Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטריק של חבילות קילומטרים באמת מלוכלך הרי כל החישובים הם למספרים עגולים של 20000 ק״מ וכו ובפועל המספר תמיד יהיה שונה כלומר עלות נוספת.

נכון יותר היה לגבות פר ק״מ.

עוד משהו - לפני מספר חודשים היה כאן דיון דומה וגם על הטווח של 160 ק״מ שנראה אופטימי ואז נציג רשמי של בטר פלייס קבע נחרצות שהטווח הוא למעשה 180 ק״מ ועכשיו רואים שיכול להגיע גם ל-100...

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדבר שעדיין לא הבנתי מה כוללת חבילת השירות: האם מדובר בהחלפת סוללות בלבד או ברכיבים נוספים. כמוכן - מה הטיפולים התקופתיים הדרושים ומה עלותם. לכל אלה השפעה משמעותית על כדאיות העסקה לצרכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום לכולם...

מקווים שהצלחנו לשפוך מעט אור ולספק מידע חדש ורלוונטי

צוות Better Place Israel

אין כאן שום מידע חדש. את הססמאות האלו כבר שמענו כאן בפורום, יותר מפעם אחת. מה שלא שמענו זה תשובות ברורות לשאלות עניניות. לדוגמה: אתם טוענים שיש לרכב החשמלי "האצה מהירה יותר כשעוקפים מכוניות אחרות". למנוע החשמלי שלכם הספק של 70KW / 95כ"ס בערך, ומשקל דומה למכוניות מתחרות. איך יתכן שרכב כזה יאיץ מהר יותר מרכב בעל 120 כ"ס, כגון אוקטביה 1.4 TSI או פיאט בראבו 1.4 T-jet?

אני שאלתי שאלה זו בשרשור קודם בנושא, שבו היו נציגים של חברתכם שהבטיחו לענות על שאלות. שאלתי נותרה ללא מענה, וכמוה גם שאלות של אחרים.

ביטוח עשוי להיות זול יותר, אם רכיבים שמתקלקלים בכל תאונה קטנה (רדיאטור) אינם קיימים.

במיוחד אם תקפיד על כך שגם הרכב שנכנס בך מאחורה יהיה חשמלי.

בנוסף לכך סביר להניח שהרכב לא יגנב, מהסיבה שכרגע הוא עדיין לא נפוץ ואין למי למכור חלקים, וכמובן הגנב לא יוכל לטעון את הסוללה כי הרכב יחסם מרחוק בדומה לפלאפון גנוב.

אני מזכיר לך כי פלאפונים נגנבים בהחלט, ואת החסימות פורצים. גם נושא זה הוזכר כבר בעבר.

נכון ל 2012 האטרקטיביות לא משהו, וזה עוד כשיש המון אפליות מס לטובה. אבל העתיד הרחוק אומר שמחירי הסוללות ירדו, עלות הייצור תרד, ומחיר הנפט יעלה (משאב מוגבל). אז מתישהו זה ישתלם.

אני מסכים בהחלט עם דברים אלה, שמעניין לראות שאינם קשורים לחברת בטר פלייס או לשיטת השיווק שלה בשום צורה.

דני

פורסם
הבטיחות ויכולות הבלימה משופרים ואינם תלויים באיכות הרפידות של הבלמים.

האם במכונית אין רפידות בלמים כלל? האם הבלימה החשמלית מתאימה גם לבלימת חירום?

דני

פורסם

רק לי יש בעיה עם התגובה של נציג BP הרשמי ?

אם הוא כבר מתיימר לענות על שאלות בשרשור חשוב, אז מדובר בדיאלוג או יותר נכון שיח רב משתמשים, בו הוא ממשיך לענות לשאלות שאר המשתתפים.

בינתיים זה נראה כמו הצהרה ארוכה, ללא שיח אמיתי.

רשם מה שרשם ונעלם.

פורסם

כך לדוגמא בהשוואה למאזדה 3:

צריכת הדלק בפועל היא 10.48 ק"מ לליטר (על פי http://www.kml.co.il)

עלות הביטוח השנתית (מקיף + חובה) היא בסך כ-4,940 ש"ח (על פי http://www.zap.co.il)

כך, נהג אשר נוסע 20,000 ק"מ בשנה סך העלות השנתית שלו מסתכמת לכדי כ-19,253 ש"ח. בהשוואה למכונית החשמלית, בה עלות חבילת השירות ועלות והביטוח ביחד מסתכמות לכדי 16,780 ש"ח ובסה"כ מדובר בחיסכון של 2,473 ש"ח לשנה (שהם כ-13%(.

l

1. רוצים לעשות את אותה השוואה מול הפלואנס דיזל?

אני מהמר על חיסכון של כ 3000 ש"ח לטובת הפלואנס הדיזלית מבלי בכלל להכנס לחוסר הנוחות של טעינות והחלפת מצברים.

2. אגסי עצמו צוטט שהפלואנס החשמלית זולה לייצור בצורה משמעותית מהפלואנס הרגילה אז למה המחיר פתאום קפץ בעשרות אחוזים?

3. לסיום, הפרט שהכי מטריד, למה תנאי יסוד של אגסי היה למנוע יבוא של רכבים חשמליים נטעני רשת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין כאן שום מידע חדש. את הססמאות האלו כבר שמענו כאן בפורום, יותר מפעם אחת. מה שלא שמענו זה תשובות ברורות לשאלות עניניות. לדוגמה: אתם טוענים שיש לרכב החשמלי "האצה מהירה יותר כשעוקפים מכוניות אחרות". למנוע החשמלי שלכם הספק של 70KW / 95כ"ס בערך, ומשקל דומה למכוניות מתחרות. איך יתכן שרכב כזה יאיץ מהר יותר מרכב בעל 120 כ"ס, כגון אוקטביה 1.4 TSI או פיאט בראבו 1.4 T-jet?

אני שאלתי שאלה זו בשרשור קודם בנושא, שבו היו נציגים של חברתכם שהבטיחו לענות על שאלות. שאלתי נותרה ללא מענה, וכמוה גם שאלות של אחרים.

כבר עניתי על זה קודם. כמובן שההאצה לא מהירה יותר. אולי היא כן מהירה קצת יותר משל מכונית 1.6 אוטומטית ממוצעת במקרים מסוימים, אבל באופן כללי זה לא פיצ'ר מדהים של ה-ZE. אל תשכח שההאצה למאה אורכת 13.7 שניות, שזה אפילו איטי ביחס למקובל כיום.

האם במכונית אין רפידות בלמים כלל? האם הבלימה החשמלית מתאימה גם לבלימת חירום?

דני

כמובן שיש רפידות בלמים ובלמי דיסק וכל הסטנדרט. מה שכן, אני מניח, שהבלאי להם עשוי להיות נמוך יותר שכן אם אינני טועה יש בלימה חשמלית שמשתתפת בחגיגה.

אגב, בנוגע לזיהום אוויר - אמנם הפלואנס מרחיקה את הזיהום ממרכזי הערים, אבל בתהליך ייצור החשמל עדיין יש זיהום ויש לו אפילו מספר - 71 גרם לק"מ CO2, במה שנקרא well to wheel.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה לא רק שיש לרכב חשמלי זיהום, אם לוקחים בחשבון את סוג תחנות הכוח שיש לנו בארץ אז הזיהום של רכב חשמלי גבוה יותר מרכב בנזין.

הבאתי ציטוט באחת ההודעות פה שמתייחס לעניין.

פורסם
1. רוצים לעשות את אותה השוואה מול הפלואנס דיזל?

אני מהמר על חיסכון של כ 3000 ש"ח לטובת הפלואנס הדיזלית מבלי בכלל להכנס לחוסר הנוחות של טעינות והחלפת מצברים.

2. אגסי עצמו צוטט שהפלואנס החשמלית זולה לייצור בצורה משמעותית מהפלואנס הרגילה אז למה המחיר פתאום קפץ בעשרות אחוזים?

3. לסיום, הפרט שהכי מטריד, למה תנאי יסוד של אגסי היה למנוע יבוא של רכבים חשמליים נטעני רשת?

עשיתי חישוב:

בישביל 20,000 ק"מ אתה משלם 13080 ש"ח לחשמלי ו-(תחזיקו חזק!) כ8000 ש"ח לדיזל!

חיסכון של מעל ל50%!

תהנוה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עוד דבר שאני לא מבין וזהו גודל החבילות.

20K מינימום? יש שנים שבהן אני מגיע לקצת יותר מחצי מזה (ולא בגלל שהאיטלקיה שלי במוסך :wink:).

מה הטעם לקנות רכב עם טווח מוגבל או אחד שדורש החלפת סוללות תכופות אם נוסעים מעל הממוצע השנתי ולא לבחור רכב דיזל חיסכוני?

נעזוב לרגע את נושא הזיהום של רכב חשמלי אבל איך נסועה גבוהה של רכב פרטי (וזה מה שמעודדים ב BP לפי גודל החבילות) תהפוך את ישראל למקום טוב יותר?

פורסם
כמובן שההאצה לא מהירה יותר.

גם אני חושב כך, אבל מאחר שנציגי בטר פלייס טוענים אחרת - ביקשתי מהם (מהנציגה הדס) בעבר הסבר לדברים. מאחר שלא קיבלתי אז תשובה, שאלתי שוב כעת.

כמובן שיש רפידות בלמים ובלמי דיסק וכל הסטנדרט. מה שכן, אני מניח, שהבלאי להם עשוי להיות נמוך יותר שכן אם אינני טועה יש בלימה חשמלית שמשתתפת בחגיגה.

זה גם מה שאני חשבתי, אבל זה לא מסתדר עם הטענה של בטר פלייס שהבלימה אינה מושפעת מאיכות הרפידות. לכן, גם בנושא זה שאלתי אותם ואני מחכה לתשובה.

אני מנסה להיות עניני ולא להניח מראש שהם טועים או משהו כזה, ולכן אני שואל שאלות ומחכה לשמוע תשובות. בעבר לא התקבלו תשובות עניניות, אני מקווה שכעת ישתפר המצב.

דני

פורסם
בטר פלייס ישראל שלום, בתגובה למה שכתבתם:

1. נכון להיום הביצועים של הפלואנס החשמלית הם מקבילים בלבד לשל מכוניות בנזין. היא יותר מהירה בתנועה עירונית, אבל פחות מהירה בתנועה בינעירונית. נתון האפס למאה קמ"ש דומה. עקיפה ב-100 קמ"ש לערך לא מהירה משמעותית. האמירות בסגנון "ביצועים עדיפים על מכוניות בנזין עם מנוע 2.4 ליטר" אולי עובדות על ההדיוט המצוי, אבל גם הוא יבין שזה לא באמת נכון, לכשינהג במכונית.

2. הבטיחות הפאסיבית, נכון להיום, נחותה מלא מעט מכוניות מקבילות (4 כוכבים ולא 5). אשמח לדעת מדוע וכיצד יכולת הבלימה משופרת. בנוגע ל"חווית נהיגה נוחה יותר" - תלוי את מי שואלים. נוחות הנסיעה נחותה ותא המטען קטן יותר.

3. חסכון כלכלי - מאזדה 3 היא מכונית בזבזנית יחסית בדלק ויקרה יחסית לביטוח. קחו מכונית אחרת (נניח יונדאי i35) ותקבלו שהחיסכון מתבטל. בנוסף, אם אני נוסע רק 15000 ק"מ בשנה, אחסוך כמה אלפי שקלים בדלק (אבל לא אצלכם...). מכאן - ככל הנראה לא משתלם לי לקחת את ה-ZE.

4. אנא, הוציאו לכם מהראש שהמעבר משתלם גם כשאין חסכון כספי. כל הקטע פה הוא חסכון כספי. הפלואנס לא מאובזרת משמעותית מרכב מקביל. חווית הנהיגה לא טובה יותר, מערכת ניווט ובידור אפשר לקנות כמעט לכל רכב כיום. שירותי דרך יש גם מחברת שגריר ובנוסף לא צריך לתכנן מסלול נסיעה שעובר באחת מ-40 (או 33?) תחנות החלפת מצברים, אם נוסעים לטיול (או להיות בלחץ שלא נגיע...)

5. שאלה: האם יש לכם תוכניות לספק שירות לכלי רכב חשמליים שבהם לא מתאפשרת החלפת סוללה? האם אז חבילות המנוי יהיו זולות יותר? בנוסף, האם תחנות ההחלפה יאפשרו החלפת סוללה גם במכוניות אחרות למעט אלו של רנו/ניסאן?

sronis שלום

1. אתה מוזמן להגיע ולהתנסות בנהיגת מבחן, ולשפוט בעצמך ...

2.בדומה למה שכתב "נהג רגוע" למכונית החשמלית יתרון גדול בקלות שבה הנהג יכול להשתמש בתאוצה המרבית- בלי "לקרוע" את המנוע, בלי רעש ובתגובתיות מהירה

ישנן מכוניות רבות על כבישי ישראל להן 4 כוכבי בטיחות חלקן מהפופולאריות והנרכשות ביותר בישראל

3. אפשר להשוות לכל כלי רכב, לאופנוע ואפילו לאופניים אבל בסופו של דבר צריך להשוות תפוחים לתפוחים וכשאנחנו משווים לרכב במהירות הזאת, במומנט הזה, באיכות הזאת, בתאוצה הזאת, ההשוואה הכי הוגנת זה לפחות לקחת רכב במדרגה אחת מתחת לזה ולא להשוות לא לג'יפים מצד אחד ולא למכונית קטנטנה שלא יכולה לעשות את העליות לירושלים. במעטפת הזאת, ב-20,000 ק"מ אנחנו חוסכים 20%.

4.המעבר משתלם מהיבטים שונים: כלכלי-הנפט מתייקר סביבתי-הנפט מזהם, פוליטי-הנפט ממן מדינות אויבות., כל זה מביא למחירי הדלק התנודתיים

5.אנחנו ערוכים לספק שירותים טעינה לכל המכוניות החשמליות, וכבר עושים את זה בחברת האחות שלנו באוסטרליה.

צוות Better Place Israel

פורסם
1) האם הסוללות בהם אתם משתמשים הם של A123 ?

2) מה קצב הטעינה המקסימלי האפשרי באמצעות נקודות הטעינה ?

3) כשכתבתם שאתם תומכים ברשת החשמל זה אומר שאתם יכולים למשוך אנרגיה ממכונית של לקוח המחוברת לעמדת טעינה ?

4) האם בדקתם אפשרויות טעינה אלחוטי ?

5) זה נכון שיש לכם טסלה עם רישוי ישראלי ?

igalr שלום

הטכנולוגיות שבשימוש חברת רנו/ניסאן וחברת A123 מהבטוחות ביותר בסקלת טכנולוגיות סוללות הליתיום יון.

הרכב החשמלי יכול לפעול עם סוללה מטכנולוגיה זו או זו בשקיפות מלאה.

טעינה זמן לטעינה מלאה הוא בין 6-8 שעות, קיימת פונקציה של טעינה מועדפת, המקדמת אותך בתור וטוענת

אותך בקצב מהיר יותר

טעינה אלחוטית הינה טכנולוגיה שנמצאת עדיין בפיתוח ולא מוכנה לתפעול באופן מאסיבי

לטסלה אכן יש רישוי ישראלי, והיא רשומה כרכב הניסוי שלנו

צוות Better Place Israel

פורסם
לבטר פלייס-

אמנם אני לא מסכים עם כל ניסוח בתגובה שלכם אבל בסך הכל תגובה רצינית ומפורטת.

לדעתי היתרון של הרכב החשמלי אינו בתאוצה ביחס לרכבי בנזין, אלא הקלות שבה הנהג יכול להשתמש בתאוצה המרבית- בלי "לקרוע" את המנוע, בלי רעש, ובלי לחכות לקיק דאון שיגיע. בקיצור- מתי שבא לו.

לגבי החזרת חשמל מהמכונית לרשת- יש גם חסרונות.

הנהג צריך להסכים לכך, ולסמן למחשב הרכב שכרגע הוא לא זקוק לסוללה מלאה.

מחזורים של פריקה וטעינה מקצרים את חיי הסוללה אבל הבלאי הזה בא על חשבונכם (בעצם לא, כי מחירי החבילות יעלו).

נהג רגוע,

ישנה אפשרות של אחסון אנרגיה שיכולה לחזור לרשת החשמלית, עם זאת האפשרות שלנו לתת שירות כזה תלויה בכמה גורמים ובעיקרם חברת חשמל

צוות Better Place Israel

פורסם

החישוב לא נכון ומטעה.

אין סיבה שהביטוח של הרנו החשמלית יהיה זול יותר משל רכב אחר. רק אם תצהירו שתסבסדו את הביטוח, ניתן יהיה להתיחס לטענה המשונה הזו.

נהג שנוסע 15000 ק"מ בשנה ישלם לכם על חבילה של 20000 ק"מ בשנה ( טריק מלוכלך שכנראה למדתם מחברות הסלולר) ואילו בעל רכב רגיל ישלם רק על מה שהוא צורך.

מאזדה 3 היא רק חלק מהאפשרויות. השואה נכונה צריכה להיות עם תמהיל של כלי רכב מאותו גודל כמו המאזדה3, יונדאי30, קורולה, פוקוס וכו' . בהשואה כזו צריכת הדלק תהיה טובה יותר.

בחישוב נכון יש להתיחס גם לעלות הכבדה של ירידת הערך. והעלות הזו מטה את הכף (יחד עם שאר הנקודות שהוזכרו) לנחיתות כלכלית של הרנו החשמלית.

כן אבל זה לא מפצה על ירידת הערך שעלולה להיות קטסטרופלית.

יהודה,

הביטוח משמעותית יותר זול, וכבר היום ניתן לקבל הצעת ביטוח מחברת מדנס אצלנו באולם תצוגה

בגדול חברות הביטוח מתמחרות את הביטוח של הרכב החשמלי כנמוך יותר בגלל סיכון נמוך יותר לגניבה ( מצריך עמדת טעינה, כבל, כרטיס מנוי)

לגבי ההשוואה למאזדה 3 כמו שענינו לsnoris צריך לבצע השוואה נכונה, תפוח לתפוח......

לגבי הטענה כי תהיה ירידת ערך גדולה-אנו מאמינים שבשל הביקוש הרב שישנו כבר היום למכונית החשמלית, ייווצר גם שוק יד שניה יציב.

כמו כן, הצמצום בבלאי המתאפשר תודות למעבר להנעה חשמלית יפחית גם את ירידת הערך של המכונית

צוות Better Place Israel

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...