Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף להתעניינות (הטכנית הכנה, לא קנטרנית) בפירוט תוכנית הטיפולים לפלואנס ZE למשך 4 השנים הראשונות.

מעניין אותי לדעת מה בכלל צריך טיפול שם חוץ מהבלמים ופילטר מזגן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
.

עוד שאלה לציג החברה - כיצד אם מפקחים על חריגה ממכסת חבילת השירות, ומ ה עלו חריגה מחבילה זו?

Sperial,

בניגוד למה ש-shaiBB טוען, בנסיעה מתל אביב לירושלים, לא צריך להיכנס לתחנת החלפה! המערכת מבצעת מעקב אחרי הנסועה של הלקוח ובמידה והיא רואה שקצב הנסיעה שלו גבוה והוא עשוי לגמור את החבילה, אנחנו נציע לו להחליף חבילה ( כל לקוח יוכל גם לחשב זאת לבד באתר החברה)

בנוגע לנושא חריגות מחבילות, במידה ולקוח חורג מהחבילה אנחנו אחראים ליצור עימו קשר מיוזמתנו ולהציע לו לעבור לחבילה שתתאים לו יותר מבחינה כלכלית.

התשלום בגין חריגה ממכסת הקילומטרים השנתית הינו בהתאם לחבילה אליה הצטרף הלקוח. לדוגמא, לקוח שבחר להצטרף לחבילת 30,000 ק"מ ישלם 0.75 ש"ח בגין כל ק"מ נוסף.

צוות Better Place Israel

פורסם

BP - הקדמתם אותי בשתי דקות 8)

שתי שאלות המשך בעניין הטיפולים:

1. נוזל קירור? ברכב יש נוזל קירור? את מה הוא מקרר בכלל? יש לו רדיאטור?

2. מדוע יש הנחיה להחלפה יזומה של מצבר ה-12V? ומה הקשר שלו לבטיחות? במכוניות בנזין/דיזל אין הנחיה להחלפה יזומה של המצבר.

פורסם
חלוקת העלויות המשוערת לפי שנים:

o שנה 1 – 670 ש"ח

o שנה 2 – 699 ש"ח

o שנה 3 – 670 ש"ח

o שנה 4 – 1,275 ש"ח

בקיצור, אתם לוקחים 670 שקל על "בדיקה בלבד" שלוקחת בסביבות ה-20 דקות?

כול הכבוד. נשמע באמת מחיר הוגן :?

פורסם
BP - הקדמתם אותי בשתי דקות 8)

שתי שאלות המשך בעניין הטיפולים:

1. נוזל קירור? ברכב יש נוזל קירור? את מה הוא מקרר בכלל? יש לו רדיאטור?

2. מדוע יש הנחיה להחלפה יזומה של מצבר ה-12V? ומה הקשר שלו לבטיחות? במכוניות בנזין/דיזל אין הנחיה להחלפה יזומה של המצבר.

יש מערכת קירור מיוחדת לסוללה על מנת שתספק נצילות מרבית. יש חברות שמשתמשות בקירור אוויר כמו במקרה של ניסאן ליף.

לגבי סוללת ה-12V? אין לי ממש מושג כי לא ניראה לי שזה משמש גם לחימום הסוללה בימים קרים כי זה לא רלוונטי לטמפרטורות בישראל.

פורסם

רק אני רואה פה 700 ש"ח שנגבים עבור כלום?! הרי לפחות ממה שעולה מלשון הדף, הפעולות שמבוצעות הן הבדיקות בלבד. אם, חלילה, יהיה צריך להחליף משהו - תוספת מחיר? על פניו זה פשוט הזוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נקודה חשובה נוספת הקשורה לזיהום נוגעת לחיי הסוללות. לסוללות חיים ארוכים ונקודת סוף החיים של הסוללה תגיע רק לאחר שהרכב עשה 320,000 ק"מ או 2,000 מחזורי טעינה. כיום מעבר למחזור קיימות שיטות להמשיך ולנצל את הסוללה גם בנקודת "סוף החיים" שלה ולתת לה "חיים שניים" דבר שרבים אינם מודעים עליו עדיין. נושא זה מוסבר בהרחבה בבלוג שלנו בלינק המצורף.

http://blog.betterplc.co.il/2011/02/14/%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95-%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%91/

צוות Better Place Israel

בנוגע לחיי הסוללות: אם "סוף חיי סוללה" הוא כשהיא מגיעה ל-80%, למה אי אפשר פשוט "להחיות" אותה באמצעות החלפת מודולים כדי להחזיר את האחוזים האבודים?

זה בדיוק מה שאומרים בניסאן לגבי הליף, אם תקראו כאן למשל.

ושימו לב לעוד פרט מעניין - ניסאן טוענים שאחרי 5 שנים ו-100000 ק"מ לערך, הסוללה עשויה להגיע ל-80%. האם הסוללה שלכם כל כך הרבה יותר מתקדמת טכנולוגית, שהיא עושה זאת בפי 3 מהקילומטראז'? (כתבתם 320000 ק"מ או 2000 מחזורי טעינה).

בנוגע לטיפולים השוטפים: כתבתם ששלושת הטיפולים הראשונים (שנה א', ב', ג') עולים בערך אותו הדבר - כ-700 שקלים לטיפול. עם זאת, בדפים שצירפתם נראה שבשנה הראשונה יש רק בדיקות, בעוד בשנה השנייה מוחלפים שני מסננים. איך המחיר דומה? השאלה הזו מצטרפת לשאלתם של קודמיי - למה 700 שקלים על בדיקות בלבד?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל עוד המיזם הוא בלון ניסוי קטן עם אלפי רכבים, הסבסוד של 2 מיליון נהגי בנזין את אלפי רכבי החשמל הוא בלתי מורגש.

והוא גם הכרחי אחרת לא יקום הפרויקט כי הוא לא כלכלי ללא ההטבות (בשלב זה, עד לשיפור טכנולוגי וייצורי).

אבל הסבסוד חייב לקטון בהדרגה עם כניסתן של יותר ויותר חשמליות לשוק.

גם קידוח נפט הוא לא פרויקט "כלכלי" הוא הימור אבל בכל זאת לא חסר משקיעים שמוכנים לנסות את ההשקעה. המדינה לא מימנה את הקידוחים בלב ים (רק הורידה את תשלומי התמלוגים לזנות בלחץ). ולא סיבסדה את תשובה (היא אפילו העלתה לו את התמלוגים בסופו של יום).

העניין לדעתי הוא שמדינת ישראל כן צריכה להקל על הכנסת רכב חשמלי בכך שהיא תזרז תקינה ותסיר חסמים מסוימים העומדים בפני הקמת התשתיות וייבוא הרכבים. אבל המדינה לא צריכה לסבסד פרויקט כלכלי שמאחוריו עומדת אחת המשפחות החזקות במשק שיגרפו רווחים במשך שנים רבות במידה והם יצליחו (זכותם המלאה כל עוד הם לא יפעילו לוביסטים שיעצרו כניסת תחרות עתידית לתחום). במידה והם רוצים לתרום למדינת ישראל ולאיכות הסביבה אני אשמח אפילו שיקראו לכל התחנות, לרכב ואפילו לכבישים על שמם, אבל מה שכרגע נראה כמו פרויקט שאפתני חיובי יכול להפוך למפלצת.

חברות הסלולר למשל למרות היותן טריאופול הן מהוות גם קרטל, המדינה צריכה לחשוב טוב טוב על איך לבצע את המהלך כדי שלא נפגע בקרטל הדלק רק כדי להקים עוד מספר שנים את קרטל הסוללות.

פורסם

שאלה לנציגי בטר פלייס:

בנאום של מר שי אגסי (המנכ"ל שלכם) בפברואר 2009 בארה"ב הוא נקב במספר מעניין: 8 סנט למייל, עלות השימוש הכוללת ברכב חשמלי (כולל שכירות הסוללה והבלאי שלה לאורך הזמן).

(דקה 5:30 בערך)

עכשיו קצת חשבון.

8 סנט למייל == 5 סנט לק"מ == 1000 דולר ל20000 ק"מ =~ 3740 שקלים ל20000 ק"מ == 312 ש"ח לחודש.

אתם גובים 1090 ש"ח לחודש.

איפה ה778 ש"ח החסרים?

פורסם

ממתי מתיחסים ברצינות להבטחות של אגסי?

הרי הוא כל הזמן נוקב במספרים, שחלקם הגדול פשוט לא נכון.

ראה למשל הראיון שלו לידיעות לפני כשבוע . כתבתי על המספרים המשונים שלו בשרשור אחר.

יהודה

פורסם

גם אני כתבתי על המספרים המשונים שלו בשרשור אחר - הוא זורק אותם לחלל האוויר כאילו הם נכונים, כשבפועל מרביתם סתם מוגזמים. ההבדל הוא שמרבית האנשים לא מתעסק עם לבדוק את נכונותם, ומאמין להם פשוט כי אגסי הוא נואם בחסד.

אבל דווקא במקרה הזה אני יכול להבין את ההבדל - בנוסף ל-312 ש"ח לחודש על החשמל, אגסי מציע לך החלפת סוללות, שירותי דרך 24 שעות וצ'ופרים נוספים. הדברים האלה עולים כסף. ואל תשכח שהוא גם צריך להרוויח...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אל תדאג, הוא מרוויח גם פעמים, פעם אחת שהוא קונה את הרכב ב 10 אחוז מס ומוכר ברכב במיסוי מלא!

פעם שניה שהוא קונה חשמל בתעריף מוזל ומשכלל זאת במחיר מלא.

יש גם את בדיקת המגבים שעולה כסף רב וכן בדיקת נוזל שמשות, וכן בדיקת פירורים שהילדים השאירו שחס וחלילה לא יכנסו למצבר ויגרמו לקצר, גם אז צריך לשלם 700 שקל כדי לאבחן זאת.

מי שעושה שכלול של הרנו דיזל לעומת החשמלי צריך לקחת גם את זה בחשבון שיש עלויות נסתרות ברכב החשמלי שאין בדיזל , כפי שאנחנו רואים פה על בדיקות רציניות לרכב חשמלי :)

פורסם

אני עדיין ממתין לחוות הסולאריות ליצור חשמל (שדה נפט וירטואלי") שהוא הבטיח להקים בנגב על חשבונו.

אז הבטיח!

חבל על הזמן עד כמה השדה נפט הזה וירטואלי לחלוטין.

הוא הבטיח גם שמחיר הפלואנס יהיה זול משמעותית ממחיר משפחתית מקבילה.

אז הבטיח!

הנה עוד כמה דברים שהבטיח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
גם אני כתבתי על המספרים המשונים שלו בשרשור אחר - הוא זורק אותם לחלל האוויר כאילו הם נכונים, כשבפועל מרביתם סתם מוגזמים. ההבדל הוא שמרבית האנשים לא מתעסק עם לבדוק את נכונותם, ומאמין להם פשוט כי אגסי הוא נואם בחסד.

אבל דווקא במקרה הזה אני יכול להבין את ההבדל - בנוסף ל-312 ש"ח לחודש על החשמל, אגסי מציע לך החלפת סוללות, שירותי דרך 24 שעות וצ'ופרים נוספים. הדברים האלה עולים כסף. ואל תשכח שהוא גם צריך להרוויח...

312 ש"ח (לפי החישוב בהודעה הקודמת שלי) זה מכלול העלויות הקשורות בסוללה לפי מה שהבנתי מההרצאה (המצויינת. הבנאדם בהחלט נואם בחסד. למה אי אפשר למנות אותו לתפקיד יותר מועיל, נניח שר החוץ?).

כלומר גם השכירות, גם הבלאי, וגם החשמל.

החשמל זה החלק הקטן פה, בהנחה של 0.2 קווט"ש לק"מ זה אומר 4000 קווט"ש ל20000 ק"מ שעולים לצרכן פרטי כ2000 שקל, או 167 שקל לחודש. לצרכן גדול שצורך חשמל במתח גבוה ובתעריף תעו"ז, וכמעט אך ורק בשעות המתות, זה יעלה בערך חצי מזה. נניח 100 ש"ח בחודש החשמל (מתוך ה312)

אז מה היה לנו?

312 ש"ח על כל מה שקשור בסוללה (שכירות, בלאי, חשמל) כאשר החשמל הוא ~שליש מזה.

20 ש"ח שירותי דרך. (סוכנת הביטוח שלי מוכרת מנוי למ.מ.ס.י ב240 שקל לשנה. וזו עלות ללקוח הסופי אחרי רווח שלה)

40 שקל חבילת גלישה סלולרית. (ואני מגזים. ללקוח גדול בטח זה נמכר בפחות)

סה"כ 372 שקל.

אז 700+ ש"ח זה רווח?

נשמע לכם הגיוני?

תחנת דלק מרוויחה כיום פחות מ10% ממחיר הדלק. אם נהיה הוגנים אז בואו נגיד 20% ממחיר הדלק לא כולל מיסים.

לא 200%.

פורסם

מחיר ה-ZE בצרפת לרמת Dynamique הוא 26,900 אירו ולמקבילה עם דיזל 24,000 אבל כאן הסוללה כבר כלולה.

מה שאומר שהחשמלית קצת יותר יקרה מהרגילה ובהנחה גסה (גסה מאוד - שמישהו יתקן אותי אם לא) שהמיסוי בצרפת זהה אז היא היתה צריכה לעלות פה הרבה הרבה פחות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...