Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראיינו ברדיו בעלים של מיני מרקט בבני ברק. אמר שהעלות שלו היא 3 שקל ליחידה והוא מוכר 3 ב 9. שזה 10% רווח.

כנראה שחלק גדול מהרווח כשקונים בסופר גדול הולך לצורך "חוויית הקנייה" שמספקים ללקוח ולכיס הפרטי שלהם.

וסתם דוגמה אישית. אישתי חייבת "חלב" סויה. ליד הדירה הקודמת שגרנו היתה מכולת שכונתית קטנה. מאוד נוח לקום בבוקר כשחסר משהו ולקנות שם. רק מה, חלק גדול מהמחירים גבוהים משמעותית מבסופר וחלק זה אותו המחיר.

"חלב" סויה היה עולה שם 12.5 שקל לקרטון של ליטר. אישתי דיברה עם בעל המכולת ושאלה איך זה שאצלו עולה 12.5 וברוב הרשתות זה עולה 10.5 . הייתי בטוח שהוא יתעצבן ויגיד "אז תקני בסופר". הוא דווקא כן התעצבן, התקשר לסוכן של תנובה והוציא ממנו מחיר יותר טוב. כמה ימים אחר כך ועד היום הוא מוכר ב 9.90 שזה יותר זול מרוב הרשתות.

אסף

הזכרת לי שקנינו לא מזמן טלוויזית LG באחריות היבואן הרשמי בסכום מסוים. כמה ימים אחרי, הייתי בשופרסל במחלקת החשמל והאלקטרוניקה וראיתי בדיוק את אותה טלוויזיה, בדיוק את אותו יבואן, ב-400 שקל שקלים יותר.

בשירות לקוחות היה נציג די מבוגר שרואים עליו שהוא עובד שם כבר די הרבה זמן.

שאלתי אותו: איך אתם מוכרים במחיר כזה? לפני יומיים קניתי בדיוק את אותה טלוויזיה ב-400 שקל פחות.

הוא: זה בטח יבואן מקביל, שלא נותן את אותה אחריות.

אח"כ נכנסתי לאינטרנט והראתי לו באמת שקניתי במחיר כזה, ובדיוק תחת אותו יבואן.

הוא כולו התעצבן, הרים טלפון לספק ואני בנתיים כבר הלכתי מהמקום.

אחרי שבוע חזרתי לאותו סניף, ואותה טלוויזיה כבר עלתה 400 שקל פחות.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התירוץ שלהם זה שיש מבצעים על כמה ביחד, אבל אם בא לי רק חטיף אחד? עצבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה היא הלקוח הישראלי הפראייר ,בארה"ב יש סניקרס מי בכלל רוצה פסק-זמן? אבל הישראלים חולים על הפסק-זמן במבה וביסלי ולא פותחים את העניים לראות שיש עוד מותגים.תקנו מותגים אחרים במקום והם יורידו את המחיר ,אותו דבר בנדל"ן או בכל דבר אחר.

איך אמר אדם סמית יד נעלמה ,היצא וביקוש אין ביקוש יורידו את המחיר.

פורסם
הבעיה היא הלקוח הישראלי הפראייר ,בארה"ב יש סניקרס מי בכלל רוצה פסק-זמן? אבל הישראלים חולים על הפסק-זמן במבה וביסלי ולא פותחים את העניים לראות שיש עוד מותגים.תקנו מותגים אחרים במקום והם יורידו את המחיר ,אותו דבר בנדל"ן או בכל דבר אחר.

קשקוש, או חוסר הבנה מוחלט.

הלקוח ישראלי זה לא הבעיה, השוק הישראלי הסובל ממחסור בתחרות חופשית הוא הבעיה.

היד הנעלמה של אדם סמית (שלא בטוח שגם הוא הבין במה מדובר) אמורה להיות היד של הרשויות, היא זאת שאמורה לאפשר ולשמור על תחרות חופשית במקום לחנוק אותה והיא לא אמורה להיות מוחבאת אלא נראית לכל.

פורסם

אני אוהב שאנשים קופצים יש ואומרים קישקוש :

ביטוי ציורי שבו השתמש הכלכלן אדם סמית בספרו "עושר העמים" לתיאור הדרך שבה הוא רואה את כלכלת השוק. על פי תפיסתו, כאשר כל פרט פועל בתחום הכלכלי להשגת מרב התועלת בהתאם לצרכיו וטעמו, מביאים בסופו של דבר כוחות ההיצע והביקוש לכך שהתועלת לכול תהיה מרבית .

הממשלה מתערבת רק במצב של כשל שוק מונופולי ,במצב היום אין מונופול וגם לא אוליגופול שוק החטיפים פתוח לתחרות מיבוא וגם מבית זה שיש העדפה ברורה של הלקוחות זה משהו אחר ,הלקוחות קובעים את המחיר וזה העיקרון הבסיסי ביותר.

חלק מעקרונות היד הנעלמה זה שמתאפשרת תחרות חופשית מצה השלטונות של היצע וביקוש שיקבעו את המחיר ,אף אחד לא מכריח אותך לקנות פסק זמן זה לא חשמל ולא מים שמנוהלים ע"י מונופולים אתה יכול גם לבחור לא לקנות פסק זמן והמחיר ירד ,להזכירך הנקודה האחרונה בה יש צרכן שעדיין מוכן לרכוש ,וכל עוד ימשיכו לרכוש בשישה שקלים ימשיכו לתמחר זאת כך אבל אם הצרכן האחרון היה בארבע שקלים זה היה מתומחר בארבע שקלים כי אף אחד לא היה מוכן לשלם שישה שקלים והמוצר לא היה נמכר.

בוא נעזוב את אדם סמית לשניה ונחשוב בהגיון בריא ,אם לא נקנה פסק זמן במשך שנה מה אתה חושב שיקרה?

פורסם
זה לא המצב פה. אם חטיף מיוצר פה באותו מפעל (והוא כן) ומחיר המכירה שלו בחו"ל הוא 2.6 שקלים לא יתכן שהוא יעלה פי 3 פה. אם היו היטלי מס שמצברים ל 200% האמן לי שהדבר הראשון שהדוברים היו מפמפמים היה זה.

מה שאתה אומר בעצם זה שעצמאים, כדי להרוויח משהו חייבים לרמות מישהו, את הלקוח או את המדינה.. וכל עסק בוחר לו את מי. עדיין יש מספיק עצמאיים ולא נראה לי שהם הולכים להיות שכירים בזמן הקרוב.

כמה דברים:

א. אם הובן לא נכון - אני רחוק מלהצדיק את התנהגות היצרנים הגדולים עליהם דובר בשירשור הזה.

ב. אני עדיין סמוך ובטוח שיוקר המחיה והמיסים במדינה הזו (בעיקר לחברות, עצמאיים ובעלי עסקים קטנים כגדולים) הוא דבר בעייתי שמאלץ את העסקים\חברות\עצמאיים להגדיל את הפער בין מחיר קניה למכירה בשביל שבאמת ישאר משהו סביר בכיס.

ג. לדעתי האישית, ויכול להיות שאני טועה, למרות שעולה הרבה כסף לשלוח קונטיינר במטוס עם מלא פסק-זמן, טורטית וטעמי לארה"ב - עלויות השינוע בארץ הן מאוד יקרות (תחזוקת רכבים, עלויות סולר - למרות הקיזוז שמקבלות היצרניות על ה"בלו" של הסולר של המשאיות שלהן).

ד. אני מהמר על כך שבארה"ב רמת המיסוי וכמובן המיסוי שבעלי עסקים מתמודדים איתו, ביחס לארה"ק, נמוכה יותר.

ה. בנוגע לשני המשפטים האחרונים שלך - אני יכול רק לומר לך ש... רק אחרי שתהיה עצמאי, תבין איך דברים באמת עובדים ומה באמת צריך לעשות. אולי יקח לך מעט זמן, אולי יקח לך הרבה זמן... אבל בסוף תבין ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם בארץ החנות קונה מהיצרן את החטיף ב-3 שקל, ובחו"ל זה עולה פחות מזה לצרכן, מההקשר לשינוע ומיסים?

לשנע מהמפעל עד לשדה תעופה, זה פחות יקר מאשר לשנע את זה לחנות בעיר ליד?

המשלוח פלוס שינוע בתוך ארה"ב, גם זה כסף.

בסופו של דבר החנות פה קונה ביותר יקר משזה נמכר שם לצרכן. זה לא מיסים, זאת חזירות! ואם חנות שכונתית קטנה קונה מהיצרן ב-3 שקלים את החטיף, אני מאמין שהרשתות הגדולות קונות בפחות, ועדיין מוכרות באותו המחיר אם לא ביותר יקר מהחנות השכונתית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, לא שאני בא להצדיק אבל אצלנו יש גם מע"מ גבוה.

עוד הוצאה שיש ליצרן בארץ הן על פרסום. אני לא חושב שעלית או שטראוס מפרסמים בארה"ב. כשאנחנו קונים כאן מוצר אנחנו משלמים על הפרסום שלו.

אני אישית לא שותה קפה שחור. אני מוכן להתערב שרוב האנשים קונים קפה שחור של עלית ואפילו לא מסתכלים ימינה ,שמאלה או מסביב על המדף כדי לראות שיש מותגים אחרים זולים משמעותית (רג'ואן לדוגמה ויש עוד...)

אסף

פורסם

אני אישית שותה רק קפה שחור, כי אני לא מסוגל לשתות קפה נמס כלשהו.

ותמיד שתיתי אך ורק עלית. אבל לפני חצי שנה בערך, שעלית הקפיצה את המחיר

בסביבות 50%, הפסקתי ועברתי למותגים אחרים, זולים יותר, ולא פחות טעימים.

אבל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, הבעיה היא גם בצרכנים, שלא יודעים/מוכנים

לעשות את זה.

הרי אם חצי מהאנשים היו עוברים למותגים מתחרים, עלית היתה מחזירה, ומהר,

את המחיר לאותה רמה שהיתה קודם.

פורסם

עוד בעייה בארץ זה השרשרת שעובר כול מוצר לפני הוא מגיע לקונה הפוטנציאלי, וכול חולייה בשרשרת הזו משלמת מס מטורף.

כול חולייה בשרשרת מכפילה את מחיר המוצר.

פסק זמן שיצא מהמפעל במחיר של שקל בודד אחרי שינוע כבר יעלה 2 שקל ואחרי הפצה של מפיץ כול שהוא יעלה כבר 4 שקל, בסופר יוסיפו עוד 20 אגורות למחיר ויחשבו מס מחדש, והנה קיבלנו פסק זמן ב6.29.

וכול עצמאי כאן יודע טוב מעוד שאם הוא לא מוצא איזה קומבינה למוצר X להרוויל 3000% אז את החודש הוא לא יסגור, למה מ20 אגורות רווח משכורות לא תצא.

אודי A4

דימה.

פורסם

הבעיה היא שהלקוח הישראלי הוא גם פראייר וגם בכיין

קונים ובוכים

ממשיכים לקנות ובוכים

בוכים בפורום וממשיכים לקנות

פורסם

בשבועיים האחרונים אני רואה איך המחירים של עלית ועוד מוצרים פשוט צונחים.

"מבצעים מטורפים" ומיקום החטיפים בתחילת החנויות במקומות מרכזיים ואסטרטגיים :lol:

זה מעלה לי חיוך וצחוק קל כל פעם שאני נכנס לסופר, האם המחאה מצליחה?

בכל מקרה אני ממשיך לקנות תוצרת חוץ בינתיים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...