Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
BP - הקדמתם אותי בשתי דקות 8)

שתי שאלות המשך בעניין הטיפולים:

1. נוזל קירור? ברכב יש נוזל קירור? את מה הוא מקרר בכלל? יש לו רדיאטור?

2. מדוע יש הנחיה להחלפה יזומה של מצבר ה-12V? ומה הקשר שלו לבטיחות? במכוניות בנזין/דיזל אין הנחיה להחלפה יזומה של המצבר.

wil,

1. נוזל הקירור ברכב משמש לקירור מערכת ההמרה ומנוע הרכב, מדובר בקירור מינורי ולא משמעותי כמו ברכב בנזין, בנוסף יש נוזל "חימום" זו מערכת נוספת לחימום פנים הרכב

2. מצבר 12V מוחלף בדרך כלל ע"פ הצורך אך אורך חיו הוא 2-3 שנים בממוצע, אנחנו מאמינים שאורך החיים יעלה ברכב חשמלי אך בגלל שהוא מפעיל מערכות חיוניות יש צורך להחליפו כל 4 שנים להבטחת תיפקודו המלא והבטוח של הרכב

צוות Better Place Israel

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו שמחים על כך שעולות בדיון שאלות רבות בנושא המכונית החשמלית. אנחנו עושים מאמץ רב על מנת לענות לכל הנושאים שהועלו ע"י המשתתפים ושאלות רבות אף מופנות לגורמים מקצועיים בחברה על מנת לקבל תשובות (לכן לפעמים זה גם לוקח קצת זמן....)

נשמח לענות על שאלות ענייניות שטרם עלו בדיון. כפי שבוודאי ראיתם, זהו דיון ארוך ומרובה שאלות. במידה ופספסנו שאלה כלשהי אתם מוזמנים לחזור ולשאול ונעשה כמיטב יכולתנו לענות על כולן

צוות Better Place Israel

פורסם

פספסתם, למשל, את עניין ה-700~ ש"ח על בדיקות. אני מאמין שרבים כאן ישמחו לדעת כיצד נקבע המחיר לפעולות שלוקחות חצי שעה כולל הפסקת סיגריה וטלפון, אם כי ללא ספק בדיקת מכסי ונטילים והדבקת מדבקה הן פעולות חיוניות ברמה קריטית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סה"כ 372 שקל.

אז 700+ ש"ח זה רווח?

נשמע לכם הגיוני?

תחנת דלק מרוויחה כיום פחות מ10% ממחיר הדלק. אם נהיה הוגנים אז בואו נגיד 20% ממחיר הדלק לא כולל מיסים.

לא 200%.

תראה, ההשקעה שלהם בתשתיות היא אדירה. עמדת החלפה עולה מיליון שקלים. מאיפה יחזור הכסף הזה? צריך לשלם לעובדים, לספקים, לקרקעות ועוד. זו חברה טכנולוגית, לא רק חברה שמוכרת מכוניות. וחוץ מזה, מה אכפת לך כמה הם מרוויחים? זה לא העיקר פה. העיקר פה אם משתלם להיות לקוח שלהם, זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נשמח לענות על שאלות ענייניות שטרם עלו בדיון.

ומה עם שאלות עניניות שכבר עלו בדיון אך לא נענו? להזכירכם:

1. האמנם ביצועי רכב עם מנוע חשמלי ~95 כ"ס עולים או משתווים לביצועים של רכב בנזין חדיש עם מנוע מוגדש 120 כ"ס, או לא מוגדש 200 כ"ס, כפי שטענתם בשרשור זה ובשרשור קודם? ציטוט:

לפלואנס Z.E מומנט של 23 קג"מ שזה פחות או יותר דומה לביצועי מנוע 2.4 מודרני... למנוע חשמלי יש עקומת מומנט רציפה לאורך על טווח סיבובי המנוע (יתרון ניכר ביחס למנוע בנזין)

האם אתם טוענים כי למנוע החשמלי יש יתרון בתחום זה (עקומת כוח) על מנועי דלק מוגדשים? מחירם של אלו נמוך ממחיר החשמלית. האם אתם טוענים כי למנוע חשמלי עם 23 קג"מ ו-95 כ"ס יש ביצועים דומים למנוע דלק עם 23 קג"מ ו-200 כ"ס (מנוע הונדה 2.4 חדיש, לא מוגדש)?

2. אם אין צורך בטווח גדול מ-150 ק"מ בערך, מפני שיש (יהיו) כארבעים תחנות הטענה/החלפה, מדוע יצרני הרכב הרגיל מתקינים מיכלי דלק המספקים טווח כפול או משולש, בשעה שיש לא עשרות כי אם מאות תחנות דלק?

3. טענתם כי:

ממחקרים שעשינו ונתונים שצברנו, עולה כי 90% מהאוכ' לא נוסע יותר מ100 ק"מ ביום... המכונית בהחלט מתאימה לרוב המוחלט של האוכ'

ואני שאלתי: רוב כלי הרכב נוסעים עם נהג בלבד, ללא נוסעים; אבל זה בהחלט לא אומר שרכב חד-מושבי מתאים ל"רוב מוחלט של האוכלוסיה".

4. אתם (באמצעות נציגתכם הדס) טענתם כי:

ייצור רכב חשמלי גם ללא הסוללה הוא יקר מאוד עקב עלויות הפיתוח

ואני שאלתי: פיתוח של מה? הרכב, הסוללות, המנוע, הבקרים האלקטרוניים, מערכות טעינה, שיטת החלפת הסוללות - כל אלו כבר קיימים, מזה עשרות שנים. מה הוא אם כן הדבר שפיתוחו "יקר מאד"?

5. אתם (באמצעות נציגתכם הדס) טענתם כי:

מעבר מסיבי לרכבים חשמליים יגרום לצריכה שאינה קיימת על הרשת היום

מעבר לכלי רכב חשמליים אינו מצריך הגדלה נוספת בכושר יצור החשמל של ישראל

מעבר לתחבורה חשמלית יהווה מאיץ מאוד גדול של תהליך הגברת הייצור של אנרגיה מתחדשת

ואני שאלתי: תהיה צריכה נוספת או לא תהיה? המערכת הקיימת תוכל לספק את הדרישה או לא תוכל? יהיה צורך ביצירת חשמל נוסף או לא יהיה?

6. אתם מציעים חבילת ק"מ במחיר ידוע מראש למשך שנים. מה תעשו אם המדינה תעלה את המס על רכב חשמלי בעקבות מעבר משמעותי של נהגים לרכב מסוג זה?

שאלות אלו הועלו בפניכם מספר פעמים בעבר, ולא נענו. אשמח לשמוע תשובות עניניות.

דני

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו שמחים על כך שעולות בדיון שאלות רבות בנושא המכונית החשמלית. אנחנו עושים מאמץ רב על מנת לענות לכל הנושאים שהועלו ע"י המשתתפים ושאלות רבות אף מופנות לגורמים מקצועיים בחברה על מנת לקבל תשובות (לכן לפעמים זה גם לוקח קצת זמן....)

נשמח לענות על שאלות ענייניות שטרם עלו בדיון. כפי שבוודאי ראיתם, זהו דיון ארוך ומרובה שאלות. במידה ופספסנו שאלה כלשהי אתם מוזמנים לחזור ולשאול ונעשה כמיטב יכולתנו לענות על כולן

צוות Better Place Israel

צוות יקר, אני חושב שזה הדבר נכון לומר, רק קחו בחשבון שזה מחייב אתכם לתת את התשובות הרציניות ביותר שאתם יכולים (בהתאם לאינטרס המסחרי שלכם). חברי הפורום הם אנשים רציניים מאד, חובבי רכב וצרכנים נבונים (בניגוד לרוב האוכלוסיה בישראל לצערי). חלקם גם אנשי מקצוע בתחומים רלוונטים: רכב, מכונאות, אלקטרוניקה, עסקים ואפילו תקשורת המונים :-P.

רוצה לומר - זה לא הפורום להודעות קאט פייסט או לתשובות שטחיות ומתחמקות; זה לא המקום לחפף! בתמורה, אנשי הפורום ייתנו לכם פידבק אמיתי וכנה ששווה מיליונים בהוצאות ייעוץ.

תראה, ההשקעה שלהם בתשתיות היא אדירה. עמדת החלפה עולה מיליון שקלים. מאיפה יחזור הכסף הזה? צריך לשלם לעובדים, לספקים, לקרקעות ועוד. זו חברה טכנולוגית, לא רק חברה שמוכרת מכוניות. וחוץ מזה, מה אכפת לך כמה הם מרוויחים? זה לא העיקר פה. העיקר פה אם משתלם להיות לקוח שלהם, זה הכל.

בדיוק. ועד היום, אפילו אחרי ביקור משכיל במרכז המבקרים שלהם ונסיעת מבחן קצרה מדי ולא מייצגת, אני חושב שאין appeal משמעותי עבור הצרכן הסביר במבנה השוק, החקיקה והמיסוי הנוכחי, ודי לחכימא ברמיזא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מסכים שבמצב כיום אין סיבה להיות לקוח של בטר פלייס, אבל לדעתי זה ישתנה כי הם יבינו את זה מהר מאוד. המחירים לליסינג יהיו נמוכים משמעותית ומשתלמים יותר, ובהתאם גם המחירים לצרכן הפרטי ירדו. אם החבילה הבסיסית שלהם תרד מ-1100 ל-800 שקלים (וזה פיזיבילי לחלוטין), היא פתאום תהפוך למשתלמת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני רוצה להבין למה בטר פלייס לא מציעה מנויים פחות כובלים למה אין אפשרות לשלם על כל הטענה והחלפת סוללה.

הרי סלקום לא מכריחה אותי היום לקנות סלולרי דרכה שיתאים רק עבורה ועלי לדבר יותר מ 500 דקות בחודש על מנת שישתלם לי אבל פחות מ 1200 דקות כדי שלא יהיה יקר מדי.

מעבר לזה אם לא מדובר במנוי לפי קילומטר אלא על פי מספר טעינות הדבר ישפיע באופן ניכר על אופי הנהיגה- נגיד שנהג מסוים לא אכפת לו כל יום לעבור בתחנת החלפה נהג כזה יכול כל היום לנהוג הדוושה צמודה לשטיח והוא ישלם אותו הדבר כמו נהג חסכוני.

פורסם

גם כביש 6 השקיעה מליוני שקלים על סלילת נתיבים והכפלתם וגשרים וכו.. אבל אני לא רואה שהם דורשים סכומי עתק כדי לנסוע בכביש שלהם ועוד אחרי 20 שנה ההשקעה שלהם חוזרת למדינה, למרות שנעשו גם שם פולישטיקים שונים עדיין איש לא דורש עשרות אלפי שקלים לחודש על נסיעה בכביש שעלותו ותחזוקתו גם לא זולים.

פורסם

כביש 6 היא לא דוגמא טובה. הנסיעה שם לא זולה מדי, מערכת הגביה שלהם היא שערוריה ויש להם הסכם שיפוי עם המדינה למקרה של אי עמידה ביעדים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני רוצה להבין למה בטר פלייס לא מציעה מנויים פחות כובלים למה אין אפשרות לשלם על כל הטענה והחלפת סוללה.

הרי סלקום לא מכריחה אותי היום לקנות סלולרי דרכה שיתאים רק עבורה ועלי לדבר יותר מ 500 דקות בחודש על מנת שישתלם לי אבל פחות מ 1200 דקות כדי שלא יהיה יקר מדי.

מעבר לזה אם לא מדובר במנוי לפי קילומטר אלא על פי מספר טעינות הדבר ישפיע באופן ניכר על אופי הנהיגה- נגיד שנהג מסוים לא אכפת לו כל יום לעבור בתחנת החלפה נהג כזה יכול כל היום לנהוג הדוושה צמודה לשטיח והוא ישלם אותו הדבר כמו נהג חסכוני.

נכון, סלקום לא מכריחה אותך, אבל תאמין לי שזה מה שהיא הייתה רוצה לעשות :lol:

כרגע אין לבטר פלייס מתחרים אז היא יכולה לקבוע איזה שירות היא תתן ומה מחיר החבילות שלה, בלי שום אילוצים חיצוניים. אם זה לא מתאים לך (ואני לגמרי מבין את זה) - פשוט אל תהיה לקוח שלהם.

בנוגע למנוי לפי מספר טעינות - זה בעצם אותו הדבר, בגדול. בנוגע לתחנות ההחלפה - זה לא עובד ככה.

גם כביש 6 השקיעה מליוני שקלים על סלילת נתיבים והכפלתם וגשרים וכו.. אבל אני לא רואה שהם דורשים סכומי עתק כדי לנסוע בכביש שלהם ועוד אחרי 20 שנה ההשקעה שלהם חוזרת למדינה, למרות שנעשו גם שם פולישטיקים שונים עדיין איש לא דורש עשרות אלפי שקלים לחודש על נסיעה בכביש שעלותו ותחזוקתו גם לא זולים.

ברור שאף אחד לא דורש עשרות אלפי שקלים לחודש על נסיעה בכביש, כי אז אף אחד לא היה נוסע בו. התוכנית העסקית של החברה האחראית הושתתה על ההטבות מהמדינה ועל עלויות הנסיעה. לאחר בחינת כל העלויות הם הגיעו למסקנה שזה ישתלם להם, והלכו על זה. בטר פלייס היא חברה פרטית שבנתה מודל עסקי מסוים ובסופו של דבר זה בדיוק באותו האופן - אם העלויות יהיו משתלמות, אנשים יקנו. אם לא - לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגבי ניהול רשת, מדובר בבעיה , רשת מנוהלת או בשמה באמיתי " SMART GRID " - רשת חכמה, איננה פועלת כיום בישראל , אפילו הממשל האמריקני מוכן לתת לחברות שירות אמריקאיות עשרות מליוני דולרים כדי להפוך את הרשת לרשת חכמה אבל העלות של התקשורת וניהול עמדות מפתח כגון שנאים ותחנות המרה עולים הרבה כסף, אי אפשר לבצע ניהול חכם מקומי לרשת חשמל שבעוד שאר הרשת נשארת טיפשה, החשמל שזורם לעמדות של BP היא לא מנוהלת ומהעמדה עצמה מנוהלת, כיצד תוכל עמדת טעינה לווסת את כמויות החשמל באופן רציף עד תחנת השנאי הקרובה כאשר שאר הרשת סובלת מבעיות קשות.

לגבי הטעינה של האוטו, מדובר על ממיר טעינה פשוט, כמעט כל בקרי הטעינה הטובים היום מתוכנתים ( עם לזה הם קוראים רשת חכמה)

prince_77,

יש להבדיל בין רשת החשמל לרשת הטעינה. רשת החשמל הקיימת בישראל, כמו מרבית רשתות החשמל בעולם, עדיין איננה חכמה, דהיינו היא מתקשה לאפשר זרימות אנרגיה בשני הכיוונים והיא מבוקרת באופן חלקי בלבד (בעיקר ברמות המתח העליון וגבוה ). כאשר משרד האנרגיה והמים (או בשמו הקודם משרד התשתיות הלאומיות) חייב רשת מנוהלת הוא התכוון לרשתות הטעינה שספקי טעינה (כדוגמת בטר פלייס) או חברת החשמל (ברשתות טעינה בשטחים ציבוריים) יקימו. רשת טעינה שמוקמת היום, ניתנת להקמה כרשת מנוהלת משום שהיא מאפשרת זרימת אנרגיה דו-כיוונית והיא מבוקרת בצורה מלאה.

מקווים שעשינו סדר,

צוות Better Place Israel

פורסם

רשת החשמל הקיימת בישראל, כמו מרבית רשתות החשמל בעולם, עדיין איננה חכמה, דהיינו היא מתקשה לאפשר זרימות אנרגיה בשני הכיוונים

אם כך, כיצד פועלות מערכות חשמל סולארי עם קולטים על הגג? הרי יש למערכות אלו ממיר שמייצר זרם מתואם (מסונכרן) לרשת, ומונה חשמל רגיל שיודע לספור קדימה ואחורה, וזה הכל. אז אם זה עובד לקולט סולארי, למה שלא יעבוד גם לסוללה חשמלית?

דני

פורסם

מדוע יצרני הרכב הרגיל מתקינים מיכלי דלק המספקים טווח כפול או משולש, בשעה שיש לא עשרות כי אם מאות תחנות דלק?

כי אנחנו שונאים לתדלק... ביזבוז זמן ואנרגיה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...