Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
prince_77,

יש להבדיל בין רשת החשמל לרשת הטעינה. רשת החשמל הקיימת בישראל, כמו מרבית רשתות החשמל בעולם, עדיין איננה חכמה, דהיינו היא מתקשה לאפשר זרימות אנרגיה בשני הכיוונים והיא מבוקרת באופן חלקי בלבד (בעיקר ברמות המתח העליון וגבוה ). 1. כאשר משרד האנרגיה והמים (או בשמו הקודם משרד התשתיות הלאומיות) חייב רשת מנוהלת הוא התכוון לרשתות הטעינה שספקי טעינה (כדוגמת בטר פלייס) או חברת החשמל (ברשתות טעינה בשטחים ציבוריים) 2. יקימו. רשת טעינה שמוקמת היום, ניתנת להקמה 3. כרשת מנוהלת משום שהיא מאפשרת זרימת אנרגיה דו-כיוונית והיא מבוקרת בצורה מלאה.

מקווים שעשינו סדר,

צוות Better Place Israel

למרבה הצער, לא. הניסוח העקלקל מאוד לא מובן לי.

1. מהי ההגדרה של "רשת מנוהלת" אותה דורש משרד האנרגיה והמים?

2. האם ישנה כרגע ובמדינת ישראל דרישה חוקית כלשהי כי "רשת מנוהלת" לטעינת רכבים חשמליים תאפשר את הזנת רשת החשמל ממצברי הרכב? (זרימת אנרגיה דו-כיוונית להגדרתכם)

3. מהי ההגדרה שלכם ל"רשת מנוהלת"? האם הכוונה היא ל SMART GRID (C2G) בלבד או למערכת בקרת עומסים הנשלטת מרחוק בזמן אמת?

האם הגדרה שלכם ל"רשת מנוהלת" זהה להגדרה של "רשת מנוהלת" אותה דורש משרד האנרגיה והמים?

אני אשמח מאוד לתשובות בעיברית פשוטה (ברצינות) כי התגובה שלכם אינה מובנת בעליל.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני קראתי בפורום ולאור כתבה שפורסמה גם היום בוואלה

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2507852

אני פשוט לא מבין מה הרעיון ?

שימור הסביבה וזהו ?

או ראייה עתידית "עלק" לעבר ציפייה שמחירי הדלק יעלו ואז זה יהפוך ליעיל וחסכוני.

לפי חישוב מאוד אבל מאוד פשוט - יותר יקר לנסוע ברכב הזה מאשר כל רכב בנזין מקביל מכל בחינה שהיא.

טווח הנסיעה גדול יותר בבנזין.

עלות הדלק שווה ואולי אפילו זולה יותר בבנזין (לפי חישוב של 1:12 ברכב 1600 סמק עם עלות של 7.5 שח לליטר בנזין) יש פער לטובת הבנזין באחוזים בודדים - אבל לטובת הבנזין!

ביצועי רכב הבנזין טובים פי כמה.

ומגבלת תחנות החלפת הסוללה גם כן נחשב כנושא בעייתי לכלל האוכלוסיה.

בכל מצב ובכל צורה שאני מסתכל על זה - הפרוייקט לא הגיוני! איך לעזאזל ביצעו מכירה של כמה עשרות אלפי רכבים כבר לחברות השונות כאשר הדבר לא יעיל בפועל? (ככה הבנתי בכל אופן מידיעות שונות בעיתונות לאורך השנה האחרונה).

בקיצור תעשו אותי חכם יותר אולי ? או שהכל נכון וכל הפרוייקט הזה הוא כישלון חרוץ שעושים לו פרסום בחינם כל פעם מחדש ואין לו טעם בגרוש והכל בשם "המיליונר שנתן תת'חת לפרוייקט ששם את ישראל על המפה בענף הרכב" ?

וכנראה הפסיד את התחתונים שלו , ואת אישתו על הדרך... והכל בשם הגאווה העצמית

פשוט מאוד!

דבר ראשון מבחינת איכות הסביבה זהו רכב "ירוק" יותר. מה גם שהמנוע הרבה יותר שקט. זה ממש כמו לנסוע על ג'יפ חשמלי של הילדים...

דבר שני כל 40 ק"מ יוצבו תחנות למילוי החשמל כך שלא תהיה בעיה בעתיד, במיוחד במדינה קטנה כמו ישראל שבה הרישות של התחנות הרבה יותר קל.

דבר שלישי אתה מסתכל על הטווח הקצר ופה הבעיה שלך ושל רוב האנשים! אם נסתכל על 10 שנים הקרובות הרי שככל שהמכוניות החשמליות יהיו יותר פופולריות כך גם נהיה פחות ופחות תלויים בנפט!

פחות תלות בנפט - פחות תלות במדינות ערביות כמו איראן, סעודיה, איחוד האמירויות וכו' וכו'. ישראל אומנם לא קונה את הנפט שלה ממדינות אלו(מאזרבייג'אן) אבל ככל שהמפכה החשמלית של אגסי תתפשט בישראל היא גם תתפשט בעוד מדינות(דנמרק בדרך וכן אוסטרליה, קנדה וישנן עוד מדינות בדרך להסכם שיתופי) והעולם פשוט יעבור לשימור על איכות הסביבה ואנרגיה ירוקה יותר ופחות תלות בנפט שצפוי להתייקר בשנים הקרובות בעקבות הסנקציות על איראן(ובאופן כללי הוא מתייקר).

כמובן שככל שיתקדמו השנים סביר להניח שטווח הסוללה יתארך בצורה משמעותית. קצת סבלנות עיוני :wink:

ביום שהעולם יפטר מתלות בנפט העולם גם יהיה מקום הרבה יותר טוב :)

אני כ"כ בעד הפרוייקט השאפתני של אגסי ומקווה שיום יבוא ולא יהיו פה מכוניות בנזין בכלל!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

איכות הסביבה וצמצום תלות בנפט. מחיר גבוה כי טכנולוגיה נמצאת בחיתוליה. הם לא יפלו כי הם בכלל לא פונים ללקוחות פרטיים.

סתם שתדע

עוד בשנת 1996 GM הוציאה פרוייקט שאפתני ומכרה כמה מאות מכוניות שברולט חשמליות במדינת קליפורניה והפרוייקט אפילו היה הצלחה גדולה!

רק שבאמריקה כמו באמריקה של אותם ימים חברות הנפט הטילו וטו ולחצים רבים על הפרוייקט ונחש מה? הפרוייקט נגנז וכל המכוניות שנמכרו נלקחו מבעליהן.

נראה היום את חברות הנפט עושות את זה בישראל?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אני גר באזור אשדוד ורואה כל יום את הארובה שתטעין לי את הבטרייה. עדיף זיהום אוויר מרוכז באזור אחד ונפלט לאוויר מארובות גבוהות. איכות סביבה לא נמדדת רק בפליטת מזהמים. אני מאמין שמנועי חשמל זקוקים לתחזוקה מינימלית בהשוואה למנועי בנזין/סולר וזה אומר שימוש מופחת בחלפים ושמנים.

ישראל צריכה לעבור לאנרגיה גרעינית כמו כל מדינה מערבית נורמלית ולהפסיק להרעיל את אזרחיה עם פחם.

חלילה!!!!

אנרגיה גרעינית היא אסון! תראה מה קרה ביפן לאחר הצונאמי הגדול. וגם צ'רנוביל זאת דוגמא לא רעה בכלל.

נכון שאנרגיה גרעינית כל עוד היא בטוחה נחשבת לירוקה הרבה יותר מפחם אבל במקרה של אסון טבע כמו רעידת אדמה אני בכלל לא רוצה לחשוב מה זה יכול לעשות במדינה קטנה כמו ישראל.

לידיעתך הנשורת הגרעינית לאחר צ'רנוביל הגיעה עד בריטניה!! וזה עשרות אלפי ק"מ הפרש...

ישראל צריכה לעבור לאנרגיה ירוקה שמקורה בשמש, ונכון לרגעים אלה חברה גרמנית עובדת על פרוייקט כזה בדרום הארץ.

פורסם
פשוט מאוד!

דבר ראשון מבחינת איכות הסביבה זהו רכב "ירוק" יותר. מה גם שהמנוע הרבה יותר שקט. זה ממש כמו לנסוע על ג'יפ חשמלי של הילדים...

דבר שני כל 40 ק"מ יוצבו תחנות למילוי החשמל כך שלא תהיה בעיה בעתיד, במיוחד במדינה קטנה כמו ישראל שבה הרישות של התחנות הרבה יותר קל.

דבר שלישי אתה מסתכל על הטווח הקצר ופה הבעיה שלך ושל רוב האנשים! אם נסתכל על 10 שנים הקרובות הרי שככל שהמכוניות החשמליות יהיו יותר פופולריות כך גם נהיה פחות ופחות תלויים בנפט!

פחות תלות בנפט - פחות תלות במדינות ערביות כמו איראן, סעודיה, איחוד האמירויות וכו' וכו'. ישראל אומנם לא קונה את הנפט שלה ממדינות אלו(מאזרבייג'אן) אבל ככל שהמפכה החשמלית של אגסי תתפשט בישראל היא גם תתפשט בעוד מדינות(דנמרק בדרך וכן אוסטרליה, קנדה וישנן עוד מדינות בדרך להסכם שיתופי) והעולם פשוט יעבור לשימור על איכות הסביבה ואנרגיה ירוקה יותר ופחות תלות בנפט שצפוי להתייקר בשנים הקרובות בעקבות הסנקציות על איראן(ובאופן כללי הוא מתייקר).

כמובן שככל שיתקדמו השנים סביר להניח שטווח הסוללה יתארך בצורה משמעותית. קצת סבלנות עיוני :wink:

ביום שהעולם יפטר מתלות בנפט העולם גם יהיה מקום הרבה יותר טוב :)

אני כ"כ בעד הפרוייקט השאפתני של אגסי ומקווה שיום יבוא ולא יהיו פה מכוניות בנזין בכלל!

הרעיון הוא נחמד, רק לאדם הממוצע בדרך כלל מפריע שהוא מרגיש שמנסים לעשות עליו את הקופה המירבית ומנסים להסוות אותם על פי אידיאלים מסויימים.

תיראה, בכול הפרמטרים שיש בקונספט הזה של שי אגסי, המחירים לעומת הרווח שלו פשוט תלושים מהמציאות. הוא פשוט משווה את המחירים לעומת ההוצאות החודשיות הממוצעות אצל אנשים ברכב בנזין, כי הוא יודע שזה מה שעם ישראל רגיל לשלם, ואין שום סיבה שהוא יתמחר את המוצר שלו בפחות.

מחיר הרכב- 120 אלף שקלים ללא הסוללה- מחיר דומה לכלל הרכבים המשפחתיים בישראל, רק חבל שעל רכב חשמלי משלמים 10 אחוז מס, ולא 80 ומשהו אחוז ברכב רגיל.

חבילות- התשלום החודשי די דומה למה שמשלם הצרכן הישראלי על דלק, למרות שמחיר החשמל לא מתקרב למחיר הדלק.

אפילו טיפולים(!)- עולים לך 700 שקל כמו לרכב ממוצע(פחות או יותר) רק חבל שזה המחיר על בדיקות בלבד, ועל החלפת ונטילים, ולא באמת על טיפול ממשי.

ואחרי כול זה הנציגים שלו מנסים לשבת לי על המצפון שזה ירוק יותר, והשאיפה שלהם זה לעולם נקי יותר?

שעדיף יקחו את ההרצאות שלהם לסטודנטים לכלכלה ושם יסבירו להם את המודל למינימום כסף, מקסימום רווח. על הדרך ירוויחו עוד כסף :)

פורסם

אפרופו אנרגיה גרעינית.

גרמניה הודיע שהיא תיסגור את כל הכורים הגרעיניים שלה. מדובר במדינה מהמחמירות בתקני איכות סביבה.

הסגירה תקשה להגיע לייעדים ולמרות זאת הם החליטו שהשלכות הכורים מסוכנות יותר.

גם בצרפת שמובילה ביצור חשמל גרעיני קיים תהליך של צמצום מספר הכורים הפעילים.

להקים כור נשמע הזוי במיוחד למדינה בעלת רזרבת גז שמספיק לפחות ל 40 שנה.

פורסם
חלילה!!!!

אנרגיה גרעינית היא אסון! תראה מה קרה ביפן לאחר הצונאמי הגדול. וגם צ'רנוביל זאת דוגמא לא רעה בכלל.

נכון שאנרגיה גרעינית כל עוד היא בטוחה נחשבת לירוקה הרבה יותר מפחם אבל במקרה של אסון טבע כמו רעידת אדמה אני בכלל לא רוצה לחשוב מה זה יכול לעשות במדינה קטנה כמו ישראל.

לידיעתך הנשורת הגרעינית לאחר צ'רנוביל הגיעה עד בריטניה!! וזה עשרות אלפי ק"מ הפרש...

ישראל צריכה לעבור לאנרגיה ירוקה שמקורה בשמש, ונכון לרגעים אלה חברה גרמנית עובדת על פרוייקט כזה בדרום הארץ.

תבדוק כמה נהרגים כל שנה מדליפות גז ומתאונות בקידוחי נפט. המספר גדול פי כמה מכל הנפגעים עד היום מתאונות גרעיניות (לא כולל הירושימה ונגסאקי כמובן כי שם זו לא היתה תאונה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הסיפור של מקורות אנרגיה חלופיים בעייתי מאוד.

שמש ורוח - תחנות הכוח מצריכות שטחים עצומים והייצור משתנה בהתאם לתנאי התאורה ומזג האויר.

גז טבעי - בארה"ב מדובר על תהליך שנקראה fracking - זעזוע ושבירת שכבות תת קרקעיות על מנת להפיקו. יש חשש מגרימת זיהום מי תהום וסביבה, רעידות אדמה ושחרור מתאן לאטמוספירה.

אנרגיה גיאותרמית - בניסויים שנערכו בגרמניה עלה חשש כי התהליכים יגרמו רעידות אדמה.

כנראה שבסופו של דבר האנרגיה הגרעינית היא הפחות מסוכנת, אולם לאור מספר ארועים (הבולטים שבהם הם צ'רנוביל ופוקושימה, אבל היו אי אילו ארועי בטיחות חמורים אחרים) יש רתיעה מטכנולוגיה זו.

בכל זאת, ספציפית לישראל, לאור גילוי מאגרי הגאז הטבעי הגדולים הרי שייצור חשמל מגאז זה בתחנות גדולות יזהם את הסביבה הרבה פחות משריפת דלק נוזלי שישחרר הרבה זיהום במרכזי הערים, וזה לבד מהוה יתרון סביבתי לרכב החשמלי. גם מבחינה כלכלית-ביטחונית יש יתרון, שכן חשמל אפשר לייצר מגאז טבעי ממקורות עצמיים, רכב שאינו חשמלי יש להניע בדלק נוזלי מיבוא.

מבחינת סוגיית התמחור - אף אחד מאיתנו לא יודע מה העלויות האמיתיות של בנית פרוייט תשתית גדול כשל Better Place. בסופו של דבר חבילת התמחיר אמורה לכסולת עלות סוללות, חשמל, רכישת שטחים לתחנות ההחלפה, הקמתן ואחזקתן, החזקת מלאי סוללות חלופיות, ניהול כל הרשת המורכבת באופן מרכזי. אף אחד מאיתנו לא מכיר את היקפן של עלויות נסתרות אלה ולכן לא הייתי שופט אותו על יסוד מידע חלקי בלבד. כמוכן - אם החברה מתחייבת על מחיר קבוע ל-3-4 שנים הרי שהיא צריכה להביא בחשבון מידה מסויימת של עלית מחירי האנרגיה (וזה כולל חשמל לטעינת הסוללות, חשמל לתפעול מערכות השיווק וההפצה דלק לשינוע הסוללות וכו'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בטר פלייס מציגים, הכתובה!

בנוגע לסעיף הזה:

עוד עולה מההסכם שהלקוחות יוכלו לטעון את מכוניתם רק מעמדות המאושרות על ידי בטר פלייס, וכי במקרה של עומס על מערכת החשמל ייתכן מצב שבו תגביל בטר פלייס את אספקת החשמל למכונית. "ידוע לך כי בטר פלייס עשויה להפעיל מנגנון של טעינה חכמה המנוהלת במטרה לווסת את העומסים ברשת החשמל. במקרה שבטר פלייס תפעיל טעינה חכמה כאמור, ייקבעו סדרי עדיפויות בטעינה לפי שיקול דעתה של בטר פלייס", נכתב בחוזה.

הייתי שמח לקבל הבהרה, יש סיכוי שאני מטעין את הרכב כל הלילה בעמדת הטעינה ובבוקר קם ומגלה שבטר פלייס הפעילה "סדרי עדיפויות בטעינה לפי שיקול דעתה" והרכב שלי לא טעון?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איך נאמר בתגובות לכתבה: אם אתה חמור וקונה את הרכב הזה...

פשוט שערוריה בחסות המדינה. לא מאמין שעוד לא הוגש בג"ץ נגד ה"סידור" הזה, אבל כנראה שיותר מידי כוחות כלכליים חזקים פועלים פה.

הקטע של "יקחו לך את הסוללה", מזכיר לי את הפרסומת לתשלום אגרה בשנות ה- 80: "יקחו לך את הטלוויזיה" :-). כי אתה גם משלם מחיר מופרך על הרכב, גם משלם מחיר מופרך על החשמל, גם טווח הנסיעה מוגבל, וגם בסוף הסוללה בכלל לא שלך (אם החברה טענה לך אותה בכלל, כי קיץ ויש שימוש מוגבר במזגנים...). דיל השנה. יש קופון?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חלילה!!!!

זה אמור לשכנע אותנו לא להשתמש באנגריה גרעינית כי זה עושה בדיוק את ההפך לדעת שהשכנים שלנו לא יהנו מהעניין :lol: !

אני לא חושב שזה מופרך להסתכל על הכיוון הזה אבל אחרי גילוי מאגר לוויתן זה פחות רלוונטי אנחנו מסודרים לשנים הקרובות כל עוד יתעוררו שם בחברת החשמל ויקימו כבר צינור ותחנות גז.

פורסם

אשמח אם תענו לדני בעמ׳ 24 שכן הוא הציג שאלות מעניינות שגם אני הייתי רוצה תשובה עליהן

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בטר פלייס שלום,

1. האם על פי מה שאתם אומרים אני אמור להבין שהרכב החשמלי הוא בבעלותי המלאה (ללא הסוללה כמובן) אבל בכדי למכור אותו אני זקוק לאישורכם שהקונה עומד בסטנדרטים שלכם?

האם אני כ"לא לקוח שלכם" לא אוכל לרכוש פלואנס חשמלית ממוכר פרטי?

4. לא מדובר ב"תשתית מזגנים" אשר נמצאת בבעלותי המלאה אלא בתשתית שאתם אמורים לספק לי ע"מ שאוכל להשתמש במוצר שלכם.

אם ניקח דוגמא יותר רלוונטית מאשר מזגנים, גם חברת הלווין צריכה לפרוס בעת מעבר דירה של לקוח קיים צלחת לווין וכבלים בביתו החדש בעלות לא מבוטלת ולעיתים במיקומים כמעט בילתי אפשריים.

כמה זה עולה? זה שרות בחינם ועוד מקבלים מתנות לרגל המעבר לבית החדש.

בכל מקרה, אם אין כדיבריכם שום קנסות יציאה ואין כל בעיה להתנתק מהשרות שלכם אז ברור שכל מעבר דירה של לקוח יתבטא באופן אוטומטי באיבוד הלקוח, כי מי ישלם לכם 4900 ש"ח על שרות שכזה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בחיית זומזום, צוות בטר פלייס, הרי אתם אנשים בדיוק כמונו, לא יכול להיות שאתם כותבים את התגובות האלה ובאמת מצפים מאיתנו לבלוע את זה.

קראו את התגובות שלכם בשירוש, מתחמקות במקרה הטוב ומגוחחות בשגרה.

אני לא מביא דוגמאות כי גם ככה אתם בוחרים למי לענות ומאיזה שאלות להתחמק.

התמחור, החוזה, התנהלות הנציגים פה בפורום, הכל מצייר תמונה עגומה מאוד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...