Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון מהרהר על הרחבת צי הרכב ע"מ לאפשר ל - 106GTI לפרוש מהתפקיד הרכב היומיומי.

אני פריק של תקשורת וחשובה לי תחושת מעורבות בנהיגה, אחדות "אדם - מכונה".

רוצה הגה שמעביר תחושות, שיהיה אפשר לחוש בקצות האצבעות שינויי אחיזה של הצמיגים הקידמיים.

רוצה שילדה מתקשרת, שיהיה אפשר להרגיש את השפעת העברות המשקל על האחיזה.

רוצה רכב שמייצר חווית נהיגה, שמאפשר לפנטז שאתה משתתף בראלי אקרופוליס למרות שאתה בסה"כ בכרמל או שאתה במונטה-קארלו למרות שאתה בסה"כ בדרך לעבודה.

לא מחפש מפלצת תאוצה. צירך גיר ידני טוב ונעים לשימוש (יחסי העברה טובים והעברת הילוכים ברורה) ומנוע שמגיב למשחקי דוושה בזריזות (עדיפות לאטמוספירי?)

כמו כן לא מחפש אחיזה אבסולוטית בשמיים. לא מחפש לשבור שיאי מהירות במסלול. לדעתי - אחיזה אבסולוטית זה פשוט לא כיף בחיי היומיום.

ארגונומיה נוחה חשובה. חשוב שהדוושות יאפשרו HEEL & TOE (גם לנעל במידה 42)

הרכב ישרת בעיקר אותי.

תקציב 100 אלף ש"ח, אפשר למתוח עד כ - 120 בשביל משהו מיוחד באמת.

בנוסף, הרכב צריך לשדר "מכובדות" (יחסית ל - 106, המעמד מחייב...), אמינות טובה, עלויות תחזוקה וביטוח סבירות.

מועמדים:

• גולף GTI, דור 5, ידנית, 3 דלתות

אמורה להיות איכותית ונעימה לשימוש יומיומי. רכב מאוד שפוי.

נהגתי קצת בשירוקו 160 ובשירוקו 2 ליטר וחושש שלא מייצרת מספיק תחושות.

• MX5

אמורה לספק את הדרישות בתחום הרגש (טרם נהגתי). להבנתי עלויות אחזקה וביטוח סבירות.

איך מגבלות האחיזה? האם אכן נותנת תחושת מעורבות וכיף בנהיגה יומיומית?

אבל מה לי ולגג נפתח? איך ה - RHT?

• פורשה בוקסטר S

טוב, זו פורשה לטוב ולרע. ביחס לאחרות מדובר על רכב מזדקן (בוודאי בן 10+), שמושך יותר תשומת לב ויקר יותר לאחזקה.

מה התחושות שהרכב מייצר בנהיגה יומיומית? מה מגבלות האחיזה ומעטפת הביצועים - האם הן כל כך גבוהות שביומיום הרכב פשוט משעמם? מה עלויות האחזקה והביטוח הצפויות?

אגב - להתעקש על ה - S?

יש המון נתונים יבשים - מהירות, תאוצה, הספק.

אני מחפש את המידע שמעבר לכך - מה התחושות שהרכב מייצר, איך חיי היומיום, איך תגובות "הציבור הרחב".

מבטיח לעדכן.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

מה דעתך על אלפא 147? לא מפלצת תאוצה כמו שאתה אומר אבל מכובדת, איכותית, מתקשרת ומהנה. סתם לדוגמא חיפוש ב"יד2" העלה אחת 1600 ידנית שנת 2009 יד ראשונה... לא מכיר את הרכב הזה אבל דוגמא למשהו שעשוי להיות מציאה עם תמורה גבוהה לכסף.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אתייחס למכוניות שהעלית:

1. גולף GTI - ירידה משמעותית בתחושות מ-106, אבל עלייה בכל סעיף אחר. נותנת את תחושת המכובדות. מספקת חווית נהיגה ברמה ההמונית, הגסה - הרבה אחיזה, הרבה כוח, הרבה רעש וצלצולים. לא נסעתי על ידני ב-GTI, אבל גיר ידני בגולף הוא סביר. המנוע לא יגיב למשחקי דוושה כמו ב-106 (וגם האוטו לא...).

2. MX5 - המון תחושות, המון רגש, שלדה מצוינת, כמה משחקי דוושה שתרצה, עולם חדש בדמות הנעה אחורית (תנסה - תתמכר), לא נותנת הרבה תחושה מכובדת, אבל כאמור - מספקת חווית נהיגה טהורה הרבה יותר מכל מכונית אחרת בתקציב הזה. אחיזה שנעה בין מצוינת לבינונית כתלות בצרכים שלך (כיווני פרונט וצמיגים) תוך שמירה על איזון שלדה בכל מצב. גיר ידני מעולה. מנוע אטמוספרי שמגיב היטב - אבל לא חזק. גג נפתח - גם אני בהתחלה חשבתי שזה סתם בונוס, אבל זה עולם אחר - מאפשר ליהנות מהנהיגה גם כשנוסעים לאט ורגוע. ה-RHT יקרה יותר, אבל יש מציאות. שים לב - אם תקנה מכונית לפני מתיחת הפנים (ב-2009) מומלץ מאוד לבצע שיפורי מתלים, וניתן גם די בקלות לבצע שיפורי מנוע ולהפוך את המכונית להרבה יותר מהנה. העלויות ממש לא בשמיים, אבל שווה לשמור כסף בצד בשביל זה.

3. בוקסטר - עלויות אחזקה לא שפויות. פי 3-4 משתי האחרות. אם זה לא מפחיד אותך - אני יכול לפרט יותר.

בטח ברור לך איזו מבין השלוש אני מציע עבורך בהתאם לדרישות שציינת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שסרוניס כתב על ה-MX-5 ממצה מבחינתי הכל , רק אוסיף שהבוקסר (כנ"ל קאררה וקאיימן) זו צרה לא רק מבחינת אחזקה , אלא גם אמינות (נטייה של המנועים להכשל , יש פיתרון אפשרי אבל בעלויות עבודה של הורדת מנוע) - ואני תמיד סיכמתי את זה ככה , שמי שלא טעם את הפורשה , המיאטה תתן את הרוב ממנה , בהרבה יותר אמינות והרבה פחות מחיר .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

הייתי מוסיף למשוואה קליאו ספורט 2010 ומעלה.

לדעתי, תתן את התחושה הכי טובה ופשוט כיף לשחק איתה.

מצד שני, מחסור רציני בכח לעומת הגולף (אבל יותר מהפז'ו).

רוני, מדובר על רכב יומיומי, ודווקא לזה לא התייחסת בתגובה שלך. באספקט הזה המיאטה פשוט כושלת, וכל היתרונות שלה מתגמדים כאומת שבאו.

פורסם

רוני, מדובר על רכב יומיומי, ודווקא לזה לא התייחסת בתגובה שלך. באספקט הזה המיאטה פשוט כושלת, וכל היתרונות שלה מתגמדים כאומת שבאו.

כנראה שאני נוסע במכונית כושלת באופן יומיומי ב-3 השנים האחרונות... ועוד שלי משופרת.

הוא רוצה רכב לעצמו, לא בשביל המשפחה. כל עוד לא צריך לסחוב יותר משני אנשים, המיאטה תעשה עבודה לא פחות טובה מכל קליאו ספורט. היא אפילו משייטת בסל"ד נמוך יותר (אבל רעשי הסביבה באמת יותר מוחשיים, שלא במפתיע).

לא ברורה לי האמירה שכל היתרונות שלה מתגמדים כרכב יומיומי. במה היא פחות טובה מ-106GTI ליומיום? באיכות החומרים העדיפה? באבזור הגבוה יותר? במנוע הגמיש יותר? בתיבת ההילוכים הנעימה יותר? אה, כן, יותר קשה להכנס ולצאת ממנה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המיאטה כושלת? מדובר בשם דבר בעולם המוטורי, אייקון מוטורי ומודל לחיקוי של יצרני רכב בעולם!. כשמדברים על מכונית לנהג מדברים על מיאטה. נהיגה אחת שלי על מיאטה והתאהבתי! אני אינני יכול להרשות לעצמי להחזיק מיאטה בגלל "אילוצי משפחה" אבל מדובר ברכב מדהים

פורסם

SPIRIT, אל תיסחף. הוא אמר באספקט הזה - כלומר ביום יום, שלפי דעתו המיאטה כושלת. הוא לא כתב דבר וחצי דבר על המיאטה כמכונת נהיגה כושלת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מה שסרוניס כתב על ה-MX-5 ממצה מבחינתי הכל , רק אוסיף שהבוקסר (כנ"ל קאררה וקאיימן) זו צרה לא רק מבחינת אחזקה , אלא גם אמינות (נטייה של המנועים להכשל , יש פיתרון אפשרי אבל בעלויות עבודה של הורדת מנוע) - ואני תמיד סיכמתי את זה ככה , שמי שלא טעם את הפורשה , המיאטה תתן את הרוב ממנה , בהרבה יותר אמינות והרבה פחות מחיר .

+1

בטווחי המחירים הזה אתה יכול לרכוש מודל 2007- 2008 , לפני מתיחת הפנים שרוני דיבר עליה.

עלויות אחזקה שפויות, ביטוח תמיד כדאי לברר לפני כתלות בנתוניך האישיים, אבל לא משהו שמנע ממך את הרכישה (בד"כ).

אם לא הובן עד עכשיו, המיאטה זו גם ההמלצה שלי.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

נתחיל בכך שפותח השרשור לא ציין את אופן הנסיעה שלו ברכב, מלבד שהרכב ישרת נהג יחיד.

כשכתבת את שיר ההלל למיאטה, שכחת לציין שהיא לא רכב שנח להתנייד איתו ביומיום. מבחינת נוחות מתלים נטו, היא נסבלת. גם רעשי רקע זה לא מה שישפיע לו, לדעתי. ו

אבל הצורך במושב שלישי, גם אם לחמש דקות, הוא לעתים נשכח מעינינו ופתאום כשיש מיאטה ואין מקום להסיע אדם שלישי - עולה בעיה.

והבגאז' (אם אפשר לקרוא לו ככה) שמאכלס תיק לחדר כושר ותו לאו, גם לא עומד כנגדה?

ושלא נדבר מחירי הביטוח היקרים, או על הפחד להחנות אותה במקומות מסויימים (וכן, מסתבר שערסים לא כל כך מכירים את הלאון FR או את הקליאו ספורט). וכן, איכות החומרים מביישת לרכב בסכום כזה. או לכל רכב מהשנים האלו.

אותי, בכל מקרה, אין צורך לשכנע. אני הייתי בוחר במיאטה, כי אני יודע מה חשוב לי ואני מוכן להתפשר על דברים אחרים.

שני חברים יקרים שפנו אלי לייעוץ עם סכום דומה, בחרו בסופו של יום, ברכב אחר. הם צפו את המבול מראש - והבינו שבשביל 90% מהזמן הם מעדיפים לסוע ברכב מאובזר ומפנק, מאשר ברכב קטן ומתנדנד. ב-10% הנותרים הם יתפשרו.

פורסם

זיו אני לא יודע על מה אתה מדבר , מניסיון של 6 שנים עם מכוניות "לא פרקטיות" כמו המיאטה , וכאחד שמרבה לנסוע עם ציוד רב - תמיד יש מקום .

תיקים לנסיעות של שבוע עבורי וחברה תורנית נכנסו לתא המטען בקצת לחץ , תמיד אפשר למקם תיק מכובד במדף "המנוחה" של הגג (כשהוא במצב סגור) , והיות ורוב הנסיעות של הסידורים גם ככה אנחנו עושים לבד - לא תאמין מה תוכל להכניס במושב הנוסע והרצפה שלו .

בחיי , לחצי מהחברים שעוסקים בפעילויות ביחד איתי יש ג'יפים בגלל הקטע של מקום לציוד , ואני עדיין מסתדר יותר טוב מהם .

נוחות סבירה , למה אפשר לחשוב כמה הליסינג הממוצעת נוחה (אוי ואבוי שלא נדבר על כאבי הגב שיש לי כל יום מחדש כשאני מנסה לפענח תנוחת נהיגה) , עליוות לא גבוהות משמעותית , אמינות גבוה , תצרוכת דלק לא רעה - מבחינתי זו פרקטיות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

זיו, בוודאי שהוא ציין את אופי הנסיעה שלו:

אני פריק של תקשורת וחשובה לי תחושת מעורבות בנהיגה, אחדות "אדם - מכונה".

רוצה הגה שמעביר תחושות, שיהיה אפשר לחוש בקצות האצבעות שינויי אחיזה של הצמיגים הקידמיים.

רוצה שילדה מתקשרת, שיהיה אפשר להרגיש את השפעת העברות המשקל על האחיזה.

רוצה רכב שמייצר חווית נהיגה, שמאפשר לפנטז שאתה משתתף בראלי אקרופוליס למרות שאתה בסה"כ בכרמל או שאתה במונטה-קארלו למרות שאתה בסה"כ בדרך לעבודה.

לא מחפש מפלצת תאוצה. צירך גיר ידני טוב ונעים לשימוש (יחסי העברה טובים והעברת הילוכים ברורה) ומנוע שמגיב למשחקי דוושה בזריזות (עדיפות לאטמוספירי?)

כמו כן לא מחפש אחיזה אבסולוטית בשמיים. לא מחפש לשבור שיאי מהירות במסלול. לדעתי - אחיזה אבסולוטית זה פשוט לא כיף בחיי היומיום.

זה לא סתם "ציין", זה "כתב בפירוט".

ואני, לא שכחתי לציין שום דבר חשוב.

נוחות מתלים במיאטה לא משופרת - לפני מתיחה היא טובה. אחרי מתיחה היא... עדיין טובה. ככה זה כשהמתלים רכים בבסיסם.

רעשי רקע הם דווקא כן עניין חשוב, יש אנשים שרעשי רוח משגעים אותם.

צורך במושב שלישי - שוב, הוא כתב "הרכב ישרת בעיקר אותי" וציין את המיאטה כבחירה לגיטימית. מכאן הרשיתי לעצמי להניח שאם הוא באמת צריך לקחת יותר מבנאדם אחד נוסף - יש רכב נוסף שיתאים למשימה.

אני אמנם לא נשוי, אבל מעולם לא הסתבכתי עם צורך לקחת מישהו נוסף. תמיד ידעתי לתכנן מראש, זה לא מסובך.

בגאז' - שוב, אם יש רכב נוסף אז זו לא בעיה. ל-99% מהשימושים זה של המיאטה מספק, ולא מוותרים על רכב רק בגלל ה-1%...

ביטוח - אם הוא מעל 24 (וזה נשמע כך מההודעה שלו) - מדובר על עד כ-2000 שקלים יותר לשנה מול רכב מקביל. לא דיל ברייקר במרבית המקרים.

פחד להחנות - גם לי היה בהתחלה. התגברתי על זה. אפס אירועי ונדליזם ב-3.5 שנים. טפו טפו טפו.

איכות חומרים - סבירה לגמרי. אל תשכח שהוא רגיל ל-106. שוב, זו לא סיבה לוותר על רכב.

לסיום - מיאטה היא באמת רכב קטן. אבל מתנדנד? :roll:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן בכל אחד מהרכבים ולבדוק מה יותר מושך אותך.

מבחינת התנהגות המיאטה אכן יוצאת פה עם ידה על העליונה אבל הגולף תתן לך יותר פינוקים, שימושיות, ביצועים ואופציות לשיפורי כח.

מהבוקסטר אני ממליץ לך לרדת ומהר, העלויות אחזקה של הרכב הם לא בליגה שאתה מכיר. תקלה במנוע/גיר יכולה לעלות לך כמו רכב מיני חדש מהחברה וזה עוד לפני שדברנו על עלויות הביטוח הלא שפויות.

אם החלטת ללכת על מיאטה אז אני בהחלט ממליץ להוסיף עוד כ-15K ש"ח וללכת על הגג הקשיח, התוספת שווה כל שקל (גם תקבל יותר פינוקים מבחינת אבזור וגם שקט נפשי מבחינת טיפול בגג/חשש מונדליזם). אם אני לא טועה המחירון של גג קשיח 2007 שזו השנה הראשונה שהיא שווקה באיזור ה-130K ש"ח אז תצטרך קצת להגדיל את התקציב כדי לקנות אחת כזו (מצד שני תוכל לקנות גג רך 2008 אחרי מתיחת הפנים בתקציב הזה אז זו גם לא אופציה כזו רעה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...