Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער, מבחינתי זו סמנטיקה. זה לא באמת משנה אם מדובר בהפסד או בהשקעה. הכסף הושקע ולא הוחזר. מה זה משנה אם החברה הפסידה אותו או אם המשקיעים הפסידו אותו? כל מה שנאמר כאן הוא שהרבה מאוד כסף הלך, לא שהמיזם כושל מכיוון שהוא מפסיד מאות מיליונים. והאמירה הזו נועדה רק להדגיש שבשביל להחזיר את ההשקעה ולהפוך לרווחית, החברה צריכה לעבוד קשה מאוד (עידן עופר לא צריך לדאוג, הוא הרי בסופו של דבר יבקש תספורת ויגרום לציבור לשלם על זה, לא? :-P:wink: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מיליארד וחצי ש"ח הפסדים (או השקעות, קראו לזה איך שתרצו) מ 2009 עד עכשיו אבל ממקרא יתר הפרטים ברור שמדובר בבלון ניסוי שלא צלח ושר את שירת הב(י)רבור שלו.

על-פי הסכם שחתמה עם רנו, מכירות בטר-פלייס בשנים 2011 עד 2016 בישראל ודנמרק אמורות להסתכם ב-115 אלף מכוניות. מאחר שאספקת המכוניות הראשונות בשתי המדינות צפויה כעת להתחיל רק ברבעון השני של 2012, יידרש המיזם למכור את מלוא הכמות המתוכננת ב-4.5 שנים בלבד - כ-25 אלף מכוניות בשנה.....כעת מתברר שגם בדנמרק צפויים למיזם לא מעט קשיים. בדיווחי החברה לישראל, נכללת הצהרה מפתיעה בעניין ההתקדמות: עד עתה רשם המיזם רק כ-100 הזמנות בלבד למכוניות חשמליות. זאת, למרות שפעילות בטר-פלייס בדנמרק החלה כבר לפני ארבע שנים.

למרות הצהרות בעבר - למשל ב-2010 - על כך שהמיזם קרוב לחתימה על הסכמים משמעותיים עם יצרניות רכב גדולות נוספות, לא הצליח בטר-פלייס לשכנע את תעשיית הרכב ביתרונותיו של מודל החלפת הסוללות. לכך אמנם אחראיות במידה מסוימת שמרנותן של יצרניות הרכב, רצונן לשמור בידיהן את מלוא הכוח בתעשייה, וכן הימנעות מהשקעות-עתק בפיתוח כלי רכב חדשים. אך יותר מארבע שנים וחצי אחרי השקת המיזם, נראה כי חוסר ההצלחה של בטר-פלייס לשתף פעולה עם יצרניות רכב נוספות אינו מבשר טובות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם החברה השקיעה ברכישת מבנה שעלה 1.5 מיליארד (רק לצורך הדוגמא) זה עדיין לא משנה לך ואתה לא מבחין בין השקעה להוצאה ?

מי שלא יודע להבחין בין הוצאה להשקעה , עדיף שיתרכז במבחני דרך הבוחנים את נוחות הנסיעה ולא את עלות הנסיעה.

פורסם

אם נתעלם לרגע מהמיליטנטיות שלך, אם תנסה לראות את המצב כאשורו, לא מדובר פה באזהרת עסק חי אלא בסירנות של "זהירות נבלה" :wink:

רבאק, מליארד וחצי הוצאות (לא נקרא לזה השקעות ולא הפסדים) כעבודת הכנה למה?

ל 500 מכוניות (חלומות באספמיה) שכל אחת מהן תכניס לך 2000 ש"ח (הכנסה, לא רווח)?

כל מי שיודע לעשות חשבון + קורא על חוסר החדירה הגלובלית שלהם + קורא על סרוב היצרנים לישר קו עם המיזם ויש לו קצת חומר אפור בין האוזניים מבין מהר מאוד שזאת בועה שהולכת להתפוצץ.

ואתה יודע מה, הלוואי ואתבדה והלוואי ואגסי ועופר יהפכו למולטי-מיליארדרים בזכות המיזם הזה אבל איך שאני נוהג להגיד, עוד בפולניה הייתי סקפטי. :wink:

פורסם

אני נותן קרדיט לכל אחד שהוציא מהכיס 1.5 מיליארד

מכיוון שאני לא ראיתי את התכנית העסקית ואין לי אפילו כלים לשפוט אם 1.5 מיליארד זה הרבה או מעט , אבל באופן כללי לדעתי שמחיר הדלק יעלה , המיזם יהיה רלוונטי יותר ויותר.

פורסם

האם אתה מסכים איתי שכל מיזם ובמיוחד אחד שמדובר בו בהשקעות של מיליארדים, ששם את כל יישומו והיתכנותו הפיננסית על ההנחה שעד לתאריך מסוים אולי ותחת תנאים מסויימים הדלק יעלה בצורה כזאת שרק אז הוא יהיה אטרקטיבי הוא הימור אחד גדול?

עדיף כבר לחפש גז בים התיכון :wink:

לא שאני מזלזל בתעוזה של אגסי או עופר אבל המיליארד וחצי שקל האלה הם חלק מ 750 מליון דולר שגויסו ממשקיעים ועוד חלק לא קטן הם סכומים שנרשמו כהפסדים אבל לא ממש יצאו מכיס כל שהוא.

פורסם
שלום לכולם

נרשם כי בטר פלייס "הפסידה" 212 מיליון דולר בשנת 2011 – אך יש לציין כי סכום זה הינו השקעה ולא הפסד (המינוח כפי שנרשם בדוח), הרי לבטר פלייס אין הכנסות עדין כלל כנגד ההשקה, וגם לא אמורות היו להיות לה עדין הכנסות.

סליחה אבל החברה הפסידה ולא "הפסידה", עם כל הכבוד. בפשטות, השקעה=הוצאה בעלת פחת ארוך טווח ומטרתו יצירת רווח עתידי. לאור נתונים שונים, ייתכן מאוד ואותו רווח עתידי לעולם יגיע.

אין לנו עדיין לקוחות משלמים, ולכן אנחנו לא יכולים להיחשב לחברה מפסידה, כל ההשקעות שנעשו נועדו כדי לספק את חווית הנהיגה הטובה ביותר ללקוחות שלנו שהחליטו לעשות צעד ולהוריד את התלות העולמית בנפט.[/font]

אם אני לא טועה מטרת החברה, כמו כל חברה מסחרית בעולם, היא למקסם רווחים.

להוריד את התלות העולמית בנפט, הכיצד? חשמל צריך לייצר. בינתיים כמות לא מבוטלת מאותו חשמל מיוצרת ע"י נפט. בנוסף לכך, בראייה עולמית, תחנות כח גרעיניות הינן העלות השפעות חיצוניות שליליות גם כן, הגם שהן שונות מהתלות בנפט.

הפריסה שלנו נמשכת גם במהלך המחצית הראשונה של 2012, ובמקביל יחלו גם ההכנסות מהלקוחות הראשונים שלנו. כמו בדנמרק?

אם נתעלם לרגע מהמיליטנטיות שלך, אם תנסה לראות את המצב כאשורו, לא מדובר פה באזהרת עסק חי אלא בסירנות של "זהירות נבלה" :wink:

האמת שכבר בשלב של אזהרת "עסק חי" אפשר להתכונן למפולת של בטר פלייס, שלא לדבר על "זהירות נבלה".

רבאק, מליארד וחצי הוצאות (לא נקרא לזה השקעות ולא הפסדים) כעבודת הכנה למה?

ל 500 מכוניות (חלומות באספמיה) שכל אחת מהן תכניס לך 2000 ש"ח (הכנסה, לא רווח)?

הבעיה אינה טמונה בגובה ההוצאות דווקא, אלא בחוסר התממשות ההכנסות החזויות.

כל מי שיודע לעשות חשבון + קורא על חוסר החדירה הגלובלית שלהם + קורא על סרוב היצרנים לישר קו עם המיזם ויש לו קצת חומר אפור בין האוזניים מבין מהר מאוד שזאת בועה שהולכת להתפוצץ.

בדיוק. לא אחת קראנו גיחוך מצדם של בכירים בתעשיית הרכב העולמית למשמע השם בטר פלייס.

ואתה יודע מה, הלוואי ואתבדה והלוואי ואגסי ועופר יהפכו למולטי-מיליארדרים בזכות המיזם הזה אבל איך שאני נוהג להגיד, עוד בפולניה הייתי סקפטי. :wink:

לדעתי יש כאן ניסיון מצדה של בטר פלייס (וליתר דיוק, של העומדים מאחוריה) לייצר לעצמה רישיון להדפסת כסף.

אפשר לראות את זה בנסיונותיהם להשפיע על מחיר החשמל לצורכי טעינת רכב חשמלי, כל העניין של חבילות שימוש (ועלותן) וכו'.

מכיוון שאני לא ראיתי את התכנית העסקית ואין לי אפילו כלים לשפוט אם 1.5 מיליארד זה הרבה או מעט , אבל באופן כללי לדעתי שמחיר הדלק יעלה , המיזם יהיה רלוונטי יותר ויותר.

זה לא חוכמה להוציא מהכיס 1.5 מיליארד שקל (או כל סכום אחר). החוכמה היא להחזיר אותו, למען האמת, יותר ממנו, בחזרה לאותו כיס.

למען הצרכן הישראלי, אני מקווה שכל הבלון הנפוח הזה ששמו בטר פלייס יסיים את חייב במהרה א-לה הינדנבורג.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

או למוצר לא יקר שיש לו ביקוש רב.

רוצה דוגמא עממית?

שווארמה שמש סניף ג'בוטינסקי ר"ג! :lol:

פורסם

תראו הפתרון פשוט לחברת בטר פלייס, שחברה חייבת עשרות אלפי שקלים, הבנק ידאג לסגור את העסק , לתבוע את החברה ולקבל את הכסף בחזרה בכל דרך, שמשקיעים ובנקים משקיעים מילארדי שקלים בחברה, הם ימשיכו להזרים כי איש לא רוצה להפסיד מילארד וחצי שקל.

לא מאמינים, קחו את חברת YES, החברה הזאת בגרעון כבר כמה שנים של מילארד וחצי שקל, הדבר אבל לא מפריע להם כל שני וחמישי לקנות שרתים חדשים, להחליף מכוניות לעובדים, לשפץ את המשרדים כל שני וחמישי, כי הם יודעים שאף אחד לא יסגור אותם אלא ימשיכו לממן אותם, כמובן עד שבזק תקנה את ה 1% שנשאר ואז נגמר הסיפור

בקיצור, בתור עסק, ככל שתעבור את מכסת המילארדים בחובות, ככה ידאגו לך להמשיך לעבוד.

פורסם
אם החברה השקיעה ברכישת מבנה שעלה 1.5 מיליארד (רק לצורך הדוגמא) זה עדיין לא משנה לך ואתה לא מבחין בין השקעה להוצאה ?

מי שלא יודע להבחין בין הוצאה להשקעה , עדיף שיתרכז במבחני דרך הבוחנים את נוחות הנסיעה ולא את עלות הנסיעה.

אל תהיה מצחיק. כל שהתכוונתי הוא: הכסף יצא מהכיס של גוף מסוים ולא חזר אליו עדיין. זה לא באמת משנה איך הוא יצא. השורה התחתונה היא החשובה.

שוב אתה מצחיק. או סתם מיתמם שלא לצורך.

א. במקומך לא הייתי "נותן קרדיט" למישהו שהוציא מכיסו כמות אדירה של כסף במשך 3 שנים מבלי לראות מזה שקל.

ב. ברור שמיזם שנועד לתת אלטרנטיבה זולה יותר לתחבורה הוא רלוונטי. השאלה הגדולה היא אם המיזם הספציפי הזה הוא רלוונטי, ואם תעבור על כל השרשור תגלה שזה כלל לא בטוח.

לסיום, מכיוון שאתה כל כך מתקשה לשפוט האם 1.5 מיליארד שקל זה הרבה או מעט, להלן מספר דברים ששווים 1.5 מיליארד שקל:

1. שלושה מטוסי חמקן

2. כל תקציבו השנתי של משרד החוץ

3. כחצי מהרווח של בנק הפועלים ב-2011

4. ארבע יאכטות כמו של שרי אריסון (ראה סעיף 3)

5. אלף פרארי קליפורניה (בארץ)

6. מיליון מכשירי צ'יטה (בארץ)

7. שלושה מיליון מכשירי צ'יטה (בחו"ל)

8. 240 מיליון חטיפי פסק זמן (בארץ)

9. 580 מיליון חטיפי פסק זמן (בארה"ב).

10. להמשיך?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אל תהיה מצחיק. כל שהתכוונתי הוא: הכסף יצא מהכיס של גוף מסוים ולא חזר אליו עדיין. זה לא באמת משנה איך הוא יצא. השורה התחתונה היא החשובה.

שוב אתה מצחיק. או סתם מיתמם שלא לצורך.

א. במקומך לא הייתי "נותן קרדיט" למישהו שהוציא מכיסו כמות אדירה של כסף במשך 3 שנים מבלי לראות מזה שקל.

ב. ברור שמיזם שנועד לתת אלטרנטיבה זולה יותר לתחבורה הוא רלוונטי. השאלה הגדולה היא אם המיזם הספציפי הזה הוא רלוונטי, ואם תעבור על כל השרשור תגלה שזה כלל לא בטוח.

לסיום, מכיוון שאתה כל כך מתקשה לשפוט האם 1.5 מיליארד שקל זה הרבה או מעט, להלן מספר דברים ששווים 1.5 מיליארד שקל:

1. שלושה מטוסי חמקן

2. כל תקציבו השנתי של משרד החוץ

3. כחצי מהרווח של בנק הפועלים ב-2011

4. ארבע יאכטות כמו של שרי אריסון (ראה סעיף 3)

5. אלף פרארי קליפורניה (בארץ)

6. מיליון מכשירי צ'יטה (בארץ)

7. שלושה מיליון מכשירי צ'יטה (בחו"ל)

8. 240 מיליון חטיפי פסק זמן (בארץ)

9. 580 מיליון חטיפי פסק זמן (בארה"ב).

10. להמשיך?

אם התוכנית היתה להשקיעה 3 מיליארד

אז 1.5 מיליארד זה לא הרבה אם התוכנית היתה להשקיע חצי מיליארד אז 1.5 היא חריגה .

הרשימה שלך של דברים שאפשר לקנות במילארד וחצי רק מוכיחה שמישהו מעדיף להשקיע את כספו במיזם מהפכני מאשר לרכוש 3 יאכטות או אלף פרארי קליפורניה.

פורסם

נורא קל להגיד "אם התוכנית העסקית אומרת שזה בסדר להשקיע 1.5 מיליארד שקלים ב-3 שנים, אז זה בסדר", אבל אתה יודע כמה תוכניות עסקיות קמות ונופלות מדי יום? פה מדובר על חברה שהשקיעה סכום עתק מבלי לראות אפילו שקל, כשהעתיד שלה צופן בחובו עוד שנים רבות עד להגעה לרווחים, ובמקביל כמות אדירה של משוכות שעליהם לעבור בכדי להצליח. מצטער אם אני לא אופטימי כמוך. וחלילה וחס - אני לא מאחל להם להיכשל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...