Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי רכישת אודי 80

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא כל כך אספנות (עדיין) - אבל מאחר ולא קיבלתי תשובה בפורום "יעוץ ברכישת רכב" החלטתי לנסות את מזלי גם כאן, בהנחה שחובבי אודי המקומיים יוכלו לסייע לי :-)

אני מחפש להחליף את הרכב הנוכחי שלי - פורד סיירה 1.6 משנת 1987. הסיירה משרתת אותי נאמנה כבר יותר משנה (ובינתיים גם ממשיכה), אבל יתכן כי ההחלפה תהפוך להיות אקטואלית בחודשים הקרובים. בקצרה, אני מחפש רכב שעלות רכישתו היא בין 7-10 אלף שקלים, שיפגין אמינות טובה בתמורה להשקעה בחלפים ונוזלים איכותיים והכי חשוב - רכב מיוחד וקצת "מחוץ לקופסה" (וידני בלבד).

חשבתי על אודי 80 משנתונים 1991-1994 כאופציה. הרכב ישמש לנסיעות בינעירוניות קצרות ויומיומיות (כ-14 ק"מ לכל כיוון), וחשוב לי להבהיר שאני מודע למגבלות התקציב ולא מחפש צריכת דלק נמוכה במיוחד ואפס תקלות. אני מוכן "להתעסק" עם הרכב. עם זאת, אני כן מחפש שיפור ביחס לסיירה בכל מה שקשור לביצועים ולצריכת הדלק - אבל זה לא משהו שאמור להיות קשה, לאור העובדה שהסיירה מאיצה ל-100 בערך בחצי דקה וצורכת ליטר ל-7 ק"מ, בערך.

אשמח אם מישהו יוכל לתת מידע (מניסיון אישי או מידע כללי) לגבי הרכב, כמו גם טיפים לרכישה וגרסאות מומלצות. באופן אישי חשבתי על גרסת ה-1.6 עם 102 כ"ס (באילו שנתונים היא נמכרה כאן?), מכיוון שאת גרסת ה-2.0 ליטר קצת קשה למצוא במצב טוב, לפחות ממבט זריז בלוחות המודעות.

תודה מראש! :-P

פורסם

הדגם המדובר, היווה את 'שירת הברבור' של האודי 80: הגירסה הרביעי (והאחרונה), שהוחלפה למן שנת 1995 ע"י ה- A4.

250px-Audi80-1992.JPG

גיר אוטומאטי מאוד בעייתי [מדובר על גיר אוטומאטי 4 הילוכים, שהאכיל מרור (גם) את כל רכבי הקונצרן - אודי 100, פולקסווגן פאסאט, וכו']. נמכר בארץ בשלוש גירסאות מנוע: 1.6 (102 כ"ס), 2.0 הזרקה חד נקודתית (90 כ"ס) ו-רב נקודתית (115 כ"ס) אשר בזכות אופי המנוע והמומנט הוציא ביצועים חביבים מהגירסה האוטומאטית.

אם תמצא גירסת 115 כ"ס עם גיר רגיל - צפוייה לך הנאה לטווח ארוך. בהצלחה.

פורסם

שלחתי לך ה"פ.

לחבר שלי יש בדיוק כזו שמוצעת למכירה.

אף אחד מהדגמים הנ"ל לא היה "מטוס" אבל הנסיעה נעימה ואיכותית ואני מתאר לעצמי שהשילוב של גיר ידני ומנוע אלפיים הוא חביב באופן יחסי כשהדגש הוא על המומנט דווקא.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

שלום,

אכן אני ממליץ כחובב אאודי ותיק (מגיל 12...)

על דגם ה-2000 סמ"ק שנת 1994 -כמו בתמונה ,

יש את דגם -ה - E2.0

נראה לי שזה הזרקה רב נקודתית וקצת יותר מפואר ,

אל תבנה על צריכת דלק נמוכה (אחד ל8,9 )אבל שווה!!

בגדול הרכב אמין מנסיון שהיה לי

ועם תחושת "אאודי" לכל דבר-מסיבי ,בטוח ויציב.

בהצלחה!!

דרור

פורסם

אין ספק שביחס עלות תועלת צפויה לך הנאה. עולם אחר וטכנולוגיה אחרת אבל עדין שווה. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך כמי שמחזיק גם רכב דומה בסדר גודל שנתונים דומה למטרות פאן, כמה שיותר טיפולים ותחזוקה עצמאית וכמה שפחות להיזדקק לשירות של אנשים מקצוע. החלקים לא "מתחשבים" בשווי הרכב וציר יכול לעלות לך יותר ממה שקנית את הרכב עצמו וכל כניסה שלך למוסך תכאיב לך קשות. כל מה שאתה יכול לעשות לבד כולל הזמנת חלפים ונוזלים טיפולים וכו' תעשה לבד, אחרת חבל על ההוצאה הכספית כי הקניה של הרכב היא החלק הכי זול בכל הסיפור.

אגב אני זומם כבר זמן ממושך על מכונית דומה שנת 91 סופר שמורה של זקן שבקושי נוסע בה והוא כמובן יד ראשונה אבל מסרב למכור.

פורסם

חשבתה לעבור למנוע 2.0 ליטר בסיירה ?

לדעתי האישית סיירה תתן תמורה יותר טובה מהאוודי שמדובר בצריכת דלק ובמחירי חלקים.

אני מקווה שברור לך שסיירה 2.0 תוכאל הרבה פחות מסיירה 1.6, שלא נדבר על מחירי חלקים בהשוואה בין האוודי לסיירה :arrow:

בקשר לאוודי,

יש לי חבר שמוכר אוודי 80 עם פח במצב מצויין, גיר ידני ומנוע 2500 הזרקה.

שנתון מעל 90 [לא זוכר בידיוק]

Only RWD

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
לדעתי האישית סיירה תתן תמורה יותר טובה מהאוודי שמדובר בצריכת דלק ובמחירי חלקים.

ולא רק. הסיירה מכונית נוחה ומהנה יותר לנהיגה מהדגם הספציפי של ה-80 עליו אתה מדבר(ה-80 מהדור שקדם לו, שיוצר עד 86', גם היה מהנה יותר, לטעמי). לפני 21 שנה שכרתי באיטליה אודי 80 1.8S ידני(90 כ"ס) מודל 90'; מכונית נאה אך לא מוצלחת מבחינה דינמית.

אם אודי משנתונים אלו, חפש 100 ידנית.

חוץ מזה, הייתי מציע לך לחפש וולוו 240/740 ידנית. פה ושם ניתן למצוא בודדות כאלו וגם זו יכולה להיות קניה חביבה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ולא רק. הסיירה מכונית נוחה ומהנה יותר לנהיגה מהדגם הספציפי של ה-80 עליו אתה מדבר(ה-80 מהדור שקדם לו, שיוצר עד 86', גם היה מהנה יותר, לטעמי). לפני 21 שנה שכרתי באיטליה אודי 80 1.8S ידני(90 כ"ס) מודל 90'; מכונית נאה אך לא מוצלחת מבחינה דינמית.

אם אודי משנתונים אלו, חפש 100 ידנית.

חוץ מזה, הייתי מציע לך לחפש וולוו 240/740 ידנית. פה ושם ניתן למצוא בודדות כאלו וגם זו יכולה להיות קניה חביבה.

את הוולוו קשה יותר למצוא בידני.

פורסם
לדעתי דגמי GL באודי 80 יוצרו עד שנת 84.

אתה טועה.

ה1,6 באמת עגלה מנסיון על פאסט 87, שזה בעצם אותו רכב, הנסיון הוא כמעט שנתיים.

ה-1.6 שאתה מדבר עליו זה מנוע עם קרבורטור שהפיק 75 כ"ס.

ישנו מנוע 1.6 עם הזרקה בשנתונים המדוברים והוא מפיק 102 כ"ס, מדובר בליגה אחרת לחלוטין.

פורסם

גם לדעתי לא היה בארץ דגם GL בדור המדובר, וגם לא בדור הקודם לאחר מתיחת פנים (85-86).

לא שזה משנה כ"כ.

לא הבנתי גם למה דגם GL 2000 מומלץ לקנות ואת דגם CD 2000 לא מומלץ, מה הבדל בינהם?

אגב, אם כבר אנחנו כאן - לפני מספר ימים נשרפה (שרפה בתא המנוע) אודי 80 יפה שנת 82 באחד הכבישים הראשיים במרכז הארץ. מישהו מכיר את הסיפור שלה?

• תוכן חדש...