Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

Wil, פה אתה טועה. אתה עושה רושם של בחור נבון ואינטיליגנט, אבל המחשבה שלך ושל רבים אחרים בנושא- שגויה.

אף אחד לא כובל את הלקוח ולא מכריח אותו לחבילת שירות של BP, כל אחד רשאי לעשות חושבים ובהתאם לצרכים שלו להחליט ולהפך- למיטב הבנתי BP מעודדת תחרות, הרי כל תחרות היא עוד מודעות לרכב החשמלי.

אתה בעצמך, בתחילת הפוסט- מסכים עם החזון של BP. הבעיה מתחילה כשהמחשבות מתחילות לנדוד למקומות כמו "למה אין ניסן ליף?" על כל אפשרויות הטעינה שלה ורכבים דומים לה.

אז נכון, הבסיס דומה-כולם רכבים חשמליים ועם הרעש שסורר כרגע סביב החברה נוצר מצב כזה ששומעים רכב חשמלי ישר מקשרים אותו לBP. אבל אתם צריכים להבין, שהפתרונות הנ"ל לא קשורים לBP, אולי ביום מן הימים יוחלט על יבוא של ניסן ליף, אבל זאת כנראה תגיע דרך ניסן עצמם מן הסתם.

BP לוקחת את הרעיון של הרכב החשמלי ולוקחת אותו צעד אחד קדימה ומציעה לכם חבילה כוללת, כמו שאמרתי יש להפריד בינם לבין רכבים חשמליים אחרים.

אז נכון שרכבים כמו הליף יכולים להוות פתרון נחמד לתל-אביבים שטווח הנסיעות שלהם קצר ואינם זקוקים לBSS, אבל BP לא קשורה לנושא- זה יבואן אחר לגמריי שכרגע בוחר לא להביא את הרכב לארץ, זאת תשתית אחרת ופרוייקט אחר לגמריי.

אף אחד לא דופק לאוטו-איטליה על הדלת ואומר להם "הלו, רציתי לקנות מכונית-על אבל הפרארי לא מתאימה לי. אני רוצה למבורגיני, למה אתם כובלים אותי לפרארי?"

כמובן שזאת דוגמא מוקצנת אבל הלכתי לכיוון הזה בכוונה כדי שאולי תצליחו להבין את הכוונה מאחורי הדברים שלי.

את כל הטענות האלה, לדעתי, לא צריך להעלות בשרשור בנושא החזון של BP. כרגע מדובר בBP וחבילת השירות שלה, שלטעמי אין כרגע אף יצרן בעולם שמציע פתרון תשתיתי דומה למי שנוסע מרחקים ארוכים ברכב חשמלי.

ברגע שתבינו את זה ותנסו להתיחס לBP בפני עצמם ואת הטענות כלפי יבואנים אחרים שנמנעים מההרפתקא של יבוא רכב חשמלי לארץ ותתמקדו בעיקר- אולי, אז אולי- תצליחו להתחבר לרעיון קצת יותר ואולי, חו"ח-שומו-שמיים, להתחיל להתרגל אליו בעצמכם.

בשפת BP- כרגע זה ה Switch שהציבור צריך לעשות בראש.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מאור ו-Wil - גם אני איני חשמלאי.

יש חוקים לגבי חיבורי חשמל. אחד מהם, עד כמה שהבנתי, הוא שנקודת חשמל חייבת להיות בתוך הדירה.

לי יש נקודת חשמל מאושרת על ידי חברת חשמל על הגג המרוצף והלא מקורה שלי.

זה נחשב בתוך הדירה?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מעבר לעניין הכספי, יש כאן התערבות חוזית ללא תקדים הצרכן כבר לא יכול להשתמש ברכב כרצונו.

אם אני רוצה לנסוע לצפון אני צריך לתכנן מסלול שעובר דרך תחנות ההחלפה, לעבור אולי עומסי תנועה עקב הסטייה לתחנות ולבזבז זמן. וזה אם אין תחנה מושבתת חס וחלילה מסיבה כלשהי.

אה - אבל רכב חשמלי בעולם לא מיועד לשימוש נסיעות ארוכות - אלא אם ממצבים אותו ככזה.

פורסם

לא היה קורה כלום אם היו מחכים קצת עם המעבר לרכב חשמלי מלא, ומעודדים מעבר להיברידיות או ביודיזל או גז במקום.

כל האילוץ הזה של טווח 100-180 ק"מ והתלות הטוטאלית בתשתית הדלילה גדול על הפרוייקט הזה.

היה צריך לחכות עוד כמה שנים עד שהטכנולוגיה תתקדם ותאפשר רכב עם טווח אמיתי של 300-400 ק"מ אמיתיים,

החסכון בדלק ובזיהום אויר של האופציות האחרות ביחד עם תקני יורו 6 די גדול.

פורסם

דווקא עם זה אני לא מסכים. אין שום בעיה ל-80% מהאוכלוסיה עם 150 ואפילו 120 ק"מ ביום, בתנאי שיש הטענה בבית. תסתכל סביבך. מרבית האנשים נוסעים 20-30 ק"מ לעבודה וחזרה מדי יום, ומקסימום עוד כמה קפיצות לסופר, לשים את הילדים בחוג או לראות סרט בקולנוע.

במדינה נורמלית, אני הייתי מאושר אילו הייתה לי איזו קומפקטית חשמלית כזו ליום יום, ואיזו קייטרהם בחנייה לסופ"שים. לעזאזל, במדינה כמו שלנו זה היה יכול להיות מושלם - מרחקים קצרים, מזג אוויר מצוין רוב השנה... חלומות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Maor סלח לי, אבל אתה קורא את מה שאתה כותב?

אף אחד לא כובל את הלקוח ולא מכריח אותו לחבילת שירות של BP, כל אחד רשאי לעשות חושבים ובהתאם לצרכים שלו להחליט ולהפך- למיטב הבנתי BP מעודדת תחרות, הרי כל תחרות היא עוד מודעות לרכב החשמלי.
למיטב הבנתי שלי ולפי מה שנכתב בהסכם רכישה שפורסם, רכישת הרכב ללא רכישת חבילת שירות לא תאפשר שימוש בו (בעצם, אם תאסוף אותו מהסכנות עם סוללה טעונה לחלוטין תתאפשר לך נסיעה אחת)

sperial, זה ממש לא משנה. בדרך ככל מי שחיי בבית עם גינה/חנייה פרטית לא ממש רעב ללחם ולא סביר שיחסוך מספר שקלים על נקודת טעינה ויסכן את הכיסוי הביטוחי שלו במקרה של שריפה או תאונה.

דרך אגב, היום בעבודה (ויש אצלנו לא מעט בעלי רכבי ליסינג) דיברתי על הרכב החשמלי של BP והתגובות שקיבלתי מהאנשים בעלי רכבי הליסינג היו לא מתלהבות במיוחד, מוזר לי ש BP מסתכלת על נישת הליסינג כשימושית לחדירה לשוק.

-רוב צרכני הליסינג נוסעים הרבה יותר מהממוצע (וזאת הסיבה שהם משתמשים ברכבי ליסינג ולא ההפך כפי שאנשים חושבים) וכתוצאה מכך יהיה צורך בהקמת שתי עמדות טעינה, אחת בבית ואחת בעבודה. (ולא. החלפת סוללות יומיומית אינה פיתרון)

-כבר היום קשה לנו למצוא בבוקר חנייה בחניון החברה (אני חושד במנכ"ל, זה גורם לכולם להגיע מקודם יותר כדי לתפוש מקום). במקרה של חנייה בחוץ אז עם רכב בנזין המשמעות תהיה ללכת מעט ברגל, אך עם הרכב החשמלי המשמעות תהיה החלפת הסוללות בחזרה הבייתה.

-אם עלות הליסינג של הרכב החשמלי של BP תהיה נמוכה רק במעט מעלות הליסינג של משפחטומטית בנזין (נאמר כ 100-200 ש"ח) אז רכב הליסינג על בנזין עדיין יועדף כי החסכון הכספי לא מפצה מספיק על המגבלות המובנות.

-מספר אנשים מהעבודה הנוסעים יום יום בכביש 6 צחקו ששמעו על המהירות המקסימלית של הרכב. נשמע להם מגוחך שהמהירות המקסימלית היא מהירות השיוט (המקסימלית אומנם) שלהם, לא יהיה פשוט לבצע האצה לביצוע עקיפה במהירות הגבוהה מ 120 קמ"ש (ד"א, מי שנוסע במהירות כזו גורם לעיכוב) ודרישה כזו נשמעה מהם.

פורסם
Maor סלח לי, אבל אתה קורא את מה שאתה כותב? למיטב הבנתי שלי ולפי מה שנכתב בהסכם רכישה שפורסם, רכישת הרכב ללא רכישת חבילת שירות לא תאפשר שימוש בו (בעצם, אם תאסוף אותו מהסכנות עם סוללה טעונה לחלוטין תתאפשר לך נסיעה אחת)

מקבל את מה שאתה אומר, אולי לא הסברתי את עצמי כראוי. כשאני אומר חבילת שירות אני מתכוון לחבילה הכוללת- רכב והסכם השירות הכולל את עמוד הטעינה וגישה לתחנות החלפה, כי אין מה לעשות- מדובר בחבילה כוללת.

אני מניח שאם תעבור על ההודעה שלי מחדש, הפעם תצליח לרדת לסוף דעתי.

דווקא עם זה אני לא מסכים. אין שום בעיה ל-80% מהאוכלוסיה עם 150 ואפילו 120 ק"מ

ביום, בתנאי שיש הטענה בבית. תסתכל סביבך. מרבית האנשים נוסעים 20-30 ק"מ לעבודה

וחזרה מדי יום, ומקסימום עוד כמה קפיצות לסופר, לשים את הילדים בחוג או לראות סרט

בקולנוע.

כמה שאתה צודק, אם כל המלינים כנגד טווח הנסיעה היו עוצרים לרגע ובאמת חושבים על זה כמוך...

יותר מזה- יש לקחת בחשבון שאנשים אשר מכסים מעל 20K ק"מ בשנה או קיבלו את הרכב בהסכם ליסינג מהעבודה זכאים לעמדת הטענה במקום העבודה, משמע- יוצאים ממקום העבודה עם 100% סוללה וטווח מקסימלי.

במדינה נורמלית, אני הייתי מאושר אילו הייתה לי איזו קומפקטית חשמלית כזו ליום יום, ואיזו קייטרהם בחנייה לסופ"שים. לעזאזל במדינה כמו שלנו זה היה יכול להיות מושלם - מרחקים קצרים, מזג אוויר מצוין רוב השנה... חלומות

עם המשאלה הזאת כולנו נוכל להזדהות.

לרכב ולתשתית BP כבר דואגים ולפי ההתקדמות המסתמנת בשרשור הזה היום שבו נוכל להחזיק קייטרהם מוכנה למסלול לא רחוק, עכשיו מי מרים את הכפפה ובונה לנו מסלול?:wink:

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
דווקא עם זה אני לא מסכים. אין שום בעיה ל-80% מהאוכלוסיה עם 150 ואפילו 120 ק"מ ביום, בתנאי שיש הטענה בבית. תסתכל סביבך. מרבית האנשים נוסעים 20-30 ק"מ לעבודה וחזרה מדי יום, ומקסימום עוד כמה קפיצות לסופר, לשים את הילדים בחוג או לראות סרט בקולנוע.

במדינה נורמלית, אני הייתי מאושר אילו הייתה לי איזו קומפקטית חשמלית כזו ליום יום, ואיזו קייטרהם בחנייה לסופ"שים. לעזאזל, במדינה כמו שלנו זה היה יכול להיות מושלם - מרחקים קצרים, מזג אוויר מצוין רוב השנה... חלומות...

מרבית האנשים ממלאים דלק פעם פעמיים בשבוע, לא כל יום או יומיים,

מרבית האנשים לא צריכים להתאמץ למצוא תחנת דלק.

עם כל הכבוד לאלגוריתמים שאגסי השתמש בהם לפריסה, תשתית של כמה עשרות

זה בדיחה לעומת התשתית של מאות תחנות הדלק.

פורסם

ואותם אנשים לא ימלאו יותר דלק לעולם אם ישתמשו במכונית חשמלית. הם פשוט יצטרכו להשקיע עוד דקה בחיבור שלה לחשמל בערב וניתוק שלה בבוקר. אם תחבר את זה לאורך שבוע, זה עדיין לא יגיע לזמן שבו האדם הממוצע מבלה בתחנת הדלק או בדרך אליה וממנה.

אני מסכים איתך שהלקוח הממוצע יצטרך לתכנן טוב יותר את מסלול הנסיעה שלו אם ירצה לנסוע לטיול בצפון, אבל אם זה יחסוך לו הרבה כסף, הוא יעשה את זה בבחינת "מחיר קטן לשלם".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - אם זה היה חוסך הרבה כסף אז אתה צודק - מחיר קטן לשלם.

אבל התמחור הנוכחי ממצב את הרכב הזה בעלויות דומות מאוד לרכב נורמלי, כשפה אתה צריך לחתום על חוזה קצת דרקוני ומשתמש במוצר בגרסה 1.0 כלומר אתה השפן נסיונות.

אם עלות התחזוקה השוטפת היתה 2/3 מרכב בנזין דומה חדש אז יכול להיות שהיה כדאי להתנסות בחוויה הזו ולטרוח לתכנן מסלולים וכו'.

(אגב אחת המשמעויות היא שבכל נסיעה ארוכה חובה להזין את היעד למכשיר הניווט. סתם טיול ספונטני בכבישי הצפון עלול להיגמר בהמתנה לגרר)

ועוד לא דיברנו על המכירה העתידית הלוטה בערפל - צריך יהיה למצוא קונה ש:

1. מעוניין ברכב מהסוג הזה

2. מוכן לחתום על החוזה של ב.פ

3. מוכן לשלם 4900 שקל עלות חד פעמית על הקמת עמוד הטעינה בבית שלו.

4. עומד בתנאים של ב.פ לעניין בעלות על חניה פרטית.

5. עומד בתנאים של ב.פ לעניין בדיקת אשראי בנקאי (!!!!!!)

יש לי הרגשה שיהיה יותר קל למכור רנו מגאן יד 5 ליסינג לשעבר עם 290000 ק"מ, פגיעה בשלדה ונורת תקלת גיר דלוקה.

יהיה משעשע להיכנס לשרשור הזה בעוד 3-4 שנים ולראות מי קלע בתחזיות ומי פיספס :roll:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מרבית האנשים ממלאים דלק פעם פעמיים בשבוע, לא כל יום או יומיים,

מרבית האנשים לא צריכים להתאמץ למצוא תחנת דלק.

עם כל הכבוד לאלגוריתמים שאגסי השתמש בהם לפריסה, תשתית של כמה עשרות

זה בדיחה לעומת התשתית של מאות תחנות הדלק.

נשמע כאילו אתה מתיחס לתחנות ההחלפה שמהוות את "תחנת הדלק" של BP. שים לב שכניסה לתחנת החלפה מהווה מקרה קיצון, לא כל יום אתה חורג מטווח של 150+ ק"מ.

במידה ואתה מתכוון לעמדת הטעינה הביתית שכביכול יש "לתדלק" כל יום, כמו שרוני הסביר מדובר בפעולה שסה"כ צורכת חצי דקה של תשומת לב. אם אני אחבר את הסך הכולל של חיבור לשקע\ניתוק שאני אצטרך לעשות לדוגמא אם אנהג ברכב חשמלי- אגיע לפחות זמן ממה שאני מבלה בתחנות דלק. כנראה שאם נציגי אלפא יראו את זה יגלו אותי מהמדינה, אבל אם הייתה לי אפשרות לחבר את האוטו שלי לעמדת תדלוק ביתית ולהמנע מתחנות דלק הייתי מוכן. כן, גם אם זה היה אומר שבנסיעות רצופות של מעל 150 ק"מ אצטרך להכנס לתחנה רגילה.

אבל בוא נדבר על זה תכל'ס מבחינה מספרית כדי לתת תמונה טובה יותר. היום כיסיתי יחסית הרבה- 98 ק"מ.

מבחינת חישוב של רכב חשמלי:

בבוקר יוצאים מהבית עם 100%- נניח 150 ק"מ כדי שיהיה עגול.

נסיעה לעבודה: בערך 25 ק"מ, נשארנו עם 125 ק"מ. במידה והרכב הוא רכב עבודה, או שאני מכסה מעל 20K אני זכאי לעמדה בעבודה ככה שבמהלך היום אני קופץ חזרה ל150 ק"מ ב100% אבל נתעלם מזה כרגע ונמשיך עם הנתון של 125 ק"מ.

חזרה הביתה: עוד 25 ק"מ, נשארו עם 100. אבל רגע, חיברתי את הרכב לעמדת טעינה בבית. בנתיים אני מתקלח, אוכל משהו ונכנס לשנ"צ קל. בוא נקח את זה כ3 שעות, ונלך על נתון נמוך מאוד ביחס לנתונים שBP מציגים- נניח וקיבלתי טעינה ששווה ל30 ק"מ בלבד (כשבמציאות אקבל יותר כאמור). זה מחזיר אותי ל130 ק"מ, איבוד של 20 ק"מ במהלך היום כשעד כה כיסיתי 50.

את שאר ה48 ק"מ איבדתי על איסוף החברים, יציאה לאיזור מסויים, משם לאיזור אחר ואח"כ פיזור והביתה.

חזרתי הביתה כשבסוללה 82 ק"מ במאגר, ישר לטעינה ובבוקר אקבל 100% וחזרנו להתחלה.

שים לב שבמציאות גם הטעינה שאקבל ב3 שעות תהיה שווה להרבה מעל 30 ק"מ, אבל כדי לתת תמונה שלא תעורר התנגדות הלכתי על נתון נמוך.

עוד פרט מעניין שהעלה בי חיוך היום והיה משפיע על אחוז החשמל בסוללה כשאגיע הביתה;

כשיצאתי מהחניון בת"א, שם הרכב עמד שעתיים וחצי, זיו רוזנקר (כן, "האח של" המוכר פה כ Ziv) פלט "ואיי, איזה אדיר! ואני חשבתי שהם סתם דיבורים" והפנה את תשומת ליבי לשורת חניות עם עמודי טעינה צמודים.

אז שים לב שהנתון של 82 הוא אם נתעלם מכך שבמציאות אקבל יותר מ30 ק"מ בטעינה של 3 שעות, מהעובדה שדיי הרבה לקוחות באמת יהיו זכאים לעמדה בעבודה שתאפשר להם לצאת מהעבודה עם 100% סוללה ומעצם קיום עמוד טעינה בחניון התל אביבי שהיה מאפשר עוד כמה ק"מ למאגר במהלך השעתיים וחצי שנרכב שהה שם.

אבל התמחור הנוכחי ממצב את הרכב הזה בעלויות דומות מאוד לרכב נורמלי, כשפה אתה צריך לחתום על חוזה קצת דרקוני ומשתמש במוצר בגרסה 1.0 כלומר אתה השפן נסיונות.

להגיד שהרכב החשמלי הוא גירסא 1.0 ושהלקוח מהווה שפן נסיונות, בעיני, לא נכונה. אם הרכב שלי הוא מהראשונים לקבל את מנוע ה Multi air, זה אומר שאני שפן נסויות של קבוצת פיאט-אלפא-לנצ'יה?

כמו שמנועי המולטיאייר תוכננו בקפידה ע"י מהנדסים מומחים ונבדקו בשטח ע"י אנשי QA כך גם הפלואנס ZE. לא מדובר פה באיזה אפליקציה לטלפון מאיזה מתכנת מתחיל שיכול לשחרר גרסאות 1.0 וBeta (אגב, אם כבר בעניין אפליקציות סלולריות אז גם כאלה יש לBP ע"מ לאפשר ניטור אישי של מצב הרכב מכל מקום, אבל לא נכנס לזה) מדובר פה בחברה גדולה ומכובדת, וכמו חברה בסדר גודל כזה BP לא תרשה לעצמה לשחרר לשוק רכבי Beta על חשבון לקוח.

יש לי הרגשה שיהיה יותר קל למכור רנו מגאן יד 5 ליסינג לשעבר עם 290000 ק"מ, פגיעה בשלדה ונורת תקלת גיר דלוקה.

יהיה משעשע להיכנס לשרשור הזה בעוד 3-4 שנים ולראות מי קלע בתחזיות ומי פיספס

שוב חזרנו לאותו הנושא, אתה מוזמן לחזור עמוד או שניים אחורה ולראות את התגובה הרשמית של BP ואת תגובתי הרחבה יותר בנידון.

אני מקווה מאוד שאתה מבין שהשוואה למגאן יד 5, ליסינג לשעבר עם 290K ק"מ על השעון זו מעל ומעבר להגזמה גסה ואפילו דיי בדיונית.

אולי אם תעבור על ההודעות הקודמות שלי בנושא באמת תבין את המאמצים והמשאבים שBP משקיעה בנושא "בניית תשתית" לשוק היד שניה.

במידה ולא, בשביל הספורט אני מוכן לאתגר. קח את ה3-4 שנים שאמרת, אתה תמצא מגאן מליסינג עם פגיעת שילדה ו290K על השעון ואני אמצא פלואנס ZE, כאשר שנינו נתווך מכירה של הרכבים ונראה מה ימכר מהר יותר. אתה אפילו מוזמן להביא מגאן שעונה רק על קריטריון אחד מהרשימה.

פורסם

כמה הערות:

1. הפרישה הנוכחית של תחנות החלפת הסוללה היא ראשונית ומתאימה למצב של כמה אלפי כלי רכב על הכביש. פרישת תחנות הדלק צפופה כיון שהיא תומכת במיליוני מכוניות. כפי שכבר נאמר - עיקר ה"תדלוק" של רכב חשמלי יעשה בבית, מה שמפחית את מספר ההחלפות. אדם כמוני, למשל, שמבקר אחת לשבוע בתחנת דלק, יזקק לביקור בתחנת החלפה פעם בשנה, כי מאפייני הנסיעה שלי הן נסיעות קצרות, לא יותר מ-60-70 ק"מ ביום (ונסיעות ארוכות מבוצעות ברכב אחר).

2. חיים - אני לא מדבר על כיסוי ביטוחי אלא על יותר מזה. בסופו של דבר מדובר בחיי אדם. סתם, דוגמא מילדותי: מי שזוכר, המקררים בשנות ה-50-60 היו נסגרים על ידי תפס קפיצי. ילדה שלמדה אתי בגן נכנסה למקרר כזה שהיה זרוק ליד פחי האשפה הביתיים, ננעלה בתוכו, והוצאה ללא רוח חיים. זו כוונתי בהצבת עמדות הטעינה במקום שיש לאנשים גישה לא מבוקרת אליו. למזלנו אמצעי הבטיחות קיימים, אבל חייבים להקפיד על התקנתם ותקינותם על ידי בעלי מקצוע - בדיוק כמו מתקן גאז ביתי אשר חייב להיות מותקן על ידי טכנאי גאז מוסמך ולעבור בדיקה תקופתית על ידי טכנאי כזה. אתה יכול לבחור מי יהיה הטכנאי - אבל הוא חייב להיות מוסמך והמתקן חייב לעמוד בתקנים.

3. בר - אתה יכול להתלונן שהמאזדה 3 שלך מגבילה אותך במסלול הטיול. היא אינה מתאימה לנהיגת שטח, ואתה חייב לתכנן את המסלול על כבישים סלולים. כאשר אתה נוסע לדרום אתה צריך לתכנן גם תדלוקים, הרי בנסיעה ממצפה רמון לאילת דרך כביש 40 תחנת הדלק הבאה היא בקטורה, מרחק 150 ק"מ. האם אתה מתלונן על מגבלה זו? מובן שבשלבים המוקדמים מדובר במגבלה, אבל סביר שאם הפרוייקט ייקלט פרישת תחנות החלפת הסוללה תתרחב. בנוסף סביר שעמדות טעינה יפרשו בהרבה מקומות. למשל - תוכל לטעון את הסוללה בזמן שאתה מתאמן בחדר הכושר או עורך קניות בסופרמרקט, כאשר מגבלות בטיחות יאפשו התקנת עמדות טעינה חשמלית במקומות אשר בהם לא ניתן לבנות תחות דלק קונבנציונאליות.

4. פרוקסימה - אופציות הגאז וההיבריד פתוחות לפניך, והרכב ההיברידי אפילו זוכה להטבת מס. אז על מה אתה מתלונן? ביודיזל עדיין לא קיים במקומותינו, אבל, כפי שכתבתי לפני מספר ימים, הוא רחוק מלהיות פתרון לבעיות האנרגיה, שכן תירס שמופנה לייצור ביודיזל אינו מגיע לשוקי המזון.

5. אקסודוס - כאמור, גם אני לא מכיר את תקני החשמל, וגם לי יש שקע חשמלי במרפסת גלויה. אבל מדובר במרפסת שגישה היחידה אליה היא דרך הדירה, והשקע עצמו שקע מיוחד בעל "ארמטורה הרמטית" ולא שקע תוך דירתי סטנדרטי. כמוכן אתה מחבר אליו לכל היותר גריל חשמלי בהספק 1.5-2 ק"ו, לא רכב המושך 25 ק"ו ומצריך חיבור מיוחד על מנת למנוע התחממות יתר.

6. עניין הסחירות העתידית של הרכב החשמלי הוא עניין לנביאים. אני לא יודע מה יהיה מצב הסחירות של ה-SX4 הסופר-קונבנציונאלי שלי כאשר ארצה למכור אותו (ואפילו לא יכול לחזות מתי זה יקרה). מובן שכאשר מדובר בטכנולוגיה חדשה יכולת החיזוי יורדת עוד יותר. הפתרון ניתן על ידי שכירת הרכב ("ליסינג") עם יכולת להחזירו בכל עת. כך הסיכון נותר של Better Place ושותפותיה. יתכן שהפתרון יהיה המשך השכרת הרכב משך עוד אי אילו שנים, עד סוף חייו.

7. כל נושא הרכב החשמלי הוא נושא חדש שאף אחד לא יכול לחזות את הצלחתו המסחרית. לטכנולוגיה יש לא מעט מגבלות, Better Place מציגה פתרון ייחודי לאחת מהן - טווח הנסיעה. האם פתרון זה יצליח או יכשל ? ימים יגידו. כל עוד אינך בעל מניות בחברה הצלחתה המסחרית אינה מעניינך. מי שמקים פרוייקט כזה חייב להיות בעל אורך נשימה עצום וידיעה שההשקעה לא תניב פירות משך שנים רבות. ובכל זאת יש מי שמשקיע בחברה זו ואני מניח שלא מתוך אלטרואיזם אלא מתוך חישוב עסקי שבעוד כך וכך שנים הוא יראה ברכה בהשקעתו. כמו בסעיף הקודם, קשה לחזות את העתיד ויש כל כך הרה גורמים לא ידועים אשר ישפיעו על ההצלחה העסקית. יתכן שבעוד 10 שנים תחנות החלפת הסוללות יראו כמצבה לכשלון עסקי אבל באותה מידה יתכן שאתר fulltank יהפול ל-fullbatt אשר ידווח על מחירי טעינת חשמל במקומות שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא משנה כמה הרעיון של BP חכם וטוב. העובדה היא שצורת התקנת הסוללה בפלואנס גורמת למכוניות להיות ארוכה מדיי ועם חלוקת משקל לא משהו, והדבר הזה הכרחי לפעילות של התחנת החלפה עד כמה שאני מבין.

כבר עכשיו יצרנים לא משתמשים בצורה הזאת שמתאימה להחלפת סוללה, אפילו לרנו יש דגמים חדשים יותר שאי אפשר להחליף להם סוללה!

אז מה שיקרה זה שהפלואנס תהיה הראשונה והאחרונה.. והתחנות החלפה יחזיקו מעמד עד שהפלואנס האלו יעלמו מהכבישים.

לפי דעתי הפתרון הכי טוב ופשוט הוא מכונית חשמלית בסיסית שבנויה בצורה הגיונית עם סוללה מתחת לרצפה, עם שקע חשמל גם בתוך התא מנוע (הריק ממנוע מן הסתם), שלתוכו יהיה אפשר להכניס גנרטור סטנדרטי מהחנות. ככה כל הזמן נוסעים עם הטווח של ה100 ק"מ +- ובימים הבודדים שצריך משקיעים כמה דקות ומשקל של האוטו ושמים את הגנרטור בפנים ונוסעים בלי מגבלה.

דומה לשברולט וולט בעקרון..

רכב כזה שיבוא בלי הגנרטור ועם סוללה קטנה יחסית ובלי טכנולוגיה דבילית של GPSים ומסכים ושירות וכל שאר הBS של BP, יהיה זול ואמין ואני הייתי רוצה כזה.. משהו פשוט וקטן, לא אונייה כמו הפלואנס.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ליאור - אין בכוונתילהתוכח על טכננולוגית החלפת הסוללה. לדעתי אם יש לרכב החשמלי עתיד הרי הוא נעוץ בטכנולוגיה זו. ואל תספרו לי על הארכת הטווח משתי סיבות - האחת היא ששיפור הסוללות הוא תהליך ממושך מאוד, לא עניין של כמה חודשים וכנראה גם לא שנים בודדות, והשניה היא שגם עם טווח ארוך צריך לתת פתתרון למי שנמצא רחוק מביתו.

נכון לעכשיו הפלואנס בגרסת Better Place תוצע רק במדינות שבהן מוקמת תשתית החלפת סוללות - ישראל, דמנמרק ואוסטרליה. יש להניח שאם הטכנולוגיה תקלט נמצמא כאן מהר מאוד עד דגמים בעלי סוללה הניתנת להחלפה.

האם קראת על הבעיה במכוניות טסלה - שבהן העדר טעינה גורם ל-bricking של המכונית - נזק של $40,000 שאינו מכוסה לא בביטוח ולא בשירות התיקונים? זו, לבד, סיבה להמנע מרכב ללא אפשרות להחלפת סוללה.

לגבי הגנרטור - בכך נטלת את כל העוקץ מהטכנולוגיה. מה שאתה מציע הוא טכנולוגיה שקיימת כבר עשרות שנים - אבל בתחבורה מסילתית. זהו קטר ה-Diesel-Electric שבו יש גנרטור המיצר חשמל ומנוע חשמלי המניע את הקטר. כמובן שמבחינת זיהון אויר התועלת מינימלית שכן אותו מנוע (ולא משנה אם אוטו או דיזל) יפיץ את הפליטות שלו בכל מקום שבו ינוע הרכב. למעשה זו אפילו נסיגה בהשואה לרכב ההיברידי (והשברולט וולט הוא כזה) שמנצל בצורה מיטבית את השילוב של מנוע דלק נוזלי ומנוע חשמלי.

לגבי מיקום הגנרטור - להזכירך - בתא המנוע יש...מנוע!! נכון שהוא חשמלי, אבל בלעדיו הרכב לא ינוע.

לעניין חלוקת המשקל - כיון שלא מדובר ברכב ביצועים אז זו בעיה משנית

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם עלות התחזוקה השוטפת היתה 2/3 מרכב בנזין דומה חדש אז יכול להיות שהיה כדאי להתנסות בחוויה הזו ולטרוח לתכנן מסלולים וכו'.

(אגב אחת המשמעויות היא שבכל נסיעה ארוכה חובה להזין את היעד למכשיר הניווט. סתם טיול ספונטני בכבישי הצפון עלול להיגמר בהמתנה לגרר)

ועוד לא דיברנו על המכירה העתידית הלוטה בערפל

התמחור הנוכחי באמת לא טוב - אני משוכנע שהוא ירד. והמכירה העתידית היא באמת בעייתית מאוד. מבעבר לזה - נחייה ונראה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...