Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפותח השרשור הזה-

אם נתעלם מכל הפרטים הקטנים שנכנסנו אליהם בהתדיינות ונסתכל על השאלה ששאלת בכותרת השרשור:

מה הטעם בכלל בפרוייקט השאפתני של שי אגסי (בטר פלייס) ??

נגלה ששי אגסי בכבודו ובעצמו ענה לך אתמול בהרצאה מרוכזת של רבע שעה, על השאלה הזאת. הוא אפילו מקדיש את זה לאנשים שקוראים לפרויקט שלו "שאפתני".

הוא מדבר הרבה על הסתכלות מנקודת המבט של המדינה.

(אגב זה מזכיר לי שהמדינה שילמה לאינטל מיליונים מכספינו (ולא שחסר להם כסף) כדי שיסכימו לפתוח מפעל שלהם בישראל.)

קישור להרצאה בכלכליסט

http://www.calcalist.co.il/home/0,7340,L-3905-0-3563632,00.html

לפי מה שקראתי הם טוענים לטכנולוגיה חדשה.

לאגסי אין שום נקודת הסתכלות של המדינה, אלא בתור איש עסקים נקודת הסתכלות על עצמו והחברה שלו, אין לבעל עסק שום אינטרס לתת חינם למישהו אלא עם כן הוא ירוויח מכך, האם הפרוייקט הוא במימון המדינה ? לא, האם המדינה מלבד סינדול גופים אחרים פתחה את השוק ונתנה עזרה לפיתוח טכנולוגיות אחרות? לא, אפילו את הפרוייקט של החשמל הסולארי המדינה מטרפדת ומורידה את העלות של היצור למתחת לשקל וחצי כדי למנוע הצפה של השוק.

עם אני הייתי המדינה, התפקיד שלי הוא להוריד רכבים מהכביש ולהכניס מבקביל ובמסה את הרכב הציבורי בעלות זולה לכל אדם ואדם, עם זה ברכבים, עם זה בנתיבים יעודים לתחבורה ציבורית, עם זה תחבורה 24X7, לא הפרוייקט של אגסי ולא כל פרוייקט אחר כיום יפתור את הבעיה מלבד MASS TRANSIT שקיים בכל העולם המערבי ובמדינת ישראל נמצא כמו בהודו

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טכנולוגיית הסוללות התפתחה די לאט במאה השנים+ האחרונות ואין מה לצפות לסוללת פלא שתספיק ל500 ק"מ ותעלה 5000$ בעשורים הקרובים.

אם היה צפי כזה אז כל פרוייקט בטר פלייס היה מיותר לגמרי כי הוא פותר בעיה שכביכול תיפתר בקרוב. (אבל כאמור, היא לא תיפתר)

במיוחד בשבילך:

http://www.northwestern.edu/newscenter/stories/2011/11/batteries-energy-kung.html

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
זו אכן קונספירציה. הקטע המטריד הוא, ידידי אדון הזוחלים, שזה כבר נעשה.... כשהנפט יגיע ל120-130 דולר לחבית, ונראה מחירי דלקים שמגרדים את ה10 ש"ח לליטר, רכב חשמלי יראה אטרקטיבי הרבה יותר.

רועי, במיוחד בשבילך!

שטייניץ: "הדלק יכול להגיע גם ל-10 שקלים לליטר..... דוח ה-OECD אף ביקר את ישראל על מיסוי דלק נמוך מדי, אשר אינו מעודד מעבר לרכב היברידי או חשמלי".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יש כבר קונה ראשון-

421329_388275364520548_124149704266450_1676442_1947776626_n.jpg

כעת לביבי תיהיה סיבה טובה להיעדר מהכנסת מתי שיתחשק לו

"רוה"מ הודיעה שהוא נאלץ להיתעקב בגלל שניגמרו לו הסוללות, רכב חלופי נישלך לאסופו" LOL

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

המכונית החשמלית של וולבו – Volvo Electric C30 – צוידה בקישוריות ניידת וניתן יהיה לצפות בה בביתן אריקסון בכינוס Mobile World בשבוע הבא. הארכיטקטורה החדשה תאפשר לנהגים לשלוט בטעינת המכונית כאשר היא מחוברת לשקע חשמל רגיל. בנוסף, המערכת מנתבת את עלויות החשמל הנצרך לטעינת הרכב לחשבונו האישי של בעל המכונית. הנהג קובע את עיתוי טעינת המכונית ובוחר בעלות הטעינה המתאימה, ישירות ממקשים בלוח המחוונים של המכונית או אף מרחוק, באמצעות סמארטפון או טאבלט.

לאחר שהנהג הקיש את בחירתו, המכונית מתקשרת לרשת החשמל ( grid) באמצעות הרשת הסלולרית, כך שהטעינה תתבצע במחירי האנרגיה הקבועים ב-grid, ותזכה את המשתמש בעלויות אנרגיה מופחתות. המערכת משרתת גם את חברות החשמל המתאמות את תזמון טעינת המכוניות ברחבי ה-grid הודות לשימוש יעיל ומושכל."

הנה, לא צריך את המונופול של אגסי כדי לשלוט בטעינה.

לפי מה שקראתי הם טוענים לטכנולוגיה חדשה.

לגבי טווח נסיעה, יש כבר חברה, שלא מעט חברות רכב מושקעות בה, שב-2014 תציג סוללה עם 400KWH לקילוגרם (כיום בערך 100-150 KWH לקילוגרם) וזאת במחיר שהוא כ-50%.

המציאות זרועה בפגרי הבטחות טכנולוגיות, ועדיף לקבל את ההבטחות האלה בסקפטיות.

עם אני הייתי המדינה, התפקיד שלי הוא להוריד רכבים מהכביש ולהכניס מבקביל ובמסה את הרכב הציבורי בעלות זולה לכל אדם ואדם, עם זה ברכבים, עם זה בנתיבים יעודים לתחבורה ציבורית, עם זה תחבורה 24X7, לא הפרוייקט של אגסי ולא כל פרוייקט אחר כיום יפתור את הבעיה מלבד MASS TRANSIT שקיים בכל העולם המערבי ובמדינת ישראל נמצא כמו בהודו

לא צריך להגזים עם הורדת רכבים פרטים מהכביש. כן צריך להגדיר איזורי אגרה, שתהיה מספיק גבוהה כדי להקטין דרסטית את כמות הרכבים הפרטים, רק באיזורים הצפופים. העשירים שישלמו את האגרה הזו יסבסדו את התחבורה הציבורית (לדעתי).

יהודה

פורסם

יהודה, עם כל הכבוד לרשת החשמל הביתית הרי שטעינה באמצעותה אינה מספקת - לפי נתונים שראיתי (של Nissan Leaf) טעינה של שעה מהרשת הביתית נותנת טוות 5 מייל - כלומר 8 ק"מ. זה עניין של פיזיקה - הרשת הביתית מוגבלת לזרם מסויים, ואם תעבור אותו אתה עלול לגרום החממות ושריפה - או, במערכת תקינה, לגרום לניתוק על ידי מפסק הבטיחות ("פיוז").

כדי לטעון את הרכב בקצב מהיר דרוש מטען חיצוני, או, במילים אחרות, תחנת טעינה ייעודית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא מבין כלום?

אם יבוא מכון התקנים ויקבע שכדי לטעון את הרכב בבית אני חייב תחנה יעודית שעומדת בתקנים שלו, אני אסכים בשמחה, אפילו בעלות של כמה אלפי שקלים (כמו לדוגמא הניסן ליף בארה"ב).

אבל למה אני צריך לעשות את זה דרך מתווך שעל הדרך גובה מחיר מופרך על החשמל?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יהודה, עם כל הכבוד לרשת החשמל הביתית הרי שטעינה באמצעותה אינה מספקת - לפי נתונים שראיתי (של Nissan Leaf) טעינה של שעה מהרשת הביתית נותנת טוות 5 מייל - כלומר 8 ק"מ. זה עניין של פיזיקה - הרשת הביתית מוגבלת לזרם מסויים, ואם תעבור אותו אתה עלול לגרום החממות ושריפה - או, במערכת תקינה, לגרום לניתוק על ידי מפסק הבטיחות ("פיוז").

כדי לטעון את הרכב בקצב מהיר דרוש מטען חיצוני, או, במילים אחרות, תחנת טעינה ייעודית.

If I want to "prewire" a new home for a future Nissan LEAF™ owner, what is required?

A: The home charging dock will require a 208-240V 40 amp dedicated circuit connected to a breaker. The charging dock will need to be hard-wired directly to the circuit by a certified electrician.

# Q: What is the estimated time for full charging with 110v, 220v and quick-charge charge stations?

A: Starting from a depleted battery, about 20 hours at 110-120V (depending on amperage), approximately 7 hours at 208-240V (depending on amperage) and about 30 minutes at 480V (quick-charging station).

# Q: What is the estimated price of the home-installed charging station components? Are they separate from the cost of the car?

A: The average estimated cost of a standard home charging dock installation in a typical new home is approximately $2,000 plus tax and license fees. Federal tax credits may offset a portion of the costs.

כלומר ניתן לטעון מהרשת הביתית "המשופרת" ובזמן סביר. נ יתן גם להשקיע בתחנת טעינה (יקרה) ואז הזמן יתקצר מהותית.

יהודה

פורסם

אני חושב שאתה טועה ספיראל, הנקודה העיקרית ודי מבלבלת היא כמות החשמל הנדרשת לטעינה, צריך זכור גם שרכבים אמריקנים לדוגמא משתמשים באמפר גבוהה ולכן יגידו שבלתי אפשר להשיג 20 אמפר X2 בארץ, אבל צריך לזכור לדוגמא שאמפר גבוהה יוצא וולטז נמוך ולכן כן ניתן לטעון רכבים דרך רשת החשמל הביתית , ניקח לדוגמא את רכב ה CODA האמריקני שצורך 6.6KW לשעה.

לפי הנתון האמריקני צריך שקע דו פאזי 110V 20A לשעה ומכאן אפשר להגיד שבלתי אפשרי לטעון את הרכב בארץ, אבל בחישוב בהמרה למתח בישראל מדובר על שקע דו פאזי 16A - 220V, ובהסבה לתלת פאזי יצתרכו 10A X3 220V מה שיוריד את העומס הטעינה למתח סביר ורגיל של תאורה בבית.

עם תזכור שגם לרכב יש בקר טעינה וחיישנים לבדיקת עומס וגם בבית אין לך בעיה להדליק דוד חשמלי ו2 מזגנים וכל התאורה של הבית על תל פאזי,אז אין שום סיבה עם תבצע המרה למחמירים ממערכת 23AX3 בבית ל 32AX3 או 40AX3 , לא היה לך שום בעיה לטעון כל רכב חשמלי מבלי להעמיס על רשת החשמל כל עוד תעשה זאת בשעות בהם הצריכה נמוכה.

Q: Is there a standard power plug for home charging (110/220V), or do we have to buy a proprietary power outlet or power station? A: For home charging we recommend using a Home Charging Dock wired directly to a 208-240 volt 40 amp circuit to supply power to the vehicle.

על פי הנתונים הללו, שקע תל פאזי 16AX3 220V יתן אפילו טעינה מהירה יותר מ7 שעות שכן 16X3 שווה 48A . רק לא רשום בכלל כמה KWATT צריך לטעינה

פורסם

בוא נעשה אחד ועוד אחד:

השכרת סוללה מרנו עולה באנגליה 490 שקל בחודש, אבל זה עבור 14,500 קילומטרים בשנה בלבד.

כלומר, אם נשווה לחבילה של 20,000 קילומטר בשנה המשווקת פה, המחיר יגדל ל 675 שקל לחודש.

בטר פלייס גובים עוד 100 שקל לחודש עבור התקנת עמוד הטעינה (כל 4 שנים הם צריכים להתקין כזה ללקוח חדש, לכן 100 שקל בחודש כפול 48 חודשים זה עלות העמוד, בערך).

חשמל, (בהנחה שהרכב עושה 130 קילומטר בממוצע, על 22 קוט"ש), יהיה כ 3400 קוט"ש בשנה. שזה כ 150 שקל בחודש.

עד לכאן יוצא 925 שקל הוצאות של בטר פלייס בחודש.

פורסם שעבור חבילה של 20,000 ק"מ בשנה בטר פלייס גובה 1090 שקל לחודש- לכן ניתן להעריך ש 165 שקל הנותרים הם הפרמיה שמשלם הנהג עבור מרכז הבקרה, שירותי דרך, שיווק, הנהלה ותפעול רשת החלפת סוללות.

עכשיו תראו משהו מעניין:

נניח שטעיתי, ונניח שלבטר פלייס אין הוצאות על מרכז הבקרה, שירותי דרך ותפעול רשת החלפת סוללות ולכן כל ה 165 שקל הם רווח נקי שלהם- הם עדיין בבעיה מבחינת החזר ההשקעה.

אם שי אגסי באמת הוציא 1.5 מיליארד שקל על פיתוח ופריסת הרשת, הוא יצטרך להרוויח 165 שקל בחודש במשך 5 שנים רצוף מ 150,000 נהגים לפחות, כדי להחזיר את ההשקעה. אם בטר פלייס תתמקד בנהגים בעלי נסועה של 30,00 ק"מ בשנה, יספיקו רק 100,000.

המסקנה שלי, בהנחה שה 165 שקל כן הכרחיים לכיסוי הוצאות שוטפות של בטר פלייס- היא שאגסי חייב להרוויח כ 20,000 שקל על מכירת הפלואנס עצמה, לאחר ניכוי הוצאות שיווק. כך הוא יכול להסתפק ב 75,000 נהגים בלבד, כאשר כל נהג נוסף יוצר לו רווח גדול. אבל אם הוא יצליח למכור רק דרך ציי רכב וליסינג, כנראה שהרווח שלו קטן יותר.

בכל מקרה, נראה שיקח לבטר פלייס שנים ארוכות להחזיר את ההשקעה.

לגבי עמודי הטעינה, פורסם שיש דרישה גוברת בעולם לנושא של "טעינה מנוהלת" ברמה של מדינה. אם בטר פלייס תוכיח שהיא פרסה רשת בכל מדינת ישראל, יש לה עמדות הטענה מאושרות, יש לה תוכנה לטעינה מנוהלת ועשרות אלפי לקוחות שעובדים בהרמוניה עם מגבלות רשת החשמל המקומית שלנו- היא תוכל לשווק את הידע הזה בכל העולם ובכך להשתלט על שוק עצום בגודלו. זה מה שמשך משקיעי ענק כמו בנק HSBC שרואה את ההזדמנות העסקית הזאת גם אם ההצלחה אינה מובטחת.

הרצון לצבירת מומחיות- זאת הסיבה להערכתי שבטר פלייס מתעקשים כל כך על טעינה מנוהלת כבר עכשיו, כשכמות הרכבים החשמליים אינה מדגדגת בכלל לכושר הייצור של החשמל בארץ.

פורסם

אני גם חושב שישראל היא פיילוט, רק שאני הייתי הופך את העסקה לכדאית הרבה יותר עבור הנסיין - הנהג הישראלי.

נהג רגוע, קח בחשבון שמחיר השכרת הסוללה בבריטניה כבר כולל רווח, ככה שיש עוד מרג'ין בחישוב שלך, לא שזה משנה את המסקה בהרבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אכזבה גדולה:

שברולט עוצרת את ייצור הוולט.

ולנהג מתחיל-

אני לא בטוח שרנו לקחו הרבה מרג'ין על מחיר השכרת הסוללה, מכיוון שהיא חברה שמרוויחה ממכירת מכוניות. עניין השכרת הסוללה בא רק כדי להוזיל את עלות קניית הרכב לצרכן ולהרגיע אותו שהבלאי של הסוללה אינו הבעיה שלו.

בנוסף לכך הם יכלו לוותר על מרג'ין ולדעת שבעתיד כאשר ייוצרו סוללות בקצב גבוה יותר המחיר ירד ואילו מחיר ההשכרה כבר סוכם מראש.

בכל מקרה- בטר פלייס קונה את הסוללות מרנו (או מ aesc ששייכת לרנו) ולכן ייתכן שהיא בעצמה משלמת מרג'ין למישהו.

פורסם
כן צודק, טעות שלי. אם זה היה 400KWH כבר מזמן היינו נוהגים ברכב חשמלי עם הטענה אחת לחצי שנה:)

1000WH = 1KWH

והטעינה נמדדת בKWH ולא WH, לכן כדי לתקן טעות, כי גם את חשבון החשמל שלנו אחנו משלמים בקילו :)

שוב לגבי עמדות מנוהלות, כל הרשת החשמל צריכה להיות מנוהלת כדי להנות מהיתרון של רשת חכמה, וחברת החשמל הרעבה שלנו לא תשקיע בזה בקרוב, ולכן הפתרון היחידי שלהם הוא ניהול מוני חשמל מרוחק בתור אופציה היחידה שכרגע קיימת וניהול תעריפים לפי שעה ויום.

השימוש ב"עמדה מנוהלת" היא רק עניין של חסכון בחשמל בשביל גופים כגון בטרפלייס כדי להנות מתעריפים זולים ומכירתם לקליינטים בעלות הגובהה יותר וכן ניצול של המדינה למדידת כמות החשמל כדי לחייב במס, שימוש בטעינה רגילה מונעת מהמדינה הכנסה ולכן אין למדינה שום

אינטרס לשווק לציבור עמדות לא מנוהלות בתירוץ כזה או אחר כגון סיפורי סבתא על כבל מאריך וסכנות האורבות מחשמל מסוכן ורע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...