Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקרא צינור של מים ירוקים. הלכתי למוסך והוא החליף. הכול בסדר.

אחרי זה הוא מילא מים וחקינו איזה 5-10 דקות, עד שהרכב התחמם, לבדוק אם הכול בסדר.

והפקק של הרדיאטור היה פתוח. ואחרי זה התחיל לצאת מין קצף כזה, בצבע חום. הוא אמר שזה אוויר במערכת והחום זה אבנית.

והמוסכניק אמר שצריך דחוף לנקות את הרדיאטור.

זה באמת משהו קריטי?

פורסם

המנוע התחמם בעקבות הצינור שנקרע ? אם כן כנראה שהמים הגיעו לרתיחה, נוצר קיטור, הלחץ בפנים גדל, וכל מיני משקעים ישנים התחילו להשתחרר למערכת.

יש בדיוק עכשיו כאן שירשור עם תיאור דומה של קצף חום ברדיאטור ברכב שהמנוע שלו התחמם.

פורסם

לא. עכשיו הוא לא מתחמם. רק כאשר אני פותח את פקק של הרדיאטור אז עולה הקצץ הזה. שבעיקרון עד כמה שאני יודע לא צריך לקראות.

פורסם
לא עכשיו הוא לא מתחמם...רק כאשר אני פותח ת'פקק של הרדיאטור אז עולה הקצץ הזה...שבעיקרון עד כמה שאני יודע לא צריך לקראות...

לדעתי היה רצוי לרוקן את נוזל הקירור הירוק מהמערכת, לעשות שטיפה עם מים נקיים את כל הג'יפה ולמלא נוזל ירוק חדש.

ובלי קשר לזה, אם הרכב נוסע ולא מתחמם, אז אני לא מבין למה בכלל צריך לנגוע ברדיאטור.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך לגשת למכון לרדיאטורים טוב בעניין הזה ולא למוסך.

פורסם

המוסכניק אמר לי שיכול לקרות משהו כזה כמו המים התערבבו אם שמן ואז זה יהיה נזק רציני..

יכול לקרות משהו כזה?

פורסם

יכול לקרות שהמים יתערבבו בשמן, זה כבר נזק בראש מנוע.

(במקרה הזה אתה תראה גם צבע טחינה בשמן).

אבל לפי מה שנראה, אם הרכב לא מתחמם ולא אוכל מים\שמן ולא יוצא עשן, הכל בסדר.

לפי מה שאתה מתאר, אתה נוגע יותר מידי ברדיאטור.

לא נוגעים ברדיאטור שהמנוע חם.

רק לאחר שהרכב יתקרר, וזה יכול לקחת כמה שעות טובות, אפשר לפתוח את הרדיאטור.

(אני אישית בודק פעם בחודש, בבוקר אחרי לילה שלם שהרכב ישב בחניה.)

לי קרה לפני בערך חודש אותו מקרה, בפיג'ו 406, התנתק אותו צינור, אבל מהר מי שנהג כיבה את הרכב (נדלקה מנורת סטופ ואחרי כמה שניות כבר עצרו בשוליים וכיבו את המנוע שלא יתחמם), פשוט הלכנו וחיזקו את אותו צינור, מים חדשים, ונגמר הסיפור.

• תוכן חדש...