכב שהוא, להמתין 2-3 דקות לאחר ההנעה ורק אז להתחיל תנועה כדי שהשמן יתחמם וכל החלקים הנעים ישומנו.

תקף במיוחד בימים קרים כמו שאנחנו חווים לאחרונה.

Bimmer

• תוכן חדש...