Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני באמת לא מבין למה גז לא תופס יותר.

יש ממנו כמויות רבות עדיין, לא דורש שום שינוי טכנולוגי מהותי ברכב.

אני זוכר שבהודו וברוסיה יש המוןנכלי רכב, מריקשות ועד אוטובוסים ורכב כבד שנוסעים על אז בכיף

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני באמת לא מבין למה גז לא תופס יותר.

יש ממנו כמויות רבות עדיין, לא דורש שום שינוי טכנולוגי מהותי ברכב.

אני זוכר שבהודו וברוסיה יש המון כלי רכב, מריקשות ועד אוטובוסים ורכב כבד שנוסעים על אז בכיף

ברגע שלטייקונים יהיה אינטרס כלכלי שנשתמש בגז טבעי כדלק למכוניות, יפתח מסע תעמולה אדיר עם לחצים פוליטים, וכתוצאה להרבה נהגים יהיה כדאי לעבור להנעה בגז טבעי .

יהודה

פורסם
מי אמר שתיהיה פריצה בתחום הסוללות ?? כבר 100 שנה כמעט ולא מחדשים כלום .

זה בהחלט לא נכון:

לפני עשרים שנה בערך סוללה נטענת AA היתה כבדה (ניקל קדמיום) והקיבול שלה היה בערך 300 mah.

היום סוללה נטענת AA היא קלה (ניקל מטאל) והקיבול שלה הוא בערך 3000 mah.

כלומר, שיפור של פי 10. אם יהיה שיפור נוסף של פי 10, תהיה המכונית החשמלית עדיפה על בעירה פנימית, ללא השוואה.

אבל במצב הסוללות של היום, עדיין לא.

דני

נ.ב. אני שב ומזכיר לצוות "בטר פלייס" ולקוראים כי לא קיבלתי תשובות עניניות לשאלותי בתגובות 351 ו-475.

פורסם

פורסם שרכב חשמלי נגנב ונמצא במרחק שני רחובות. אני מנסה לחשוב מה זה אומר האם הגנבים אהבלים ולא שמו לב איזה אוצר נפל להם או שהבינו טוב מאוד...

פורסם
פורסם שרכב חשמלי נגנב ונמצא במרחק שני רחובות. אני מנסה לחשוב מה זה אומר האם הגנבים אהבלים ולא שמו לב איזה אוצר נפל להם או שהבינו טוב מאוד...

הם נזכרו שאין תחנות טעינה או החלפת מצברים בשכם.

ד"א - זה יתרון של עמדות טעינה ייחודיות - יקשה על גנבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נ.ב. אני שב ומזכיר לצוות "בטר פלייס" ולקוראים כי לא קיבלתי תשובות עניניות לשאלותי בתגובות 351 ו-475.

אל תבנה על זה. נראה לי שאנשי השיווק של בטר פלייס וקבלני הניו מדיה שלהם לוקים בתסמונת שמזכירה לי את מודו זכרונה לא לברכה - יהירות, חוסר האזנה לדיעה שונה ותחושה שהשמש זורחת להם מהישבן. אם הם ימשיכו ככה הם יילכו לבטח בדרכה של מודו.

הכתוב לעיל הוא דעתי האישית בלבד ואין בו לפגוע או להטיל דופי בהתנהלות של אף גורם כזה או אחר.

ט.ל.ח

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הם נזכרו שאין תחנות טעינה או החלפת מצברים בשכם.

ד"א - זה יתרון של עמדות טעינה ייחודיות - יקשה על גנבים.

ד"א - זה חסרון של מארז סוללות נשלפות - יקל על גנבים.

להזכירך אצלנו במדינת ישראל, אע"פ שרכבים חשמליים מסובסדים (דה פאקטו) ואע"פ שמחיר הדלק גבוה עקב המיסוי הכפול (בלו + מע"מ) עדיין רכב חשמלי לפי תמחור BP אינו זול בהרבה (ולעיתים יקר) מרכב בנזין. וכתוצאה מכך אין מה לדאוג:wink:, אם הייתי תושב שכם המחפש לקנות רכב "משוחרר מהיהוד" ובזול אז בוודאי שלא הייתי רוכש רכב חשמלי עקב העלות הגבוה יותר מול רכב רגיל המתודלק בבנזין/סולר בתימחור המקומי.

פורסם

מעיתון "דה מארקר" :

בטר פלייס הפסידה 212 מיליון דולר ב-2011 ושרפה 163 מיליון דולר לעומת הפסד של 136 מיליון דולר וגירעון של 121 מיליון דולר בתזרים המזומנים של 2010.

מענין מתי ימאס לעידן עופר להפסיד כל כך הרבה, ויחליט לסגור את הברז.

יהודה

פורסם
ד"א - זה חסרון של מארז סוללות נשלפות - יקל על גנבים.

להזכירך אצלנו במדינת ישראל, אע"פ שרכבים חשמליים מסובסדים (דה פאקטו) ואע"פ שמחיר הדלק גבוה עקב המיסוי הכפול (בלו + מע"מ) עדיין רכב חשמלי לפי תמחור BP אינו זול בהרבה (ולעיתים יקר) מרכב בנזין. וכתוצאה מכך אין מה לדאוג:wink:, אם הייתי תושב שכם המחפש לקנות רכב "משוחרר מהיהוד" ובזול אז בוודאי שלא הייתי רוכש רכב חשמלי עקב העלות הגבוה יותר מול רכב רגיל המתודלק בבנזין/סולר בתימחור המקומי.

הרכב החשמלי יקר לאחזקה מהבנזין רק בגלל החוזה היקר עם BP.

דווקא בתור רכב גנוב בשכם נראה לי שהוא יכול להיות מציאה כי ממילא אין מרחקים גדולים לנסוע (מחסומים של היהוד...) וכמובן עם סוללה גנובה וטעינה מקומבנת מהשקע הביתי גם פותרים את בעיית הדלק היקר...

הסוללה הלא קבועה לא משנה בכלל - הרי ברגע שנגנב לא יחליף יותר סוללות.

מעיתון "דה מארקר" :

בטר פלייס הפסידה 212 מיליון דולר ב-2011 ושרפה 163 מיליון דולר לעומת הפסד של 136 מיליון דולר וגירעון של 121 מיליון דולר בתזרים המזומנים של 2010.

מענין מתי ימאס לעידן עופר להפסיד כל כך הרבה, ויחליט לסגור את הברז.

יהודה

זה מיזם חדש והיה ידוע מראש שבהתחלה יש רק הוצאות.

החשבון הנכון יהיה לבדוק בעוד ~שנתיים את המאזן הכנסות/הוצאות בניכוי הוצאות חד פעמיות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קבל תיקון: מחיר הדלק הוא פחות מ 5 ש"ח/ליטר וכל השאר הוא מיסוי. ברגע בו הוא יגיע למחיר דו ספרתי מחאת הקוטג'/פסק זמן תראה ממש שקטה לעומת מחאת הבנזין.

ואם נחזור לנושא BP, קהל היעד שלהם הוא המעמד הבינוני+ שרוכש את המשפחטומטיות החדשות ויכול להרשות לעצמו רכישת רכב חדש כל מספר שנים. עלייה מטורפת במחירי הדלק אולי תדחוף יותר רוכשים לנישת הרכב החשמלי אך קהל היעד עדיין מצומצם עקב ההגדרה, לדעתי ניתן לאמר כי לנושא BP מחירי הדלק דיי זניחים.

בעייה חמורה יותר תיווצר עקב עליית מחיר הדלק אצל בעלי רכבי הבנזין הישנים וזאת כי:

-אינם יכולים להרשות לעצמם רכישת רכבים חשמליים חדשים.

-יפסידו חלק גדול משווי רכבם (עלות האחזקה הגבוהה של רכבי הבנזין תתבטא בביקוש נמוך יותר)

-ישלמו הרבה יותר עבור הנסועה.

פורסם

הרפתקאות הרכב של עידן עופר הקיזו כבר 537 מיליון דולר

http://www.themarker.com/markets/1.1675756

"החברה לישראל מעורבת בשני מיזמים שאפתניים בתחום הרכב שמסבים לה הפסדים עצומים.

...

המיזם השני הוא של החברה המוחזקת בטר פלייס (29%), שמקימה תשתית לתפעול של כלי רכב חשמליים והפסידה 212 מיליון דולר ב-2011, בהשוואה להפסד של 132 מיליון דולר ב-2011. ההפסד מותן כתוצאה מרווח של 35 מיליון דולר על מכשירים פיננסיים נגזרים, בהשוואה להפסד של 7 מיליון דולר ב-2010.

פעילותה השוטפת של בטר פלייס ייצרה גירעון של 163 מיליון דולר בתזרים המזומנים ב-2011, בהשוואה לגירעון תזרימי של 121 מיליון דולר ב-2010. חלק מהגידול בהפסד נובע מקפיצה של 45% בהוצאות השכר של בטר פלייס ל-85 מיליון דולר ב-2011 ומעלייה בהוצאות הריבית לבעלי המניות המבוכרות, שזכאים לריבית מצטברת של 8% ל-49 מיליון דולר ב-2011, לעומת 36 מיליון דולר ב-2010.

החברה לישראל השקיעה עד כה 229 מיליון דולר במצטבר בבטר פלייס, כולל 55 מיליון דולר ב-2011. בטר פלייס מדווחת כי שווי האופציות שהוקצו לעובדי ומנהלי החברה מגיע ל-40-56 מיליון דולר. גלעד ציין שהפרויקט עובר לשלב היישום בישראל בעקבות הקמת 35 תחנות החלפה של סוללות בישראל והגעת כלי הרכב, והגדיר אותו כאחד מפרויקטי התשתית השאפתניים של השנים האחרונות."

זה מיזם חדש והיה ידוע מראש שבהתחלה יש רק הוצאות.

החשבון הנכון יהיה לבדוק בעוד ~שנתיים את המאזן הכנסות/הוצאות בניכוי הוצאות חד פעמיות.

נכון שבתחילה יש רק הוצאות, אבל איך ניתן להחזיר הפסדים עצומים כאלה בתוך שנתיים?

ושוב, מענין מתי ימאס לעידן עופר מההפסדים האסטרונומים ויסגור את הברז ל"בטר פלייס"?

יהודה

פורסם

שלום לכולם

ראינו שעלתה כאן בדיון התייחסות לגבי פרסום הדוחות הכספיים של החברה לישראל לשנת 2011

במסגרת פרסום הדוחות, מפרסמת החברה גם נתונים אודות ההשקעות של בטר פלייס לאותה שנה.

כפי שראיתם פרסום הדוחות מביא עמו כתבות והתייחסויות בעיתונות, בעיקר הכלכלית, אשר לא תמיד מביאה את המשמעות של כל המינוחים החשבונאיים בדוחות. ורצינו להציג בפניכם התייחסות לנושא, הבהרות ומידע נוסף.

נרשם כי בטר פלייס "הפסידה" 212 מיליון דולר בשנת 2011 – אך יש לציין כי סכום זה הינו השקעה ולא הפסד (המינוח כפי שנרשם בדוח), הרי לבטר פלייס אין הכנסות עדין כלל כנגד ההשקה, וגם לא אמורות היו להיות לה עדין הכנסות.

בארבע השנים האחרונות השקענו משאבים רבים בפיתוח הטכנולוגיה ומחקר, ובשנת 2011 חל גידול משמעותי בהשקעה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים אשר הופנו לפיתוח ופריסת תחנות החלפת סוללה ורשת עמדות הטעינה. אין לנו עדיין לקוחות משלמים, ולכן אנחנו לא יכולים להיחשב לחברה מפסידה, כל ההשקעות שנעשו נועדו כדי לספק את חווית הנהיגה הטובה ביותר ללקוחות שלנו שהחליטו לעשות צעד ולהוריד את התלות העולמית בנפט.

הפריסה שלנו נמשכת גם במהלך המחצית הראשונה של 2012, ובמקביל יחלו גם ההכנסות מהלקוחות הראשונים שלנו.

נשמח לענות על שאלות בנושא

צוות Better Place

פורסם

נרשם כי בטר פלייס "הפסידה" 212 מיליון דולר בשנת 2011 – אך יש לציין כי סכום זה הינו השקעה ולא הפסד

זה יפה מאד, אבל לא עונה על השאלה - האם תוכלו לכסות את הסכום.

כל ההשקעות שנעשו נועדו כדי לספק את חווית הנהיגה הטובה ביותר ללקוחות שלנו

ואני חשבתי לתומי כי מטרת החברה היא להרוויח כסף שיחולק לבעלי המניות שלה. האם אין לכן מטרה כזו? האם המשקיעים שלכם יודעים מה היא מטרת החברה? האם עלינו להבין מהצהרה זו שלכם כי אין לכם כוונה או מטרה להרוויח כסף?

נשמח לענות על שאלות בנושא

גם אני אשמח אם תענו, וגם על השאלות בתגובות מספר 351 ו-475.

נראה לי שאנשי השיווק של בטר פלייס וקבלני הניו מדיה שלהם לוקים בתסמונת שמזכירה לי את מודו זכרונה לא לברכה - יהירות, חוסר האזנה לדיעה שונה ותחושה שהשמש זורחת להם מהישבן.

לדעתי, לא זה הענין (גם אם התיאור נכון), אלא שפשוט אין להם תשובות. אנשי "בטר פלייס", אני מזמין אתכם לתת תשובות עניניות וברורות, שיוכיחו לי ולכל הקוראים שאני טועה.

דני

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...