Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מחליף סוללה.

אני הגעתי לטכניון, משם הייתי צריך לקנות כמה דברים באוטודיפו בגרנד קניון, אז בינתיים הטענתי את הרכב שעה בקניון. אחרי זה נסעתי לתחנת ההחלפה בחדרה.

חוץ מזה שבקרוב גם הטכניון ירושת בתחנות ההחלפה, ובקרוב גם יהיו הרבה יותר תחנות החלפה ממה שהיה זמין בשבילי באותה נסיעה, אז לא תצטרך להגיע עד חדרה בשביל החלפה.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. איפה הטענת בגרנד קניון? אני נמצא שם מדי יום ולא ראיתי תחנת טעינה (אבל גם לא חיפשתי)

2. במפה לא מצויינת כל תחנת החלפה בתוך חיפה - מבחינתי כמעט פוסל את הרכב לפני שאר השיקולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
mejok- אני אתייחס ברשותך ל2 ו-3.

2. הקרינה המקסימלית שנמדדה הייתה 1.8 מיליגאוס.

3. ביום חמישי שעבר נסעתי מביתי בהוד השרון לטכניון, דרך כביש 4, ואז דרך העליות של בית-אורן (ותהיה בטוח שלא נהגתי "חסכוני" בסיבובים הללו :)) והגעתי לטכניון עם 15 אחוזים. אני מאמין שבנהיגה יותר רגועה הייתי מגיע עם לפחות 10% יותר מכך. אז הנה, הסרתי דאגה אחת מליבך, אני מקווה.

אורן

15%?

כלומר אם היית מתחיל את הנסיעה בחולון ולא בהוד השרון היית מגיע לטכניון על גרר.

אני טועה?

ואני שוב מזכיר בעדינות לנציג בטר-פלייס שהרבה משתמשים בפורום (כולל אותי) ישמחו לראות השוואה בעלויות האחזקה מול הפלואנס דיזל.

זו ההשוואה הכי הוגנת כי זה אותו אוטו בדיוק מבחינת מרחב פנים, ועולה אותו דבר לרכישה.

ואני אפילו מוכן לעצום עין בכל מה שקשור לנפח תא המטען של הפלואנס החשמלית שיותר קרוב לקליאו מאשר לפלואנס/מזדה3/מונדאו.

אני גם עוצם עין לגבי המהירות הסופית העלובה.

ולגבי הביקוש לרכבים חשמליים - אם תמסרו מאות יחידות בחודש ועדיין יהיה תור של חצי שנה מרגע ההזמנה לקבלת רכב - אז אפשר לקרוא לזה ביקוש.

כרגע מה שיש זה המון המון באזז. זה הכל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני עשיתי השוואה בין הפלואנס ZE לדיזל בשרשור אחר (וגם למכוניות אחרות). הנה הטקסט הרלוונטי, אחרי תיקונים כי עכשיו אני רואה שהמחיר הרשמי של הגרסה המאובזרת הוא 130 אלף ולא 123. וזה לא מעניין אם בפועל משלמים פחות...:

רנו פלואנס דיזל (בגרסה המאובזרת!):

עולה 133000. בסוף התקופה שווה 78000 שקלים לערך (כ-16% ירידת ערך שנתית. סתם הערכה)

נניח 1:17 ק"מ לליטר - 27000 שקלים ב-3 שנים.

ביטוחים - נניח 6000 שקלים לשנה, 18000 ב-3 שנים.

טסטים - כולל אגרת הרישוי הראשונה, נניח 5000 ב-3 שנים.

טיפולים (שלושה) - נניח 2000 שקלים בשביל הפשטות.

סה"כ: 52000 שקלים.

כולל ירידת ערך: 107000 שקלים ב-3 שנים

רנו פלואנס ZE (בגרסה המאובזרת!):

עולה 130000. בסוף התקופה שווה... כמה? אי אפשר לדעת. בוא ננחש 77000 שקלים לערך (כ-16% ירידת ערך שנתית)

עלות ל-3 שנים: 1090 כפול 36 כלומר 39000 שקלים

ביטוחים - נניח 4000 שקלים לשנה (אמרת 1000 פחות, לא?), 12000 ב-3 שנים.

טסטים - כולל אגרת הרישוי הראשונה, נניח 5000 ב-3 שנים.

טיפולים (שניים) - נניח 1000 שקלים בשביל הפשטות

סה"כ: 57000 שקלים.

כולל ירידת ערך: 110000 שקלים ב-3 שנים

לא הפרש ענק, אבל גם לא לטובת ה-ZE... ושים לב שאם הביטוח לפלואנס דיזל הוא זול כמו זה של הפלואנס ZE (נתון שלא ידוע לי) אז החסכון עולה לקרוב ל-10000 שקלים... מצד שני, כאמור, אם יש הנחה משמעותית על ה-ZE וכן הנחה משמעותית בדמי המנוי, המצב יתהפך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עלות הטיפולים של הפלואנס Z.E לא כלולה בתוך עלות החבילה החודשית?

ולמה שטיפול ל-Z.E יעלה כל כך הרבה אם אין שמנים ופילטרים להחליף? כמו שאני רואה את זה, טיפול ל-Z.E כולל בעיקר החלפה של רפידות בלם במידת הצורך ואולי חידוש פחמים למנועים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כנראה שלא שמתם לב לשאלותי אז הנה הן שוב:

bagira

מבחינת ההשוואה לרנו דיזל כמה נקודות חשובות:

o ברכב דיזל, מנוע בעירה פנימי מזהם, חווית נהיגה רועשת גם יחסית לרכב בנזין גם אם חסכונית יותר

o רכב דיזל אינו נפוץ וסחירותו נמוכה ומרתיעה לקוחות פרטיים וחברות ליסינג, היסטוריה של תחזוקה בעייתית אחרי מספר שנים. מאותה סיבה חברות ליסינג רבות נרתעות ממנו ועלות הליסינג החודשית שלו גבוהה יותר (למי שיש את האפשרות לחכור אותו)

o מחיר השירות בבטר פלייס קבוע לתקופת החוזה, מחיר הסולר תנודתי ולאחרונה אף תנודתי מאד עקב היותו מחוץ לפיקוח.

o ביטוח הרכב שלFluence Z.E. זול בכ-1,000 ש"ח בשנה ממכונית משפחתית

o תחזוקת ה-Fluence Z.E. זולה משמעותית וחוסכת כ-750 ש"ח בשנה אפילו אל מול רכב משפחתי רגיל

אין שום תנאי יסוד למנוע שום דבר מאף אחד. אנחנו מברכים על כל מכונית חשמלית חדשה שנכנסת לישראל

צוות Better Place Israel

פורסם
אם נשווה תפוחים לתפוחים, נצטרך להשוות שני רכבים משפחתיים מוכווני חיסכון. דיזל תואם באופן מושלם את ההגדרה. על כן המתחרה הישירה ביותר היא הפלואנס דיזל - משפחתית מרווחת, חזקה דיה, נוחה ובעלת תא מטען גדול וחסכונית ביותר. לא מאזדה3 - שאינה ידועה בחסכנות יתר וסובלת מנוחות לקויה יותר ואף פחות מרווחת. אז אשמח לקרוא את התשובה שלכם להשוואה ישירה למול אותה פלואנס דיזל (למקרה שזה לא מובן - וריאציית חסכון אחרת על אותו הבסיס).

לגבי 4 כוכבים - מוטב לולא היה נכתב מה שכתבתם. זה לא נראה טוב. בדיוק כמו המשפט שהיה נכון אולי ל-30 שנה אחורה על עליות לירושלים. גם פיקאנטו לא תידרדר אחורה בעליות האלה.

RK

ראה התייחסותנו לשאלתו של Bagira לגבי ההשוואה לרכבי דיזל

הרחבה קטנה בנוגע למבחני הבטיחות- ראשית, רנו, הידועה כמובילה בתחום הבטיחות, לא משחררת רכב מהמפעל לפני שהוא עבר את כל הבדיקות שנעשות לכל המכוניות בעולם הרכב וקיבלה על כך את כל האישורים. מדובר בתקנים עולמיים שיצרן מחויב לעמוד בהם על מנת לקבל אישור לשווק מכונית. בנוגע למבחני הריסוק שהזכרת, 4 כוכבים הוא ציון גבוה במבחני EURO N CAP למבחני ריסוק. מס' גדול של רכבים בעלי ציון זהה ואף נמוך מזה, נוסעים היום על כבישי ישראל ומשרתים לא רק לקוחות פרטיים אלא אף ציי רכב גדולים. למשל, מיצובישי imiev שקיבלה 4 כוכבים או סוזוקי אלטו שזכתה ל-3 כוכבים והיא הנמכרת ביותר בישראל השנה בקטגוריית המיני.

צוות Better Place Israel

פורסם

עם כל הכבוד, כמה שטויות בתגובה שלך.

1. מזהם? אז למה באירופה רב הרכבים הם רכבי דיזל? אני בטוח שהם לא נהנים לזהם את האוויר, חוץ מזה שכבר היום המנועי דיזל הרבה יותר מודרנים והם נחשבים לירוקים עם פליטת מזהמים נמוכה.

2. אני יכול להבטיח לך שפלואנס דיזל תהיה סחירה יותר מאשר פלואנס חשמלית, להבדיל בפלואנס דיזל אני לא צריך להתחייב לרכישת חבילה דרככם, לעומת זאת בפלואנס ZE כן אצטרך.

3. נכון שהמחיר קבוע אצלכם, אבל גם אם ארכוש את הפלואנס דיזל, בסה"כ הכללי יצא לי יותר זול, רוני כבר הדגים זאת באחת ההודעות. גם אם הסולר יעלה, עדיין יצא יותר זול מהחבילה שאתם נותנים.

4. עם ביטוח גם אפשר להתווכח, מספיק לבצע סקר שוק ואפשר לקבל ביטוח זול, כמו שצויין מדובר ברכבים שאינם גניבים, לכן הביטוח לא יהיה יקר משמעותי.

5. שוב, אתה מסתכל על דברים נקודתיים, אני מסתכל על החבילה כולה בתור לקוח, אם אני מקבל רכב שהוא עולה באותו סכום אבל התחזוקה היא יקרה יותר, למה לי לרכוש את החשמלית? בשביל שאקבל תמריץ לרכוש את החשמלית, אני לפחות מצפה לקבל מחיר יותר תחרותי והוגן.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
תקן1 61851 הוא תקן על בסיס אירופאי עם התאמה לשאר הרכבים החשמלאים, הדבר לא מנע ממשרד התשתיות לנסות ולמנוע משאר היבואנים את האופציה של טעינה מהבית כאשר השאיר אתכם בלעדים בעניין, עכשיו שמכון התקנים פרסם תקן אחיד ופתח את הדלת לשאר היבואנים, עדיין נשאלת השאלה, מדוע רנו מוכרת את העמדות באופן פרטי בעולם שבעוד בארץ לא ניתן לרכוש אותם !.

.

prince

מדובר בהחלטה של הממשלה! כמו שכבר הגבנו כאן בדיון ובכלי התקשורת בטר פלייס רואה בחיוב כניסת מתחרים שתאיץ ותטפח את שוק הרכבים החשמליים.

לגבי שאלתך על מכירת העמדות של רנו בעולם– צריך להבין שיש שוני בין מודל במדינה אחת לשניה, בגלל המון דברים, בעיקרם חקיקה שונה, אופי שונה של צרכנים ועוד

בישראל אנחנו מציעים חבילות מנוי כי אנחנו מאמינים שזה הפתרון הכי נכון לנהג הישראל והכי אטרקטיבי.

לאור העובדה שהלקוחות שלנו לא קונים בכלל את הסוללה – אין בכלל טעם למכור להם את העמדה ולהעלות להם בכך את ההוצאה

צוות Better Place Israel

פורסם
שלום Better Place Israel,

יש לי מספר שאלות והייתי שמח אם תוכלו לענות לי עליהם-

1) מדוע לא שיווקתם רכב חשמלי סטיישן (טורר)? הרי זה היה מכפר על תא המטען הממש קטן(שזו הסיבה העיקרית שבגללה פסלתי את הרכב הזה כרכב הבא שלי מהליסינג), אני כל שבוע נוסע עם המון תיקים, כיום אני נוסע בשברולט קרוז ואני ממלא את התא מטען, אם הייתי נוסע ברנו הזו לא הייתי אפילו מצליח להכניס חצי מהדברים, אז מדוע לא בחרתם לייבא את הרכב במרחב סטיישן שהיה נותר נפח תא מטען יותר סביר?

2) הייתי רוצה לדעת מהי רמת הקרינה של הרכב(נתונים מספריים, לא בהשוואה לרכבים אחרים)

אשמח לתשובות הוגנות(עד כמה שניתן ממיצגים של חברה), תודה רבה.

mejok

1. הרנו פלואנס ZE הוא רק הרכב הראשון,קיימות תכניות בעתיד להכניס דגמים נוספים

כמו כן חשוב לומר כי כל מי שירכוש מכונית חשמלית בישראל או ייבא אחת לישראל – יוכל להיות מנוי של החברה

2. הקרינה בתוך הפלואנס החשמלית נמדדה ב-0.8 מיליגאוס, לא 1 אפילו, אין מכונית דלק אחת בכל השוק הישראלי שמגיעה לפחות מ-1. זו קרינה נמוכה יותר אף מרוב מכוניות הבנזין. ולא כפי שענו לך כאן בדיון

צוות Better Place Israel

פורסם

BP - עצה, במחילה מכבודכם. זהו פורום של חובבי רכב, המתעניינים בתחום ועבור אחוז נכבד מהם רכב מהווה את התחביב העיקרי (ועבור חלקם גם מקצוע). זריקת קלישאות (כמעט בכל תגובה) לא יוצרת רושם מקצועני והאמת - די מגוחכת. תשמרו את זה ל-YNET, שם כנראה יאכלו את זה ויבקשו תוספת. למען הסר ספק אני מדבר על דברים כמו "עליות לירושלים", "דיזל מזהם ורועש", "היסטוריה של תחזוקה בעייתית", "עברו את הבדיקות הקפדניות ביותר" וכן הלאה.

כן הייתי ממליץ להימנע מטיעונים עובדתיים שגויים ומגוחכים גם הם - כמו עניין הצגת 4 כוכבים כתוצאה טובה. זה כלל לא משנה כמה מכוניות מיושנות ובלתי בטוחות מסתובבות על כבישי הארץ - אתם אלה שדורשים 130K ש"ח על רכב שאינו עומד בסטנדרט הבטיחותי שקבעה, בין היתר, חברת האם. שום תירוץ לא יכסה את זה.

גם זריקת נתונים לאוויר - "חסכונית/ביטוח זול/כל דבר אחר ביחס ל..." - ביחס למה? לאיזה רכב? באילו תנאים? מספרים מאד יעזרו כאן, או לפחות דיוק בסיסי.

מה שנראה בינתיים מהתגובות שלכם הוא כאמור זריקת הקלישאות וממש היאחזות בקרנות מזבח הסוללה המתחלפת. חבל שאין כאן דיון ענייני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נפט אולי מזהם, אך יצור הסוללות מזהם לא פחות -בדיוק כמו יצור החשמל למכונית שלכם.

עשו טובה לעצמכם וצאו מנקודת הנחה שיש פה אנשים 'קצת' יותר חכמים מקהל היעד שלכם....

אגב, אני היחידי ששם לב שבטר פלייס פשוט עושים העתק-הדבק בתגובות שלהם? בסוף נגלה שהבחור שמדבר איתנו בכלל מעתיק הכל מעלון של החברה.

כך למשל בתגובה לbaer:

"

טווח הנסיעה של הסוללה עומד על כ-185 ק"מ וזאת בהתאם לבדיקה בלתי תלויה של ה-NEDC. חשוב לציין, כי טווח הסוללה בפועל תלוי בכל הגורמים הסביבתיים למכונית החשמלית (אופי הנהיגה, תוואי הנהיגה, טמפרטורה)טווח הנהיגה תלוי כמובן גם באופי הנהיגה. נהיגה חכמה ברכב חשמלי של נהג מיומן לנהיגה ברכב חשמלי תאפשר להגיע לטווחים ארוכים במיוחד, אפילו מעבר ל 185 ק"מ."

ומיד לאחר מכן, בתגובה ל prince_77:

"טווח הנסיעה של הסוללה עומד על כ-185 ק"מ וזאת בהתאם לבדיקה בלתי תלויה של ה-NEDC. חשוב לציין, כי טווח הסוללה בפועל תלוי בכל הגורמים הסביבתיים למכונית החשמלית (אופי הנהיגה, תוואי הנהיגה, טמפרטורה) ולכן ייתכן שב- 5gear הגיעו לתוצאה שונהטווח הנהיגה תלוי כאמור גם באופי הנהיגה. נהיגה חכמה ברכב חשמלי של נהג מיומן לנהיגה ברכב חשמלי תאפשר להגיע לטווחים ארוכים במיוחד, אפילו מעבר ל 185 ק"מ."

עוד מעט יספרו לנו שהפיפי מלמעלה זה בסה"כ גשם....

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

\

"חווית נהיגה רועשת"? מנועי דיזל של היום זה לא הטרקטורים של פעם כן? ובסופו של דבר חלק מהמנטרה שלכם זה חיסכון. אז אם הדיזל יותר חסכונית, במה בדיוק אתם מועילים?

גם הסחירות של הרכב שלכם עמומה, ומי יודע בכלל אם יהיה שוק ליד 2?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
bagira

מבחינת ההשוואה לרנו דיזל כמה נקודות חשובות:

o ברכב דיזל, מנוע בעירה פנימי מזהם, חווית נהיגה רועשת גם יחסית לרכב בנזין גם אם חסכונית יותר

o רכב דיזל אינו נפוץ וסחירותו נמוכה ומרתיעה לקוחות פרטיים וחברות ליסינג, היסטוריה של תחזוקה בעייתית אחרי מספר שנים. מאותה סיבה חברות ליסינג רבות נרתעות ממנו ועלות הליסינג החודשית שלו גבוהה יותר (למי שיש את האפשרות לחכור אותו)

o מחיר השירות בבטר פלייס קבוע לתקופת החוזה, מחיר הסולר תנודתי ולאחרונה אף תנודתי מאד עקב היותו מחוץ לפיקוח.

o ביטוח הרכב שלFluence Z.E. זול בכ-1,000 ש"ח בשנה ממכונית משפחתית

o תחזוקת ה-Fluence Z.E. זולה משמעותית וחוסכת כ-750 ש"ח בשנה אפילו אל מול רכב משפחתי רגיל

אין שום תנאי יסוד למנוע שום דבר מאף אחד. אנחנו מברכים על כל מכונית חשמלית חדשה שנכנסת לישראל

צוות Better Place Israel

רכב הדיזל אינו נפוץ? זה הטיעון שלכם? בלי שום התייחסות לעלות הזולה בהרבה למה שאתם מציעים בהוצאה החודשית? סוד קטן, הרכב החשמלי פחות נפוץ מרכב הדיזל.

בנוסף, הצורך בחניה בטאבו (מה גם שבבתים כמו שלי עם חניות תת קרקעיות רב קומתיות. אני לא רואה ועד בית שמאשר חציבה בבטון כדי להעביר קווי חשמל עד לחניה) מקטין משמעותית את כמות הקונים הפוטנציאלים של הרכב בזמן מכירה. תוסיפו לזה התבססות מסיבית שלכם על הנחות בליסינג(ישירות או בעקיפין) , לפי הצהרות מהחברה, מה שאומר, שוק די עלוב לקונים הפרטיים בסוף התקופה.

בנוסף, בחישוב שלכם כאן בפורום, הצגתם חיסכון של 3K ש"ח בשנה עם נוסעים 20K ק"מ בשנה מול מזדה 3. גם אם ניקח את הנתונים כפי שהם, חשוב לציין, שהחסכון הזה נכון כל עוד נוסעים בדיוק 20K ק"מ כל שנה. אם נוסעים 15K ק"מ בשנה הראשונה ו 25K ק"מ בשנה השניה, או מצד שני 16K ק"מ כל שנה אין חסכון אלה הפסדים.

ואם נוסיף לתחשיב שלכם, את שמירת הערך הגבוהה של המזדה בנזין מול רנו! פלואנס חשמלית ,בגלל שרנו פלואנס חשמלית לא נפוצה ולרנו סחירות מאוד נמוכה (טיעונים שאתם טענתם) מתגלה שעולה יקר להחזיק את הרכב שלכם לאדם הפרטי(עלות פחת רכב היא כמעט 50% מעלות החזקתו), כל זאת בלי לקחת את כל הסיכונים הנוספים שאדם פרטי לוקח על עצמו בקנית רכב חשמלי מבטר פלייס ,טיעונים שהעלתי כאן כבר בשרשור.

אולי בכל זאת תגידו כאן לאנשים שהתמחור שלכם מיועד לליסינג ולא לאדם הפרטי, ואדם פרטי כדאי לו לקנות רק עם מממממש חשוב לו הסביבה.

פורסם
1. מזהם? אז למה באירופה רב הרכבים הם רכבי דיזל? אני בטוח שהם לא נהנים לזהם את האוויר, חוץ מזה שכבר היום המנועי דיזל הרבה יותר מודרנים והם נחשבים לירוקים עם פליטת מזהמים נמוכה.

אני לא לוקח צד בוויכוח בעד או נגד בטר פלייס אבל דבר אחד אני חייב לציין - מנועי דיזל לא נחשבים ירוקים או "לא מזהמים". להיפך.

השלטונות באירופה מעודדים פחות ופחות את השימוש ברכבי דיזל. האגרות לאחזקתם גבוהות יותר מאשר למכוניות בנזין וכך גם הביטוחים. התחשיב לכדאיות שימוש במכונית דיזל בהולנד דומה מאוד לתחשיב בישראל (כדאי מעל 25 אלף ק"מ לשנה).

שמעתי ממקור מסויים שבאמסטרדם מחפשים איך להפחית את כמות רכבי הדיזל שנכנסים לעיר משום שקשה לעיר להשיג את יעדי זיהום האוויר הנדרשים.

51 קג"מ :shock::lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...