Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר'ה, רק לי נראה שרכישת רכב חשמלי וחתימת חוזה מול בטר פלייס נשמע ונראה כמו חוזה מול חברות הסלולר ?

למה לכול הרוחות אני צריך את כול הבלאגן ? בשביל סביבה ירוקה ?

יש ל הרגשה שכול עמדת טעינה רק פוגעת בסביבה הירוקה.

מרק, קודם כל אנחנו מבינים שהמילה חבילה מזכירה לאנשים את עולם הסלולר, אבל אנחנו רוצים לשנות או לצורך העניין להגדיר מחדש את השירות בעולם הרכב. נכון שרוב האנשים מכירים את החבילות מעולם התקשורת, אבל כאן מסתיים הדימיון בין שני העולמות. אנחנו מתחייבים מול הלקוחות שלנו למחיר קבוע לכל תקופת המנוי, שאתה צורך דלק, אתה לא יודע כמה יעלה לך לתדלק בחודש הבא, ובקרוב לוודאי שזה יעלה לך יותר מהחודש הקודם

מכונית חשמלית היא מוצר חדש, עם צרכים חדשים, שכוללים עמדת טעינה פרטית וסוללה מתחלפת, המאפשרת לה את הטווח הבלתי מוגבל שהופך אותה לאלטרניטבה טובה יותר למכונית בנזין ושירות לקוחות 24/7

החבילה בעצם כוללת את כל מכלול השירותים שהזכרתי עד עכשיו, אתה לא משלם על חשמל, אתה משלם על כל המעטפת השירותית הזו ועדיין חוסך בהוצאות.

הסביבה נפגעת הרבה יותר מהאגזוזים שבמכוניות מאשר מעמדת טעינה שזהה לכל מכשיר חשמלי שיש לך בבית.

צוות Better Place

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה שלובינסקי עלו על הטריק של בטר פלייס-

לשווק את הרכב החשמלי שלהם- פיז'ו ION, בלי הסוללה-

כך שמחירו נחתך מ 160,000 שקל ל 100,000 שקל בלבד.

אני מניח שגם שווי השימוש במשכורת יקטן בהתאם.

המצבר ישאר רכוש לובינסקי והלקוח ישלם 1100 שקל בחודש שכירות- כמו בחבילה הזולה של בטר פלייס.

החסרונות הם רכב קטן יותר, אין אפשרות להחלפת סוללות והארכת הטווח, והתשלום על החשמל החודשי נשאר של הלקוח (עוד 100-200 שקלים).

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3563447,00.html

פורסם
מעבר לעניין הכספי, יש כאן התערבות חוזית ללא תקדים הצרכן כבר לא יכול להשתמש ברכב כרצונו.

אם אני רוצה לנסוע לצפון אני צריך לתכנן מסלול שעובר דרך תחנות ההחלפה, לעבור אולי עומסי תנועה עקב הסטייה לתחנות ולבזבז זמן. וזה אם אין תחנה מושבתת חס וחלילה מסיבה כלשהי.

אה - אבל רכב חשמלי בעולם לא מיועד לשימוש נסיעות ארוכות - אלא אם ממצבים אותו ככזה.

Baer , הפלואנס ZE עם הסוללה המתחלפת באה לפתור את הבעיה שמכוניות חשמליות לא מיועדות לנסיעות ארוכות, עד היום כל המכוניות החשמליות שיצאו לשוק היו עם סוללות קבועות שבאמת מגבילות אותך והיום אתה יכול להחליף סוללה תוך פחות מ- 5 דקות ולהמשיך בנסיעה שלך. בכל מכונית חשמלית מותקן האוסקר, שהיא מערכת ממוחשבת מובנית, המחוברת בתקשורת סלולרית למרכז הפעלה ובקרה בחברה,העוזרת לך לנהל נכון את האנרגיה במכונית, אם אתה רוצה לנסוע לצפון, אתה מזין את היעד והאוסקר מתכנן לך את המסלול בהתאם לתחנות ההחלפה הזמינות באותה העת ונמצאות על מסלול הנסיעה שלך. בנוסףהאוסקר יודע לתכנן את המסלול לפי תחנות החלפה ועומסי תנועה

צוות Better Place

פורסם
נראה שלובינסקי עלו על הטריק של בטר פלייס-

לשווק את הרכב החשמלי שלהם- פיז'ו ION, בלי הסוללה-

כך שמחירו נחתך מ 160,000 שקל ל 100,000 שקל בלבד.

אני מניח שגם שווי השימוש במשכורת יקטן בהתאם.

המצבר ישאר רכוש לובינסקי והלקוח ישלם 1100 שקל בחודש שכירות- כמו בחבילה הזולה של בטר פלייס.

החסרונות הם רכב קטן יותר, אין אפשרות להחלפת סוללות והארכת הטווח, והתשלום על החשמל החודשי נשאר של הלקוח (עוד 100-200 שקלים).

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3563447,00.html

המחיר יקר עדיין, לא אמור לעבור את ה90K לדעתי

בשביל כ20K הפרש כולם יעדיפו את החשמלית של BP שגדולה יותר, בטיחותית ובעל תשתית ושירות עדיפים(החלפת סוללות, תוכנות וכו') (תשלום חודשי דיי זהה)

נ.ב! חכמים מאוד בלובינסקי! חיי הסוללה הם קרוב ל7~8 שנים

כלומר בסוף החיים של הסוללה הם ירוויחו כמו המחיר של הרכב! כ88K!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בלובינסקי קצת נסחפו לפי דעתי, למה שרכב מיני בלי סוללה יעלה ככה? אני מניח שהמחיר של מנוע חשמלי לא עד כדי כך שונה משל מנוע דלק. אבל אני מניח שהם בכלל לא רוצה למכור הרבה כאלה כי הם רוצים יותר להתנסות בכל העניין הזה של רכב חשמלי, ובגלל זה המחיר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

פורסם כבר מה יהיה תעריף החשמל בעמדות הטעינה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

את הטעם בפרוייקט של שי אגסי כולנו נגלה עת מחיר הבנזין יחצה את רף ה10 שקלים לליטר. זו מדיניות מכוונת לחלוטין.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תאורית הקונספירציה שלך מרקיעת שחקים, אבל אני לא שולל אותה על הסף, כבר היו דברים מושחתים מזה בישראל.

פורסם

זו אכן קונספירציה. הקטע המטריד הוא, ידידי אדון הזוחלים, שזה כבר נעשה. אנחנו מדברים כרגע על עובדות שנקבעו בדיעבד: שים לב לרמת המיסוי על רכב חשמלי - 0 - למיסוי המטפס על הבנזין, לקומבינות של המדינה בדבר טעינה לא מנוהלת, לפריסת התשתיות הנרחבת של BP במרחב הציבורי. הם לא צריכים לעשות דבר נוסף, הכל כבר במקום. the die has been cast. כשהנפט יגיע ל120-130 דולר לחבית, ונראה מחירי דלקים שמגרדים את ה10 ש"ח לליטר, רכב חשמלי יראה אטרקטיבי הרבה יותר. האם מעטפות מלאות במזומנים עברו מיד ליד? כנראה שלא. האם זה נעשה בעזרת השפעה פוליטית, הבטחות לג'ובים ולובינג חזק? כנראה שכן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

די, נו, תפסיק לדכא, יא חתיכת מבאס אחד! :wink:

פורסם

אני חושב כבר הרבה מאוד זמן שהפרוייקט הזה לא יצליח, הוא אמנם מאוד מתבקש אך לא יצליח - למה? חזירות.

באה BP ואומרת:

1. קח רכב בחבילת התחייבות (כבר מעורר אנטיגוניזם בעקבות חברות הסלולאר) שהמחיר קרוב ואולי יקר יותר מבנזין.

2. בחרתי עבורך רכב, עם כל הכבוד לפלואנס ויסלחו לי אוהביה היא עדיין פלואנס (מזכיר, רכב שיוצר עבור מדינות עולם שלישי)

3. כל 80 - 100 ק"מ בממוצע, או שתטעין או שתחליף. (תפסיקו להתייחס לנתונים שלכם כברוטו כי זה לא נכון, צרכנים ועומסי תנועה יאכלו את הסוללה לארוחת בוקר) הייתי נזהר עם המונחים טווח לא מוגבל - הוא כן וזאת הטעיה.

4. אם אתה רוצה למכור את האוטו? אין בעיה תמצא לנו מחליף - אפילו בסלולאר זה לא ככה

5. אם אתה רוצה לעבור דירה? תיידע אותנו, שזה בסדר, ותשלם 4900 ש"ח, לא יודע מי יאהב את זה. (כשאתם משווים מול שירותי טלויזיה, תשימו לב שהם כבר מזמןןןןןןןןן לא דורשים תשלום להעברה - ואם כן? תתווכחו ותקבלו חינם).

6. הלו, אני בפקק בכביש 6 נגמרה לי הסוללה, אני נשבע שהיא הייתה טעונה במלואה כשנכנסתי לכביש.:cry:

כל עוד יש מכוניות מיני חסכוניות ורכבי חברה - הכניסה שלכם לארץ היא כמעט בלתי אפשרית.

קונים אוטו קטן וחסכוני לאישה, טיולים עושים עם רכב חברה.

האמת? יש לי קצת אנטי כלפיכם, אתם באים במסווה של חברה שכביכול רוצה לעזור לאזרח ולסביבה - בפועל זה ממש לא ככה.

אין ספק שאתם צריכים להרוויח ומגיע לכם, אבל לא להגזים.

סתם עוד אנקדוטה - אני משלם כמעט אותו סכום ומקבל רכב שאני אוהב, 600 ק"מ טווח נסיעה, תדלוק פעם בשבועיים.

פורסם

את זה כן הייתי קונה

http://www.youtube.com/watch?v=oy9SWn0jKAw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפי החישוב של 6.6K לשעה אומר שצריך שקע דו פאזי עם 16A מספיק לטעינה

עלות 6.6KW כפול 0.5 (עלות קווט) כפול 8 שווה 26 שקל ל160 ק"מ

פורסם

בטר פלייס כגוף גדול מחויבת לרכוש את החשמל שלה בתעריף תעו"ז. לכן, כפי שכתוב בחוזה ההתקשרות איתם- הם רוצים להחליט עבורינו מתי הרכב ייטען. הם משלמים על זה יותר או פחות בהתאם לשעה ביממה. אנחנו משלמים להם מחיר חבילה "פיקס" , והם יכולים לקבל חשמל בזול יותר אם הם יצרכו אותו רק בשעות השפל לפי הגדרת חברת החשמל.

קשה לי גם להאמין שתיפרס תשתית של עמדות לטעינה מהירה. כזאת שתוכלו להיכנס לסופרמרקט עם מצבר על 20% ואחרי חצי שעה לחזור לאוטו ולגלות שהמצבר עלה ל 90%. הסיבה היא חימום הבטריה בתהליך וקיצור חייה. מכיוון שהמצבר הוא רכוש בטר פלייס יש להם אינטרס לשמור על חייו ככל האפשר. כך שאין הגיון בהקמת עמדת טעינה מהירה מסיבית ויקרה על חשבונם ואז גם לקצר את חיי המצברים שלהם.

בדו"ח מרתק בשם:

סיכום והמלצות דיון

פורום האנרגיה של מוסד שמואל נאמן

הטכניון

מיום 1.6.2009

מתדיינים מומחים לאנרגיה, אנשי חברת חשמל, משרד התחבורה ומשרד התשתיות בנושא רכב חשמלי והיברידי.

מופיע שם נציג בטר פלייס, דן ויינשטוק.

בדיון שם, דן וינשטוק אומר שבטר פלייס תקים 120 תחנות החלפת מצברים.

שימו לב שלפני שנה הודיעו שברן תקים עבור בטר פלייס 51 תחנות החלפה.

עכשיו מדברים על פריסה של 40 תחנות החלפה ב"שלב הראשון".

ונכון לרגע זה בטר פלייס פרסמו מפה ובה 33 תחנות בלבד.

להזכירכם הנושא לא מוזכר בחוזה בין הלקוח לבטר פלייס:

מספר תחנות ההחלפה הפעילות, הפריסה שלהן, ואיכות המצברים שהן תספקנה ללקוחות- אינם מובטחים בהתקשרות החוזית.

נקודה מעניינת נוספת מהדו"ח- אותו וינשטוק גם מצטט ממחקר של משרד התשתיות הלאומיות- לפיו אם ב 2020 כל הרכבים בארץ יהיו חשמליים, תדרש תוספת של 14% לכושר ייצור החשמל.

אז תבינו, במילים אחרות- גם כשיהיו פה 150,000 מכוניות, בסך הכל מדובר על 1% נוסף בצריכת החשמל הארצית. ולמרות זאת מונעים טעינה מהשקע הפשוט.

להזכירכם עידן עופר נוהג בטסלה חשמלית, שי אגסי נוהג ב Rav 4 EV חשמלית, ושתיהן נטענות מהשקע הרגיל.

בסיכום הדו"ח הוחלט שחייבים לעבור לטעינה מנוהלת, מכיוון שהיא תמנע לחלוטין את הצורך בהגדלת התשתיות. כלומר ניהול הטעינה כך שתתבצע בשעות בהן אין עומס, תאפשר לצרוך את ה 14% הנוספים תוך שימוש בתשתית החשמל הקיימת. אבל אני מזכיר שאין שום סיכוי שכל הרכבים בארץ יהיו חשמליים עד 2020, וקשה להאמין שאפילו רבע מהם יהיו.

ברור גם לי שהגדלת כושר ייצור החשמל ב 14% תעלה למשק מיליארדים ולכן עדיף להימנע, אבל גם בניית 2 מיליון עמודי טעינה תעלה 10 מיליארד שקל וסכום זה אינו מוזכר בדיון.

ולסיום- דן וינשטוק אומר שלקוח שירצה לעקוף את הטעינה המנוהלת ולקבל טעינה מיידית, עכשיו- יוכל ללחוץ על כפתור "טען אותי עכשיו". הזכות הזאת אינה מופיעה בחוזה שבטר פלייס פרסמו.

הדוח- (ללחוץ על התמונה)

http://www.neaman.org.il/Neaman2011/Templates/ShowPage.asp?DBID=1&TMID=581&LNGID=2&FID=646&IID=8052

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...