Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגיל אני תמיד רשמתי ואמשיך לרשום,אם האתר הזה מקבל התייחסות מחברות כמו בטר פלייס והיו עוד הרבה מקרים של התייחסות של המון חברות בכל מיני פורומים תשימו לב כמה כח יש לכל המשתמשים פה.

מתי כבר תבינו שרק אנחנו יכולים לשנות משהו ולא שום חברה/ממשלה יכולה להכתיב לנו איך להתנהג בכביש,איך לסחוט מאיתנו כספים ואיך לנסות לעשות מאיתנו מפגרים על ימין ועל שמאל כל פעם מחדש.

כל ילד בן 17 שגולש בפורום יודע בערך מה צריך לעשות בשביל לשפר את תרבות הנהיגה בארץ ישראל אז לא ייתכן שכל ה"בחירים" (בכוונה רשמתי עם ח') לא יודעים מה צריך לעשות.

מתי כבר יבוא היום שנתארגן כולנו נתחיל בתור גוף שאוסף כסף למטרות שיפור תרבות הנהיגה בישראל?

למה לא להודיע בפורום על איזשהו יום ( חו"מ פסח יהיה מעולה) שאנחנו מתארגנים באיזשהו מקום שיהיה נוח לרוב האנשים בארץ ותיפגשו בו כולם(ברגע לא באפשרותי להשתתף או להגיע לאיזשהו מקום),נאסוף כסף,נפתח חשבון בנק שלכולם תהיה גישה אליו(אך ורק לראות איך החשבון מתנהל ולא לנהל אותו במידה ויש אפשרות כזאת בכלל) ולהתחיל לפרסם בתקשורת מה אנחנו רוצים לעשות,לעשות כתבות עם בעלי מקצוע,ולהכניס לנהגי ארץ ישראל שמושפעים מהתקשורת מה באמת צריך להיות פה.

לאט לאט אפשר להקים ארגון שישפיע בצורה משמעותית על תרבות הנהיגה בארץ ישראל ואז לגרום סוף סוף לשינוי.

למה לא לארגן איזשהו ארגון שהוא ללא מטרת רווח אלא רק למטרת הרווח של כל המוטוריקה במדינת ישראל.

מנהלים לתשומת לבכם.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם נוסיף לחישוב השוואת העלויות את החיסכון החודשי בעלויות ביטוח וטיפולים יזומים למכוניות (אשר בשני המקרים זולים יותר במכונית החשמלית)

שוב אתם חוזרים על ההונאה הזו? הביטוח יכול להיות זול רק אם תתנו ערבות שיהיה כך. אחרת ההבטחה הזו כתובה על הקרח ונמסה די מהר.

גם הטענה שהטיפולים היזומים יהיו זולים תלויה בכם. האם אתם מתחיבים?

לא לשבחכם ההסתמכות על שולי הדברים כגון ביטוח וטיפולים להוכחת כדאיות הרכב החשמלי. כפי שכתבו פה ירידת הערך היא הגורם החשוב , ופה אין לכם case .

כבר אמר בעלי חברת ההשכרה אלדן שלא יקנה רכב שלכם לצורכי השכרה, אלא אם תתחיבו מראש למחיר הרכישה החוזרת. כל קונה סביר אחר ידרוש גם הוא התחיבות לקניה חוזרת (מי יקנה ממנו רכב ללא "מיכל דלק" כלומר המצבר, ומה יקרה אם יזמת אגסי תיסגר).

חבל שהנימוקים הלא רצינים שלכם משקפים זלזול בהבנת חברי הפורום

יהודה

פורסם
"אתמול חתם שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, על תיקון לתקנות משק החשמל, שמהוות את המסגרת החוקית לטעינת מכוניות חשמליות. לפי התקנות, אסור יהיה לטעון מכוניות משקע ביתי אלא רק ממערכת טעינה מנוהלת (3 Mode). בשטחים הנמצאים בבעלות פרטית ייפרשו את התשתית חברות פרטיות, כמו בטר פלייס וג'ינרג'י, ובשטחים ציבוריים, כמו ברחוב - חברת החשמל תתקין עמדות טעינה."

http://www.themarker.com/dynamo/1.604740

עכשיו יש טעם לפרוייקט, לפחות עבור אגסי, משפחת עופר ובוזזת ותיקה יותר כמו ח"ח.

יום עצוב עבור מדינת ישראל, יום עצוב עבור תושבי המדינה, יום חג ושמחה עבור מספר גורמים מצומצם ביותר.

מישהו כבר אמר, הדג מסריח מהראש, ובמיוחד מר לנדאו , תעשה לנו טובה כבוד השר, תתפטר, לך הביתה, את הנזק שלך כבר גרמת.

יתרון אחד בלבד לאלו שחיים מעבר לקו הירוק, לא נראה לי שהחוק חל על איזורים אלו שכן אלוף פיקוד המרכז חייב לחתום על כך.

בינתיים אלו האיזורים שהרבה חוקים אינם חלים עליהם .

פורסם
בטר פלייס תסלחו לי אבל להבנתי TCO זה מושג המדבר על Total Cost of Ownership כלומר מכיל בתוכו את עלות הקניה והערך של הרכב בזמן המכירה. בתחשיב שלכם מול הקורולה אין התייחסות לערך יד שניה של הרכב.

ערך יד שניה של קורולה ידוע פחות או יותר.

לעומתו, ערך יד שניה של פלואנס חשמלית מרופא, אינו ידוע כלל.

יש כמה פרמטרים עיקריים שישפיעו:

אמינות הרכב כמשומש ועלות התיקונים-

מצד אחד, רכב חשמלי אמין יותר בגלל שהמנוע פשוט בהרבה ובגלל שאין גיר.

מצד שני, אם הולך רכיב קטן בבקר של המנוע החשמלי, ואף אחד בארץ לא יודע להתעסק עם זה ואומרים לך במוסך "אתה צריך להחליף בקר". כמה עולה כזה רכיב? אולי 10,000 שקל? מחשב רכב למשל עשוי לעלות כמעט 10,000 שקל. ואני מניח שבשנים הראשונות לא יהיו בקרים מתוצרת חילופית ולא יהיו בקרים "מפירוק" והלקוח יהיה בבעיה. בקר זאת רק דוגמא, יש הרבה מערכות שהן ייחדויות לרכב החשמלי ואין תחרות בשוק החלפים עליהם, ולאיש אין מושג מה העלות הצפויה (להבדיל מעלות גיר או מנוע של רכבי בנזין).

איכות השירות שתספקו-

האם תחנות ההחלפו יעבדו חלק או שיהיו תורים? האם ניתן יהיה לטעון בכל מקום בקלות? האם המצברים שתספקו יתנו טווח של 100% או ידרדרו עם הזמן לכיוון 75% ? מי שירצה לקנות רכב יד שניה יסתכל על המוניטין שצברתם וזה ישפיע על המחיר שהוא יהיה מוכן לשלם עבור הפלואנס המשומשת.

פשיטת רגל עסקית-

אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם בטר פלייס תפשוט רגל חס וחלילה. מי יתפעל את תחנות ההחלפה? כי סביר להניח שכונס הנכסים יכריח את בטר פלייס למכור את הנדל"ן ולמכור את אלפי הסוללות שברשותה לכל הנהגים (כדי להשיג קצת מזומן לנושים).

זהו סיכון עסקי שאמור להיות על כתפי המשקיעים- לא על כתפי הלקוחות.

התקדמויות טכנולוגיות שיתרחשו-

להבדיל מרכבי הבנזין בהם ההתקדמות מדור לדור היא מתונה, בענף הרכב החשמלי יש הרבה סטארט אפים והרבה חדשנות.

האם בעוד 4 שנים יהיה דור חדש של מצברים שנותן יותר טווח, יותר ביצועים, טעינה מהירה יותר, אורך חיים משופר, מחיר מוזל וצורה שמשאירה יותר מקום בבגז' ?

כי לדעתי סביר להניח שאכן יהיה שיפור, גדול יותר או פחות.

מה זה יעשה לערך של פלואנס "דור ראשון" אפשר רק לנחש.

נהג רגוע, חילקנו את התשובה לפי הנושאים שציינת:

1. שכירות המכונית - הפרמטרים שקובעים את רמת הסחירות של הרכב: אמינות, עלויות אחזקה, מצב הרכב לאורך שנים. המכונית תהיה כמו חדשה, אמינה עם עלויות אחזקה נמוכות. Better Place תמשיך בשיווק המכוניות וההיצע יהיה גבוה על הביקוש. Better Place בנוסף תעשה כל מאמץ לפתח מערך שיתמוך בעולם היד השנייה לטובת לקוחותיה. בנוסף הסוללה נשארת בבעלות Better Place וכך מתאפשרת לראשונה מכירת רכב חשמלי בעל טכנולוגיה חדשנית במחיר מוזל. הפרדת הסוללה מהמכונית מורידה מהצרכן את הסיכון של ירידת ערך הסוללה והצורך לשמור על איכותה. בשוק הישראלי קונים 200,000 מכוניות יד שנייה ו-200,000 מכוניות יד שלישית כל שנה. ז"א שוק של 400,000 קניות לשנה אחת. בין היום לבין 2015 יהיו 1,200,000 טראנזאקציות של מכוניות יד שנייה ושלישית מתוכן 600,000 של מכוניות יד שנייה. ההיצע בין היום ל-2015 של מכוניות יד שנייה חשמלית, הוא אפס. ההיצע כרגע הוא אפס. אין היצע. תחשוב מה קורה כשיש ביקוש שהוא אחוז מסוים מתוך 600,000 טראנזאקציות וההיצע הוא אפס. סביר מאוד להניח שערך מכונית יד 2 יהיה גבוה.

2. חלקי חילוף – רשת המוסכים של קרסו הולכת לתת את כל השירותים למכונית החשמלית, יש לה בניגוד למכוניות אחרות אחריות יצרן לארבע שנים אול 120000 ק"מ. לא תהיה בעיה למצוא חלקי חילוף למכונית החשמלית, ויש הרבה פחות בלאי במערכות לעומת מכונית הבנזין.

3. איכות השירות – תחנות ההחלפה בפריסה הארצית צפויות לעבוד חלק מאוד, אל תשכח שבסופו של יום לא יהיה לך או לכל מנוי שלנו את צורך בתחנות ההחלפה ביום יום, תהיה לך עמדת טעינה פרטית בבית ואם אתה נוסע מעל 26000 ק"מ בשנה תהיה לך עמדת טעינה גם במקום העבודה על חשבוננו, תיכנס לתחנת החלפה רק לעתים רחוקות.

4. פשיטת רגל – כל חברה יכולה לפשוט את הרגל, לא באמת יש לנו תשובה אמיתית לתת לך בנושא, בטר פלייס היא חברה גלובלית עם גב כלכלי מאוד איתן מאחוריה בדמות HSBC GE מורגן סטנלי ועוד.

5. אנחנו ערוכים לתמוך בכל התקדמות טכנולוגית בנושא הסוללות, תחנות ההחלפה שלנו יכולות לתמוך גם בדורות הבאים של הסוללה. הפיתוח הוא מאוד ליניארי כך שהקפיצות בטווח הסוללה לא יהיה גבוה באופן משמעותי משנה לשנה.

צוות Better Place Israel

פורסם
שכירות המכונית - הפרמטרים שקובעים את רמת הסחירות של הרכב: אמינות, עלויות אחזקה, מצב הרכב לאורך שנים. המכונית תהיה כמו חדשה, אמינה עם עלויות אחזקה נמוכות. Better Place תמשיך בשיווק המכוניות וההיצע יהיה גבוה על הביקוש. Better Place בנוסף תעשה כל מאמץ לפתח מערך שיתמוך בעולם היד השנייה לטובת לקוחותיה. בנוסף הסוללה נשארת בבעלות Better Place וכך מתאפשרת לראשונה מכירת רכב חשמלי בעל טכנולוגיה חדשנית במחיר מוזל. הפרדת הסוללה מהמכונית מורידה מהצרכן את הסיכון של ירידת ערך הסוללה והצורך לשמור על איכותה. בשוק הישראלי קונים 200,000 מכוניות יד שנייה ו-200,000 מכוניות יד שלישית כל שנה. ז"א שוק של 400,000 קניות לשנה אחת. בין היום לבין 2015 יהיו 1,200,000 טראנזאקציות של מכוניות יד שנייה ושלישית מתוכן 600,000 של מכוניות יד שנייה. ההיצע בין היום ל-2015 של מכוניות יד שנייה חשמלית, הוא אפס. ההיצע כרגע הוא אפס. אין היצע. תחשוב מה קורה כשיש ביקוש שהוא אחוז מסוים מתוך 600,000 טראנזאקציות וההיצע הוא אפס. סביר מאוד להניח שערך מכונית יד 2 יהיה גבוה.

אני מצטער, אבל זה נשמע לי הקשקושים אחד הגדולים שאי פעם שמעתי.

יכול להיות ביקוש לרכב נדיר כשהוא מציע יחודיות כמו מראה או ביצועים יחודיים. לרכב שלכם היחודיות היחידה שלו היא מנוע חשמלי, משמע כביכול חיסכון. כשבפועל החיסכון לא בא לידי ביטוי, ובא ביחד עם חוזה ל-4 שנים, באמת שאני לא חושב שהרבה יקפצו על המציאה, אלא אם היא תהיה במחיר קניה מאוד זול.

פורסם
נהג רגוע, חילקנו את התשובה לפי הנושאים שציינת:

1. שכירות המכונית - הפרמטרים שקובעים את רמת הסחירות של הרכב: אמינות, עלויות אחזקה, מצב הרכב לאורך שנים. המכונית תהיה כמו חדשה, אמינה עם עלויות אחזקה נמוכות. Better Place תמשיך בשיווק המכוניות וההיצע יהיה גבוה על הביקוש. Better Place בנוסף תעשה כל מאמץ לפתח מערך שיתמוך בעולם היד השנייה לטובת לקוחותיה. בנוסף הסוללה נשארת בבעלות Better Place וכך מתאפשרת לראשונה מכירת רכב חשמלי בעל טכנולוגיה חדשנית במחיר מוזל. הפרדת הסוללה מהמכונית מורידה מהצרכן את הסיכון של ירידת ערך הסוללה והצורך לשמור על איכותה. בשוק הישראלי קונים 200,000 מכוניות יד שנייה ו-200,000 מכוניות יד שלישית כל שנה. ז"א שוק של 400,000 קניות לשנה אחת. בין היום לבין 2015 יהיו 1,200,000 טראנזאקציות של מכוניות יד שנייה ושלישית מתוכן 600,000 של מכוניות יד שנייה. ההיצע בין היום ל-2015 של מכוניות יד שנייה חשמלית, הוא אפס. ההיצע כרגע הוא אפס. אין היצע. תחשוב מה קורה כשיש ביקוש שהוא אחוז מסוים מתוך 600,000 טראנזאקציות וההיצע הוא אפס. סביר מאוד להניח שערך מכונית יד 2 יהיה גבוה.

2. חלקי חילוף – רשת המוסכים של קרסו הולכת לתת את כל השירותים למכונית החשמלית, יש לה בניגוד למכוניות אחרות אחריות יצרן לארבע שנים אול 120000 ק"מ. לא תהיה בעיה למצוא חלקי חילוף למכונית החשמלית, ויש הרבה פחות בלאי במערכות לעומת מכונית הבנזין.

3. איכות השירות – תחנות ההחלפה בפריסה הארצית צפויות לעבוד חלק מאוד, אל תשכח שבסופו של יום לא יהיה לך או לכל מנוי שלנו את צורך בתחנות ההחלפה ביום יום, תהיה לך עמדת טעינה פרטית בבית ואם אתה נוסע מעל 26000 ק"מ בשנה תהיה לך עמדת טעינה גם במקום העבודה על חשבוננו, תיכנס לתחנת החלפה רק לעתים רחוקות.

4. פשיטת רגל – כל חברה יכולה לפשוט את הרגל, לא באמת יש לנו תשובה אמיתית לתת לך בנושא, בטר פלייס היא חברה גלובלית עם גב כלכלי מאוד איתן מאחוריה בדמות HSBC GE מורגן סטנלי ועוד.

5. אנחנו ערוכים לתמוך בכל התקדמות טכנולוגית בנושא הסוללות, תחנות ההחלפה שלנו יכולות לתמוך גם בדורות הבאים של הסוללה. הפיתוח הוא מאוד ליניארי כך שהקפיצות בטווח הסוללה לא יהיה גבוה באופן משמעותי משנה לשנה.

צוות Better Place Israel

2. נהדר, ולחבר את המחשב יעלה כמו כל מוסך אצלם 350 שקל לאבחן את התקלה, וכל גומיה של התושבת של המנוע תעלה 500 שקל כמו בכל רנו וזה לפני מעמ ועבודה ולגבי חלקי חילוף כן היהי בעיה למצוא חלקים, בניגוד לרכבים אשר נמצאים בכמויות מאסיביות, רכבים חשמלים יהיו בודדים או עשרות בודדים,בטח לא כל מוסך של רנו ירצה לטפל ברכב ועלות כל חלק במידה ואין בארץ היא יקרה ומחושבת על פי היורו שהרבה יותר יקר ותמיד העלו את המחיר גם שהיורו ירד.

3. לא עניתם מה עושים עם בעל הבית מסרב לתת לכם להתקין עמדת טעינה ודורש ממכם תשלום? מה אז, החוזה מבוטל ?

4. פשיטת רגל- להזכיר לכם את 2008, לימן ברודרס, אולי GM? אולי קרייזלר ?? DELTA AIRLINES?

פורסם

לבטר פלייס-

ראשית, תודה שהתאמצתם לענות לשאלותי בזריזות ובפירוט. אין הרבה חברות שמתייחסות ברצינות כזאת.

עם זאת לא ממש השתכנעתי מהתשובות.

לגבי ביקוש שיתקל בהיצע אפסי בשוק היד השניה, זה בדיוק המצב כרגע, רק שכרגע מדובר על הפלואנס ZE חדשות מהניילונים.

אני אסביר- הגיעו מכוניות ספורות בלבד, ולמרות ההיצע האפסי אני לא רואה התנפלות של לקוחות שמוכנים "אפילו לשלם לכם יותר העיקר שתמכרו להם ולא לאחרים" לכן זהו טיעון ריק מתוכן.

(אגב אם כן יש לכם לקוחות כאלה, הם שייכים לקומץ שרוצים חדשנות ואוויר נקי בכל מחיר, ויש להם מספיק אמצעים).

לגבי האחריות של 4 שנים- זו בדיוק הבעיה. מה יקרה כשארצה למכור את הרכב לאחר תום ה 4 שנים? מי יוכל להעריך את האמינות והעלויות? לוקח זמן עד שהשוק לומד איזה רכב צובר מוניטין טוב ואיזה לא. יתכן שהחשמלית תפתיע מאוד לטובה אך לנחש זאת היום זה סיכון.

איכות השירות- אני יודע שמעבר בתחנת החלפה לא יתרחש על בסיס יומי. עדיין יכולים להיווצר תורים, בחגים למשל. אני מניח שלא יהיה לכם כלכלי להכפיל פי 3 את מספר תחנות ההחלפה רק כדי לעמוד בביקוש מוגבר שמתרחש מספר ימים בשנה ולכן עשויים להיות תורים ארוכים.

לנושא שחיקת הטווח במצבר לא התייחסתם בתשובה.

התקדמות טכנולוגית-

זה מצוין שתוכלו לטפל גם במצברים עתידיים של רכבים אחרים, אבל לא זאת הנקודה שהתכוונתי אליה. אני רמזתי לאפקט שראינו בשוק הסלולרי למשל. המכשיר הכי חדש של לפני 4 שנים חסר ערך היום כיד שניה, למרות שחוץ מכמה שריטות הוא מתפקד בדיוק כמו חדש. פשוט ההתקדמות היתה אדירה והסמארטפון הכי זול היום טוב ממנו בכל פרמטר. אז נכון- ברור לי שבענף הרכב לא תהיה התקדמות כל כך גדולה כמו בסלולר, אבל יהיו שיפורים שיגרמו לרכבי הדור הראשון להראות הרבה פחות אטרקטיבים. מי שיקנה אותם ירצה לפחות להרגיש שהוא עשה עסקה טובה- על ידי קניה במחיר זול במיוחד.

אני מעריך את זה שאתם מנסים לשכנע ומלאים רצון טוב, אבל בסופו של דבר אתם בעיקר מבטיחים ולא מתחייבים.

אתם מבטיחים שיהיה זול, אמין ומתוקתק, אבל גם אני יכול להבטיח שאת דמי המנוי אני אשלם לכם בעוד 4 שנים בצ'ק דחוי ואני מבטיח שלא יהיו לי בעיות בבנק ושתקבלו את כל הכסף אז אין לכם מה לדאוג אני אהיה לקוח מעולה...

הבנתם את האירוניה בדברי ?

להבטיח זה לא להתחייב.

בחוזה שלכם דאגתם להכניס מאות סעיפים שמחייבים את הלקוח בצורה משפטית.

מצד שני- לא התחייבתם לטיב השירות והמצברים.

בנוסף גם לא התחייבתם חוזית למה שכתבתם פה לגבי מחיר החלפים, או רמת האמינות- והאמת שגם אני לא יודע איך מגדירים בחוזה דבר מעורפל כמו רמת אמינות.

מה שאני כן יודע זה שלקוח לא אמור ולא רוצה לקחת על עצמו סיכונים כאלה. בוודאי לא בתעשייה חדשה לגמרי.

כולנו רוצים לראות פה רכבים חשמליים הופכים למציאות.

עשיתם כמה צעדים שבאופן עקרוני מקדמים את החזון:

הקמתם תחנות החלפה ופיתחתם תוכנת ניווט בנסיון לפתור את "חרדת הטווח".

לקחתם על עצמכם את הטיפול בסוללה.

עכשיו נשאר לכם לפתור את "חרדת הקניה".

והדרך לזה היא שינוי מודל למודל של ליסינג פרטי. תחכירו לנו את הרכבים וקחו את כל כאב הראש, הסיכונים, וההבטחות על עצמכם.

הרי אם אתם כל כך בטוחים שיהיה ערך יד שניה גבוה, ושהאמינות תהיה מצוינת- הרווחתם. תוכלו למכור את הרכבים בסוף תקופת ההשכרה ברווח גדול יותר.

פורסם

למה אני לא יכול להטעין אותה לבד אם יש לי תשתית תלאת פאזי בבית?

Kenworth man,

במדינת ישראל נקבע שטעינת מכונית חשמלית חייבת להיעשות משקע טעינה אשר אושר ע"י מכון התקנים הישראלי ועומד בסטנדרט התקינה הבינלאומי. תקנה זו קיימת כדי להגן על ביטחון הציבור ולמנוע כל מיני מקרים של של אילתורים של שקעים חשמליים, היכולים להוות סכנה חמורה לציבור. אנחנו מתקינים ללקוחותנו עמדות טעינה תקניות, אשר פותחו בישראל ועומדות בתקנים הכי מחמירים בעולם, ללא כל עלות לצרכן.

צוות Better Place

פורסם

המכונית תהיה כמו חדשה, אמינה עם עלויות אחזקה נמוכות... הרבה פחות בלאי במערכות לעומת מכונית הבנזין.

איך אתם יודעים מה תהיה האמינות של מכונית שעדיין אינה בשימוש נפוץ? איך אתם יודעים מה יהיה הבלאי?

ההיצע כרגע הוא אפס. אין היצע. תחשוב מה קורה כשיש ביקוש שהוא אחוז מסוים מתוך 600,000 טראנזאקציות וההיצע הוא אפס. סביר מאוד להניח שערך מכונית יד 2 יהיה גבוה.

כמו שאמר כבר "נהג רגוע", אם זה היה נכון היה תור ארוך של אנשים שמחכים לקנות את המכונית שלכם. אבל אין תור כזה.

תחנות ההחלפה שלנו יכולות לתמוך גם בדורות הבאים של הסוללה.

באמת. בתחום המחשבים תמיד מנסים ליצור תקן שיהיה תואם גם לשיפורי העתיד, ולפעמים זה מצליח - אבל לפעמים לא. בגלל שלפעמים יש פיתוח חדש שמבוסס על משהו שונה ממה שהיה קודם, ולכן אין תאימות.

אם אתם יכולים לחזות את העתיד - למה אתם מתעסקים עם כל הענין של מכוניות חשמליות? יותר פשוט שתחזו עליות או ירידות של מניות ותתעשרו מהבורסה.

אני מתנצל על נימת הזלזול, אבל באמת אין לי כוח להמשיך עם העמדת הפנים שמדובר כאן במשהו רציני ומשכנע. לא עניתם על שום שאלה קשה, ונשאלו כאן הרבה שאלות כאלה.

השטות על הביקוש וההיצע של המשומשות פשוט גמרה את הסבלנות שלי. הרי זה הגיון של ילד בן שש.

דני

פורסם
:?

1.חוץ מביטוח, טיפולים ועלות חודשית(חשמל, דלק, וואטאבר) יש התקנה של מערכת הטענה ביתית - 4800 שקל.

2. ההוצאה מספר אחד בקניית רכב חדש, זה על ירידת ערך, בעוד שאפשר להעריך את ירידת הערך של הטויוטה, את הירידת ערך של הפלואנס אי אפשר, ולאור העובדה שצריך לחתום אתכם על הסכמים והתחייבויות שונות ומשונות, להגיד שתהיה לרכב שלכם ירידת ערך מטורפת זה לא הימור פרוע כלל.

ואם נתעלם ממה שרשמתי, אני חושב שכול בנאדם ישמח לשלם תוספת של 126 שקל בחודש בשביל הזכות לא לחבר את הרכב שלו כול יום לחשמל, ולדאוג חס וחלילה מה יקרה במידה והוא נוסע לאילת.

בקיצור, אני מחכה כבר שתתחילו לשווק לליסינג בהנחה משמעותית. לאזרח הפרטי יהיה לכם קשה מאוד להגיע עם מחירים כאלה. ואם אתם מצליחים למצוא כמה שטיפשים מספיק, אז מגיע להם.

davemustaine87,

נתייחס לנושאים שציינת:

1. אנחנו מספקים על חשבוננו ובאחריותנו עמדת טעינה והתקנה של עמדת טעינה, בביתו של הלקוח. לשרות זה אין אח ורע לאף חברה בעולם, ואצלנו הוא כלול בחבילת השירות לכל לקוח. כאשר לקוח עובר דירה אנחנו מסבסדים ללקוחות את העברת עמדת הטעינה והתקנתה מחדש. למשל לקוח שעבר לבית פרטי ובחניה שלו כבר קיימת נקודת חשמל, לא ישלם שום תשלום נוסף בגין העברה והתקנה מחדש. לקוח אשר עובר לבית חדש, בו מסיבות שונות, ההתקנה היא מורכבת ומסובכת, ישלם את מחיר ההתקנה בסכום שלא יעלה בכל מקרה על 4,900 ש"ח.

2.בקשר לערך המכונית- הפרמטרים שקובעים את רמת הסחירות של הרכב: אמינות, עלויות אחזקה, מצב הרכב לאורך שנים. המכונית תהיה כמו חדשה, אמינה עם עליויות אחזקה נמוכות. Better Place תמשיך בשיווק המכוניות וההיצע יהיה גבוה על הביקוש. BetterPlace בנוסף תעשה כל מאמץ לפתח מערך שיתמוך בעולם היד השניה לטובת לקוחותיה. בנוסף הסוללה נשארת בבעלות Better Place וכך מתאפשרת לראשונה מכירת רכב חשמלי בעל טכנולוגיה חדשנית במחיר מוזל. בנוסף, הפרדת הסוללה מהמכונית מורידה מהצרכן את הסיכון של ירידת ערך הסוללה והצורך לשמור על איכותה.

אנחנו מאמינים שלמנויים שלנו עדיף לצרוך חבילת שירות שלמה (שכוללת התקנה ואחזקה של עמדת טעינה פרטית, גישה לתחנות החלפת סוללה, גישה חופשית לעמדות טעינה ציבוריות, שירות לקוחות 24/7, שירותי דרך, אחריות, מערכת מחשוב חכמה ברכב, עלות ליסינג של הסוללה כמובן, ועוד)ולא להיות תלויים בתנודתיות במחירי החשמל. עם הפתרון שבטר פלייס מציעה כיום משלב התקנת עמדת טעינה בבית הלקוח וגם תחנות החלפת סוללה הפרוסות ברחבי הארץ. ע"י 2 אלו תוכל להגיע לכל מקום בארץ כולל אילת ללא הגבלת טווח.

צוות Better Place

פורסם

נתוני דה מרקר, עלות נסיעה ל 30K ק"מ.-

טויוטה קורולה-1586 ש"ח

פיג'ו איון - 1350 ש"ח

רנו פלואנס - 1599 ש"ח

C3 פיקאסו ט"ד שלי - 1000 ש"ח בדיוק.

30K ק"מ לחלוק ל 12 חודשים, לחלק לממוצע צריכת דלק של 20קמ"ל כפול 8 ש"ח לליטר (אפשר למצוא אפילו בפחות).

עם חיסכון של 350-599 ש"ח מידי חודש, עלות קניה של 105-111K ש"ח בלבד, ועם המרווח והמפרט הטכני של הרכב, מדובר לדעתי באחת מהעיסקאות המשתלמות ביותר בעולם הרכב הישראלי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשביל 7 אחוז חסכון כל כך הרבה אי וודאות, וחתונה קתולית ל 4 שנים?

תודה אבל אני נשאר עם הסקודה 1.2 tsi שלי שחוגגת 16K ק״מ בממוצע צריכה כולל של 7 ליטר ל 100 ק״מ, 1:14 בערך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
Kenworth man,

במדינת ישראל נקבע שטעינת מכונית חשמלית חייבת להיעשות משקע טעינה אשר אושר ע"י מכון התקנים הישראלי ועומד בסטנדרט התקינה הבינלאומי. תקנה זו קיימת כדי להגן על ביטחון הציבור ולמנוע כל מיני מקרים של של אילתורים של שקעים חשמליים, היכולים להוות סכנה חמורה לציבור. אנחנו מתקינים ללקוחותנו עמדות טעינה תקניות, אשר פותחו בישראל ועומדות בתקנים הכי מחמירים בעולם, ללא כל עלות לצרכן.

צוות Better Place

למה לספר רק מה שנוח לכם ולספר חציי אמיתות - מכון התקנים רוצה התקן MODE2, בגלל סיבות שאינם קשורות למכון התקנים

הוחלט על תקן MODE3 ובניגוד לעצה של מכון התקנים, אז בבקשה תדייקו כי הבחור צודק, עם תקן MODE2 ניתן לטעון רגיל בבית משקע תלת פאזי.

את הסיפור של ביטחון הציבור אתם יכולים לספר לאלו שמעוניינים להכשיל את שאר הטכנולוגיות בעולם, כנראה העולם המערבי איננו

מספיק שכן רוב החברות בעולם, חברות קטנות כגון טויוטה, פזו, מיצובישי, מסתפקות בטעינה MODE2, מסכנים החברות הללו.

אם אני רוצה לטעון את הרכב שלי מפנלים סולארים בגג במקום לשלם לחברת החשמל הלא ידידיותית שלנו כסף, זו זכותי ואין למדינה

שום זכות להתערב בנידון כל עוד הדבר נעשה על פי חוק החשמל .

פורסם

davemustaine87

2.בקשר לערך המכונית- הפרמטרים שקובעים את רמת הסחירות של הרכב: אמינות, עלויות אחזקה, מצב הרכב לאורך שנים. המכונית תהיה כמו חדשה, אמינה עם עליויות אחזקה נמוכות. אני לא ממש מבין כיצד ניתן להעלות טענות כאלה ללא איזהשהו ניסיון לאורך זמן. אמינות? תוכלו לאמר זאת עוד מספר שנים, נכון לשנים הקרובות הרוכש יהיה הנסיין, בין אם ירצה ובין אם לא. עלויות אחזקה? ראו את מה שכבר נכתב, ובנוסף, להבנתי רוב התקלות ברכבי בנזין מודרניים בני 3 עד 7 שנים אינן במנוע ו/או בתה"ל ואף על פי כן הן אינן זולות. אם נשליך זאת על רכבים חשמליים נקבל עלויות אחזקה דומות. מצב הרכב לאורך שנים? מה הקשר? Better Place תמשיך בשיווק המכוניות וההיצע יהיה גבוה על הביקוש. אהם... זה לא בדיוק ההפך ממה שטענתם לפני מספר הודעות? BetterPlace בנוסף תעשה כל מאמץ לפתח מערך שיתמוך בעולם היד השניה לטובת לקוחותיה. כיצד? 'התאמה' בין מוכרי/משדרגי הרכב לרוכשי רכב משומש לא ממש מהווה מערך תמיכה. טיעון כגון טרייד-אין עתידי מובטח יכול להוות את התחלת מערך התמיכה. בנוסף הסוללה נשארת בבעלות Better Place וכך מתאפשרת לראשונה מכירת רכב חשמלי בעל טכנולוגיה חדשנית במחיר מוזל. בנוסף, הפרדת הסוללה מהמכונית מורידה מהצרכן את הסיכון של ירידת ערך הסוללה והצורך לשמור על איכותה. נהדר, ארכוש חצי רכב ואשכור את החצי השני וכשארצה למכור אז אמכור רק חצי רכב. זו הכוונה שלכם למחיר מוזל?

אנחנו מאמינים שלמנויים שלנו עדיף לצרוך חבילת שירות שלמה (שכוללת התקנה ואחזקה של עמדת טעינה פרטית, גישה לתחנות החלפת סוללה, גישה חופשית לעמדות טעינה ציבוריות, שירות לקוחות 24/7, שירותי דרך, אחריות, מערכת מחשוב חכמה ברכב, עלות ליסינג של הסוללה כמובן, ועוד)ולא להיות תלויים בתנודתיות במחירי החשמל. עם הפתרון שבטר פלייס מציעה כיום משלב התקנת עמדת טעינה בבית הלקוח וגם תחנות החלפת סוללה הפרוסות ברחבי הארץ. ע"י 2 אלו תוכל להגיע לכל מקום בארץ כולל אילת ללא הגבלת טווח. אני (ולא מעט אנשים אחרים) ממש לא. לטעמי עדיף לי לחסוך את ה:התקנה ואחזקה של עמדת טעינה פרטית [אם אני יכול להזמין התקנת מזגן באופן פרטי אז אנחש כי אוכל להתמודד עם זאת], גישה לתחנות החלפת סוללה [אין צורך ביום יום לטענתכם, אם אזדקק להחלפת סוללה אז אשלם על זאת (כמו שאני ניגש היום לתחנת דלק)], גישה חופשית לעמדות טעינה ציבוריות [ראה טיעון קודם], שירות לקוחות 24/7 [לשם מה? אם אני ממש זקוק לשירות לקוחות 24/7 אז זה אומר משהו על הרכב], שירותי דרך [איו צורך, יש לי מקיף ], אחריות [מוזר, חשבתי אני מקבל זאת אוטומטית בזמן רכישת רכב (כלשהו)], מערכת מחשוב חכמה ברכב [ביקשתי זאת? בכל מקרה רוב המשפחטומטיות מצוידות באלקטרוניקה לעייפה ], עלות ליסינג של הסוללה כמובן [אשלם זאת מכיסי], ועוד [כגון?].

צוות Better Place

אני באמת אשמח לקבל הסברים לטענות שלי. להזכירכם, שאלתי בעבר מספר שאלות והתעלמתם מהן לחלוטין.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...